Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

vagosvts7
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 18/08/2024 at 02:48, -WISE- said:

Για να ακούσω εντυπώσεις γιαντο RG556. Το πήρε κανείς; 

Ναι εχει λιγο καιρο που έχω και το rg 556 να κανει παρέα με ολα τα άλλα ... και το odin  2  .

Η οθόνη του 556 ειναι κορυφαία , πολυ έντονη φωτεινότητα και ωραία χρώματα , μαυρο κτλ της amoled .

100 % φωτεινοτητα του odin 2 = 60 % rg 556 .... σχεδον μπορείς και στην παραλία με ήλιο .

Τωρα απο βάρος , κρατημα είναι ελαφρύ και καλό στο χέρι , πήρα το διάφανο μπλε που δείχνει όμορφο .

Καλός ήχος και Antutnu περιπου 480Κ vs 1.5 mil odin 2 με οτι συνεπάγεται αυτό .

Wii , gamecube ζοριζεται θα έλεγα , psp παει καλά Χ3 σε πολλά και όλα τα πιο απλά τα παιζει   άνετα φυσικά .

Επίσης παίζει και κάποια 2D κυριως απο Switch .

Το βασικό πλεονέκτημα είναι βέβαια η Amoled 5.5 με μεγάλη φωτεινότητα και το άνετο πιάσιμο , ξεκούραστο .

Επεξ/σία από Galaxy
  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των OLED είναι όταν παίζεις σε ratio μικρότερο από την οθόνη της συσκευής τότε οι μαύρες μπάρες περιμετρικά δεν φαίνονται σχεδόν καθόλου :P

• Like 1

4 ώρες πριν, Galaxy είπε

Ναι εχει λιγο καιρο που έχω και το rg 556 να κανει παρέα με ολα τα άλλα ... και το odin  2  .

Η οθόνη του 556 ειναι κορυφαία , πολυ έντονη φωτεινότητα και ωραία χρώματα , μαυρο κτλ της amoled .

100 % φωτεινοτητα του odin 2 = 60 % rg 556 .... σχεδον μπορείς και στην παραλία με ήλιο .

Τωρα απο βάρος , κρατημα είναι ελαφρύ και καλό στο χέρι , πήρα το διάφανο μπλε που δείχνει όμορφο .

Καλός ήχος και Antutnu περιπου 480Κ vs 1.5 mil odin 2 με οτι συνεπάγεται αυτό .

Wii , gamecube ζοριζεται θα έλεγα , psp παει καλά Χ3 σε πολλά και όλα τα ποιο απλά τα παιζει   άνετα φυσικά .

Επίσης παίζει και κάποια 2D κυριως απο Switch .

Το βασικό πλεονέκτημα είναι βέβαια η Amoled 5.5 με μεγάλη φωτεινότητα και το άνετο πιάσιμο , ξεκούραστο .

Στο Gshopper έπαιξε στα 140 ευρώ περίπου. Ιστορικό χαμηλό για το συγκεκριμένο. Δυστυχώς δεν προχώρησα σε αγορά

Επιπλέον σε πολύ καλή τιμή είναι το Trimui στο Aliexpress αυτήν την περίοδο. Με το κουπονακι 6 ευρώ και αν έχει κανείς coins, πέφτει στα 49 ευρώ περίπου χωρίς microsd

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Anakin1981 είπε

Από όσους έχετε στην κατοχή σας το Miyoo A30, με το Spruce περασμένο, έχει την δυνατότητα για Retroachievements;

Ναι έχει κανονικά! Βάζεις το account σου μέσω retroarch και πατάς μετά save configuration, γιατί αν κάνεις έξοδο δεν το αποθηκεύει! 

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 1

27 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε

Ναι έχει κανονικά! Βάζεις το account σου μέσω retroarch και πατάς μετά save configuration, γιατί αν κάνεις έξοδο δεν το αποθηκεύει! 

Τέλεια! Ευχαριστώ πολύ! Για 25-30€ που κυμαίνεται η τιμή του είναι μια χαρά για mini κονσολάκι κι ήταν το μόνο που με απασχολούσε. 

• Like 1

'Ηρθε και ο... Τριμούρης (όπως τον λέει ο φίλος pollop) να κάνει παρέα στο αγαπημένο μου RG35XX.

Μέσα σε 15 ημέρες από Ali.

Αγοράστηκε και σεταρίστηκε κάρτα 256GB. Αμέσως πέρασα Crossmix και περίπου 12.500 παιχνίδια τα οποία δεν πρόκειται να παίξω ποτέ και το δουλεύω εδώ και 2 ημέρες. 😅

Γνωστό το κονσολάκι στους περισσότερους οπότε δεν θα μακρυγορήσω.

Design/ποιότητα κατασκευής: 8/10. Καταρχάς πάρα πολύ ελαφρύ στο χέρι και μαζεμένο. Δεν κουράζει σε πολύωρο gaming. Πολύ στιβαρό παρά το γεγονός οτί μιλάμε για πλαστική συσκευή. Δεν τρίζει, δεν λυγίζει, δεν κάνει περίεργους ήχους. (Ακούς Anbernic;) Η βαθμολογία ίσως σε κάποιους φαίνεται υψηλή καθώς δεν μιλάμε για κάτι premium αλλά συνυπολογίζω τις συνολικές διαστάσεις άσε που με επηρεάζει το γεγονός ότι μοιάζει πολύ στο πολυλατρεμένο μου PS Vita το οποίος έχει αντιγράψει ξεκάθαρα. Οι αναλογικοί μοχλοί είναι ίδιοι για παράδειγμα. βέβαια στα αρνητικά θα μπορούσαμε να βάλουμε το ότι για κάποιους με μεγάλα χέρια, είναι μικροί και δεν έχουν μεγάλη απόσταση από το "κενό" στο οποίο βρίσκονται μέσα.
Ένα ακόμα αρνητικό είναι ότι σε απαιτητικούς τίτλους ζεσταίνεται πίσω δεξιά και το καταλαβαίνεις. Μιλάμε για PSP, N64 και λοιπά. Στα υπόλοιπα δεν το καταλαβαίνεις.

Οθόνη: 8/10. Μιας και μιλάμε για -ίσως- το πιο υποκειμενικό πράγμα στις κονσόλες, η οθόνη του, στα δικά μου μάτια, είναι top level. Ζωηρή, με εξαιρετικές γωνίες θέασης και αρκούντως φωτεινή. Με πολύ καλό καλιμπράρισμα και ακόμα και στην πιο χαμηλή φωτεινότητα σε τελειώς σκοτεινό δωμάτιο, παίζεις άνετα. Συνολικά σωστή αναλογία οθόνης/μεγέθους συσκευής. Δεν αντανακλάει πολύ το direct φως. Το δοκίμασα στο μαγαζί που έχω πολλά φώτα 3000k αλλά και φυσικό φωτισμό και παίζεις μια χαρά. Δεν το δοκίμασα ακόμα σε direct φως ήλιου. Μαζεύει, όμως, δαχτυλιές αν καταλάθος ακουμπήσεις εκεί (λογικά φαίνονται και στις φωτό).

Emulating/Performance: 7/10. Στις λίγες δοκιμές που έκανα αυτές τις ημέρες, φυσικά σηκώνει όλες τις retro κονσόλες. Επίσης Ports από Portsmaster παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα. Στις πιο καινούριες και απαιτητικές, θεωρώ ότι δεν θα συναντήσει κάποιος πρόβλημα σε games N64. Δοκίμασα το Yoshi's Story, Super Mario 64, Scooby Doo Classic Creep Capers. Σε full screen (είναι και ο λόγος που πήγα σε τέτοιο form factor σε σχέση με τα vertical) και τα παίζει όλα ανετότατα και στα 60fps. Λίγες δοκιμές έκανα σε PSP και PS1 λόγω χρόνου. Έκει είναι λίγο hit and miss η φάση. Για παράδειγμα έπαιξα χωρίς καμία ρύθμιση το Silent Hill και έπαιζε σταθερά στα 60fps. Φυσικά δοκίμασα God Of War και έπαιζε επίσης σε πολύ καλά επίπεδα χωρίς να πειράξω κάτι. Κάποια, όμως, θέλουν tweaking για να παίξουν αξιοπρεπώς. Υπάρχουν οδηγοί για τα περισσότερα games και ποιες ρυθμίσεις χρειάζονται για να τρέξουν ομαλά και αν κάποιος τις κάνει, όντως το αποτέλεσμα ανταμοίβει. Και φυσικά παίζει ρόλο και η rom που θα χρησιμοποιήσει ο καθένας (υπάρχει πολύ σκουπίδι εκεί έξω). Είναι όμως για κάποιους που θέλουν να παίζουν όλα τα games χωρίς να βάζουν χέρι και μέχρι PS2; Όχι. Αν κάποιος θέλει τόσο πρόσφατες κονσόλες (PS1, PSP, PS2, GameCube κλπ) χωρίς να... βάλει χέρι στις ρυθμίσεις κάθε φορά, τότε να κοιτάξει σε άλλη κονσόλα, άλλου budget.
Στο μενού όλα δουλεύουν ρολόι και το Crossmix όντως το απογειώνει.

Μπαταρία: - . Όπως είναι λογικό δεν έχω βγάλει ασφαλή συμπεράσματα ακόμα. Προς το παρόν κάνω δοκιμές, παίζω με menu και ρυθμίσεις, κατεβάζω scrapes. Στα απαιτητικά παιχνίδια όπως είναι λογικό, ρουφάει περισσότερο και σε αυτό παίζει ρόλο και το γεγονός ότι ζεσταίνεται περισσότερο. Στα κλασσικά retro games πιστεύω θα βγάζει άνετα ένα 5ωρο με 7ωρο αναλόγως και φωτεινότητες, φωτάκια και μπλιμπλίκια ενεργοποιημένα. Έπαιξα αρκετά Mega Drive το βράδυ και η μπαταρία του έπεφτε σε φυσιολογικά επίπεδα.

Disclaimer: Τα παραπάνω είναι -φυσικά- προσωπικές απόψεις. Οι βαθμολογίες για μένα έχουν νόημα μόνο με βάση την τιμή του εκάστοτε προϊόντος όπου στα 50 ευρώ που το πήρα μάλλον θεωρείται "κλεψιά".

ΥΓ. Το άσπρο χρώμα ήταν η τελευταία μου επιλογή αλλά αυτό είχε διαθέσιμο σε προσφορά όταν το αγόρασα. Παρόλα αυτά είναι πάρα πολύ όμορφο από κοντά.

20240821_100856_resized.jpg

20240821_100907_resized.jpg

20240821_101019.jpg

20240821_103238.jpg

• Like 14
  • Thanks 3

14 λεπτά πριν, skritikos είπε

@-WISE- επειδή δεν το βρίσκω πουθενά κάτω από 70-80 χωρίς κάρτα, έχεις την καλοσύνη να αναφέρεις από που ακριβώς το αγόρασες;

Ευχαριστώ!

Εδώ είσαι. Βάζεις και το 6ευρω κουπονάκι που τρέχει αυτές τις ημέρες και αν υπολογίζει και λίγα coins. Στα 49 βγαίνει.

• Thanks 1

2 ώρες πριν, -WISE- είπε

'Ηρθε και ο... Τριμούρης (όπως τον λέει ο φίλος pollop) να κάνει παρέα στο αγαπημένο μου RG35XX.

Μέσα σε 15 ημέρες από Ali.

Αγοράστηκε και σεταρίστηκε κάρτα 256GB. Αμέσως πέρασα Crossmix και περίπου 12.500 παιχνίδια τα οποία δεν πρόκειται να παίξω ποτέ και το δουλεύω εδώ και 2 ημέρες. 😅

Γνωστό το κονσολάκι στους περισσότερους οπότε δεν θα μακρυγορήσω.

Design/ποιότητα κατασκευής: 8/10. Καταρχάς πάρα πολύ ελαφρύ στο χέρι και μαζεμένο. Δεν κουράζει σε πολύωρο gaming. Πολύ στιβαρό παρά το γεγονός οτί μιλάμε για πλαστική συσκευή. Δεν τρίζει, δεν λυγίζει, δεν κάνει περίεργους ήχους. (Ακούς Anbernic;) Η βαθμολογία ίσως σε κάποιους φαίνεται υψηλή καθώς δεν μιλάμε για κάτι premium αλλά συνυπολογίζω τις συνολικές διαστάσεις άσε που με επηρεάζει το γεγονός ότι μοιάζει πολύ στο πολυλατρεμένο μου PS Vita το οποίος έχει αντιγράψει ξεκάθαρα. Οι αναλογικοί μοχλοί είναι ίδιοι για παράδειγμα. βέβαια στα αρνητικά θα μπορούσαμε να βάλουμε το ότι για κάποιους με μεγάλα χέρια, είναι μικροί και δεν έχουν μεγάλη απόσταση από το "κενό" στο οποίο βρίσκονται μέσα.
Ένα ακόμα αρνητικό είναι ότι σε απαιτητικούς τίτλους ζεσταίνεται πίσω δεξιά και το καταλαβαίνεις. Μιλάμε για PSP, N64 και λοιπά. Στα υπόλοιπα δεν το καταλαβαίνεις.

Οθόνη: 8/10. Μιας και μιλάμε για -ίσως- το πιο υποκειμενικό πράγμα στις κονσόλες, η οθόνη του, στα δικά μου μάτια, είναι top level. Ζωηρή, με εξαιρετικές γωνίες θέασης και αρκούντως φωτεινή. Με πολύ καλό καλιμπράρισμα και ακόμα και στην πιο χαμηλή φωτεινότητα σε τελειώς σκοτεινό δωμάτιο, παίζεις άνετα. Συνολικά σωστή αναλογία οθόνης/μεγέθους συσκευής. Δεν αντανακλάει πολύ το direct φως. Το δοκίμασα στο μαγαζί που έχω πολλά φώτα 3000k αλλά και φυσικό φωτισμό και παίζεις μια χαρά. Δεν το δοκίμασα ακόμα σε direct φως ήλιου. Μαζεύει, όμως, δαχτυλιές αν καταλάθος ακουμπήσεις εκεί (λογικά φαίνονται και στις φωτό).

Emulating/Performance: 7/10. Στις λίγες δοκιμές που έκανα αυτές τις ημέρες, φυσικά σηκώνει όλες τις retro κονσόλες. Επίσης Ports από Portsmaster παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα. Στις πιο καινούριες και απαιτητικές, θεωρώ ότι δεν θα συναντήσει κάποιος πρόβλημα σε games N64. Δοκίμασα το Yoshi's Story, Super Mario 64, Scooby Doo Classic Creep Capers. Σε full screen (είναι και ο λόγος που πήγα σε τέτοιο form factor σε σχέση με τα vertical) και τα παίζει όλα ανετότατα και στα 60fps. Λίγες δοκιμές έκανα σε PSP και PS1 λόγω χρόνου. Έκει είναι λίγο hit and miss η φάση. Για παράδειγμα έπαιξα χωρίς καμία ρύθμιση το Silent Hill και έπαιζε σταθερά στα 60fps. Φυσικά δοκίμασα God Of War και έπαιζε επίσης σε πολύ καλά επίπεδα χωρίς να πειράξω κάτι. Κάποια, όμως, θέλουν tweaking για να παίξουν αξιοπρεπώς. Υπάρχουν οδηγοί για τα περισσότερα games και ποιες ρυθμίσεις χρειάζονται για να τρέξουν ομαλά και αν κάποιος τις κάνει, όντως το αποτέλεσμα ανταμοίβει. Και φυσικά παίζει ρόλο και η rom που θα χρησιμοποιήσει ο καθένας (υπάρχει πολύ σκουπίδι εκεί έξω). Είναι όμως για κάποιους που θέλουν να παίζουν όλα τα games χωρίς να βάζουν χέρι και μέχρι PS2; Όχι. Αν κάποιος θέλει τόσο πρόσφατες κονσόλες (PS1, PSP, PS2, GameCube κλπ) χωρίς να... βάλει χέρι στις ρυθμίσεις κάθε φορά, τότε να κοιτάξει σε άλλη κονσόλα, άλλου budget.
Στο μενού όλα δουλεύουν ρολόι και το Crossmix όντως το απογειώνει.

Μπαταρία: - . Όπως είναι λογικό δεν έχω βγάλει ασφαλή συμπεράσματα ακόμα. Προς το παρόν κάνω δοκιμές, παίζω με menu και ρυθμίσεις, κατεβάζω scrapes. Στα απαιτητικά παιχνίδια όπως είναι λογικό, ρουφάει περισσότερο και σε αυτό παίζει ρόλο και το γεγονός ότι ζεσταίνεται περισσότερο. Στα κλασσικά retro games πιστεύω θα βγάζει άνετα ένα 5ωρο με 7ωρο αναλόγως και φωτεινότητες, φωτάκια και μπλιμπλίκια ενεργοποιημένα. Έπαιξα αρκετά Mega Drive το βράδυ και η μπαταρία του έπεφτε σε φυσιολογικά επίπεδα.

Disclaimer: Τα παραπάνω είναι -φυσικά- προσωπικές απόψεις. Οι βαθμολογίες για μένα έχουν νόημα μόνο με βάση την τιμή του εκάστοτε προϊόντος όπου στα 50 ευρώ που το πήρα μάλλον θεωρείται "κλεψιά".

ΥΓ. Το άσπρο χρώμα ήταν η τελευταία μου επιλογή αλλά αυτό είχε διαθέσιμο σε προσφορά όταν το αγόρασα. Παρόλα αυτά είναι πάρα πολύ όμορφο από κοντά.

20240821_100856_resized.jpg

20240821_100907_resized.jpg

20240821_101019.jpg

20240821_103238.jpg

Περιμένω και γω από βδομάδα να έρθει, το βρήκα σε γκρι χρώμα στα 62 από Ali (από μαγαζί που φαινομενικά έχει το νέο revision της συσκευής)

• Like 2

20 λεπτά πριν, dimigeo1996 είπε

Περιμένω και γω από βδομάδα να έρθει, το βρήκα σε γκρι χρώμα στα 62 από Ali (από μαγαζί που φαινομενικά έχει το νέο revision της συσκευής)

Με το καλό να παραλάβεις φίλε. Εμένα ήρθε με την τελευταία έκδοση περασμένη οπότε απλά κούμπωσα από πάνω το Crossmix.

• Like 2

Περίπου πόσες μέρες σας κάνει από αυτό το κατάστημα; Δεν έχω παραγγείλει ποτέ από AliExpress και είναι για δώρο. Πρέπει να το έχω το πολύ την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

2 ώρες πριν, -WISE- είπε

Με το καλό να παραλάβεις φίλε. Εμένα ήρθε με την τελευταία έκδοση περασμένη οπότε απλά κούμπωσα από πάνω το Crossmix.

Νομίζω εννοούσε hardware revision. Που είχε αρκετές μικρές αλλαγές.

Θέλω να ελπίζω πως όλες όσες πωλούνται τώρα είναι το νέο revision, σωστά; Μια που είχε εμφανιστεί αρχές του χρόνου από όσο διάβασα.

• Like 1

27 λεπτά πριν, skritikos είπε

Περίπου πόσες μέρες σας κάνει από αυτό το κατάστημα; Δεν έχω παραγγείλει ποτέ από AliExpress και είναι για δώρο. Πρέπει να το έχω το πολύ την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Νομίζω εννοούσε hardware revision. Που είχε αρκετές μικρές αλλαγές.

Θέλω να ελπίζω πως όλες όσες πωλούνται τώρα είναι το νέο revision, σωστά; Μια που είχε εμφανιστεί αρχές του χρόνου από όσο διάβασα.

Θεωρώ ότι δεν μπορεί κάποιος να ξέρει αν δεν το ανοίξει...

2 ώρες πριν, skritikos είπε

Είναι διαφορετικό το κουτί. Το πιο νέο hw revision έχει 3 κονσόλες απ' έξω, μια σε κάθε χρώμα, ενώ το παλιό είχε μόνο μια.

Σημαντική λεπτομέρεια.  Δεν το γνώριζα. Αυτό μου ήρθε οπότε μάλλον ξεστοκαραν ήδη τις παλιές. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...