Herald Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, kkatzos είπε Ε, αν κάνουμε cherry--pick τις φάσεις που βολεύει το DLSS ... χαίρω πολύ. Επίσης δε με ενδιαφέρει σύγκριση με FSR. Μπορεί να είναι καλύτερο το DLSS από το FSR. Αλλά και τα δύο είναι χειρότερα από native + TAA. Φαίνεται και στο παρακάτω βιντεο (t=263s και πέρα) και δε μιλάμε μόνο για transparent textures... Μα πάλι για ss μιλάς; Το θυμάμαι. Τότε υπήρχαν games με μέτριο/κακό ΤΑΑ. Τώρα δεν υπάρχουν. Σε στατική εικόνα είναι τέλειο το DLSS. Σε κίνηση δεν είναι. Έχει προβλήματα με edge crawling/aliasing όπως και ο ίδιος είχες πει. Τέτοια θέματα το native δεν έχει. Ποια θεωρία; Πράξεις. Βιντεάκια. Έχω κι'άλλα αν θες. Ποιο blind test; Εδώ είναι ηλίου φαεινότερο ... ποιο blind testing. Δες το παραπάνω βιντεάκι. Δεν πειράζει που είναι του Steve, η αλήθεια δεν έχει στρατόπεδα. Mα είναι δυνατόν στο SS με DLSS performance να μην μπορείς να καταλάβεςι τι είναι τι; Σε PERFORMANCE mode??? Το video που μου βάζεις δεν είναι κάτι διαφορετικό από το προηγούμενο. Έχεις τα δύο δίπλα δίπλα, ξέρεις ποιό είναι τί, και ψάχνεις τα καλώδια για να δείς τις διαφορές....αντίστοιχα αν σου βάλω video που κάνω focus σε μακρινές λεπτομέρειες θα μου πείς ότι το native είναι το DLSS. Μια απλή ερώτηση, αν σου στείλω 1 video και δεν σου πω αν έχει DLSS / FSR και ποιό από όλα, θα καταλάβεις αν είναι native ή όχι; Πραγματικά αμφιβάλλω. Αμφιβάλλω τόσο πολύ που το παίζω και στοίχημα. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2022 από Herald
bonorov Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 58 λεπτά πριν, this.is.elia είπε @Herald δεν λέω ότι έχεις άδικο, ούτε ο bonorov - απλά μοιράζεστε μια οπτική που δεν αντιστοιχεί στον τυπικό αγοραστή. Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει κακή αγορά ή λανθασμένη επένδυση. 3060ti + 6700xt μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους. Πλέον είναι περισσότερο θέμα υλοποίησης παρά nvidia ή amd. Εγώ αδερφέ είμαι υπέρμαχος της τσέπης του καταναλωτή. Δεν είμαι χαζοfanboy καμίας εταιρείας.Τα λεφτά που βγάζω θέλω να μου τα παιρνουν οι εταιρείες με σεβασμό.Αυτη την στιγμή δεν μας σέβεται ουτε η amd και ποσο μάλλον η έννοια του greedy που λέγεται nvidia. Όταν κάποιος κάποιος ρωτάει για hardware του προτεινω συμφωνα με το συμφέρον της τσέπης του. Και δεν υπάρχει κακή αγορά με την έννοια που το θέτεις αλλά υπάρχει καλυτερη και χειρότερη αγορά. Τώρα παλικαρια σαν τον χεραλντ λένε αρλούμπες γιατί η αντικειμενικότητα έχει παει περιπατο και παιρνουν και κόσμο στον λαιμό τους μάλιστα.
Herald Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, bonorov είπε Εγώ αδερφέ είμαι υπέρμαχος της τσέπης του καταναλωτή. Δεν είμαι χαζοfanboy καμίας εταιρείας.Τα λεφτά που βγάζω θέλω να μου τα παιρνουν οι εταιρείες με σεβασμό.Αυτη την στιγμή δεν μας σέβεται ουτε η amd και ποσο μάλλον η έννοια του greedy που λέγεται nvidia. Όταν κάποιος κάποιος ρωτάει για hardware του προτεινω συμφωνα με το συμφέρον της τσέπης του. Και δεν υπάρχει κακή αγορά με την έννοια που το θέτεις αλλά υπάρχει καλυτερη και χειρότερη αγορά. Τώρα παλικαρια σαν τον χεραλντ λένε αρλούμπες γιατί η αντικειμενικότητα έχει παει περιπατο και παιρνουν και κόσμο στον λαιμό τους μάλιστα. Καπετάν αρλούμπας είναι αυτός που δεν δέχεται blind test, γιατί ξέρει ότι θα αποτύχει. Πράματα απτο στομάχι σου είναι εύκολο να βγάλεις, να τα αποδείξεις στην πράξη είναι το δύσκολο. 1
bonorov Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Herald είπε Καπετάν αρλούμπας είναι αυτός που δεν δέχεται blind test, γιατί ξέρει ότι θα αποτύχει. Πράματα απτο στομάχι σου είναι εύκολο να βγάλεις, να τα αποδείξεις στην πράξη είναι το δύσκολο. Καλά θα κανεις να συνεχίσεις να πληρωνεις την nvidia μέχρι να σβήσει ο ήλιος,αλλά μην παιρνεις κόσμο στον λαιμό σου. Πηρες ένα θέμα που ρώτησε ο άνθρωπος τι κάρτα να παρει και το έκανες vs για να ικανοποιήσεις τον fanboyσμο σου.
kkatzos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Herald είπε Mα είναι δυνατόν στο SS με DLSS performance να μην μπορείς να καταλάβεςι τι είναι τι; Σε PERFORMANCE mode??? Σε στατική εικόνα; όλα είναι δυνατά. Κυρίως αν το παιχνίδι έχει shitty TAA. Σε κίνηση όμως... 14 λεπτά πριν, Herald είπε Μια απλή ερώτηση, αν σου στείλω 1 video και δεν σου είπα αν έχει DLSS / FSR και ποιό από όλα, θα καταλάβεις αν είναι native ή όχι; Πραγματικά αμφιβάλλω. Αμφιβάλλω τόσο πολύ που το παίζω και στοίχημα. Δύσκολο εγχείρημα. Έχω 1080p monitor και παίζεις σε UW. Πρέπει να το κάνεις crop σε 1080p και όχι re-encode σε χαμηλότερη ανάλυση. (ή απλά να παίξεις σε 1920x1080) Στείλε ότι θες αρκεί να είναι από περιοχή φωτεινή και να έχει ξεκάθαρα άκρα, καλώδια, σύρματα, φράκτες κτλ και να είσαι σχετικά κοντά. Αν είναι σκοτάδια, ακαθόριστα σημεία χαίρω πολύ, δε θα δεις edge crawling γιατί δεν υπάρχουν ξεκάθαρα edges. (Για τα μακρινά καλώδια/σύρματα ανοίγουμε άλλο κεφάλαιο, αυτό της απομάκρυνσης από την πραγματικότητα για να ικανοποιήσουμε τον άσχετο χρήστη.) Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2022 από kkatzos
Herald Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, bonorov είπε Καλά θα κανεις να συνεχίσεις να πληρωνεις την nvidia μέχρι να σβήσει ο ήλιος,αλλά μην παιρνεις κόσμο στον λαιμό σου. Πηρες ένα θέμα που ρώτησε ο άνθρωπος τι κάρτα να παρει και το έκανες vs για να ικανοποιήσεις τον fanboyσμο σου. Το vs το έκανες εσύ, εγώ είπα (πάρα πολύ ευγενικά μάλιστα) να σου στείλω ένα video να μου πείς αν έχει DLSS ή όχι. Η άρνηση σου τα λέει όλα, Κόσμο στο λαιμό του παίρνει αυτός που βγάζει πράματα απτήν κοιλιά του και όταν καλέιται να τα αποδείξει έμπραγκτα κάνει την λεγόμενη πάπια 2 λεπτά πριν, kkatzos είπε Σε στατική εικόνα; όλα είναι δυνατά. Κυρίως αν το παιχνίδι έχει shitty TAA. Σε κίνηση όμως... Δύσκολο εγχείρημα. Έχω 1080p monitor και παίζεις σε UW. Πρέπει να το κάνεις crop σε 1080p και όχι re-encode σε χαμηλότερη ανάλυση. Στείλε ότι θες αρκεί να είναι από περιοχή φωτεινή και να έχει ξεκάθαρα άκρα, καλώδια, σύρματα, φράκτες κτλ και να είσαι σχετικά κοντά. Αν είναι σκοτάδια, ακαθόριστα σημεία χαίρω πολύ, δε θα δεις edge crawling γιατί δεν υπάρχουν ξεκάθαρα edges. (Για τα μακρινά καλώδια/σύρματα ανοίγουμε άλλο κεφάλαιο, αυτό της απομάκρυνσης από την πραγματικότητα για να ικανοποιήσουμε τον άσχετο χρήστη.) Δεν έχω UW πλέον, 4k oled. Μα διάβασε ρε συ τι γράφεις. Ότι πρέπει να σου βγάλω video σε συγκεκριμένες συνθήκες σε συγκεκριμένη τοποθέσια και ώρα του παιχνιδιού για να επιχειρήσεις (όχι καν να πετύχεις) να δείς αν τρέχει native. Οπότε τι συζητάμε τότε; Και εγώ μπορώ να καταλάβω ποιό είναι native αν με πας σε μακρινές λεπτομέρειες, γιατί εκεί το native δείχνει χειρότερο από DLSS, αλλά δεν λέω ότι το native είναι άχρηστο. Το καθένα έχει καλύτερο IQ σε διαφορετικά πράγματα, απλά το ένα δίνει και ένα 30-50% fps boost. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2022 από Herald
bonorov Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Herald είπε Το vs το έκανες εσύ, εγώ είπα (πάρα πολύ ευγενικά μάλιστα) να σου στείλω ένα video να μου πείς αν έχει DLSS ή όχι. Η άρνηση σου τα λέει όλα, Κόσμο στο λαιμό του παίρνει αυτός που βγάζει πράματα απτήν κοιλιά του και όταν καλέιται να τα αποδείξει έμπραγκτα κάνει την λεγόμενη πάπια Σου λινκαρε το παλικάρι παραπανω βίντεο και δεν χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις.Ειναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Το περί παπιας το αφήνω ασχολίαστο γιατί αφενός είμαστε σε φόρουμ και παιζουν μπαν και αφετέρου είναι ευκολο να λες το οτιδήποτε όταν κρυβεσαι πισω απο μία οθόνη. Καλο βράδυ.
Herald Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, bonorov είπε Σου λινκαρε το παλικάρι παραπανω βίντεο και δεν χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις.Ειναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Το περί παπιας το αφήνω ασχολίαστο γιατί αφενός είμαστε σε φόρουμ και παιζουν μπαν και αφετέρου είναι ευκολο να λες το οτιδήποτε όταν κρυβεσαι πισω απο μία οθόνη. Καλο βράδυ. Το βιντεο δεν είναι blind test. Η λογική λέει ότι η αποδεικνύουμε αυτό που υποστηρίζουμε σε blind test, ή το έχουμε βγάλει απτήν κοιλιά μας. Άλλη επιλογή δεν υπάρχει - αν δεν στέκονται οι θεωρίες σου σε blind test τότε αποσύρονται. Αλλιώς ο καθένας θα γράφει ότι του κατέβει στο κεφάλι "πάρε 3060ti παλικάρι, βγάζει πολύ καλύτερα γραφικά, ειδικά τα χρώματα σε amd είναι ξεπλυμένα". Ε δεν γίνεται δουλειά έτσι
kkatzos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Herald είπε Το καθένα έχει καλύτερο IQ σε διαφορετικά πράγματα, απλά το ένα δίνει και ένα 30-50% fps boost. Δε διάβασες την παραπομπή . Το "καλύτερο" IQ στη μακρινή λεπτή γεωμετρία είναι αποτέλεσμα cheating, καθώς επιλέγει να διπλασιάσει το πάχος της γραμμής/ καλωδίου ώστε να φαίνεται. Αυτό όμως δεν είναι το πραγματικό καλώδιο. Είναι μια διπλασιασμένη αναπαράσταση αυτού ώστε να εντυπωσιάζει τον αδαή. Το τσέκαρα πολλές φορές vs native +TAA με resolution scale 200%. Τι πιο high def και πιστό από αυτό; Θα σου έλεγα να το δοκιμάσεις αλλά δεν έχει νόημα. Πάλι θα τα φέρεις τούμπα. Για το boost εννοείται . Χρησιμοποιώ DLSS στα περισσότερα παιχνίδια. Ξέρω όμως τι θυσιάζω και δεν έχει ισχυριζομαι ότι είναι εφάμιλλο του native.
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Ontopic 6750xt στο 500αρικο είναι λουκουμάκι. Στα 520 έχει gigabyte τρίφανη. Offtopic 9 λεπτά πριν, kkatzos είπε Ξέρω όμως τι θυσιάζω και δεν έχει ισχυριζομαι ότι είναι εφάμιλλο του native. Κοίτα δεν ξέρω αν είναι εφάμιλλο του native, αλλά άμα θες εξεικιδευμένες γνώσεις, δεύτερο σετ μάτια και τηλεσκοπικό ζουμ δεν το λες θυσία. Βέβαια φαίνεται από το βαθμό που το έχεις ψάξει ότι ενδεχομένως η όποια διαφορά να σου χτυπάει στο μάτι. Εγώ πάντως δεν ξεχωρίζω διαφορά native vs dlss quality από τις λεπτομέρειες. Το ghosting στο deathloop θυμάμαι μου χτύπαγε στο μάτι. 3 ώρες πριν, Herald είπε Το βιντεο δεν είναι blind test. nuff said.
aki Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε Κοίτα δεν ξέρω αν είναι εφάμιλλο του native, αλλά άμα θες εξεικιδευμένες γνώσεις, δεύτερο σετ μάτια και τηλεσκοπικό ζουμ δεν το λες θυσία. Βέβαια φαίνεται από το βαθμό που το έχεις ψάξει ότι ενδεχομένως η όποια διαφορά να σου χτυπάει στο μάτι. Εγώ πάντως δεν ξεχωρίζω διαφορά native vs dlss quality από τις λεπτομέρειες. Το ghosting στο deathloop θυμάμαι μου χτύπαγε στο μάτι. Είναι αρκετά θέμα ανάλυσης και περιέργως σε 1080p τα προβλήματα φαίνονται πολύ έντονα. Στην 1080p / 144hz οθόνη μου το DLSS: Quality με ενοχλεί πραγματικά! Στην 1440p / 60hz οθόνη όμως δεν με ενοχλεί τόσο οπτικά ούτε το Performance, σε βαθμό που συχνά προτιμάω την πιο αργή για παιχνίδια οθόνη. Προσωπικά θα το έλεγα θυσία αυτό που περιγράφει
Herald Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 33 λεπτά πριν, kkatzos είπε Δε διάβασες την παραπομπή . Το "καλύτερο" IQ στη μακρινή λεπτή γεωμετρία είναι αποτέλεσμα cheating, καθώς επιλέγει να διπλασιάσει το πάχος της γραμμής/ καλωδίου ώστε να φαίνεται. Αυτό όμως δεν είναι το πραγματικό καλώδιο. Είναι μια διπλασιασμένη αναπαράσταση αυτού ώστε να εντυπωσιάζει τον αδαή. Το τσέκαρα πολλές φορές vs native +TAA με resolution scale 200%. Τι πιο high def και πιστό από αυτό; Θα σου έλεγα να το δοκιμάσεις αλλά δεν έχει νόημα. Πάλι θα τα φέρεις τούμπα. Για το boost εννοείται . Χρησιμοποιώ DLSS στα περισσότερα παιχνίδια. Ξέρω όμως τι θυσιάζω και δεν έχει ισχυριζομαι ότι είναι εφάμιλλο του native. Δεν μιλάω μόνο για καλώδια όμως. Πχ. στο deathloop έχει ένα συγκεκριμένο map που όλος ο τοίχος από τούβλα σε native είναι απλά απαίσιος. Με το DLSS είναι λες και ανέβηκες 3 αναλύσεις. Fake λεπτομέρεια? ΠΡΟΦΑΝΩΣ, αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Έχεις δεί κατί φωτογραφίες απτό 1930 ή σε πολύ χαμηλή αναλύση που περνάνε από AI? Προφανώς το αποτέλεσμα είναι "fake", αλλά είναι 1000 φορές καλύτερο από το native.
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, aki είπε Είναι αρκετά θέμα ανάλυσης και περιέργως σε 1080p τα προβλήματα φαίνονται πολύ έντονα. Στην 1080p / 144hz οθόνη μου το DLSS: Quality με ενοχλεί πραγματικά! Στην 1440p / 60hz οθόνη όμως δεν με ενοχλεί τόσο οπτικά ούτε το Performance, σε βαθμό που συχνά προτιμάω την πιο αργή για παιχνίδια οθόνη. Προσωπικά θα το έλεγα θυσία αυτό που περιγράφει Δεν ανέφερα ανάλυση, δεν έχω ιδέα πως δείχνει σε 1080p ☺️. Dlss quality έβαζα στο 1440p 165hz, αλλά κι εκεί έχω περιορισμένη εμπειρία, δύο τρία παιχνίδια πρέπει να είχα παίξει. Σε 4k αναφερόμουν. Εντωμεταξύ επειδή πάντα το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού ότι μπορεί να χάνω ποιότητα δοκιμάζω κάθε παιχνίδι με και χωρίς.
aki Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Θα πάρω θέση στο topic. Προσωπικά θα επέλεγα nvidia. Οι AMD GPUs μοιάζουν να έχουν value for money αλλά τις βλέπω λειψές για τα χρήματα τους και, ναι θα επέλεγα nvidia για πιο value παραδόξως! (3080 minimum στα 700 ευρώ maximum). Δεν είναι μόνο το DLSS vs FSR που αναφέρεται διαρκώς, είναι και το support. Το γεγονός ότι η πληοψιφία έχει ήδη RTX έχει ήδη καταστήσει τα πειραματικά παιχνίδια να ξεκινάνε με υποστήριξη για nvidia. Αν μη τι άλλο το Portal RTX που είναι cutting edge στις τεχνολογίες Global Illumination (seriously) ακόμα και η πενιχρή 2060 είναι ~5x φορές ταχύτερη από την 6800xt! Ακόμα και να φταίει η nvidia (που δε το νομίζω αφού σε όλα τα "βαριά" RT οι AMD δυσκολεύονται) ακόμα και αν η AMD διπλασιάσει τις επιδόσεις με driver update, θα είναι πίσω. Το Raster είναι ήδη ταχύτατο σε όλες τις μοντέρνες κάρτες και στην τελική γιαυτό υπάρχει το dlss/fsr. Προσωπική άποψη λοιπόν. Εαν θέλεις κάτι φτηνό, αυστηρά και μόνο για Raster χωρίς ενδιαφέρον για RT, τότε ΟΚ μια AMD θα κάνει καταπληκτική δουλειά, ίσως και καλύτερη. Διαφορετικά εαν υπάρχει ενδιαφέρον για πειραματισμό (βλέπε Quake 1, 2, κα. RT mods) τότε nvidia.
Aten-Ra Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Στις 20/12/2022 στις 9:53 ΠΜ, gfdimopo είπε Καλημέρα σας, Ποια καρτα γραφικών θα προτείνατε για το 7700Χ για 2κ gaming? Θελω κατι στα 550-650 χοντρικά ευρω. Λιγο που κοιταξα νομίζω ότι πρεπει να πάω σε msi 6750 ΧΤ η στην gigabyte 3060 ti. τι προτείνετε? και ποια υλοποίηση αξίζει? Πάρε μια RX6600 τώρα να κάνεις την δουλειά σου και περίμενε την 7600-7700-4060 σε κάνα 6-μηνο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα