Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Malthador είπε

Πώς γίνεται να παίξει Ν64/DC/PSP games το RG35xx; Αφού δεν έχει αναλογικό.

Με batocera τα παίζει με το dpad.. Όλα γίνονται με το retroarch 😎

Και χωρίς να κάνω τροποποιήσεις είναι καθεαυτού σεταρισμενη η έκδοση batocera για το rg35xx, για να μπορείς να τρέξεις τα games με το dpad.. 

47 λεπτά πριν, cupra20vt είπε

vagosvts7 με πηρες στον λαιμο σου ατιμε... μολις εφυγε παραγγελια!!!

Ωραίος.. Στο τέλος θα με κυνηγάτε όλοι μαζί όπως λέει και ο Galaxy 🤣

Τελικά σου έμειναν ρέστα και 100 ευρώ στη πάντα από αυτά που έδινες για κονσόλα.. Μπορείς να χτυπήσεις και μια κονσολιτσα με τα ρέστα αν θέλεις , με επεξεργαστή rk3566 που τρέχουν αξιόλογα dreamcast και psp games.. 

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε

Και χωρίς να κάνω τροποποιήσεις είναι καθεαυτού σεταρισμενη η έκδοση batocera για το rg35xx, για να μπορείς να τρέξεις τα games με το dpad.. 

Ωραίος.. Στο τέλος θα με κυνηγάτε όλοι μαζί όπως λέει και ο Galaxy 🤣

Τελικά σου έμειναν ρέστα και 100 ευρώ στη πάντα από αυτά που έδινες για κονσόλα.. Μπορείς να χτυπήσεις και μια κονσολιτσα με τα ρέστα αν θέλεις , με επεξεργαστή rk3566 που τρέχουν αξιόλογα dreamcast και psp games.. 

για στειλε κανα λινκ γιατι ελεγα να περιμενω για rog ally δειχνει πολυ αξιολογο..αν και το rg35xx θα με καλυψει γιατι με ενδιαφερουν περισσοτερο τα games σε gb, gba, ps1 , snes..

Επεξ/σία από cupra20vt
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, cupra20vt είπε

για στειλε κανα λινκ γιατι ελεγα να περιμενω για rog ally δειχνει πολυ αξιολογο..

Κοίτα μέσο Geekbuying για anbernic rg353vs(στα 100 ευρώ) ή το powkiddy rk2023 (αν το βρεις στα 80 ευρώ είναι τέλεια αγορά βάση τα specs) 

Η αλλιώς ακόμα καλύτερα περίμενε το rg35xx να το επεξεργαστεις και κάποια άλλη στιγμή όλο και κάτι δυνατότερο μπορείς να χτυπήσεις..

Οι Κινέζοι βγάζουν σωρηδόν κονσόλες.. Απορώ πως δεν έχουν βγάλει ακόμα με snapdragon σε προσιτή τιμή η Anbernic, που έχει ένα σωρό μοντέλα με Rockchip .. 

Rog, AYANEO, Steam deck είναι άλλο επίπεδο σε specs αλλά και σε τιμή.. 

Επεξ/σία από vagosvts7
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε

Η αλλιώς ακόμα καλύτερα περίμενε το rg35xx να το επεξεργαστεις και κάποια άλλη στιγμή όλο και κάτι δυνατότερο μπορείς να χτυπήσεις..

Αυτο σκεφτομαι να κανω.. 

το γνωριζω, αγοραζεις μια φορα παιρνεις κατι δυνατο οσο αναφορα το handheld κομματι και πιστευω αραζεις για καποια χρονια που θα σε καλυπτει σε ολα..

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Malthador είπε

Πώς γίνεται να παίξει Ν64/DC/PSP games το RG35xx; Αφού δεν έχει αναλογικό.

41 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε

κ εγω θα συμφωνήσω με τον  @Malthador,

πχ οκ για τα games με απλό χειρισμό που κάνει απλά το dpad μοχλό αλλά σε games με αναλογικό και ταυτόχρονη χρήση του dpad, πχ ποδοσφαιρακια στο psp δε γίνεται νομίζω πρακτικά να παίξει το rg35xx χωρίς analog stick. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, cupra20vt είπε

αν και το rg35xx θα με καλυψει γιατι με ενδιαφερουν περισσοτερο τα games σε gb, gba, ps1 , snes..

Γιαυτα τα παιχνίδια πήρες την κατάλληλη κονσολιτσα στη τέλεια τιμή.. 

9 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

κ εγω θα συμφωνήσω με τον  @Malthador,

πχ οκ για τα games με απλό χειρισμό που κάνει απλά το dpad μοχλό αλλά σε games με αναλογικό και ταυτόχρονη χρήση του dpad, πχ ποδοσφαιρακια στο psp δε γίνεται νομίζω πρακτικά να παίξει το rg35xx χωρίς analog stick.

Σίγουρα δεν θα έχουμε την εμπειρία σε σχέση με ένα analog stick σε συγκεκριμένα παιχνίδια.. Αλλά και μικρός που έπαιζα iss στο ps1 και virtua striker 2 στο dreamcast ο χειρισμός τους ήταν με το dpad τότε .. Εξάλλου το rg35xx είναι αποκλειστικά μέχρι ps1 games, άλλο που εμείς προσπαθούμε να το ξεζουμισουμε και κάνουμε πειράματα.. 

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, cupra20vt είπε

Αυτο σκεφτομαι να κανω.. 

το γνωριζω, αγοραζεις μια φορα παιρνεις κατι δυνατο οσο αναφορα το handheld κομματι και πιστευω αραζεις για καποια χρονια που θα σε καλυπτει σε ολα..

Ναι καλα σιγα μην αράξεις ...

Με το Rg35xx τελικά ήρθε mail οτι θα περιμενω να υπάρχει διαθέσιμο . Ολοι μαζι παραγγείλαμε ?

Μας έφαγε την ψυχή αυτός ο  @vagosvts7  .

Θέλει να μας αφήσει στην ψάθα !

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Galaxy είπε

Ναι καλα σιγα μην αράξεις ...

Με το Rg35xx τελικά ήρθε mail οτι θα περιμενω να υπάρχει διαθέσιμο . Ολοι μαζι παραγγείλαμε ?

Μας έφαγε την ψυχή αυτός ο  @vagosvts7  .

Θέλει να μας αφήσει στην ψάθα !

Πάψε γκρινιάρη έχεις το rp3+ να ασχοληθείς.. Ααα δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ από aliexpress το είχα πάρει 😎😎

Υπόψην αν τύχει στραβή και σας περάσει τελωνείο από Geekbying δεν φταίω εγώ, να τα βάλετε με το @Bourdoulas αυτός είχε κάνει την αρχή με το Geekbuying για το rg35xx..

Εγώ είμαι από Ali μεριά 🤣🤣

ΥΓ. Δεν έχετε θέμα με priority line.. 

Επεξ/σία από vagosvts7
Δημοσ.

Συνάδελφος εχθές όταν του έδειξα την προσφορά για το RG35xx μου έδειξε έναν κλώνο του RGv35s και τον προέτρεψα να πάει στο original. 

Θέλει κάτι με linux κυρίως, να βγάζει hdmi και να μπορείς να συνδέσεις χειριστήριο.

Για την ώρα δεν ξέρω μέχρι τι κονσόλες θέλει να παίζει και τι budget έχει.

@vagosvts7

Στις φωτογραφίες που είχες ανεβάσει πριν, πιο είναι το Anbernic με το psp/ps vita form factor ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Grim Ripper είπε

Συνάδελφος εχθές όταν του έδειξα την προσφορά για το RG35xx μου έδειξε έναν κλώνο του RGv35s και τον προέτρεψα να πάει στο original. 

Θέλει κάτι με linux κυρίως, να βγάζει hdmi και να μπορείς να συνδέσεις χειριστήριο.

Για την ώρα δεν ξέρω μέχρι τι κονσόλες θέλει να παίζει και τι budget έχει.

@vagosvts7

Στις φωτογραφίες που είχες ανεβάσει πριν, πιο είναι το Anbernic με το psp/ps vita form factor ;

Ναι, είναι το anbernic rg503 που έχει οθόνη oled😎

IMG_20230426_172717.jpg

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε

IMG_20230426_172717.jpg

Συνδέεις bluetooth χειριστήριο σε αυτό εάν θες να το συνδέσεις στην tv, σωστά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να αναφέρω και κάτι που ίσως δεν το γνωρίζουν μερικοί και μπορεί να τους φανεί χρήσιμο σε μια Retro handheld console.. Όσες βασίζονται στο Retroarch και έχουν Wifi μπορούν να χρησιμοποιήσουν retro achievements από τα αρχαία παιχνίδια μέχρι ps2 (επιτεύγματα, τρόπαια) πως είναι στις τωρινές κονσόλες, κάτι παρόμοιο.. Χρόνια ασχολούμαι με το Retroarch, πέρυσι το ανακάλυψα 😏😏

25 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Συνδέεις bluetooth χειριστήριο σε αυτό εάν θες να το συνδέσεις στην tv, σωστά;

Σε αυτό ναι γιατί διαθέτει Bluetooth.. Αλλά μπορείς να παίξεις και με την κονσόλα σαν χειριστήριο όπως και στο rg35xx μέσο tv.. 

Αλλά και στο rg35xx μπορείς πάλι να συνδέσεις gamepad ενσύρματα με usb c hub.. 

Δεν έχω δοκιμάσει να συνδέσω καμία από αυτές τις κονσόλες, αλλά γίνεται το έχω ψάξει.. Και οι δύο παίρνουν mini hdmi για σύνδεση στην tv πάντως .. Στο rp3+ είχα δοκιμάσει να το συνδέσω στην tv, παίρνει micro hdmi και έδειχνε μια χαρά μπορώ να πω και η κονσόλα γίνεται χειριστήριο, όπως και στις από πάνω που ανέφερα .. 

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/4/2023 στις 2:10 ΜΜ, Backpacker είπε

Παιδια επειδή το πρώτο Miyoo mini Plus που παρήγγειλα πριν από λίγες μέρες ηταν το γκρι και δεν με τρέλανε το χρώμα παρήγγειλα σήμερα και το μαύρο το διάφανο. 

Όταν φτάσει το γκρι θα το πουλήσω αν ενδιαφέρεται κανεις.
Στο κουτι του οπως μου ερθει δεν θα το ανοιξω καν. Ίδια τιμη που το πηρα φυσικά δεν πάμε να βγάλουμε κέρδος εδώ 80 ευρώ και τα ταχυδρομικά έξοδα του παραλήπτη. 

Από το original store της Miyoo στο Αliexpress η αγορά. 

το μαυρο επεσε στα χερια μου προσφατα και το ειδα σε ενα παιδι. παρα πολυ ομορφο κ φαινεται να εχει πολυ ωραια κατασκευη.

Επεξ/σία από Skywalker333
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vagosvts7 είπε

IMG_20230426_172717.jpg

Ρε σεις ας τον σταματήσει κάποιος, μας έχει φαληρισει . Ένα μπανάκι να γλιτώσουμε

Spoiler

😂🤣😂

Τι οθοναρα είναι αυτή;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...