Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, stefanos_th είπε

το trimui pro του αλλαζουμε λειτουργικο arcos / batocera ?

τι επιλογες εχει για λειτουργικο ?

tomato os που είναι παραλλαγή και προσφάτως Knulli, παραλλαγή του Batocera. 

Μην περιμένεις όμως απόλυτη συμβατότητα σε όλα. 

• Like 1
  • Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stefanos_th είπε

το trimui pro του αλλαζουμε λειτουργικο arcos / batocera ?

τι επιλογες εχει για λειτουργικο ?

Το knulli που είναι σαν το batocera (αλλά ακόμα θέλει δουλειά) και το tomatoOs που είναι το stock os με διαφορά πρόσθετα tweaks, apps κτλ! 

• Like 1
Δημοσ.

Περιμένω το πρωί να πέσει η τιμή και λογικά θα το χτυπήσω το trimui. Η μεγαλύτερη οθόνη είναι μεγάλο συν για μένα 

• Like 2
Δημοσ.

Το συγκεκριμένο με την 64αρα κάρτα έρχεται με παιχνίδια;  ή πρέπει να τα περάσουμε εμείς; επίσης από Ali έχει τελωνείο; 

Δημοσ.

Trimui smart pro 55 τελική τιμή μαζί με θήκη και τζαμακι. Σε αναμονή λοιπόν να δούμε, καλό μηχανηματάκι φαίνεται εξ όψεως! 

• Moderators
Δημοσ.

Αυτό το Trimui Smart Pro δεν το ήξερα είναι η αλήθεια, ενδιαφέρον φαίνεται από άποψη specs/τιμής (καλά την αρχική στα 165 ευρώ δεν την σχολιάζω καν, θεωρώ ότι είναι τρολ).

Ωστόσο, αυτό το form factor του PSV δεν μπορώ να καταλάβω πως πρόκειται να βολέψει χωρίς grip, ειδικά στα 3D games.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Αυτό το Trimui Smart Pro δεν το ήξερα είναι η αλήθεια, ενδιαφέρον φαίνεται από άποψη specs/τιμής (καλά την αρχική στα 165 ευρώ δεν την σχολιάζω καν, θεωρώ ότι είναι τρολ).

Ωστόσο, αυτό το form factor του PSV δεν μπορώ να καταλάβω πως πρόκειται να βολέψει χωρίς grip, ειδικά στα 3D games.

Κι όμως είναι αρκετά βολικό. Βολικότερο σίγουρα από όλα τα vertical. Εγώ το χρησιμοποιούσα κυρίως για προ PSX κονσόλες. Οπότε δεν έπαιξα πολύ 3d. ,έχει στιγμής το βολικότερο που είχα.

Εννοείται πως αν είχε grips ακόμη καλύτερα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Malthador είπε

πολύ ελαφρύ κ άνετο, έχει και τα καγκουρολεντακια στους μοχλούς κ δίνει ρέστα!. Παίζει και moonlight για stream από pc. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το trimui smart pro ξεκίνησε κανονικά αρχική τιμή στα 80 με 100 ευρώ ανάλογα την χωρητικότητα της sd κτλ! Πλέον σε αυτή τιμή που παίζει στο Aliexpress 55 με 60 ευρώ το προτείνω ανεπιφύλακτα! Έχει πολύ καλή οθόνη και είναι 5 ίντσες , καλό dpad , καλό ήχο και εύκολο stock os που θα βολέψει πολλούς εδώ μέσα, αν και για τα δικά μου δεδομένα έχει σημαντικές ελλείψεις σαν os (δεν μπορείς να διαλέξεις core σε όλα τα συστήματα, δεν μπορείς με hotkeys να ρυθμίσεις φωτεινότητα ή κάποια συντόμευση, πρέπει να πας στα settings της κονσόλας για να ρυθμίσεις φωτεινότητα, αν είναι δυνατόν, πρέπει να βγω από το παιχνίδι για να αλλάξω φωτεινότητα) όλα αυτά λύνονται με το πέρασμα knulli os (batocera fork) αλλά είναι ακόμα σε beta στάδιο ! Έχει μέτρια sticks και χρειάζονται καλιμπραρισμα στην αρχή (αλλιώς θα φάτε scare) , στα βαριά παιχνίδια ζεσταίνετε αρκετά! Σαν κατασκευή δεν είναι κακό για τα χρήματα του αντιθέτως θα το έλεγα ποιοτικό! Οι επιδόσεις του είναι ανάλογες με μηχανάκια που έχουν τον rk3566 πάνω κατω! Όποιος ψάχνει μεγάλη οθόνη σε μικρό μέγεθος, με καλές επιδόσεις με λίγα χρήματα, τώρα είναι ευκαιρία να το χτυπήσει χωρίς δεύτερη σκέψη! 

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε

Το trimui smart pro ξεκίνησε κανονικά αρχική τιμή στα 80 με 100 ευρώ ανάλογα την χωρητικότητα της sd κτλ! Πλέον σε αυτή τιμή που παίζει στο Aliexpress 55 με 60 ευρώ το προτείνω ανεπιφύλακτα! Έχει πολύ καλή οθόνη και είναι 5 ίντσες , καλό dpad , καλό ήχο και εύκολο stock os που θα βολέψει πολλούς εδώ μέσα, αν και για τα δικά μου δεδομένα έχει σημαντικές ελλείψεις σαν os (δεν μπορείς να διαλέξεις core σε όλα τα συστήματα, δεν μπορείς με hotkeys να ρυθμίσεις φωτεινότητα ή κάποια συντόμευση, πρέπει να πας στα settings της κονσόλας για να ρυθμίσεις φωτεινότητα, αν είναι δυνατόν, πρέπει να βγω από το παιχνίδι για να αλλάξω φωτεινότητα) όλα αυτά λύνονται με το πέρασμα knulli os (batocera fork) αλλά είναι ακόμα σε beta στάδιο ! Έχει μέτρια sticks και χρειάζονται καλιμπραρισμα στην αρχή (αλλιώς θα φάτε scare) , στα βαριά παιχνίδια ζεσταίνετε αρκετά! Σαν κατασκευή δεν είναι κακό για τα χρήματα του αντιθέτως θα το έλεγα ποιοτικό! Οι επιδόσεις του είναι ανάλογες με μηχανάκια που έχουν τον rk3566 πάνω κατω! Όποιος ψάχνει μεγάλη οθόνη σε μικρό μέγεθος, με καλές επιδόσεις με λίγα χρήματα, τώρα είναι ευκαιρία να το χτυπήσει χωρίς δεύτερη σκέψη! 

Πατώντας Select + Volume up ή down αυξομειώνεις την ένταση του ήχου. Αντίστοιχα με το start την φωτεινότητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Πατώντας Select + Volume up ή down αυξομειώνεις την ένταση του ήχου. Αντίστοιχα με το start την φωτεινότητα.

Τελικά είναι start + R1 ή L1, τόσο καιρό που ήμουν? Ντροπή μου! Εγώ πατούσα το menu για hotkeys με τα κουμπιά γιαυτό την πάτησα! Στο knulli με το menu και το volume είναι! 

Τώρα μένει να λύσουμε την επιλογή Core Options σε κάθε σύστημα που σε μερικά συστήματα έχει άλλα δεν υποστηρίζει για όλες τις πλατφόρμες! 

Επεξ/σία από vagosvts7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, vagosvts7 είπε

Τελικά είναι start + R1 ή L1, τόσο καιρό που ήμουν? Ντροπή μου! Εγώ πατούσα το menu για hotkeys με τα κουμπιά γιαυτό την πάτησα! Στο knulli με το menu και το volume είναι! 

Τώρα μένει να λύσουμε την επιλογή Core Options σε κάθε σύστημα που σε μερικά συστήματα έχει άλλα δεν υποστηρίζει για όλες τις πλατφόρμες! 

Ναι sorry εκ παραδρομής έγραψα Volume up down. Δεν θα είχε νόημα άλλωστε για τον ήχο 😝

Για τους core πρέπει να τους βάλεις εσύ manually δυστυχώς και να πειράξεις τα configs για κάθε σύστημα ξεχωριστά.

Επεξ/σία από Bourdoulas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...