Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Bitbit είπε

βάλε και το site να ενημερωθεί ο κόσμος.

Πάντως αν πρόκειται για τίποτα παπούτσια φίρμας που παντού κοστίζουν 100€+ και αυτός τα πήρε με 35€, ένα έχω να πω. Καμία λύπηση

Όχι ρε κάτι Adidas που στο Σκρουτζ είχαν 45€ και επειδή τα κοιτούσε για να τα πάρει είδε εκτός Σκρουτζ 35€ για αυτό

Δημοσ.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της αντικαταβολής είναι ότι "πιέζεται" η courier να σου φέρει τα πράγματα για να πληρωθεί. Αν είναι προπληρωμένο θα σε καθυστερήσουν, σε διαφορετική περίπτωση για να εισπράξουν θα επιταχύνουν τη διαδικασία....

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Μπορεί να πάρεις κάτι από μαγαζί «εμπιστοσύνης» αλλά να μην είναι άμεσα διαθέσιμο, οπότε αποφεύγεις να δεσμεύσεις τα λεφτά σου για ξέρω γώ πόσο καιρό 

11 ώρες πριν, 1988panos2171 είπε

Ένα πλεονέκτημα της αντικαταβολής αφορά τη διαθεσιμότητα ή όχι των προϊόντων αγοράς. Πχ αγοράζω κάτι που φαίνεται στο site ότι είναι διαθέσιμο, το πληρώνω με κάρτα και μετά με καλούν να μου που ότι θα είναι διαθέσιμο μετά από Χ χρόνο που δε θέλω να περιμένω άρα ακυρώνω την παραγγελία και άντε να περιμένω και να έχω το νου μου πότε θα μου επιστρέψουν τα λεφτά ενώ με την αντικαταβολή απλά λήγει εκεί.

Αυτό ισχύει (και το 'χω κάνει κι εγώ αρκετές φορές, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο). Αλλά μιλούσα για ιδιώτες (αγγελίες). Έπρεπε να το διευκρινίσω, sorry! :P

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Haldol είπε

Βλέπετε λοιπόν που σκίζεστε, "όχι κατάθεση, μόνο αντικαταβολή" σε κάθε σχετικό θέμα,

Νομιζω αυτο το λενε για συναλλαγες μεταξυ ιδιωτων, ωστε τουλαχιστον να παραλαβεις κατι. Η αντικαταβολη σιγουρα δεν ειναι καλυτερη της καταθεσης στα καταστηματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, elio_1 είπε

Το μεγάλο πλεονέκτημα της αντικαταβολής είναι ότι "πιέζεται" η courier να σου φέρει τα πράγματα για να πληρωθεί. Αν είναι προπληρωμένο θα σε καθυστερήσουν, σε διαφορετική περίπτωση για να εισπράξουν θα επιταχύνουν τη διαδικασία....

Το πλεονέκτημα που λες δεν υπάρχει. Είτε είναι αντικαταβολή είτε είναι προπληρωμενο το μαγαζί πληρώνει τα μεταφορικά είτε το παραλάβεις είτε όχι. Ότι φεύγει από κάποιο κατάστημα έχει ήδη χρεωθεί το κόστος αποστολής του. 

Δεν στέλνονται με χρέωση δική σου, αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν κάνεις εξόφληση του ποσού στο κατάστημα και ζητήσεις χρέωση αποστολής δικιά σου κατά την παραλαβή και θα σου βγει η αποστολή 15-20€ αν δεν έχεις συνεργασία με την courier.

8 ώρες πριν, socratis23 είπε

Όχι ρε κάτι Adidas που στο Σκρουτζ είχαν 45€ και επειδή τα κοιτούσε για να τα πάρει είδε εκτός Σκρουτζ 35€ για αυτό

Αυτό πρέπει να γίνει μάθημα στην ουσία ώστε να μάθει κάποιος να αγοράζει μόνο με κάρτα / paypal / παραλαβή από το κατάστημα, γιατί μόνο αυτά τα 3 είναι που σου παρέχουν πραγματική ασφάλεια. 

Αντικαταβολή / κατάθεση σε τράπεζα μόνο σε καταστήματα που ξέρεις ότι είναι αξιόπιστα, σε αυτά ότι και να διαλέξεις θα έχεις την ίδια εξυπηρέτηση.

Επεξ/σία από Billator
Δημοσ.

Στην επίσημη adidas ποσο είχαν? Γιατι θα μπορούσε μεσω vodafone ή να ψαξει να βρει κωδικό για 20-30% εκπωση και να του βγει το ίδιο. Τωρα αν στην adidas ειχαν 120€ και στο σκρουτζ 45€ εγω δεν θα τα πλησίαζα... γιατι μπορει να έτρωγαν και τις μπανάνες που υπάρχουν στο σπίτι.....

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Νομιζω αυτο το λενε για συναλλαγες μεταξυ ιδιωτων, ωστε τουλαχιστον να παραλαβεις κατι.

Ε ναι. Αλλά αυτό το "κάτι" μπορεί να 'ναι ένα τούβλο, ή κάτι χαλασμένο. :P

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Haldol είπε

Ε ναι. Αλλά αυτό το "κάτι" μπορεί να 'ναι ένα τούβλο, ή κάτι χαλασμένο. :P

Ναι βρε, αλλά στα καταστήματα έχεις ασφάλεια με πληρωμή με κάρτα. Σε μεταχειρισμένα τουλάχιστον κάτι θα παραλάβεις με αντικαταβολή. Αυτό λέω. Κατάθεση σε κανένα από τα 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Billator είπε

Το πλεονέκτημα που λες δεν υπάρχει. Είτε είναι αντικαταβολή είτε είναι προπληρωμενο το μαγαζί πληρώνει τα μεταφορικά είτε το παραλάβεις είτε όχι. Ότι φεύγει από κάποιο κατάστημα έχει ήδη χρεωθεί το κόστος αποστολής του.

Ίσως δεν το έγραψα όπως το εννοώ...

Φθάνει η παραγγελία στο τοπικό courrier.

• Case πληρωμένο:  Μπορεί να σου αργήσει η παράδοση (πχ μετά από 3 ημέρες), δεν έχει κάτι επιπλέον να κερδίσει το τοπικό.
  • Case αντικαταβολή: Θα δρομολογηθεί asap (για να εισπράξουν).

Επεξ/σία από elio_1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, elio_1 είπε

Ίσως δεν το έγραψα όπως το εννοώ...

Φθάνει η παραγγελία στο τοπικό courrier.

• Case πληρωμένο:  Μπορεί να σου αργήσει η παράδοση (πχ μετά από 3 ημέρες).
  • Case αντικαταβολή: Θα δρομολογηθεί asap (για να εισπράξουν).

Δεν ισχύει, τουλάχιστον σε ACS / Courier Center και Γενική (με την οποία έχουμε αρκετά προβλήματα ότι δεν παραδίδουν ενώ λένε ότι πέρασαν από τον παραλήπτη) που χρησιμοποιώ καθημερινά.

Τώρα αν το κάνει κάποιο μεμονωμένο κατάστημα στην περιοχή σου συμφωνώ, γιατί το έχω παρατηρήσει σε μερικές περιοχές στην Αττική να γίνεται όταν στέλνουμε εμείς και καλούμε προκαταβολικά στα εκάστοτε καταστήματα.

Επεξ/σία από Billator
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Σε μεταχειρισμένα τουλάχιστον κάτι θα παραλάβεις με αντικαταβολή.

Σ' ενδιαφέρει πραγματικά είτε σου'ρθει σπίτι ένα κουτί μ' ένα τούβλο μέσα, ή ένα άδειο κουτί, ή αν δε σου έρθει απολύτως τίποτα; Ποια η διαφορά; Παρήγγειλες π.χ. κινητό, όχι... τούβλο! :)

Μεταξύ ιδιωτών δυστυχώς δεν έχει καμία διαφορά η αντικαταβολή απ' την κατάθεση (τουλάχιστον στο θέμα ασφάλεια). Σε καταστήματα έχει αυτά που αναφέραμε πιο πάνω.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Haldol είπε

Σ' ενδιαφέρει πραγματικά είτε σου'ρθει σπίτι ένα κουτί μ' ένα τούβλο μέσα, ή ένα άδειο κουτί, ή αν δε σου έρθει απολύτως τίποτα; Ποια η διαφορά; Παρήγγειλες π.χ. κινητό, όχι... τούβλο! :)

Μεταξύ ιδιωτών δυστυχώς δεν έχει καμία διαφορά η αντικαταβολή απ' την κατάθεση (τουλάχιστον στο θέμα ασφάλεια). Σε καταστήματα έχει αυτά που αναφέραμε πιο πάνω.

Ρε μαν, γράφω ξεκάθαρα. Από ένα κατάστημα, πληρώνοντας με κάρτα, είτε σου στείλουν τούβλο, είτε μαϊμού, με μια αμφισβήτηση είσαι οκ. Με μια αντικαταβολή θέλει παραπάνω διαδικασία και χρόνο. 

Μεταξύ ιδιωτών και άρα μεταχειρισμένων, η αντικαταβολή τουλάχιστον σου εγγυάται ότι θα παραλάβεις έστω τούβλο. Η κατάθεση κάνει φτερά χωρίς να ασχοληθεί ο άλλος. 

Δημοσ.
4 minutes ago, SabotazNic said:

Μεταξύ ιδιωτών και άρα μεταχειρισμένων, η αντικαταβολή τουλάχιστον σου εγγυάται ότι θα παραλάβεις έστω τούβλο. Η κατάθεση κάνει φτερά χωρίς να ασχοληθεί ο άλλος. 

Άρα και στις 2 περιπτώσεις χάνεις τα λεφτά σου με τη διαφορά ότι ο απατεώνας στην αντικαταβολή θα χάσει τα έξοδα αποστολής για να ταχυδρομήσει το τούβλο

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Τρομερή διαφορά! Τα λεφτά σου πάλι τα έχασες! Μαζί μιλάμε, χώρια καταλαβαινόμαστε; :P

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Άρα και στις 2 περιπτώσεις χάνεις τα λεφτά σου με τη διαφορά ότι ο απατεώνας στην αντικαταβολή θα χάσει τα έξοδα αποστολής για να ταχυδρομήσει το τούβλο

Η όλη συζήτηση ξεκίνησε επειδή είπε ότι προτείνουμε αντικαταβολή αντί κάρτα. Και όμως, στα όσα θέματα έχουν ανοίξει στο internet section, προτείνουμε κάρτα. Αν δεν έχει επιλογή για κάρτα, ή δεν περνάει η συναλλαγή και σε αναγκάζει να προχωρήσεις με κατάθεση/αντικαταβολή, είναι αυτομάτως red flag. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...