Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

vagosvts7
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο λόγος που σκέφτομαι τα Odin (pro ή lite) είναι λόγω μεγάλης οθόνης και μάλλον καλύτερων επιδόσεων σε νεότερες κονσόλες.  Βέβαια με μεταφορικά και taxes πάνε στα 230 περίπου. Το Odin 2 προφανώς είναι το καλύτερο αλλά άμα είναι να φτάσω σε αυτά τα ποσά, πάω σε μεταχειρισμένο Steam Deck η Rog Ally να παίζω και όλη την γκάμα παιχνιδιών που έχω στο PC.

Πρώτη μου επιλογή ήταν το 556. Μιλάμε -μάλλον- για το καλύτερο vfm αυτήν τη στιγμή αλλά φοβάμαι ότι για να παίξω κάνα παιχνίδι PS2 ή (απλό) Switch θα πρέπει να ξεσκιστω στο tweaking και στη φάση που είμαι θέλω απλά μια κονσόλα να ανοίγω και να παίζω χωρίς να χρειάζεται να ξεψαχνιζω ρυθμίσεις κάθε φορά αναλόγως το game.

Μάλλον, όμως, για εκεί με βλέπω. 161 στο Gshopper. Βέβαια, όταν πάω να πληρώσω με Paypal ανεβάζει την τιμή στα 167. Γιατί γίνεται αυτό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators

Ρε παιδιά να πω πάλι την βλακεία μου: ποιος ο λόγος να δώσει κάποιος 200 ευρώ για emulation machine; Τι περισσότερο προσφέρουν τα Odin Lite/RG556/RP4 σε σχέση με τα φθηνότερα κινεζομηχανάκια; Πέραν αναλύσεων, καλύτερων και μεγαλύτερων οθονών, τρέχουν solid PS2 games ή να 'χαμε να λέγαμε;

Αν το όριο και σε αυτά είναι το PS1 και το N64 (όπως στα φθηνότερα) δεν βλέπω λόγο αγοράς, διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Μετά σκέφτομαι ότι σαν Android μηχανάκια θα μπορούν να streamάρουν από κονσόλες και PC, ωστόσο ερχόμαστε στο παλιότερό μου point: οι 5,5" και οι 6" είναι λίγες για μεγάλα games.

Προσπαθώ να βρω ένα λόγο για να μπω σε επιπλέον έξοδα και δεν βρίσκω. :(

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 minutes ago, -WISE- said:

Ο λόγος που σκέφτομαι τα Odin (pro ή lite) είναι λόγω μεγάλης οθόνης και μάλλον καλύτερων επιδόσεων σε νεότερες κονσόλες.  Βέβαια με μεταφορικά και taxes πάνε στα 230 περίπου. Το Odin 2 προφανώς είναι το καλύτερο αλλά άμα είναι να φτάσω σε αυτά τα ποσά, πάω σε μεταχειρισμένο Steam Deck η Rog Ally να παίζω και όλη την γκάμα παιχνιδιών που έχω στο PC.

Πρώτη μου επιλογή ήταν το 556. Μιλάμε -μάλλον- για το καλύτερο vfm αυτήν τη στιγμή αλλά φοβάμαι ότι για να παίξω κάνα παιχνίδι PS2 ή (απλό) Switch θα πρέπει να ξεσκιστω στο tweaking και στη φάση που είμαι θέλω απλά μια κονσόλα να ανοίγω και να παίζω χωρίς να χρειάζεται να ξεψαχνιζω ρυθμίσεις κάθε φορά αναλόγως το game.

Μάλλον, όμως, για εκεί με βλέπω. 161 στο Gshopper. Βέβαια, όταν πάω να πληρώσω με Paypal ανεβάζει την τιμή στα 167. Γιατί γίνεται αυτό;

Odin lite καινούριο δεν θα έπαιρνα το 2024. Moνο μτχ φθηνά και αν. Επίσης μην συγκρίνεις τα ally, deck ,κτλ με android handhelds. Άλλη φιλοσοφία το καθένα.

Αν παίζει τοσο το rg556 , χτυπά το και ξεκίνα να περνάς καλά με το κονσόλακι σου. Οσο το (πολυ)ψάχνεις ,οοολο κάτι άλλο θα βγαίνει και θα κάνεις την ίδια έρευνα από την αρχή. Δεν υπάρχει περίπτωση (εκτός κι αν πάρεις Odin 2 επιπέδου συσκευή και πάνω), να τα έχεις οοοοοολα σε ένα και χωρίς tweaking. Εντάξει ρε παιδιά ...ας κάνουμε κι έναν συμβιβασμό,αλλά να κάνουμε και λίγο gaming. Δεν θα το παντρευτείς πια το ρημαδι 😆. Απλά κάνε όσο λιγότερη ζημιά γίνεται στην τσέπη σου ,επί του παρόντος.

24 minutes ago, Malthador said:

Ρε παιδιά να πω πάλι την βλακεία μου: ποιος ο λόγος να δώσει κάποιος 200 ευρώ για emulation machine; Τι περισσότερο προσφέρουν τα Odin Lite/RG556/RP4 σε σχέση με τα φθηνότερα κινεζομηχανάκια; Πέραν αναλύσεων, καλύτερων και μεγαλύτερων οθονών, τρέχουν solid PS2 games ή να 'χαμε να λέγαμε;

Αν το όριο και σε αυτά είναι το PS1 και το N64 (όπως στα φθηνότερα) δεν βλέπω λόγο αγοράς, διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Μετά σκέφτομαι ότι σαν Android μηχανάκια θα μπορούν να streamάρουν από κονσόλες και PC, ωστόσο ερχόμαστε στο παλιότερό μου point: οι 5,5" και οι 6" είναι λίγες για μεγάλα games.

Σύμφωνω μαζί σου, γι'αυτό και τον προέτρεψα στο παρελθόν ακόμα και για H700 anbernic. Θέλει μεγάλη οθόνη όμως και όντως ...ακόμα και τα ps1/n64 games θα τα τρέχει με πιο καλά γραφικά κτλ κτλ. 

Εγώ πχ επειδη δεν είχα N64 σαν παιδί , προτίμησα αυτά που έπαιξα σε emulation ως ενήλικος ,να τα δω με καλά γραφικά. 

Ξαναλέω όμως παιδιά...δεν σταματάει με μια κονσόλα ο ιός του retro gaming. Ας πάρει κατι,σχετικά καλό ,να ξεδωσει τώρα και στο μέλλον...θα υπάρξουν κι άλλες επιλογές για να ξηλωθεί η τσεπη!

Επεξ/σία από gameleon
  • Thanks 1

45 λεπτά πριν, Malthador είπε

Odin lite με την 6αρα παίζει μπάλα σχεδόν όλα τα pS2, GameCube, wii (όσα δεν παίζουν είναι συνήθως θέμα εξέλιξης του emulator). 

Παίζεις επίσης stream xbox, ps, pc άνετα κ αρκετά κοντά στα επίπεδα 7αρας με μπαταρία που κρατάει πολύ. 

Τέλος κάτι που υποτιμάμε... παίζουν android games με μοχλό, τα όποια πλέον είναι τρομερά δημοφιλή και πολύ εξελιγμένα για αυτά τα μηχανάκια και πολυ διασκεδαστικα και κοντά σε επίπεδα κονσόλας. 

ξαναλέω οι 4,7 ίντσες του rp4 pro είναι το μόνο μείον του. 5,5 και πάνω θέλουμε :)

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γιατι προτεινεται το odin 1 lite εναντι του odin 1 με  snapdragon  , αφου εχουν την ιδια τιμη  τωρα πια ,  και ερχοντε και τα 2 με 4px ;

να συμπληρωσω οτι το lite  εχει πληρες  gsm module , δηλαδη κανει και gsm κλησεις .

το snapragon μονο δεδομενα απο sim 

Επεξ/σία από stefanos_th

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

Odin lite με την 6αρα παίζει μπάλα σχεδόν όλα τα pS2, GameCube, wii (όσα δεν παίζουν είναι συνήθως θέμα εξέλιξης του emulator). 

Παίζεις επίσης stream xbox, ps, pc άνετα κ αρκετά κοντά στα επίπεδα 7αρας με μπαταρία που κρατάει πολύ.  

ξαναλέω οι 4,7 ίντσες του rp4 pro είναι το μόνο μείον του. 5,5 και πάνω θέλουμε :)

Αυτοί ακριβώς είναι οι λόγοι που δεν πατάω το κουμπι να πάρω το 556 παρόλο που τη γουστάρω την κονσόλα και παίζει και σε τιμή λουκούμι. 

Το odin μοιάζει να παίζει ακόμα και τώρα με μεγαλύτερη ευκολία πιο σύγχρονες κονσόλες.

Επεξ/σία από -WISE-

• Moderators
40 minutes ago, rodosf1 said:

Παίζει σχεδόν όλα τα PS2 games το Odin lite; Σε ποιον emulator;

28 minutes ago, stefanos_th said:

γιατι προτεινεται το odin 1 lite εναντι του odin 1 με  snapdragon  , αφου εχουν την ιδια τιμη  τωρα πια ,  και ερχοντε και τα 2 με 4px ;

Το lite έχει χειρότερη GPU, αλλά έχει καλύτερη CPU, που είναι αυτό που μας ενδιαφέρει κατά βάση στο emulation.

2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Το lite έχει χειρότερη GPU, αλλά έχει καλύτερη CPU, που είναι αυτό που μας ενδιαφέρει κατά βάση στο emulation.

Nethersx2 στις καινούργιες υλοποιήσεις έχει βελτιωθεί πολύ. 

Εγώ έπαιζα όταν το είχα με μια έκδοση black aethersx2. Ούτε θυμάμαι τι ήτανε ακριβώς αλλά ήτανε optimized. 

Οι εκδόσεις aethersx2 γενικά είναι outdated ειδικά αυτή του playstore.

Επίσης παίζει πραγματικά υπέροχα 3ds!

@vagosvts7 συμφωνείς σχετικά; 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες πλέον υπάρχουν retro handheld κονσόλες που παίζουν άνετα παιχνίδια ps2, gc, 3ds κτλ με 150-200 ευρώ! Το odin 2 στα 300 ευρώ που παίζει τα πάντα σε αναλύσεις 1080p και 4Κ και τα games του switch σε 1080p στο χέρι κάτι που δεν κάνει το κανονικό switch! Οποίος θέλει να παίζει παιχνίδια μέχρι dreamcast σε αναλύσεις 720x1280 παίρνει μηχανάκι με rk3566! Οποίος θέλει emulation psp αξιόλογο παίρνει retroid pocket 3 plus, anbernic rg505, rg405m αν και μικρή οθόνη για psp, γενικά ένα μηχανάκι με unisoc tiger T618 και μπορεί να τρέξει και παιχνίδια ps2, gc με tweaks ένα 60-70 από την συλλογή! Μετά πάμε σε μηχανάκια με mediatek D900 (rp4 ή odin lite) και ιδανικά με D1100 που έχει το rp4 pro! Τώρα όποιος θέλει να παίζει από psx και κάτω παίρνει κονσόλα με 50 ευρώ και είναι ευτυχισμένος! Εγώ παράδειγμα είμαι ικανός να πάρω odin 2 και να παίζω fbneo, megadrive, nes, snes κτλ! 😎

Υπάρχουν τόσα διαμαντάκια 8-16 bit games δεν έχουμε παίξει! 

9 λεπτά πριν, Malthador είπε

Τα παίζει σε αναλύσεις Χ2 (720p) με Nethersx2! 

Εγώ φίλε @rodosf1συμφωνώ αφού το έχω στα χέρια μου γιαυτό και το αναφέρω ο φίλος @gameleon υποτιμάει το odin lite 😂😂😜

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@vagosvts7 ,δεν υποτιμώ το Odin lite. Καμία ελιτιστικη χροιά από εμένα, ever. Είμαι διακοπές και έχω μαζί μου μόνο το rg35xx+... Χαλαρώνω με metal slug και Mariο kart DS,στην ξαπλώστρα, sometimes  😆. Ούτε Odin πήρα μαζί,ούτε Valhalla,ούτε Loki και τέτοιες Νορβηγικές θεότητες που πλέον ταλαιπωρούν και τον Kratos.

Αυτό που λέω ,είναι ότι -για εμένα - δεν αξίζει να πάρεις καινούργια αυτή την συσκευή το 2024. Μτχ με τα χίλια.

Αφήνω αυτό εδώ κι απλά σας λέω παίδες ότι πιο πολύ τον μπερδεψαμε παρά τον βοηθήσαμε σήμερα. 

@-WISE- πάρε το rg556 ή γενικά μια κονσόλα μέχρι 160,να χαρείς gaming like there is no tomorrow, και να ηρεμήσει αυτό το thread και πάλι 🤣🤣. Δεν θα είναι η πρώτη σου,ούτε η τελευταία...trust me.

Happy gaming!!

Επεξ/σία από gameleon
  • Like 2
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως η compatibility λίστα είναι παλιά και αν μπεις στη λίστα δεν βλέπεις κάποιος να έχει ποσταρει το 2024 για κάποιο παιχνίδι πως τρέχει και γενικά δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα, θα δει κάποιος τη λίστα αυτή και θα πει το odin lite τρέχει ελάχιστα παιχνίδια ενώ δεν ισχύει! Οι λίστες συμβατότητας των παιχνιδιών που λένε αλήθειες είναι αυτές που έχουν οι dev από τους emulators, που και αυτές συχνά ανανεώνονται και εμπλουτίζονται! 

@-WISE- πάλι μας έβγαλες offtopic 😂😂 χτύπα επιτέλους το odin 2 να μην κοιτάμε λίστες συμβατότητας! Πάντως το rg556 αν το βρίσκεις 160 ευρώ καινούργιο χτυπάτο και αν το βαρεθείς ή δεν σου κάνει το πουλάς στη χειρότερη 140 ευρώ! 

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 1
  • Haha 1

@gameleon συμφωνώ ότι για τις διακοπές/ταξίδια τα φτηνιάρικα παίζουν χωρίς αντίπαλο, και να πάθει κάτι, κλαπεί οκ παίρνεις άλλο. Κ είναι πολύ fun για τα λεφτά τους.

Όντως η λίστα compatibility είναι λάθος γιατί αναφέρεται σε aethersx2, με nethersx2 ανεβαίνει τρομερά η απόδοση σε μηχανάκια αξιώσεων. Αλλά και πάλι κάποια δεν τα πιάνει σίγουρα σε Χ2. 

Τα πιο ακριβά σίγουρα είναι για σπίτι, καναπέ και κρεβάτι, δεν είναι να τα εχεις σε διακοπές κ εκδρομές εύκολα. 

Οπότε.... 

πάρτε όλοι ενα φτηνό κ ενα ακριβό ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ, για αρχή. 😎

• Like 2

Σαν κάτοχος rp4 pro θα πω πως το γεγονός ότι είναι pocketable είναι υπέροχο. Αλλά οι 4,7 ίντσες είναι λίγες κονσόλες από GC και μετά.

Επίσης η διάταξη των μοχλών δεν βοηθάει και μετά από ένα χρονικό διάστημα κουράζονται τα δάχτυλα. Για αυτα τα συστήματα θα έπρεπε ο σταυρός να είναι κάτι και ο αναλογικός πάνω. 

• Like 4

Στις 26/8/2024 στις 7:12 ΜΜ, foxgre είπε

Καλησπερα στην ομάδα. Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον το topic και απλά ήθελα να αναφέρω μιας και έχουν περάσει πολλά retro consoles από τα χέρια μου retroid pocket 2, retroid pocket 3+, rg35xx-h, miyoo mini, miyoo mini +, powkiddy rgb30, steam deck, miyoo A30( το πιο πρόσφατο) και Odin 2 pro (το κορυφαίο όλων κατά τη γνώμη μου) αν μπορώ κάπου να φανώ χρήσιμος πολύ ευχαρίστως να απαντήσω σε κάθε απορία. 

Παρήγγειλα στις 19/8 το RG35XX-H στα ~43€ από Ali και από μέρα σε μέρα το περιμένω. Από CF το muOS έχει τις καλύτερες αποδόσεις; Έτσι έχω καταλάβει.

• Like 1

22 hours ago, rodosf1 said:

Nethersx2 στις καινούργιες υλοποιήσεις έχει βελτιωθεί πολύ. 

Εγώ έπαιζα όταν το είχα με μια έκδοση black aethersx2. Ούτε θυμάμαι τι ήτανε ακριβώς αλλά ήτανε optimized. 

Οι εκδόσεις aethersx2 γενικά είναι outdated ειδικά αυτή του playstore.

Επίσης παίζει πραγματικά υπέροχα 3ds!

@vagosvts7 συμφωνείς σχετικά; 

Nethersx2 κατεβάζουμε από εδώ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...