Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, shodan είπε

Καλημέρα. Έχει βγει νεότερη έκδοση χθες (1.3.5) όπου ο δημιουργός αναφέρει πως λύνεται το stutter σε DOS, NES, GBC και πιθανότατα και σε άλλα συστήματα.

Καλημέρα φίλε.. 1.4.5 εννοείς λογικά.. Θα ξανά κάνω αναβάθμιση όταν όλα είναι stable δοκιμασμένα, προς το παρόν κάθομαι στην 1.3.4.. 

Επιτέλους έφερα στα μέτρα μου το rg503 κάτι που δεν μπορούσα στο rp3+ λόγου android, γιαυτό και το έδωσα.. 

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι 1.4.5, λάθος μου.

Ωραίο φαίνεται το rg503, τρέχει άνετα και Ν64 παιχνίδια; Λινουξάκι τρέχει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, shodan είπε

Ναι 1.4.5, λάθος μου.

Ωραίο φαίνεται το rg503, τρέχει άνετα και Ν64 παιχνίδια; Λινουξάκι τρέχει;

Mario kart και F zero τα τρέχει νεράκι στο Mario golf ζορίστηκε.. Δεν είναι retro pocket 3 plus με την καμία που τα πήγαινε όλα αέρας.. Αλλά εμένα με ενδιαφέρουν περισσότερο τα arcade games και οι παλιές κονσόλες 16bit - 8bit κτλ, αντε και κανένα dreamcast.. 

Linux Arkos τρέχει, όλα αυτά βασίζονται στον emulastation fronted 😉

Επεξ/σία από vagosvts7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίο φαίνεται κι αυτό, ειδικά από το βίντεο αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις

Επεξ/σία από Cacciatore
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://imgur.com/gallery/bHzTj37

Spoiler

Παιδια καλησπερα, αρχικα ευχαριστω γιατι απο δω βρηκα τα λινκ για  geekbuys. 

Αναμενω λοιπον ενα rg351p. Εψαχνα αυτο μαλλον ή το Μ προσφατα απο aliexpress κλπ γνωστα sites, αλλα κολλουσα στο "αβεβαιο" του τελωνειου. Μολις πριν λιγο παραγγειλα απο geekbuys και περιμενω απο Τσεχικη (?) αποθηκη το συγκεκριμενο μοντελο!

Batocera εχω καιρο σε ενα παλιο pc που ειχα προμηθευτει για τα webex των παιδιων...

Gamer απο χρονια βεβαια, τα παιδια μετα τα χριστουγεννα μου λεγανε για κατι τετοιο φορητο -που τους ειχα δειξει εγω βεβαιως!-  αλλα το ψιλοξεχασαμε μεχρι προσφατα που μου εστειλε φιλος λινκ για αυτο της φωτο, που λειτουργησε ως ορεκτικο... ;)

Πηρα 3 τετοια και εχουνε ψιλοκολλησει! Το Anbernic ομως θα ειναι για εμενα!

https://imgur.com/gallery/bHzTj37

Επεξ/σία από nikos1400
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σήμερα παρέλαβα το powkiddy v90.. Για τα χρήματα του είναι καλό, έχει αξιόλογη οθόνη και πολύ καλό dpad και buttons(ABYX) και το μέγεθος του, που χωράει σε οποιαδήποτε τσέπη .. Στα αρνητικά είναι το πλαστικό της συσκευής που δέχεται γρατσουνιές με το παραμικρό η μπαταρία του είναι μικρή και τα ηχεία του θα μπορούσαν καλύτερα σε ένταση για στερεοφωνικά.. 

Σε σύγκριση με το rg35xx είναι κατώτερο σε ποιότητα κατασκευής, οθόνης, ήχο και emulation(δύναμης).. 

received_222929927056561.jpeg

received_746646470459789.jpeg

received_938248797209853.jpeg

received_1181520795881029.jpeg

received_926442851931823.jpeg

Στο μέγιστο η φωτεινότητα και στις τρεις συσκευές 

IMG_20230411_130912_edit_30615349473789.jpg

IMG_20230411_131049.jpg

Και εδώ μια σύγκριση σε μέγεθος 

IMG_20230411_130720_edit_30477551630925.jpg

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αγαπημένη κονσόλα λόγω φορητότητας αλλα κ με αξιοπρεπείς δυνατότητες. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι οι Κινέζοι δεν βγάζουν κ αλλα μοντέλα με την μορφη του gba. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pollop είπε

Αγαπημένη κονσόλα λόγω φορητότητας αλλα κ με αξιοπρεπείς δυνατότητες. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι οι Κινέζοι δεν βγάζουν κ αλλα μοντέλα με την μορφη του gba. 

Το καλό είναι όποιος θέλει gba sp παίρνει ένα ένα v90 που έχει παραπάνω δυνατότητες και καλύτερη οθόνη από το gba(το είχα παλιά), αγοράζει και stickers και το ντύνει gba sp.. Γενικά οι Κινέζοι στις handheld κονσόλες και όχι μόνο έχουν κάνει φοβερή δουλειά.. Όταν παραλάβεις το rg35xx για τα χρήματα που έδωσες, θα πεις τι εργαλείο έχω (σε αίσθηση, ποιότητα και σε Emulation δυνατότητες) .. 

Εγώ θα ήθελα να βγάλουν στυλ 3ds με δύο οθόνες 😎😎

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Thanks 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε

Το καλό είναι όποιος θέλει gba sp παίρνει ένα ένα v90 που έχει παραπάνω δυνατότητες και καλύτερη οθόνη από το gba(το είχα παλιά), αγοράζει και stickers και το ντύνει gba sp.. Γενικά οι Κινέζοι στις handheld κονσόλες και όχι μόνο έχουν κάνει φοβερή δουλειά.. Όταν παραλάβεις το rg35xx για τα χρήματα που έδωσες, θα πεις τι εργαλείο έχω (σε αίσθηση, ποιότητα και σε Emulation δυνατότητες) .. 

Εγώ θα ήθελα να βγάλουν στυλ 3ds με δύο οθόνες 😎😎

το format με το κλείσιμο είναι τέλειο για προστασία οθόνης χωρίς θήκη και είχε βολέψει πολύ στα original DS. Σε retro νομίζω αξίζει ακόμα παραπάνω λόγω πληθώρας κονσολών που σηκώνουν. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγω ακομα περιμένω να γίνει shipping . Οι Κινέζοι αμολανε χαρταετό με το πενηνταρικο μου, μου φαίνεται 🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, pollop είπε

Εγω ακομα περιμένω να γίνει shipping . Οι Κινέζοι αμολανε χαρταετό με το πενηνταρικο μου, μου φαίνεται 🤣

Επειδή το πήρες πιο φθηνά από το επιτρεπόμενο (κλεψιά) αυτά παθαίνεις 😂😜😜

ΥΓ. Αν το πήρες από Aliexpress όπως εγώ δεν φαινόταν στο σύστημα τους το tracking, μίλησα μέσο τσατ με τον πωλητή και μου έδωσε το tracking.. Αφού είχα παραλάβει και ακόμα έγραφε στο σύστημα του AliExpress ότι δεν το είχε στείλει.. Αυτό γίνετε όταν στέλνουν με διαφορετικό τρόπο αποστολής.. Εμένα ήταν μέσο Yun Express! 

Επεξ/σία από vagosvts7
Δημοσ.

ακριβως αυτο έγινε και με εμένα, μόλις μου έστειλε τρακινκ ενώ στην σελίδα αγορών στο αλιεξπρες ούτε φαίνεται να το εχει στείλει

Δημοσ.
Στις 12/4/2023 στις 9:57 ΠΜ, apostolos22 είπε

Ήρθε και σε εμένα το rg35xx. Άντε να έρθει το ΣΚ να περάσω το garlic os και να φτιάξω τα roms.

20230411_164316.jpg

το ημιδιαφανες casing..... όνειρο! 

• Like 1
Δημοσ.

Το rg35xx με batocera σηκώνει και n64 πλέον.. Εγώ είχα δοκιμάσει psp και dreamcast 2D τα έτρεχε πάντως στην v0.2 και v0.3 αλλά είναι ακόμα σε beta φάση το λογισμικό.. Έχει βγει και v0.6.. 

Εδώ ένα βίντεο με τις επιδώσεις στο n64 (δεν είναι δικό μου) 

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...