Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, rodosf1 said:

Συμφωνώ για το νοήμα στις flip συσκευές, η μετακίνηση χωρίς θήκη. 

Το πάχος του λίγο με αποθαρρύνει απλά. Είναι οκ για τσέπη σε βερμούδα πχ το καλοκαίρι; ή θέλει τσαντάκι μπανάνα; 

Στην τσέπη του τζιν θα φαίνεται άσχημο. Σε τσέπη πλαϊνή βερμούδας είναι μια χαρά, εγώ εκεί το βάζω.

Ένα άλλο θετικό που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι η Anbernic πλέον βάζει φιρμάτη κάρτα στις συσκευές της, τέλος οι no-name.

-------------------

Ερώτηση:

Υπάρχει τρόπος να παίξουν DOS games ή παλιά Windows games; Έλεγα να χώσω DnD αρχαιότητες, τίποτα Eye of the Beholder κλπ. Έχουμε κανέναν οδηγό πουθενά; Επίσης υπάρχει C64 emulator που να δουλεύει απλά και λιτά;

• Like 1
  • Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλησπερα παιδια

επειδη δεν εχω ξαναασχοληθει με retro handhelds κονσολες ,τι εχετε να προτεινετε για μεχρι και 3ds η ds επειδη εχω χασει την μπαλα απο αυτα που ειδα με τα ποσα μοντελα κυκλοφορουν.

Ευχαριστω

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jimmakos7 είπε

καλησπερα παιδια

επειδη δεν εχω ξαναασχοληθει με retro handhelds κονσολες ,τι εχετε να προτεινετε για μεχρι και 3ds η ds επειδη εχω χασει την μπαλα απο αυτα που ειδα με τα ποσα μοντελα κυκλοφορουν.

Ευχαριστω

αν θες ΚΑΙ 3ds, Odin lite, retroid pocket 4 pro κ anbernic rg556. 

Δημοσ.

Στα 160 δολάρια το RG Cube και αυτό λόγω πρόμο.

Απλά κρίμα. Η συσκευή θα μπορούσε να μοσχοπουλήσει αν ήταν φθηνότερη. Θεωρώ ότι την έκαναν αχρείαστα δυνατή για το aspect ratio που χρησιμοποιεί.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, rodosf1 είπε

αν θες ΚΑΙ 3ds, Odin lite, retroid pocket 4 pro κ anbernic rg556. 

Σκέφτομαι για  rg556 

Είναι καλύτερο να πάρω άλλη sd card η και με αυτή που έχει είμαι κομπλέ? 

Δημοσ.
29 minutes ago, jimmakos7 said:

Σκέφτομαι για  rg556 

Είναι καλύτερο να πάρω άλλη sd card η και με αυτή που έχει είμαι κομπλέ? 

to rg556 δεν εχει καρτα sd .

Δημοσ.
On 10/06/2024 at 09:54, Bourdoulas said:

Στα 160 δολάρια το RG Cube και αυτό λόγω πρόμο.

Απλά κρίμα. Η συσκευή θα μπορούσε να μοσχοπουλήσει αν ήταν φθηνότερη. Θεωρώ ότι την έκαναν αχρείαστα δυνατή για το aspect ratio που χρησιμοποιεί.

Έχεις δίκιο. Πιστεύω ότι έπρεπε απλά να βγάλουν μια ραφιναρισμένη εκδοχή  του rgb30 (με touch screen και καλύτερο build quality) και να κρατήσουν κοντά στα 120 την τιμή. Με τα specs του cube (λίγο πιο pumped up φυσικά) και σε αυτό το price range, θα έπρεπε να έχουν μια πρόταση για διάδοχο του υπέροχου rg405m. 
 Τhat said....(αν και θυμιζει xiaomi με το λανσάρισμα τόσων μοντέλων ταυτόχρονα)... ΠΑΡΕ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ,anbernic!!!
'Ετοιμος είμαι για SP και CUBE, μετά τις διακοπες. Περιμένω muOS στο SP και GAMMA στο cube (να φτιάξουν και το light bleed, που παρατηρεί ο Τακης).

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για πείτε τον σωστό τρόπο για να αντιγράψω (και αντικαταστήσω)  την μαμίσια sd card του Miyoo mini Plus ? Επίσης η συσκευή λέει version 202306282128 και mode MY354 Χρειάζεται και firmware update ?

Επεξ/σία από Vasilis 07
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά. Είμαι σε αναζήτηση αγοράς κονσόλας είτε anbernic, retroid,powkiddy,miyoo. Το budget μου είναι από 40-90€. Τι προτείνετε και από που; Γιατί από ότι είδα στην επίσημη ιστοσελίδα της anbernic δεν έχει να κάνεις αγορές με prepaid κάρτα νομίζω. Και γενικά θέλω να είναι μαζεμένη η κονσόλα.. 

Σκέφτομαι για οριζόντια οθόνη, όπως το miyoo A30, anbernic rg35xx H..για πείτε μου γνώμες.. 

Επεξ/σία από bourito
Δημοσ.
2 ώρες πριν, bourito είπε

Καλημέρα παιδιά. Είμαι σε αναζήτηση αγοράς κονσόλας είτε anbernic, retroid,powkiddy,miyoo. Το budget μου είναι από 40-90€. Τι προτείνετε και από που; Γιατί από ότι είδα στην επίσημη ιστοσελίδα της anbernic δεν έχει να κάνεις αγορές με prepaid κάρτα νομίζω. Και γενικά θέλω να είναι μαζεμένη η κονσόλα.. 

Σκέφτομαι για οριζόντια οθόνη, όπως το miyoo A30, anbernic rg35xx H..για πείτε μου γνώμες.. 

Καλημέρα! Για αγορά από Geekbuying, Banggood και Aliexpress! Το rg35xx H είναι ποιο δυνατό σε specs! Το θέμα είναι εσύ τι θέλεις να παίζεις από κονσόλες! Για psx μια χαρά είναι και τα δύο, το rg35xxH όμως τα πηγαίνει καλύτερα σε dreamcast και n64 παιχνίδια από το a30! Το miyoo mini plus τρέχει μέχρι psx και ds, αλλά έχει ωραίο os από την κοινότητα το onion os! 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό σκέφτομαι το anbernic rg35xx H, παίζει nds; Το miyoo A30 έχει νομίζω και μικρότερη οθόνη και είναι κατά 10-15€ πιο φθηνό. Επίσης το miyoo plus αυτό έχει joustick; 

Γενικά θέλω να παίζει μέχρι και nds. Psp ps1 γιατί ξέρω ότι σε αυτά τα λεφτά μέχρι εκεί πάω.

Βασικά το θέμα μου είναι ότι μέσα σε αυτό το budget ποια είναι η καλύτερη κονσόλα που θα πάρεις.

Και επίσης από Aly δεν περνάνε τελωνείο έτσι;

Επεξ/σία από bourito
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες καλημέρα. Έχω ψαχτεί ως ένα καλό βαθμό και διαβάζοντας τα posts εδώ μέσα θα ήθελα και μία γνώμη αν έχει κάποιος εμπειρία με το Anbernic RG Arc-S που είναι μόνο linux. Δεν έχω ξαναπάρει retro σύστημα και με ενδιαφέρει να παίζω μέχρι Saturn και Playstation αλλά κυρίως τα 8 και 16 bit. Είμαι περισσότερο φίλος της SEGA και εστιάζω επί το πλείστον σε αυτά τα μηχανήματα χωρίς να αγνοώ φυσικά και τα υπόλοιπα GBA, SNES κτλ. 

Επεξ/σία από Ren_of_Heavens
Δημοσ.
2 ώρες πριν, bourito είπε

Αυτό σκέφτομαι το anbernic rg35xx H, παίζει nds; Το miyoo A30 έχει νομίζω και μικρότερη οθόνη και είναι κατά 10-15€ πιο φθηνό. Επίσης το miyoo plus αυτό έχει joustick; 

Γενικά θέλω να παίζει μέχρι και nds. Psp ps1 γιατί ξέρω ότι σε αυτά τα λεφτά μέχρι εκεί πάω.

Βασικά το θέμα μου είναι ότι μέσα σε αυτό το budget ποια είναι η καλύτερη κονσόλα που θα πάρεις.

Και επίσης από Aly δεν περνάνε τελωνείο έτσι;

Για τόσο λίγα ποσά δεν περνάνε τελωνείο! Κοίτα για το trimui smart pro από Aliexpress θα σε καλύψει πιστεύω για τα χρήματα του, αλλιώς το rg35xx H με μικρότερη οθόνη όμως! 

2 ώρες πριν, Ren_of_Heavens είπε

Παίδες καλημέρα. Έχω ψαχτεί ως ένα καλό βαθμό και διαβάζοντας τα posts εδώ μέσα θα ήθελα και μία γνώμη αν έχει κάποιος εμπειρία με το Anbernic RG Arc-S που είναι μόνο linux. Δεν έχω ξαναπάρει retro σύστημα και με ενδιαφέρει να παίζω μέχρι Saturn και Playstation αλλά κυρίως τα 8 και 16 bit. Είμαι περισσότερο φίλος της SEGA και εστιάζω επί το πλείστον σε αυτά τα μηχανήματα χωρίς να αγνοώ φυσικά και τα υπόλοιπα GBA, SNES κτλ. 

Το anbernic rg arc δεν το έχω στη κατοχή μου αλλά συγκεκριμένα είχα και έχω παραπλήσια μηχανάκια με τον ίδιο επεξεργαστή rockchip rk3566! Χρησιμοποιεί jelos ή Arkos (Παραπλήσιο του batocera και βασίζονται στον es fronted ) είvαι ένα όμορφο και εύκολο interface με πολλές ρυθμίσεις και παραμέτρους αν θέλεις να κάνεις! Μερικά saturn μπορεί να μην τα τρέχει τέλεια λόγου επεξεργαστή! Playstation και γενικά 8-16 bit games θα τα πηγαίνει σφαίρα! 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, bourito είπε

Α κατάλαβα. Πιο δυνατό από το anbernic rg35xx H σε αυτά τα λεφτά δεν έχει ε;

Εγώ σε αυτά τα χρήματα που δίνεις θα ήμουν ανάμεσα στο rgb30, trimui smart pro και anbernic rg35xx H! Οριζόντια  και τα τρία που προτιμάς και με αναλογικά αλλά με διαφορετικές ίντσες το καθένα! Το rgb30 έχει λίγο καλύτερο σε απόδοση επεξεργαστή από τα άλλα δύο που είναι σχεδόν πάνω κάτω τα ίδια σε απόδοση! Για 50-60 ευρώ που θα δώσεις για κάποια από αυτές τις κονσόλες δεν θα το μετανιώσεις! Από εκεί και πέρα ρίξε και μια ματιά στο youtube reviews να δεις ποιο προτιμάς περισσότερο, ποιο σου κάνει κλικ! 

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...