Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα

ήθελα να με βοηθήσετε με ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Ο αδερφός μου αγόρασε κάτι παπούτσια από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (ο θεός να το κάνει)

και επειδη δεν το ήξερε διάλεξε αγορά με αντικαταβολή.

ήρθε το προϊον στην συσκευασια το πληρωσε  και αφου εκανε την πληρωμη στην κουριερ το ανοιξε μετα απο κατι ωρες οπου και διαπιστωσε:

1. δεν υπαρχει καποια αποδειξη συναλλαγης

2. το προιον που παρηγγειλε δεν ηταν αυτο που υπηρχε μεσα στην συσκευασια

3. δεν απαντανε στα email ουτε στα τηλεφωνα

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΠΑΤΗ και ειναι να μην πω τι που πηγε και εδωσε τα λεφτα του εκει

αλλα υπαρχει καποιος τροπος να μπλοκαρουμε την συναλλαγη στην κουριερ?

εστω να προχωρησουμε σε καταγγελια στον συνηγηρο του καταναλωτη;

Δημοσ.

Η κουριερ δεν μπορει να επιστρεψει τα χρηματα.Αν πληρωσες με καρτα εχεις ελπιδες να τα παρετε πισω κανοντας αμφισβήτηση συναλλαγής στην τραπεζα.Αλλιως κυνηγατε το καταστημα νομικα που ειναι ασύμφορο.

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Mr_Terror είπε

Η κουριερ δεν μπορει να επιστρεψει τα χρηματα.Αν πληρωσες με καρτα εχεις ελπιδες να τα παρετε πισω κανοντας αμφισβήτηση συναλλαγής στην τραπεζα.Αλλιως κυνηγατε το καταστημα νομικα που ειναι ασύμφορο.

Δυστυχως εγινε η αγορα με μετρητα

νταξει 35€ ειναι

δεν του εφαγαν και πολλα αλλα εχω παθει σοκ με την μπινια τους

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, socratis23 είπε

νταξει 35€ ειναι

Βαλε και το  site να το ξέρουμε.

Δημοσ.

3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Βαλε και το  site να το ξέρουμε.

αυτο ειναι το αστειο ρε φιλε

αλλο site εκανε την παραγγελια

αλλο site τον ενημερωνε για την αποστολη

αλλο site σε οδηγει τωρα

μιλαμε ο ορισμος της απατης

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Να μαθεις στον αδελφο σου να μην αγοραζει απο καταστηματα του facebook ή απο μαγαζια που δεν εχουν τηλεφωνο και διεύθυνση  στην σελιδα τους.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, socratis23 είπε

νταξει 35€ ειναι

Να ρωτήσω τι παπούτσια πήρε και πλήρωσε 35?

Θελω να πω, αν μπορείς εσύ ο ίδιος πες του ότι δεν γίνεται πχ τα air force να κοστίζουν παντού 120-150 και να τα βρεις legit στα 35 ευρώ. Όσο υπάρχουν θύματα, θα υπάρχουν και θύτες. 

Όσο για την συναλλαγή, @Ukforthemomentη κουριερ δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Δεν την ενδιαφέρει τι ήταν μέσα και αν ήταν αυτό που περίμενε ο παραλήπτης.

Αν πλήρωσε μετρητά, αφήστε το. Κάνετε καμιά καταγγελία. Αν ηταν με κάρτα, αμφισβήτηση. Αν και πάλι δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι, γιατι τα λεφτά πάνε στην κουριερ, και όχι στην επιχείρηση που έχεις εσύ πρόβλημα. 

• Like 2
Δημοσ.

Βλέπετε λοιπόν που σκίζεστε, "όχι κατάθεση, μόνο αντικαταβολή" σε κάθε σχετικό θέμα, πόσο προστατεύτει η αντικαταβολή; Επειδή έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω, θα το ξαναπώ. Αντικαταβολή = κατάθεση. Καμία διαφορά! Το μόνο που κάνει η αντικαταβολή είναι να φέρνει λεφτά στις courier (και να παιδεύει τους πωλητές). :D

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Haldol είπε

Βλέπετε λοιπόν που σκίζεστε, "όχι κατάθεση, μόνο αντικαταβολή" σε κάθε σχετικό θέμα, πόσο προστατεύτει η αντικαταβολή; Επειδή έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω, θα το ξαναπώ. Αντικαταβολή = κατάθεση. Καμία διαφορά! Το μόνο που κάνει η αντικαταβολή είναι να φέρνει λεφτά στις courier (και να παιδεύει τους πωλητές). :D

Η αντικαταβολή έχει να κάνει και με τους χρόνους παράδοσης…

Μπορεί να πάρεις κάτι από μαγαζί «εμπιστοσύνης» αλλά να μην είναι άμεσα διαθέσιμο, οπότε αποφεύγεις να δεσμεύσεις τα λεφτά σου για ξέρω γώ πόσο καιρό 

• Like 2
Δημοσ.

Ένα πλεονέκτημα της αντικαταβολής αφορά τη διαθεσιμότητα ή όχι των προϊόντων αγοράς. Πχ αγοράζω κάτι που φαίνεται στο site ότι είναι διαθέσιμο, το πληρώνω με κάρτα και μετά με καλούν να μου που ότι θα είναι διαθέσιμο μετά από Χ χρόνο που δε θέλω να περιμένω άρα ακυρώνω την παραγγελία και άντε να περιμένω και να έχω το νου μου πότε θα μου επιστρέψουν τα λεφτά ενώ με την αντικαταβολή απλά λήγει εκεί.

Ή διαφορετικά, η παραγγελία δεν έχει έρθει στον αναμενόμενο χρόνο και το πάνε από μέρα σε μέρα. Σε περίπτωση αντικαταβολής απλά βρίσκεις την επόμενη διαθέσιμη επιλογή και αγοράζεις από κει.

Σαφώς η αντικαταβολή δεν εξασφαλίζει ασφάλεια, ευκολία στη μη δέσμευση χρημάτων μέχρι το προϊόν να έρθει στα χέρια του αγοραστή είναι. 

• Like 1
Δημοσ.

βάλε και το site να ενημερωθεί ο κόσμος.

Πάντως αν πρόκειται για τίποτα παπούτσια φίρμας που παντού κοστίζουν 100€+ και αυτός τα πήρε με 35€, ένα έχω να πω. Καμία λύπηση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...