Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην Παρεα!!! και καλη Χρονια!!!

παρηγγειλα απο απο Powkiddy μια παιχνιδομηχανη μαζι με θηκη οπου η αξια τους ηταν 163€ (132+31φοροι)

στο traking μου βγαζει οτι Το αντικείμενο έχει πάρει διασάφηση...  

αρα πληρωνω τελωνειο???

• Like 1
  • Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Fp84 είπε

παρηγγειλα απο απο Powkiddy μια παιχνιδομηχανη μαζι με θηκη οπου η αξια τους ηταν 163€ (132+31φοροι)

αρα πληρωνω τελωνειο???

όλα περνάνε από τελωνείο. είτε με είτε χωρίς επιβάρυνση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 minutes ago, rodosf1 said:

όλα περνάνε από τελωνείο. είτε με είτε χωρίς επιβάρυνση. 

μιλας με γριφους γεροντα .

λεει οτι εχει πληρωσει φορους 31 ευρω, δεν θα πληρωσει τελωνείο .

αν τα 31 ειναι μεταφορικα , αλλαζει το θεμα .

Επεξ/σία από stefanos_th
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, stefanos_th είπε

μιλας με γριφους γεροντα .

λεει οτι εχει πληρωσει φορους 31 ευρω, δεν θα πληρωσει τελωνείο .

αν τα 31 ειναι μεταφορικα , αλλαζει το θεμα .

τα μεταφορικα ηταν δωρεαν

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Fp84 said:

αρα πληρωνω τελωνειο???

Ότι μπαίνει ΕU περνά από τελωνείο, αν για το δέμα έχει 1. πληρωθεί ο VAT κατά την αγορά ΚΑΙ 2.έχει δηλωθεί στο ΙΟSS ΚΑΙ 3. έχει και την σήμανση πάνω τότε είναι "ελεύθερο' (ανάλογα την αξία, μέχρι 150€ νομίζω),

Αν έχουν γίνει τα παραπάνω 1 & 2 αλλά όχι το 3 γίνεται έλεγχος όπου μπαίνει μια ΤΑΡΙΦΑ ανάλογα την αξία του δέματος, εκεί φαίνεται ότι έχει πληρωθεί o VAT (2. ΙΟSS), οπότε μπαίνει μόνο η ταρίφα και είναι ελεύθερο προς παραλαβή από το τοπικό κατάστημα αφού πληρωθεί εκεί η ταρίφα, αν δεν είναι με ΕΛΤΑ φαντάζομαι γίνεται το ίδιο με διαφορετική ταρίφα. Προσοχή στο ebay αφού σαν παθών διαπίστωσα ότι το 2 και 3 υπεύθυνος να το κάνει ο κάθε πωλητής, οπότε πλήρωσα την ταρίφα συν 50 λεπτά αναμονή στα ΕΛΤΑ για να πληρώσω / παραλάβω....

Τώρα αν έχει γίνει μόνο το 1. αλλά όχι το 2 και το 3 γίνεται το από πάνω συν το ΦΠΑ που το ξαναπληρώνεις, φαντάζομαι τότε ζητάς refund από την εταιρία το VAT.

https://www.elta.gr/ektelonismos

https://media.elta.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1_.pdf

image.png.e9139b103afdd7b9c7145721a9905d65.png

• Thanks 1
Δημοσ.

@Fp84

Με λίγο ψάξιμο παραπάνω είδα ότι θα πληρώσεις 20€ + τέλη και δασμούς... οι οποίοι δυσκολεύομαι να βρω πόσο είναι, σε παρακαλώ πολύ όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και παραλάβεις ποσταρε με την εξέλιξη και το κόστος επίσης με ποια εταιρίας σου ήρθε (for future reference) !!

Γενικά πολύ ρωτάνε αλλά πάρα πολλές φορές δεν επιστρέφουν με την εξέλιξη της ιστορίας.

Δημοσ.

Γενικά για αναφορά, από Aliexpress μου ήρθαν χωρίς τελωνείο με ACS, 

το Odin 2 σε όσους πήραμε ήρθε με ΕΛΤΑ χωρίς τελωνείο επίσης. 

Μέσω gshopper κ Banggood επίσης κάτι μοχλοί κλπ επίσης χωρίς τελωνείο, παράδοση με ACS. 

αυτά όσον αφορά safe επιλογές από εμένα. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@rodosf1

GShopper με shipping method την δωρεάν "Free Shipping - Common Transport" σωστά;

Είναι λίγο περίεργο κατάστημα, από την μια έχει κάποια σε καλές τιμές από την άλλη σε δυο ερωτήσεις μου επικοινωνία μηδέν , μερικά προϊόντα έχω δει γράφουν warehouse, τοποθεσία προϊόντος, αλλά τίποτε, είμαι 80% να κάνω παραγγελία αλλά κρατιέμαι προς το παρόν.

Edit δεν πρόλαβα να τους κακολογήσω και μου απάντησαν 😂

Επεξ/σία από Havik
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Havik είπε

@rodosf1

GShopper με shipping method την δωρεάν "Free Shipping - Common Transport" σωστά;

Είναι λίγο περίεργο κατάστημα, από την μια έχει κάποια σε καλές τιμές από την άλλη σε δυο ερωτήσεις μου επικοινωνία μηδέν , μερικά προϊόντα έχω δει γράφουν warehouse, τοποθεσία προϊόντος, αλλά τίποτε, είμαι 80% να κάνω παραγγελία αλλά κρατιέμαι προς το παρόν.

Edit δεν πρόλαβα να τους κακολογήσω και μου απάντησαν 😂

Ναι είναι λίγο ότι να ναι η επικοινωνία τους αλλά είναι ξηγημενοι Κινέζοι, σε δευτερόλεπτα σε ένα που δεν δούλεψε σωστά μου επέστρεψαν τα χρήματα μόλις ανέβασα βίντεο χωρίς να ζητήσουν να στείλω πίσω το προϊόν κλπ κλπ. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλή χρονιά. Να ρωτήσω κάτι τον @rodosf1 . To odin από το site της ayn με 4px έβαλες τη παραγγελία και ήρθε χωρίς τελωνείο? Τελική τιμή πόσο βγήκε? Ευχαριστώ

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, dimcar1977 είπε

Καλή χρονιά. Να ρωτήσω κάτι τον @rodosf1 . To odin από το site της ayn με 4px έβαλες τη παραγγελία και ήρθε χωρίς τελωνείο? Τελική τιμή πόσο βγήκε? Ευχαριστώ

Καλησπερα κ καλή χρονιά. Κ σ εμένα κ σε όσους πήραμε, το πήραμε μέσω pre-order κ ήρθε αυτόματα με 4px κ ΕΛΤΑ εδώ. Τελωνείο δεν χρεώθηκε σε κανέναν.

Εγώ το πήρα 260+ γνήσια θήκη +μτφ περίπου 300€. 

Τώρα το πουλάνε από το site της AYN κ εκεί θα δεις ότι Ευρώπη στέλνουν με 4px στάνταρ. 

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Έχεις δοκιμάσει κανείς το Gamesir G8; Το σκέφτομαι σοβαρά αντί αγοράς dedicated φορητού...

έχω το gamesir xbox edition κ το Razer Kishi. δε συγκρίνονται με τσ dedicated. 

Λόγο αναλογίας οθόνης κινητού χάνεις τις άκρες κ θα εχεις ωφέλιμες περίπου 4-4,5 ίντσες σε ενα μεγάλο μήκος συσκευής. 

Συν το πρόβλημα της υπερθέρμανσης, σε απαιτητικά games θα έχεις throttling ενώ στα φορητά με active cooling αυτό δεν υπάρχει. 

Τέλοςτα dedicated είναι στημένα για games, ουτε ειδοποίηση κάθε τόσο, ουτε βκακειες, αξίζουν τα λεφτά τους. 

• Like 3
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

έχω το gamesir xbox edition κ το Razer Kishi. δε συγκρίνονται με τσ dedicated. 

Λόγο αναλογίας οθόνης κινητού χάνεις τις άκρες κ θα εχεις ωφέλιμες περίπου 4-4,5 ίντσες σε ενα μεγάλο μήκος συσκευής. 

Συν το πρόβλημα της υπερθέρμανσης, σε απαιτητικά games θα έχεις throttling ενώ στα φορητά με active cooling αυτό δεν υπάρχει. 

Τέλοςτα dedicated είναι στημένα για games, ουτε ειδοποίηση κάθε τόσο, ουτε βκακειες, αξίζουν τα λεφτά τους. 

Σκεφτόμουν το Χ55 αλλά από την άλλη ήθελα να μπορώ να κάνω και streaming ps και Xbox, οπότε χρειάζομαι Android. Και σε τιμή κάτω από 100 ευρώ. . πολλά θέλω μου φαίνεται 🤣

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

Σκεφτόμουν το Χ55 αλλά από την άλλη ήθελα να μπορώ να κάνω και streaming ps και Xbox, οπότε χρειάζομαι Android. Και σε τιμή κάτω από 100 ευρώ. . πολλά θέλω μου φαίνεται 🤣

Android με 4,5+ οθόνη κ κάτω από 100€ δε μου έρχεται κάποιο. 

αν έχει κάποιος άλλος εδώ κάτι στο μυαλό ας μας βοηθήσει. 

Το Gameforce που βγάζει ενας Κινέζος αυτές τις μέρες ίσως σου κάνει αν ρίξεις μια ματιά. Κάπου εκεί έλεγε θα το δώσει. Λέω ένας επειδή το βγάζει... μόνος του το project :)

edit:άκυρο 168€ πουλάει ο Κινέζος με 8Gb RAM όμως. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...