Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν ξέρω για Ελλάδα αλλά εδώ στη Γερμανία στην ενδοδαπεδια έχουμε 45-52c° βαθμούς το νερό και κάθε δωμάτιο θερμοστάτη που ρυθμίζει την κάθε ηλεκτοβανα του αντίστοιχου κυκλώματος στο κολεκτερ.

και έτσι είναι σωστό όχι ένα κεντρικό όπως παλιά με τα σώματα.

και παράλληλα εξωτερικό αισθητήρα ο οποίος ανάλογα την εξωτερική θερμοκρασία αυξομειώνει την θερμοκρασία του νερού ανάλογα με την ανάγκη.

5×1,5 καλώδια από κάθε χώρο στο κουτί του κολεκτερ και μια παροχή 3×1,5 και βάζεις ότι θερμοστάτες θέλεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, galanta είπε

Επομένως από όσα μου λες, καταλαβαίνω ότι εσύ δεν έχεις καν θερμοστάτη;

Σωστά υποθέτεις. Και επειδή είναι τοποθετημένη στο υπόγειο, δεν έχω καν το χειρηστήριό της μέσα στο σπίτι... Απλά πάω στο υπόγειο, την ανοίγω, έχω βάλει και ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα και λειτουργεί επι τω πλείστον τις ώρες μειωμένου τιμόλογίου και δεν ασχολούμε παραπάνω.

Φυσικά και υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με εξωτερικό θερμοστάτη για να ρυθμίζει την θερμοκρασία του νερο ανάλογα με τν θερμοκρασία, τόσο την εξωτερική όσο και την εσωτερική, αλλά νομίζω αυτη η δυνατότητα είναι χρησιμότερη όταν έχουμε και fan coils. Μόνο με το πάτωμα, είναι δώρο-αδωρο... 

στο διάγραμα η απότομη καμπύλη είναι η εξωτερική θερμοκρασία (κάνει ένα peak το μεσημέρι γιατί καμμια ώρα-δύο χτυπάει ο ήλιος τον αισθητήρα). Η σχεδόν ευθεία γραμμή είναι η εσωτερική θερμοκρασία. Στις 19 Δεκεμβρίου η ελάχιστη εξωτερική έπεσε απο περίπυυ 15 στους 9. Η εσωτερική θερμοκρασία, μόλις σήμερα το πρωί αρχίσε  να ξεφεύγει πολύ απο τις 23 που είναι το επιθυμητό.

temperature.png

Επεξ/σία από nkarama
  • Like 1
Δημοσ.

Ο εξωτερικούς θερμοστάτης είναι  απαραίτητος για οικονομία και τοποθετείται πάντα σε βόρειο και σκιερό μέρος και σε ύψος τουλάχιστον 1m από την επιφάνεια της γης  η ακόμα καλύτερα στα 2m αν γίνεται.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, andreas-d είπε

Ο εξωτερικούς θερμοστάτης είναι  απαραίτητος για οικονομία και τοποθετείται πάντα σε βόρειο και σκιερό μέρος και σε ύψος τουλάχιστον 1m από την επιφάνεια της γης  η ακόμα καλύτερα στα 2m αν γίνεται.

Εμένα πάντως τον έχει ενσωματωμένο. Δείχνει και την εξωτερική θερμοκρασία στο πανελ. Daikin altherma εχω.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, nkarama είπε

Εμένα πάντως τον έχει ενσωματωμένο. Δείχνει και την εξωτερική θερμοκρασία στο πανελ. Daikin altherma εχω.

Ε ναι αφού η τοποθέτηση γίνεται εξωτερικά του σπιτιού

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, nkarama είπε

Ποιο μοντέλο ακριβώς έχεις; 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ημουν πριν δυο χρόνια στην θέση σου και σκεφτόμουν ακριβώς τα ίδια πράγματα .Μην αγοράσεις έξυπνο θερμοστάτη και μην αλλάζεις  την θερμοκρασία στην αντλία .Η αντλία έχει μια οθονη που εμπεριέχει και θερμοστάτη ,βάλε την στον χώρο σου για να την ελέγχεις από εκεί ,αν της βάλεις και Wi-Fi έχεις και τον έλεγχο μέσω Διαδικτύου .Εγώ μετά απο πολλές δοκιμές κατέληξα στο να την βάζω να διατηρεί την θερμοκρασία του δωματίου στους 21.5 βαθμούς και τίποτα άλλο .το μόνο που χρειάζεται η αντλία είναι καλή μόνωση στο σπίτι και να ξέρει ο εγκατάστασης να φτιάξει την αντιστάθμιση .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...