Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση υπάρχει κάτι μέχρι σήμερα να παίζει απροβλημάτιστα τουλάχιστον 720p-1080p30 (deck mode) όλα τα switch roms ή πρέπει να πάει κάποιος αναγκαστικά σε ROG Ally (ακόμα και αυτό έχει τα θέματά του με κάποιους emulators διαβάζω)? Καλά στις αρχές αρχές δεινοπαθούσαν και desktop cpu's θα μου πει κάποιος...

Επεξ/σία από ilos
  • Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, ilos είπε

Ερώτηση υπάρχει κάτι μέχρι σήμερα να παίζει απροβλημάτιστα τουλάχιστον 720p-1080p30 (deck mode) όλα τα switch roms ή πρέπει να πάει κάποιος αναγκαστικά σε ROG Ally (ακόμα και αυτό έχει τα θέματά του με κάποιους emulators διαβάζω)? Καλά στις αρχές αρχές δεινοπαθούσαν και desktop cpu's θα μου πει κάποιος...

Είναι και θέμα emulator συμβατότητας πάντα , αλλά το odin 2 κάνει την δουλειά που θέλεις !

Δημοσ.
33 minutes ago, ilos said:

https://www.skroutz.gr/c/108/game_consoles/f/694678/Switch.html

• Haha 1
Δημοσ.
21 minutes ago, ilos said:

Ευχαριστώ για την πληροφορία. Δε πήγε το μυαλό μου εκεί γιατί ήδη έχω switch.🤣

αν εχεις ηδη switch , για ποιο λογο να προσπαθησεις να το εξομειωσεις ?

ο κοσμος αγοραζει τετοια μηχανακια γιατι δεν βρισκει nes , gameboy , sega να αγορασει , για να πειξει παιχνιδια που ειχε μικρος .

το switch υπαρχρι στην αγορα , και οι emulators του ειναι πολυ νεοι και τους πολεμαει η τεντο .

Δημοσ.

1) Το switch που έχω δεν είναι jailbroken και ούτε πρόκειται.

2) Το ally (κυρίως) ή κάποιο android alternative κάνει και ένα σωρό δουλειές πέραν του emulation. Είναι πολύ βολικό να τα έχεις όλα σε ένα sff machine και να μη χρειάζεται να κουβαλάς laptop, gamepads, switch κλπ κλπ. Για αυτό μάλλον γέρνω πιο πολύ προς ally που ξέρω τι να περιμένω και από windows switch emulation λίγο πολύ. Το odin 2 που προτάθηκε πολύ καλό αλλά πλησιάζει επικίνδυνα την τιμή του ally...

• Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, ilos said:

Δεν υπάρχει καμία φορητή συσκευή που να τρέχει απροβλημάτιστα όλα τα Switch games αυτή τη στιγμή. Χονδρικά, από την εμπειρία μου, έχω καταλήξει ότι ένα 70% της library τρέχει απροβλημάτιστα, ενώ το υπόλοιπο 30% χρειάζεται tweaks ή θα παρουσίαζει artifacts. Αυτά σε ότι αφορά το Steam Deck, θεωρώ ότι δεν αλλάζει κάτι δραματικά σε Ally/Legion/Odin2.

Προσωπικά, στην θέση σου θα έκανα λίγη υπομονή και θα περίμενα το Odin2 Portal, να έβλεπα αν θα ήταν βελτιωμένη η κατάσταση εκεί.

Ωστόσο, αφού έχεις ήδη Switch, μπορείς να παίζεις εκεί τους τίτλους που δεν παίζουν ικανοποιητικά αλλού, δεν τρέχει τίποτα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη περιμένω το Portal ξερω οτι είναι με τον ίδιο Cpu snap  8 gen 2  οτι δηλαδη και του Odin 2 αρα θα τρεχουν τα ίδια πραματα .Με την Ninty να έχει κλείσει τους εξωμειωτές σε Android και οχι μόνο , δυσκολα τα πραγματα πλεον .

Το καλύτερο για να παιζει τα πάντα είναι φυσικα το Switch και αν ειναι και Jb ακομη ευκολότερα.

Απο εκει και πέρα το Rog ally , Legion go προσφέρουν και άλλα πολλά , ότι και ενα Pc τα οποια περιλαμβάνουν εξωμείωση Xbox , Xbox 360 , Ps3 , Wii U , Switch και βεβαια Pc games . Οι τιμές βεβαια odin 2 με Asus Και Lenovo δεν είναι το ίδιο . Διαλέγεις και παιρνεις και τα δυο  ^^

Επεξ/σία από Galaxy
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα είναι όπως κομψά το έγραψε ο @ilosπως μπορεί να έχει Switch αλλά αν μπορεί κάποιος να παίξει τίτλους του Switch σε άλλη κονσόλα, why not? Και εγώ έχω το V1 το οποίο δυστυχώς δεν γίνεται JB. Μια χαρά με βολεύει που μπορώ να παίξω (όσα και όπως τρέχουν) παιχνίδια στο RG556.

Επεξ/σία από -WISE-
Δημοσ.
10 minutes ago, -WISE- said:

Το θέμα είναι όπως κομψά το έγραψε ο @ilosπως μπορεί να έχει Switch αλλά αν μπορεί κάποιος να παίξει τίτλους του Switch σε άλλη κονσόλα, why not? Και εγώ έχω το V1 το οποίο δυστυχώς δεν γίνεται JB. Μια χαρά με βολεύει που μπορώ να παίξω (όσα και όπως τρέχουν) παιχνίδια στο RG556.

Με hardware mod που έχει αρκετους που το κάνουν γίνονται όλα , απλα το αναφέρω . Το κόλπο με τον συνδετήρα ναι γινόταν στα πρώτα που βγήκαν και όποιος πρόλαβε να πάρει .

Wise ασε το 556 για switch και παμε για Ally ή Lego ^^

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Galaxy είπε

Με hardware mod που έχει αρκετους που το κάνουν γίνονται όλα , απλα το αναφέρω . Το κόλπο με τον συνδετήρα ναι γινόταν στα πρώτα που βγήκαν και όποιος πρόλαβε να πάρει .

Wise ασε το 556 για switch και παμε για Ally ή Lego ^^

Ένα Legion ρε φίλε το έψηνα τρελά να σου πω την μαύρη μου αλήθεια. 800 ευρώ όμως;

• Like 1
Δημοσ.
57 minutes ago, -WISE- said:

Ένα Legion ρε φίλε το έψηνα τρελά να σου πω την μαύρη μου αλήθεια. 800 ευρώ όμως;

Εχει απο αγγελιες αρκετες φορες . Σιγουρα 800 είναι πολλά . Επισης απο έξω το Best Buy το είχε 500 καθώς και σε Amazon νομιζω είχε πέσει ακομη και τοσο . Ερχεται και Black Friday ισως βγαλουν κατι καλο !

• Like 1
Δημοσ.
On 17/11/2024 at 13:01, Grim Ripper said:

Το Miyoo A30 αξίζει στα περίπου 30€, σωστά;

Το έψηνα είναι η αλήθεια λόγω μεγέθους μήπως το έχω μαζί μου στα μέσα όταν πηγαίνω για δουλειά.

Ιδανικά θέλω να μετατρέψω το προηγούμενο κινητό (SD 835) σε retro handheld (με κάποιο χειριστήριο) αλλά εκτός του ότι βαριέμαι να το σετάρω πιστεύω ότι θα είναι πιο κουραστικό σε σχέση με το a30 στα ΜΜΜ.

Δυστυχώς το βρίσκω μόνο σε άσπρο/μαύρο ή γκρι, το χρυσό/κόκκινο και το μαύρο έχουν εξαντληθεί.

• Like 1
Δημοσ.

Πέτυχε κανείς προσφορά για το r36s; Μου ζήτησε ένας φίλος ένα για το γιο του αλλά σα να έχουν ανέβει λίγο οι τιμές;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...