Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

vagosvts7
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Απο την εμπειρια σας καλυτερη κονσολα για Pokemon games; Κυριως τα πρωτα generations. Βολευουν αυτες που ειναι gb στυλ; Τα κουμπια πισω στην πλατη που εχουν ορισμενες συσκευες, μπορουν να χρησιμοποιηθουν ως trigger FF buttons ή οχι; Δλδ αν το εχεις πατημενο να παιζεις σε fast forward, και οταν το αφηνεις να παιζεις κανονικα.

Για την κ*υλ* αυτές στυλ GB είναι ότι καλύτερο αλλά αν είσαι κάποιας ηλικίας μετά από λίγη ώρα δεν βολεύουν.

Προσωπικά θα σου πρότεινα να περιμένεις το καινούργιο της Anbernic με αναλογία 1:1 στην οθόνη και H700 επεξεργαστή. Αν η τιμή του είναι λογική θα είναι αξεπέραστο για μέχρι 16-bit κονσόλες και όχι μόνο.

Επεξ/σία από Bourdoulas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

5 hours ago, Bourdoulas said:

Για την κ*υλ* αυτές στυλ GB είναι ότι καλύτερο αλλά αν είσαι κάποιας ηλικίας μετά από λίγη ώρα δεν βολεύουν.

Προσωπικά θα σου πρότεινα να περιμένεις το καινούργιο της Anbernic με αναλογία 1:1 στην οθόνη και H700 επεξεργαστή. Αν η τιμή του είναι λογική θα είναι αξεπέραστο για μέχρι 16-bit κονσόλες και όχι μόνο.

Δεν βολυεουν επειδη ειναι μικρες εννοεις;

1 λεπτό πριν, Witcher1st είπε

Δεν βολυεουν επειδη ειναι μικρες εννοεις;

Λόγω σχήματος αρχικά και του τρόπου που τα πιάνεις με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να κουράζουν.

Σε μια horizontal κονσόλα αυτό δεν συμβαίνει συνήθως.

Νομίζω για Game Boy αν θες κυρίως, πας ή στο Anbernic rg35xx plus ή στο rg35xxsp εκεί γύρω στο 60αρι παίζουν και καθαρίζεις ειδικά η 2η είναι full compact portable, προφανώς θα υπάρχουν και άλλες λύσεις πιο οικονομικές αλλά δεν μου έρχονται στο μυαλό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επανέρχομαι με ένα "mini" review του RG556 καθώς το έχω μερικές ημέρες στην κατοχή μου και θεωρώ ότι έχω βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για το συγκεκριμένο retro handheld.

Προερχόμενος από το Trimui Smart Pro, δεν θα μπω σε συγκρίσεις γιατί είναι άλλα τα μεγέθη (κυριολεκτικά και μεταφορικά) αλλά θα πω ότι ο Τριμούρης για τα λεφτά που παίζει κατά καιρούς είναι ένα εξαιρετικό κονσολάκι και με το καλό να παραλάβετε όσοι το παραγγείλατε.

Πίσω στα δικά μας. Το 556 είναι με διαφορά η πιο ξεκούραστη κονσόλα που έχω κρατήσει (συμπεριλαμβανομένου Switch και PS Portal) και αυτό έχει να κάνει με τον εργονομικό σχεδιασμό του. Θα ήθελα να μείνω περισσότερο σε αυτό παρά στο τι μπορεί ή δεν μπορεί να "τρέξει" καθώς αυτά είναι λίγο-πολύ γνωστά.

Ergonomics: Οι λαβές που έχει η συγκεκριμένη κονσόλα είναι τεράστιο "συν" στο πολύωρο παίξιμο. Του προσφέρει εξαιρετικό grip και είναι σαν να πιάνεις χειριστήριο του PS5 για παράδειγμα. Συνολικό μέγεθος και βάρος είναι αναλογικά πολύ σωστά έτσι ώστε να μην κουράζει. Όσο το έχω δοκιμάσει σε απαιτητικά παιχνίδια δεν ζεσταίνεται ή τουλάχιστον δεν είναι ενοχλητικό καθώς τα χέρια σου δεν ακουμπάνε την πλάτη της συσκευής. Φυσικά υποστηρίζει και fan με 2 modes για να το δροσίσει αν κάποιος θέλει. Τα πλήκτρα του είναι πολύ κοντά στο "αθόρυβα". Τόσο τα face buttons όσο και τα select, start, R/L. To dpad του σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η μόνη παραφωνία για πολλούς είναι τα sticks. Τα θεωρούν μικρά, χωρίς μεγάλη ακρίβεια. Φαντάζομαι κάτι τέτοιο θα έχει επίπτωση σε όσους αρέσκονται να παίζουν FPS παιχνίδια. Εγώ προσωπικά σε όσα games πρόσφατων γενιών δοκίμασα, δεν είχα θέμα. Ίσως φταίει ότι τα συνήθισα, ίσως το ότι δεν ασχολήθηκα με games τύπου CoD. Αν του βάλεις thumb sticks είνα ακόμα καλύτερα γιατί "σηκώνονται" λίγο. Παρόλα αυτά, κάποιος μπορεί να τα αντικαταστήσει σχετικά εύκολα αν θέλει. Υπάρχουν tutorials.
Η αναλογία οθόνης/συσκευής για μένα είναι ιδανική. Το form factor του και η οθόνη ήταν τα κύρια σημεία που με κάνανε να τα σκάσω. Θεωρώ ότι πάνω από 5-5,5 ίντσες αρχίζει και ξεφεύγει το πράγμα γιατί χάνει το portability του.

Οθόνη: ΤΡΟΜΕΡΗ. Απίστευτα μαύρα (AMOLED γαρ) χωρίς ίχνος bleeding (ακούς Trimui; Και το μικρό και το μεγάλο που είχα μου είχαν τύχει με bleeding που ήταν εμφανές στο απόλυτο μαύρο). Πολύ σωστά χρώματα by default και με αρκετές ρυθμίσεις να το φέρεις στα μέτρα σου. Η φωτεινότητα του σε πάρα πολύ καλά επίπεδα. Σε απόλυτο σκοτάδι με τέρμα χαμηλό φωτισμό, βλέπεις μια χαρά να παίξεις. Εδώ, βέβαια, παίζει ρόλο και το παιχνίδι αλλά νομίζω δεν θα αντιμετωπίσει κανείς πρόβλημα. Σε απευθείας έκθεση σε ήλιο δεν δοκιμάστηκε παρά μόνο σε 3000k φωτισμό που έχω στη δουλειά. Και δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα ως προς τη φωτεινότητα. Δεν νομίζω ότι θα το έπαιρνα και στην παραλία ούτως ή άλλως. 😋

Μπαταρία: Σε retro gaming θα ξεχνάς να το φορτίζεις. Πραγματικά μπορεί να παίζεις για ώρες και να χάσει ένα 10-20% σε τέτοια games. Ιδανική επιλογή για πραγματικά πολύωρα sessions. Δεν έχει drain είτε σε stand by (φυσιολογικά επίπεδα, είναι Android άλλωστε) είτε όταν είναι τελείως κλειστό. Από PSP και πάνω, όπως είναι λογικό, η μπαταρία αδειάζει γρηγορότερα αλλά πιστεύω δίνει άνετα ένα 5-7ωρο ανάλογα πάντα τη φωτεινότητα και τη δόνηση.

Ηχεία: Παραδόξως, είναι πολύ καλά. Αναλόγως το game πάντα. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα προβληματιστεί από την "καθαρότητα" ή την έντασή τους. Ομοίως και από τα ακουστικά.

OS/UI/Frontend: Αδιάφορο το front-end της Anbernic. Για κάποιον που θέλει μπλιμπλίκια είναι τέρμα generic και plane. Έχει μικρό customization με τις βασικές λειτουργίες (recent/favourite κλπ). Το σώζει το γεγονός ότι είναι Android καθώς μπορείς να του κοτσάρεις ένα άλλο frontend όπως πχ το ES-DE και να το φέρεις στα μέτρα σου απογειώνοντάς το οπτικά.
Ήρθε έτοιμο στημένο αλλά αποφάσισα να τα σβήσω όλα μετά από προτροπές χρηστών και youtubers στο διαδίκτυο και να τα στήσω όλα από την αρχή. Πραγματικά έφαγα ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ για να το φέρω εκεί που έπρεπε. Το χειρότερο που αντιμετώπισα ήταν κατά το σετάρισμα του Retroarch όπου κάποιες ρυθμίσεις δεν κούμπωναν καλά. Πιστεύω κάποιος που δεν θέλει να μπλέξει απλά παίζει όπως είναι στημένο. Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω, δεν θα έμπαινε στη διαδικασία αυτή.

Gaming: Δεν θα γράψω πολλά. Είναι από τα πιο ισχυρά (mainstream) κονσολάκια εκεί έξω. Θα μιλήσω μόνο για τους "σύγχρονους" emulators. Ό,τι δοκίμασα σε PSP το τρέχει για πλάκα και τα περισσότερα σε 4x (1080p) ανάλυση. Για παράδειγμα Marvel Ultiamate Alliance 4X, Metal Slug XX 4X. Ομοίως και τα του PS1. Στο PS2 τώρα τα πράγματα είναι λίγο πιο ρευστά. Δεν μου έτυχε κάποιο που να είναι unplayable αλλά θα πρέπει να γίνουν δοκιμές στην ανάλυση για να τρέξουν όλα ομαλά. Για παράδειγμα: Spider-man Friend or Foe 4X, Silent Hill: Origins 2.5X, Batman Begins 2.5X, Τhe Punisher 2X, Spider-man 3 2.5X, Castlevania - Curse of Darkness 2Χ.

Τα πράγματα αρχίζουν και ζορίζουν στο PS Vita όπου μερικά πιο συμβατικά παιχνίδια παίζουν κανονικά αλλά τα πιο απαιτητικά υπάρχει περίπτωση να μην ξεκινάνε καν. Δοκίμασα Ratchet & Clank Collection, The Binding of Isaac, A Boy And His Blob, Batman : Arkham Origins Blackgate και όλα παίζουν πάρα πολύ καλά. Εκεί μην περιμένετε full αναλύσεις όμως. Μεταξύ 1X και 1,5Χ ό,τι μπορεί να παιχτεί. Τεχνικά είναι πολύ καλύτερα τα γραφικά από του PS2 οπότε και δεν χρειάζεται upscale ούτως ή άλλως.
Ομοίως και για το Switch. Εκεί πραγματικά είναι hit n miss η φάση. Μερικά απλά games παίζουν όπως στο Switch. Δοκίμασα με πολύ καλά αποτελέσματα τα Asterix & Obelix XXL 2, Cuphead, Super Mario 3D World Bowsers Fury, Super Mario Bros Wonder. Αν το θέλετε για Switch games, θα έλεγα κοιτάξτε αλλού αφού πιο πολύ θα σας πάρει να κάνετε δοκιμές τι παίζει και τι δεν παίζει παρά να ευχαριστηθείτε την κονσόλα.

Το πολύ θετικό είναι ότι υπάρχει εξαιρετικό community από πίσω. Πάρα πολλά βίντεο με δοκιμές παιχνιδιών PS2/Vita/Switch κλπ αλλά και οδηγοί για τους συγκεκριμένους emulators, μέχρι και κατάλογος με δοκιμασμένα games από χρήστες για να μην χάνετε το χρόνο σας.

Όσον αφορά στο streaming, το γεγονός ότι είναι Android κάνει τα πράγματα πολύ εύκολα. Δοκίμασα Xbox Cloud streaming (χωρίς να έχω Xbox 😁 ) και -όπως είναι φυσικό- δεν αντιμετώπισα πρόβλημα αφού σε αυτές τις περιπτώσεις αρκεί να έχεις καλή σύνδεση για να παίξεις. ΌΜΩΣ! Βοηθάει πολύ το γεγονός ότι η Anbernic σου δίνει επιλογή να αλλάξεις το button map του 556 από κοντρόλερ Switch σε κοντρόλερ Xbox απλά πατώντας μία επιλογή στην μπάρα του Android οπότε δεν χρειάζεται να μπλέκεις με ρυθμίσεις κουμπιών όταν παίζεις Xbox games αφού γίνονται αυτόματα remapped. PS remote play δεν δοκίμασα γιατί έχω Portal.

Standalone: Η συσκευή είναι ταχύτατη. Έχει επιδόσεις κινητού ναυαρχίδας. Και το γεγονός ότι "τρέχει" Android για μένα είναι πολύ σημαντικό. Οτιδήποτε θες να κάνεις σε ρυθμίσεις, surfing κλπ γίνεται αστραπιαία. Δεν λαγκάρει, δεν κομπιάζει, δεν κρασάρει. Ένα μεγάλο μέρος του στησίματος γίνεται απευθείας από την κονσόλα χωρίς να χρειαστεί να μπαινωβγάζεις κάρτες μνήμης ή να συνδέεις με υπολογιστή. Κάτι πολύ σημαντικό, επίσης, είναι ότι μπορείς να βρεις οποιαδήποτε ROM θες και να την εγκαταστήσεις απευθείας μέσω browser.

Disclaimer: Τα παραπάνω εννοείται είναι προσωπική άποψη. Για όποιον σκέφτεται την αγορά του, θα έλεγα ότι στα 140-160 που παίζει συνήθως είναι shut up and take my money. Δεν βρίσκω έναν λόγο (πέρα από τα sticks σε, ίσως, συγκεκριμένα games) να μην βολέψει κάποιον ή να τον κάνει να το μετανιώσει. Εργονομία, οθόνη, μπαταρία είναι πραγματικά top notch.

PS1: Εκτός από thumb sticks, πάρτε και θήκη με grip από πίσω. Πάρα πολύ εργονομική (βλ. φωτό).

PS2: Συγγνώμη για το σεντόνι. Τα λεφτά είναι αρκετά και ίσως βοηθήσω ή αποτρέψω κάποιους να αποφασίσουν με αυτόν τον τρόπο.

20241014_153836.jpg

20241014_160537.jpg

20241014_160550.jpg

20241014_160603.jpg

20241014_153854.jpg

Επεξ/σία από -WISE-
  • Like 19
  • Thanks 1

@wise  Εχοντας και εγω ενα 556 θα συμφωνησω σε όλα με οτι είπες . Πολύ καλή οθόνη και με φωτεινότητα που ξεπερνάει το Odin 2  , για οτι αντέχει να παίξει είναι παρα πολυ ωραίο και επίσης με το διάφανο μπλε πολύ όμορφο και ελαφρύ βεβαια .

• Like 4
  • Thanks 1

Μόλις τώρα, NickTG είπε

Λογικά θα έχει αναφερθεί αλλά για GameCube/PS2 σε πόσα λεφτά πρέπει να πάμε? 

150 ευρώ +, το  ποιο φθηνό που τρέχει άψογα ps2, gc χωρίς tweaks είναι το retroid pocket 4 pro!

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, vagosvts7 είπε

150 ευρώ +, το  ποιο φθηνό που τρέχει άψογα ps2, gc χωρίς tweaks είναι το retroid pocket 4 pro!

Καλα ναι και εχει πολυ πιο καλο OS απο το 556, αλλα δεν κανει τοσο κανει γυρω στα 200 € περιπου, το απλο retroid pocket 4 κανει 150 €.

Εγω περιμενω ποσο θα πεσει το retroid pocket 4 pro ή ποσο θα κοστίζει το rg406m που θα εχει τα hardware specs του 556 και το build quality του rg405m.

• Like 1

19 minutes ago, vagosvts7 said:

Οπότε θα προχωρήσω σε κάτι για μέχρι την προηγούμενη γενιά και θα περιμένω. 

Ευχαριστώ. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Tsoukos87 είπε

Καλα ναι και εχει πολυ πιο καλο OS απο το 556, αλλα δεν κανει τοσο κανει γυρω στα 200 € περιπου, το απλο retroid pocket 4 κανει 150 €.

Εγω περιμενω ποσο θα πεσει το retroid pocket 4 pro ή ποσο θα κοστίζει το rg406m που θα εχει τα hardware specs του 556 και το build quality του rg405m.

Το διατύπωσα λάθος εγώ! Εννοούσα 150+ για να παίζεις  ps2, gc παράδειγμα το rg556 αλλά με λίγο ψάξιμο και tweaks σε μερικά παιχνίδια, το retroid pocket 4 pro είναι όμως το ποιο αξιόλογο που παίζει άνετα ps2, gc plag and play!

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 1
  • Thanks 1

• Moderators
3 hours ago, Grim Ripper said:

Πανέμορφο, πολύ κοντά σε αυτό που ζητάω εδώ και τόσο καιρό. Εάν είχε μια ίντσα μεγαλύτερη οθόνη, θα μιλάγαμε για ακριβώς αυτό που έχω σκιστεί να ζητάω.

Το θέμα είναι σε τι τιμούλα να το υπολογίζουμε; Θα ήθελα να το δω στα 350, αλλά νομίζω θα πάει στα 400 τελικά. 

Θεωρώ αυτονόητο ότι μιλάμε για Android machine, έτσι;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...