Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 hours ago, ToroLoco said:

Το ψήνω καιρό να πάρω ένα retro handheld και σκέφτομαι για Anbernic RG40XXV, αλλά διάβασα εδώ για το Trimui Smart Pro.

Από τα χαρακτηριστικά βλέπω ότι το Trimui έχει καλύτερη οθόνη (resolution + size), αλλά το Anbernic έχει υποστήριξη για Bluetooth.

Έχει κάποιος άποψη για τα 2?

Επίσης εκτός από τα emulators, υποστηρίζουν ported-games?

Στην ίδια φάση ήμουν και εγώ. Πριν λίγες ημέρες κοίταζα να δω σε τι τιμές παίζουν τα 40xxv και 40xxh. Πρότεινε κάποιος και από εδώ το Smart Pro, το είδα μου άρεσε ήταν και σε καλή τιμή και το τσίμπησα.

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ok εβαλα crossmix και μπορω να πω οτι ειμαι ικανοποιημενος.Δυο ερωτησεις εχω .

Α)Τα mame ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να τα εγκαταστησεις?Εβαλα μερικα παιχνιδια και τα περισσοτερα τα αναγνωρισε,μερικα ομως οχι λογω του περιεργου τροπου ονομασιας του φακελου.

Β)Οταν εκανε scrapping και καποια στιγμη εφτασε στο ανωτατο οριο ημερας ,δεν μπορουσα να βγω απο εκεινη την οθονη με τιποτα,ακομα και με επανεκκινηση εκει με πηγαινε,το εχετε παθει?

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε

ok εβαλα crossmix και μπορω να πω οτι ειμαι ικανοποιημενος.Δυο ερωτησεις εχω .

Α)Τα mame ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να τα εγκαταστησεις?Εβαλα μερικα παιχνιδια και τα περισσοτερα τα αναγνωρισε,μερικα ομως οχι λογω του περιεργου τροπου ονομασιας του φακελου.

Β)Οταν εκανε scrapping και καποια στιγμη εφτασε στο ανωτατο οριο ημερας ,δεν μπορουσα να βγω απο εκεινη την οθονη με τιποτα,ακομα και με επανεκκινηση εκει με πηγαινε,το εχετε παθει?

Για τα Mame είναι καλύτερα να κατεβάσεις ένα full romset για τον fbneo 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε

Καλυτερα να τα βαλω στον φακελο arcade η στον φακελο mame?

Για τα mame αν θυμάμαι σωστά μπορεις σε οποιονδήποτε από τους δύο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φρέσκο φρέσκο rg406h απο την Anbernic άντε περιμένουμε και το rg406m σιγά σιγά..

Επεξ/σία από Tsoukos87
  • Like 3
Δημοσ.

Το Miyoo A30 αξίζει στα περίπου 30€, σωστά;

Το έψηνα είναι η αλήθεια λόγω μεγέθους μήπως το έχω μαζί μου στα μέσα όταν πηγαίνω για δουλειά.

Ιδανικά θέλω να μετατρέψω το προηγούμενο κινητό (SD 835) σε retro handheld (με κάποιο χειριστήριο) αλλά εκτός του ότι βαριέμαι να το σετάρω πιστεύω ότι θα είναι πιο κουραστικό σε σχέση με το a30 στα ΜΜΜ.

Δυστυχώς το βρίσκω μόνο σε άσπρο/μαύρο ή γκρι, το χρυσό/κόκκινο και το μαύρο έχουν εξαντληθεί.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Grim Ripper είπε

Το έψηνα είναι η αλήθεια λόγω μεγέθους μήπως το έχω μαζί μου στα μέσα όταν πηγαίνω για δουλειά.

Ιδανικά θέλω να μετατρέψω το προηγούμενο κινητό (SD 835) σε retro handheld (με κάποιο χειριστήριο) αλλά εκτός του ότι βαριέμαι να το σετάρω πιστεύω ότι θα είναι πιο κουραστικό σε σχέση με το a30 στα ΜΜΜ.

Δυστυχώς το βρίσκω μόνο σε άσπρο/μαύρο ή γκρι, το χρυσό/κόκκινο και το μαύρο έχουν εξαντληθεί.

Το μέγεθος της οθόνης σου κάνει;

Μήπως είναι λίγο μικρή;

Το έχεις δοκιμάσει ή δει από κοντά;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Grim Ripper είπε

μικρό πολύ φίλε μου. Ούτε για διαδρομές ούτε για τίποτα. Μόνο για βιτρίνα είναι αυτό. Πάρε αν έχεις χαμηλό budget rg35xx h που παίζει νομίζω 40+ αυτές τις μέρες κ είναι πολύ λεπτό κ ελαφρύ για τσέπη κ μετακίνηση ή αν μπορείς ανέβα χρήματα για μέγεθος οθόνης. 

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jpil είπε

Το μέγεθος της οθόνης σου κάνει;

Μήπως είναι λίγο μικρή;

Το έχεις δοκιμάσει ή δει από κοντά;

Δεν είναι ότι υπάρχουν κάπου να τα δω από κοντά οπότε όχι. 😛

34 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

μικρό πολύ φίλε μου. Ούτε για διαδρομές ούτε για τίποτα. Μόνο για βιτρίνα είναι αυτό. Πάρε αν έχεις χαμηλό budget rg35xx h που παίζει νομίζω 40+ αυτές τις μέρες κ είναι πολύ λεπτό κ ελαφρύ για τσέπη κ μετακίνηση ή αν μπορείς ανέβα χρήματα για μέγεθος οθόνης. 

Τότε ας κοιτάξω κανένα χειριστήριο για κινητά. 😅

Δημοσ.
5 hours ago, Grim Ripper said:

Ανάμεσα σε A30 που είχα και στο homemade που έφτιαξα με κινητό και galileo G8 θα διάλεγα το Α30 είναι η αλήθεια. Το combo κινητό και χειριστήριο φτάνει σε μέγεθος ROG Ally, και δε το θεωρώ καθόλου φορητό. Το άλλο έρχεται με θήκη, είναι μικρό, μπαίνει άνετα σε τσέπη.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Grim Ripper είπε

Αφού "ευχαριστηθηκα" εγώ τις 2,4" του Trimui, πιστεύω οι 2,8" του Α30 θα είναι μια χαρά για αυτό που το θες. Να είσαι προετοιμασμενος ότι για πολύωρα sessions δεν βολεύουν αυτές οι οθόνες.  Οριακά κουράζουν και οι 3,5" που είναι και το πιο συνηθισμένο μέγεθος. Όμως για ΜΜΜ ή για καυλαντα στη δουλειά είναι εξαιρετικά βολικά. Το trimui χωρούσε στην τσέπη μου ακόμα και με σκληρή θήκη. Πόσο μάλλον χωρίς θήκη. 

Ας πάρει θέση και ο @vagosvts7όμως που είναι ο τομέας του.😄

• Haha 2
Δημοσ.

ωΚαλησπερα και παλι παιδια.Εβαλα στο trimui το crossmix os ,υπαρχει καποιος τροπος να ακουω τα mp3 μου αυτο?

Δημοσ.

Το miyoo a30 από τα tiny είναι από τα καλύτερα που έχουν περάσει από τα χέρια μου, μαζί με το miyoo mini v4! Έχει πολύ καλά face buttons και dpad και στο κράτημα είναι καλύτερο από το miyoo mini! Η οθόνη είναι καλή με ωραία χρώματα αλλά θα μπορούσε να έχει περισσότερη φωτεινότητα! Το μεγάλο συν του είναι ότι έχει Wifi και μπορείς να χρησιμοποιήσεις retroachievements! Δεν είναι για πολύωρο gaming λόγου μικρής οθόνης, αλλά είναι πολύ βολικό να το παίρνεις πάντα μαζί σου! Είναι ιδανικό μέχρι psx games, αντε και λίγο n64 μπορεί να τρέξει καλά, για dreamcast και psp δεν κάνει, προτείνετε το spruce os για αντικατάσταση του μαμά os! Αν υπήρχε onion os όπως τα άλλα miyoo πιστεύω θα το απογειώνε σαν συσκευή! Στα 30-40 το παίρνεις χωρίς δεύτερη σκέψη! 

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...