Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vasilisxd είπε

Ένα αμάξι με καύσιμο που θα είναι ενεργό για 20 χρόνια είναι πολλαπλάσιες φορές χειρότερο για το περιβάλλον από ένα ηλεκτρικό με την ίδια διάρκεια ζωής. 

ξαναδιαβασε καλυτερα αυτο που εχω γραψει. Εαν και παλυ δεν τα καταφερεις (οπως και μερικοι αλλοι), τοτε να σου το εξηγησω.

Προσπαθουν να λυσουν ενα προβλημα, δημιουργωντας ενα καινουργιο. Δηλαδη ενα βημα εμπρος, ενα βημα πισω. Υπαρχει παντα και η περιπτωση, το νεο προβλημα να ειναι ΠΟΛΥ χειροτερο για το περιβαλλον μετα απο 100 χρονια για τις επομενες γενιες. Δηλαδη για τα παιδια μας. Κατι που γινεται αιωνες τωρα για την φυση.

αυτη ειναι και η απορια που διατυπωνει / διαπιστωνει ο τιτλος του αρθρου εδω

• Confused 1
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, NT1G είπε

υπάρχουν και ταχυφορτιστές για μπαταρίες

Ναι, καλοί είναι οι ταχυφορτιστες άλλα οι μπαταρίες δε φτάνουν οι επαναφορτιζόμενες   ειναι μονο 1.2volt όπου και να τις βάλεις δε θα δουλέψει σωστά η συσκευή, μακάρι να κατάλαβα λάθος και να μην καταργήσουν τις αλκαλικές γιατί αν πάρουμε κάποιος που έχει μικρά παιδιά και θέλει μπαταρίες για παιδικά παιχνίδια πόσες πρέπει να έχει επαναφορτιζόμενες και πόσες να φορτίζει συνέχεια  

• Thanks 1
Δημοσ.

Μήπως πρέπει να πω σύρμα και τις μπαταρίες από αυτοκίνητα κινητά και ανακύκλωση μέσω συσκευές;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, panos0100 είπε

Ναι, καλοί είναι οι ταχυφορτιστες άλλα οι μπαταρίες δε φτάνουν οι επαναφορτιζόμενες   ειναι μονο 1.2volt όπου και να τις βάλεις δε θα δουλέψει σωστά η συσκευή, μακάρι να κατάλαβα λάθος και να μην καταργήσουν τις αλκαλικές γιατί αν πάρουμε κάποιος που έχει μικρά παιδιά και θέλει μπαταρίες για παιδικά παιχνίδια πόσες πρέπει να έχει επαναφορτιζόμενες και πόσες να φορτίζει συνέχεια  

2 ώρες πριν, stelrp είπε

Αποσπώμενες μπαταρίες παντού.

Από τα λάπτοπ ως τα κινητά.

Ειδικά στα λάπτοπ η εξωτερική αποσπώμενη μπαταρία είναι η λύση στην προστασία της  , τη βάζεις και την βγάζεις οπότε θες, δεν είναι ανάγκη να κατσαβιδιασεις το ολοκαίνουργιο λάπτοπ για να την βγάλεις.

- δεν εχουν πουθενα αναφερει για καταργηση αλκαλικων μπαταριων και αντικατασταση με επαναφορτιζομενες

New EU legislation can bring back user-replaceable batteries

https://www.gsmarena.com/new_eu_legislation_can_bring_back_userreplaceable_batteries-news-56935.php

στα λαπτοπ ειναι ευκολο να ξαναβαλουν αποσπωμενες μπαταριες, ακομα και τωρα. Ειναι πλαστικα. Στα κινητα πως θα το κανουν ?

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, lneam είπε

- δεν εχουν πουθενα αναφερει για καταργηση αλκαλικων μπαταριων και αντικατασταση με επαναφορτιζομενες

New EU legislation can bring back user-replaceable batteries

https://www.gsmarena.com/new_eu_legislation_can_bring_back_userreplaceable_batteries-news-56935.php

Απλά θα τις κάνουν ποιο οικολογικές καλό αυτό αν και  ο υδράργυρος και ένα άλλο συστατικό τα έχουν καταργήσει από την άλλη βέβαια οι μπαταρίες με τα χρόνια έπεσαν πολύ σε ποιότητα τις βλέπουμε να βγάζουν υγρά δίχως λόγο μιλάω για τις συνηθισμένες ΑΑ ΑΑΑ και επώνυμες μπαταρίες κιόλας, τέλος πάντων ας γίνει για κάλο ότι είναι να γίνει μην τα κάνουν ακόμα χειρότερα ας τις κάνουν πράσινες όπως λένε,  προσωπικά εγώ πάντα τις πηγαίνω στην ανακύκλωση τις μπαταρίες όπως και πολύς κόσμος δυστυχώς σε κατάστημα κινέζικο που είχα πάει είδα ότι τις πετάνε στα σκουπίδια δεν τους νοιάζει η ανακύκλωση << μεγάλη συζήτηση.>>   Στις μπαταρίες τώρα  κινητων λαπτοπ και κοινές μπαταρίες γενικής χρήσεως, για αυτοκίνητα δεν έχω άποψη γιατί δεν οδηγώ δεν ξέρω εκεί η ποιότητα πως ήτανε και πως έγινε ελπίζω ότι θα έχουμε θετική εξέλιξη και να μην ανέβει το κόστος  όπως αναφέρθηκε και ποιο πάνω      

Επεξ/σία από panos0100
Δημοσ.
13 ώρες πριν, lneam είπε

αυτη ειναι και η απορια που διατυπωνει / διαπιστωνει ο τιτλος του αρθρου εδω

"Πιο «πράσινες» μπαταρίες θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση"

Δεν διατυπώνει/διαπιστώνει καμία απορία.

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Nera1 είπε

Και μετα ξεπλενες το πινέλο,περναγε στον υδροφορο οριζοντα,ψοφαγανε απο φύκια μεχρι φωκιες,και στο τέλος λουζοσουν και με αυτό.

Εμεις και ο κοσμος,ο κυκλος του νερού,4ή δημοτικού.

Σου εδωσε βήμα το ίντερνετ,να φωνάξεις πως δεν εισαι πιο έξυπνος από ενα δεκάχρονο.

Δειτε ενα βιντεο ρε παιδια,και φθηνα και ευκολα την αντικαθιστας.

Δοκίμασε να ανοίξεις ένα πρόσφατο κινητό (αφού έχεις δει το βίντεο) και πες μου πόσο εύκολο είναι σε σχέση με το να ξεκουμπώσεις ένα καπάκι. Σε ένα "αρχαίο" Samsung Galaxy W, που χρησιμοποιώ ακόμα ως web radio / mp3 player, έχω αλλάξει ήδη 4 μπαταρίες (οι δύο πρώτες φούσκωσαν σαν μπαλόνια) απλά ξεκουμπώνοντας το καπάκι της πλάτης.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, CyanBlue είπε

Δοκίμασε να ανοίξεις ένα πρόσφατο κινητό (αφού έχεις δει το βίντεο) και πες μου πόσο εύκολο είναι σε σχέση με το να ξεκουμπώσεις ένα καπάκι. Σε ένα "αρχαίο" Samsung Galaxy W, που χρησιμοποιώ ακόμα ως web radio / mp3 player, έχω αλλάξει ήδη 4 μπαταρίες (οι δύο πρώτες φούσκωσαν σαν μπαλόνια) απλά ξεκουμπώνοντας το καπάκι της πλάτης.

εαν δεχθουμε πως ειναι δυσκολο να ανοιξουμε σ' ενα σημερινο smartphone την πλατη, τοτε το κλεισιμο ειναι ευκολο (ως επιτυχια) ? Αναφερομαι στην ικανοτητα απο τον απλο ανθρωπο να ξαναεχει στεγανοτητα.  Χωρις να μπω σε τεχνικα θεματα. Για ποσες φορες ? 1 2 5 10 ... ?

δεν φταινε οι εταιρειες που το 99,9% στα smartphones οι πλατες δεν ανοιγουν ευκολα, ουτε οι μπαταριες δεν ειναι removable. Οι καταναλωτες το αποφασισαν και τους αρεσει στην συντριπτικη τους πλειοψηφια. Λογο design. Μονο σε επαγγελματικες συσκευες υπαρχει ακομα αυτη η επιλογη.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, CyanBlue είπε

εχω ανοιξει περισσότερα απο οσα μπορω να θυμηθώ.

Δεν ειναι το ίδιο,αλλα δεν ειναι και αξιο σχολιασμού.

• Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, chek2fire είπε

Για να δούμε λίγο τι έστι "πράσινη" μπαταρία...

1440x810_cmsv2_bdfbbfd3-60b3-521c-b568-2

https://www.euronews.com/green/2022/02/01/south-america-s-lithium-fields-reveal-the-dark-side-of-our-electric-future

Ακριβώς. Γι' αυτό θέλει μεγαλύτερα ποσοστά ανακυκλωμενου λιθίου στις μπαταρίες. Για να έχουμε λιγότερες τέτοιες εικόνες. Αυτό θα πει πιο πράσινες. Εκτός κι αν δεν κατάλαβες τι διάβασες 

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 21/12/2022 στις 3:32 ΜΜ, lneam είπε

εαν δεχθουμε πως ειναι δυσκολο να ανοιξουμε σ' ενα σημερινο smartphone την πλατη, τοτε το κλεισιμο ειναι ευκολο (ως επιτυχια) ? Αναφερομαι στην ικανοτητα απο τον απλο ανθρωπο να ξαναεχει στεγανοτητα.  Χωρις να μπω σε τεχνικα θεματα. Για ποσες φορες ? 1 2 5 10 ... ?

δεν φταινε οι εταιρειες που το 99,9% στα smartphones οι πλατες δεν ανοιγουν ευκολα, ουτε οι μπαταριες δεν ειναι removable. Οι καταναλωτες το αποφασισαν και τους αρεσει στην συντριπτικη τους πλειοψηφια. Λογο design. Μονο σε επαγγελματικες συσκευες υπαρχει ακομα αυτη η επιλογη.

Τι ακριβώς αποφάσισαν οι καταναλωτές? Η apple πρώτη έφτιαξε το iphone να μην μπορείς να βγάλεις την μπαταρία και να πηγαίνεις να τους τα σκας χοντρά για να στην αλλάξουν, και μετά ακολούθησαν και οι υπόλοιποι βλέποντας πως αυτό εκτοξεύει τα κέρδη, και από το υπερκοστολογιμενο service τους και το ότι οι περισσότεροι αλλάζουν κινητό αν τα παίξει η μπαταρία. Εμάς κανείς δεν με ρώτησε .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/12/2022 στις 12:35 ΜΜ, oldnew είπε

Εγω δεν τη γουστάρω καθόλου, γιατί ειναι μονο για λεζάντα.. Βγάζει κατι τετοιες αποφάσεις, και δεν τις εφαρμόζει ποτέ. Κάποιοι θα πάρουν το κατι τις τους και δε θα γίνει ποτε. Αμα υποχρεώσει τις εταιρείες κινητών να ξανα βγάλουν κινητά με αποσπώμενη μπαταρία εγω θα γίνω αστροναύτης, απλα δεν υπάρχει περίπτωση. Τα λεφτά είναι πάρα πολλά. Η ενσωματωμένη μπαταρία ειναι η πυρηνική βόμβα του μάρκετινγκ. Σε 2-3 χρόνια αλλάζεις συσκευή των 1000€ εκει που στο παρελθόν δεν άλλαζες ραδιόφωνο των 50€. Η ΕΕ εφαρμόζει βλακιουλες όπως κανα κοινό βύσμα σε ολα τα κινητά (καλο ειναι και αυτο δέ λεω) ή σε υποχρεώνει να αγοράσεις την πλαστική σακούλα στο σούπερ μάρκετ, ή να γίνουν τα καλαμάκια χαρτινα. εκανε τα καλαμάκια χαρτινα και θα σωθεί ο πλανήτης... Απο την αρχή το ν1 που επρεπε να ασχοληθεί είναι η ενσωματωμένη μπαταρία, αλλα ξαναλέω ΔΕΝ θα γινει. 

@oldnew

βασικα ειμαι κατα της αποφασης αυτης γιατι τα τηλεφωνα εχουν πιστοποιηση ip68,θα μου πεις και το galaxy s5 ειχε με αφαιρουμενη μπαταρια και καλυπτε το προτυπο αυτο.

τα τηλεφωνα εγιναν πιο λεπτα αυξηθηκε η χωρητικοτητα των μπαταριων.

εισαι σιγουρος οτι δεν θα περασει;το προτυπο type c υποχρεωνεται η apple να το πραγματοποιησει εντος 2 ετων.

τι σε κανει σιγουρο να μη περασει και αυτο το νομοσχεδιο;

λες οτι τα ειναι πολλα τα λεφτα που παιζονται,γιατι η apple του ενος τρις δεν μπορεσε να το αποφυγει σε σχεση με τη θυρα type c

προσωπικα εχοντας το iphone 13 p max και το s22 u τα βλεπω και ειναι στολιδια,δεν μπορω να φανταστω οτι γυρισαμε πισω 15 χρονια με 1 , 5 εκατοστο παχος στα τηλεφωνα,ουτε βεβαιως θα με πειραζε να δωσω 50 η 100 ευρω μετα απο 4 χρονια για αλλαγη μπαταριας σε ενα εξουσ σερβις,δεν ειναι και τοσο τρομακτικο το ποσο μετα 4 χρονια

Επεξ/σία από giorgos221
Δημοσ.

Εγώ πάντως αγόρασα αυτές για τα κοντρόλ της τηλεόρασης και των air condition για να είμαι από τώρα εντάξει με τις απαιτήσεις της ε.ε για πράσινες μπαταρίες.

1825178.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...