Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

vagosvts7
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
13 hours ago, GreeKar98K said:

viber_image_2024-10-23_21-44-28-722.jpg

Ναι, αλλά τι μάρκα είναι η μπανάνα για να καταλάβουμε το μέγεθος ?!

14 minutes ago, Bourdoulas said:

Τα δύο μεταξύ τους δεν έχουν κάποια σχέση οπότε πως θα το αντικαταστήσεις;

Εκτός αν χρησιμοποιείς το Steam Deck για κάτι πολύ συγκεκριμένο πχ emulation, streaming . Που εκεί έχει νόημα γιατί θα έχεις πολύ μικρότερο βάρος στα χέρια.

Προβληματίζομαι αν αξίζει να θυσιάσω features για φορητότητα και εργονομία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Malthador είπε

Ναι, αλλά τι μάρκα είναι η μπανάνα για να καταλάβουμε το μέγεθος ?!

Προβληματίζομαι αν αξίζει να θυσιάσω features για φορητότητα και εργονομία.

Τα ζυγίζεις και βλέπεις. Το Steam Deck είναι ένα τέρας από κάθε άποψη και προσωπικά δεν θα το άλλαζα. Ειδικά το OLED που έχεις. 

Το Odin Portal με την εντυπωσιακή οθονάρα, πολύ ωραίο , αλλά ακόμη ένα Android device στη στοίβα.

Επεξ/σία από Bourdoulas
  • Like 1

48 λεπτά πριν, dream21 είπε

Καλησπέρα παίζει κανένα κουπόνι για ANBERNIC RG35XX Plus απο Geekbuying ωστε να πέσει η τιμουλα κατω απο τα 63.99€ ;

Αν σε ενδιαφέρει υπάρχει στις αγγελίες κάτω από την τιμή που αναφέρεις.

Θα καθυστερήσει το RP5 . Δηλαδή πήραν ένα έτοιμο OS και από αυτά που έπρεπε να φτιάξουν οι ίδιοι δεν κατάφεραν να φτιάξουν κάτι. 🤣🤣🤣🤣

SmartSelect_20241027_234355_YouTube.jpg

Επεξ/σία από Bourdoulas
  • Haha 2

8 ώρες πριν, jpil είπε

Αν σε ενδιαφέρει υπάρχει στις αγγελίες κάτω από την τιμή που αναφέρεις.

Καλημέρα . Επειδη ειναι το πρωτο μου retro handheld  θα προτιμουσα να ηταν καινουργιο και να κανω unboxing εγω για πρωτη φορά.. Σε ευχαριστω παντως.

Επεξ/σία από dream21

Έφτασε το νέο "παιδί" :-) Gamer από το 1989 αλλά πρώτο αυτόνομο retro handheld - έχω αρκετή εμπειρία σε emulation, frontends, cfw και configurations σε κινητά και PC. Συγνώμη προκαταβολικά για την γουρουνότριχα σε μερικές φώτο....

Πρώτες γρήγορες εντυπώσεις:
- Αρκετά μικρότερο απ'ότι το φανταζόμουν από τα βίντεο, με εξαίρεση την οθόνη που είναι όσο πρέπει/ήθελα.
- Βαρύ, στιβαρό, το νιώθεις πολύ καλή κατασκευή, πολύ ωραία αίσθηση των πλήκτρων.
- Οθονάρα, από κάθε άποψη. Εξαιρετικός επίσης ο ήχος του.
- 64άρα KOXIA κάρτα, με κάποιες εκατοντάδες παιχνίδια για αρκετά συστήματα. Ό,τι δοκίμασα (GB, SNES, PSX, N64, DC) έπαιξε απροβλημάτιστα.
- Το μαμά λειτουργικό ψιλοάθλιο. Έχω κατεβάσει ήδη Knulli και muOS* και το πιο απόγευμα θα ξεκινήσω δοκιμές σε συνδυασμό με μια δεύτερη 256άρα SD για την συλλογή μου από ROMs.

* => Διαβάζω πλεονεκτήματα και ελλείψεις και για τα δύο. Στο Knulli με προβληματίζει το filesystem που δεν επιτρέπει local πρόσβαση από Win PC, στο muOS η έλλειψη σοβαρού scraping. Έχω Skraper στο PC και ήδη scraped χιλιάδες τίτλους, αλλά δεν βλέπω γλυτώνω την επανάληψη και για τα δύο cfw...

image.jpeg.de640d2698ba10a031176bcec98c4d09.jpeg

image.jpeg.04cbee4685c4ef73d68d05474810338b.jpeg

image.jpeg.7e44003c910a5523fe83b09632dbf590.jpeg

Επεξ/σία από Marcos_Aurilius
  • Like 9

4 ώρες πριν, dream21 είπε

Καλημέρα . Επειδη ειναι το πρωτο μου retro handheld  θα προτιμουσα να ηταν καινουργιο και να κανω unboxing εγω για πρωτη φορά.. Σε ευχαριστω παντως.

Εδώ είσαι. 

Καλορίζικο. ☺️

Edit. Απ όκεκτημένη νόμιζα ήθελες το"H".

Υπομονή. Το plus βγαίνει συχνά εκεί στο 40αρι.

@Marcos_Aurilius μεγεια το εργαλείο. Όλα αυτά τα "vita-like" μηχανάκια τα αγαπάω λίγο παραπάνω. Και το ξεκίνησες και με το σωστό παιχνίδι βλέπω. 

Καλό λιώσιμο. 

Screenshot_20241028_103403_Banggood.jpg

Επεξ/σία από -WISE-
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, -WISE- είπε

Εδώ είσαι. 

Καλορίζικο. ☺️

Edit. Απ όκεκτημένη νόμιζα ήθελες το"H".

Υπομονή. Το plus βγαίνει συχνά εκεί στο 40αρι.

@Marcos_Aurilius μεγεια το εργαλείο. Όλα αυτά τα "vita-like" μηχανάκια τα αγαπάω λίγο παραπάνω. Και το ξεκίνησες και με το σωστό παιχνίδι βλέπω. 

Καλό λιώσιμο. 

Screenshot_20241028_103403_Banggood.jpg

Σε ευχαριστω για το κουπονι ... ετσι ειμαι οκ με τον τροπο αποστολης;

banggood.png

4 λεπτά πριν, -WISE- είπε

Με το καλό να παραλάβεις. Ένα από τα καλύτερα 3,5αρια handhelds εκεί έξω. 

Σε ευχαριστω να σε καλα.. Προς cyber monday μερια η black friday εαν βρω καμια καλη προσφορα η κανενα καλο κουπονι θα παραγγειλω και ενα ODIN 2 μιας και το switch nintendo που ειχα μου το εχει παρει ο γιος και δεν μπορω να παιξω zelda Tears of the Kingdom οποτε θα χρειαστω κατι σε amoled οθονη και να παιζει τα switch games..

• Like 2

52 λεπτά πριν, dream21 είπε

Σε ευχαριστω να σε καλα.. Προς cyber monday μερια η black friday εαν βρω καμια καλη προσφορα η κανενα καλο κουπονι θα παραγγειλω και ενα ODIN 2 μιας και το switch nintendo που ειχα μου το εχει παρει ο γιος και δεν μπορω να παιξω zelda Tears of the Kingdom οποτε θα χρειαστω κατι σε amoled οθονη και να παιζει τα switch games..

Πρόσεχε μόνο να πάρεις το Odin Portal, αφού θες AMOLED οθόνη, και όχι το απλό 2. 

5 ώρες πριν, Marcos_Aurilius είπε

Έφτασε το νέο "παιδί" :-) Gamer από το 1989 αλλά πρώτο αυτόνομο retro handheld - έχω αρκετή εμπειρία σε emulation, frontends, cfw και configurations σε κινητά και PC. Συγνώμη προκαταβολικά για την γουρουνότριχα σε μερικές φώτο....

Πρώτες γρήγορες εντυπώσεις:
- Αρκετά μικρότερο απ'ότι το φανταζόμουν από τα βίντεο, με εξαίρεση την οθόνη που είναι όσο πρέπει/ήθελα.
- Βαρύ, στιβαρό, το νιώθεις πολύ καλή κατασκευή, πολύ ωραία αίσθηση των πλήκτρων.
- Οθονάρα, από κάθε άποψη. Εξαιρετικός επίσης ο ήχος του.
- 64άρα KOXIA κάρτα, με κάποιες εκατοντάδες παιχνίδια για αρκετά συστήματα. Ό,τι δοκίμασα (GB, SNES, PSX, N64, DC) έπαιξε απροβλημάτιστα.
- Το μαμά λειτουργικό ψιλοάθλιο. Έχω κατεβάσει ήδη Knulli και muOS* και το πιο απόγευμα θα ξεκινήσω δοκιμές σε συνδυασμό με μια δεύτερη 256άρα SD για την συλλογή μου από ROMs.

* => Διαβάζω πλεονεκτήματα και ελλείψεις και για τα δύο. Στο Knulli με προβληματίζει το filesystem που δεν επιτρέπει local πρόσβαση από Win PC, στο muOS η έλλειψη σοβαρού scraping. Έχω Skraper στο PC και ήδη scraped χιλιάδες τίτλους, αλλά δεν βλέπω γλυτώνω την επανάληψη και για τα δύο cfw...

image.jpeg.de640d2698ba10a031176bcec98c4d09.jpeg

image.jpeg.04cbee4685c4ef73d68d05474810338b.jpeg

image.jpeg.7e44003c910a5523fe83b09632dbf590.jpeg

Πολυ καλη και τιμια επιλογη, ηταν να το παρω αλλα ειδα σε πολυ κοντινη τιμη το rg405m και προτιμησα το τελευταιο.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...