Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, rodosf1 said:

Θα την έχεις και σε tv όπως θες, κομπλέ. 

υγ. πάρε adapter minihdmi αρσενικό σε hdmi θηλυκό για την σύνδεση της. 

Ακόμα πιο απλά για να αποφύγει κακές επαφές του αντάπτορα, υπάρχουν 5μετρα καλώδια από mini HDMI σε κανονικό με 2-3€. Τσίμπησα δυο τέτοια προ ημερών για το δικό μου RG40xxH.

1 hour ago, ilias12369 said:

Ευχαριστώ 

Όσοι έχουν anbernic rgxx είστε ευχαριστημένοι?

Πολύ, με το RG40xxH. Επειδή ήταν η πρώτη μου κονσολίτσα, έφαγα 2-3 μέρες να το φέρω στα μέτρα μου και να λύσω κάποια θέματα. Βασικότερο απ'όλα, όσο καλά κι αν μοιάζει να δουλεύει, η αντικατάσταση της Koxia κάρτας με μια καλύτερη για SD1 - είχα διάφορα προβλήματα στο boot και μόνο έτσι λυθήκαν όλα.

Επεξ/σία από Marcos_Aurilius
  • Like 2
Δημοσ.

Παραγγειλα το anbernic rg40xxv,οσο το περιμενω να ερθει κατεβασα το λογισμικο 64 gb απο λινκ που μου εδωσε η anbernic και το εγκατεστησα σε δικια μου καρτα 64 gb,οταν ερθει θα βγαλω και την καρτα 128 gb που θα εχει στην δευτερη υποδοχη και θα την κοπιαρω με δικη μου και μετα θα κανω το πρωτο boot στην συσκευη.θα δουλεψει ετσι λετε? Γιατι ολοι λενε οτι οι καρτες της δεν ειναι καλες και δεν θελω να εχω παιξει και να χασω τα παιχνιδια και τα saves που θα εχω κανει.

Δημοσ.
3 hours ago, ilias12369 said:

Παραγγειλα το anbernic rg40xxv,οσο το περιμενω να ερθει κατεβασα το λογισμικο 64 gb απο λινκ που μου εδωσε η anbernic και το εγκατεστησα σε δικια μου καρτα 64 gb,οταν ερθει θα βγαλω και την καρτα 128 gb που θα εχει στην δευτερη υποδοχη και θα την κοπιαρω με δικη μου και μετα θα κανω το πρωτο boot στην συσκευη.θα δουλεψει ετσι λετε? Γιατι ολοι λενε οτι οι καρτες της δεν ειναι καλες και δεν θελω να εχω παιξει και να χασω τα παιχνιδια και τα saves που θα εχω κανει.

Βασικά όχι. Το image για το οποίο σου έστειλε λινκ η Anbernic είναι για την SD1 - το λειτουργικό δλδ. Επειδή είναι 64GB όμως, σίγουρα θα περιέχει και πολλές ROMS σε κάποιον φάκελο, κυρίως για όσους θέλουν να το λειτουργήσουν όπως είναι με μία κάρτα.
Αν εσύ θελήσεις να το δουλέψεις με 2 κάρτες, θα μεταφέρεις όλες τις ROMS στην κάρτα της υποδοχής SD2.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, rodosf1 είπε

με γεια, καλή τιμούλα κ πολύ καλή κονσολιτσα με την 4αρα οθόνη, με έχει αφήσει πολύ ικανοποιημένο. 

Θα την έχεις και σε tv όπως θες, κομπλέ. 

υγ. πάρε adapter minihdmi αρσενικό σε hdmi θηλυκό για την σύνδεση της. 

Πήρα ένα καλώδιο Hdmi σε hdmi mini 5m.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Παρέλαβα εχθές TSP από Aliexpress. Φοβερό το μηχανάκι. Κολλήσαμε με τον πιτσιρικά. Έκανα backup την μαμά sd και έβαλα στην καινούργια που πήρα Crossmix με εικόνες roms κτλ. Απίθανο. Ήρθε σε 12 ημέρες με ACS και νομίζω ότι στα 52 που το πήρα αξίζει. Τώρα αφού πήρε ο μικρός, θέλει και ο μπαμπάς. Τι πρότεινεται με μεγαλύτερη οθόνη λόγω και ηλικίας του μπαμπά; Ευχαριστώ 

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, elsoulas είπε

Παιδιά καλησπέρα. Παρέλαβα εχθές TSP από Aliexpress. Φοβερό το μηχανάκι. Κολλήσαμε με τον πιτσιρικά. Έκανα backup την μαμά sd και έβαλα στην καινούργια που πήρα Crossmix με εικόνες roms κτλ. Απίθανο. Ήρθε σε 12 ημέρες με ACS και νομίζω ότι στα 52 που το πήρα αξίζει. Τώρα αφού πήρε ο μικρός, θέλει και ο μπαμπάς. Τι πρότεινεται με μεγαλύτερη οθόνη λόγω και ηλικίας του μπαμπά; Ευχαριστώ 

Μια χαρά δεν είναι αυτή του TSP? Θες ακόμη μεγαλύτερη?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, skritikos είπε

Μια χαρά δεν είναι αυτή του TSP? Θες ακόμη μεγαλύτερη?

Στα ιδια ειμαι και εγω. Καλο χρυσο το trimui αλλα παντα ψαχνω μεγαλυτερη οθονη

Δημοσ.
Μόλις τώρα, james9tito είπε

Στα ιδια ειμαι και εγω. Καλο χρυσο το trimui αλλα παντα ψαχνω μεγαλυτερη οθονη

Ε ναι εγώ έχω και πρεσβυωπία. Τι να κάνουμε. Έπαθα πλάκα με το Trimui πάντως.

• Like 1
Δημοσ.
9 minutes ago, elsoulas said:

powkiddy x55 + powkiddy x28 εχουν την ιδια οθονη στις 5.5 .

odin 1+ odin 2 στις 6 .

steamdeck στις 7 ιντζες .

λεφτα να εχεις . . . .

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, elsoulas είπε

Ε ναι εγώ έχω και πρεσβυωπία. Τι να κάνουμε. Έπαθα πλάκα με το Trimui πάντως.

Παιζω Silent Hill αυτες τις μέρες , φανταστικη εμπειρια πολυ καλη αποδοση και retroachievements και ωραιο d pad και πολυ καλη μπαταρια, ολα θετικα τα βλεπω αλλα παντα η μεγαλυτερη οθονη μετραει οταν εχεις φτασει 48 ετων.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, skritikos είπε

Βλέπω εδώ έχουμε μαζευτεί όλοι οι αρχαίοι! Είμαστε κι εμείς retro άλλωστε!!!

Εχω δοκιμασει RG35xx (καλο αλλα μικρο), miyoo mini + (πολυ καλο αλλα επισης μικρη οθονη), rg505 (φανταστικο αλλα android με ολα τα κακα του, στησιμο κλπ) και τωρα trimui smart pro το οποιο με εχει βγαλει ασπροπροσωπο και ειναι vfm. Καλα και τα odin και τα steamdeck αλλα οκ αν ειναι να δωσω 300-400 ευρω δεν ειναι vfm 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...