Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ελπίζω σε βοήθεια από τους πιο έμπειρους φίλους. Ψάχνω να προμηθευτώ έναν ψηφιακό θερμοστάτη που θα είναι και smart με wifi κλπ, ο οποίος προορίζεται για να λειτουργήσει σε σπίτι το οποίο θα θερμαίνεται με αντλία θερμότητας η οποία θα τροφοδοτεί σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Βλέπω στο skroutz και σχεδόν ποτέ δεν αναφέρουν ότι το προϊόν μπορεί να λειτουργήσει σε ένα τέτοιο σενάριο. Βέβαια μπορεί και να μην έχει σημασία και να υποστηρίζεται έτσι κι αλλιώς. Στο amazon.de που έχει άπειρα σχετικά προϊόντα από την άλλη, αναφέρονται συνεχώς σε ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση (electrical underfloor heating) που είναι κάτι διαφορετικό και φοβάμαι να κάνω την κίνηση. Υπάρχουν και πολλές επιλογές στα κινέζικα μαγαζιά, χωρίς να βασίζομαι για κάτι συγκεκριμένο (όχι ότι τα άλλα δε θα είναι κινέζικα)

Έχει κάποιος εμπειρία με κάτι συγκεκριμένο σαν αυτό που ψάχνω;

Δημοσ.

Οι αναρτήσεις αυτές αναφέρονται σε άλλα σενάρια, με λέβητες αερίου ή πετρελαίου. Έχω ψάξει αρκετά και δε βρήκα κάτι σχετικό με αυτό που ρωτάω, εξ ου και έκανα νέα ανάρτηση.

Ευχαριστώ πάντως

8 ώρες πριν, lneam είπε

Δημοσ.

χωρις να ειμαι τεχνικος, αυτο που ξερω ειναι πως ολοι οι θερμοστατες χωρου ειναι λειτουργικα ιδιοι. Να ανοιξουν και να κλεισουν ενα μηχανημα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lneam είπε

χωρις να ειμαι τεχνικος, αυτο που ξερω ειναι πως ολοι οι θερμοστατες χωρου ειναι λειτουργικα ιδιοι. Να ανοιξουν και να κλεισουν ενα μηχανημα.

λειτουργικά ναι αλλά είναι κάποιες λεπτομέρειες σημαντικές που πρεπει καποιος να κοιτάζει

Πχ το διαφορικό του...ήτοι βάζουμε το θερμοστάτη στους 19ο στους πόσους βαθμούς θα ξαναπάρει???στους 18?? στους 18,5.......θα μου πεις είναι τόσο σημαντικό....

ναι γιατί όταν πέσει 1 βαθμό για να ξαναπάρει το νερό του δικτύου έχει κρυώσει και θα καταναλώσει περισσότερο για να το ξαναζεστανει το μποιλερ

ένα παραδειγμα εφερα ,δεν είμαι τεχνικός αλλά με τα χρόνια μαθαίνουμε....εγώ έχω wifi θερμοστατη με 0,5 διαφορικο......το wifi ειναι μια πολυτελεια αλλα

βοηθάει όταν λείπεις απο το σπίτι να το ανάψεις 15 λεπτά νωριτερα ..... 

Δημοσ.

οταν ο πελατης "μπλεκει" στα ποδια του τεχνικου .... αυτα συμβαινουν. Προφανως ο τεχνικος που εχεις δεν καλυπτει τις προσωπικες σου αναγκες. Βρες καλυτερο επαγγελματια.

κατι που το ξεχασα... περα απο τους τεχνικους, που προσωπικα ποτε δεν ειχα προβλημα, υπαρχουν και τα καταστηματα (συνηθως αλυσιδες) που εχουν πολυ καλο επιπεδο γνωσεων στους υπαλληλους τους. Σε ολες τις ηλικιες .... Και απο εκει εχω βρει πολυ καλες αποψεις - λυσεις στην προσωπικη μου ζωη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, lneam είπε

οταν ο πελατης "μπλεκει" στα ποδια του τεχνικου .... αυτα συμβαινουν. Προφανως ο τεχνικος που εχεις δεν καλυπτει τις προσωπικες σου αναγκες. Βρες καλυτερο επαγγελματια.

κατι που το ξεχασα... περα απο τους τεχνικους, που προσωπικα ποτε δεν ειχα προβλημα, υπαρχουν και τα καταστηματα (συνηθως αλυσιδες) που εχουν πολυ καλο επιπεδο γνωσεων στους υπαλληλους τους. Σε ολες τις ηλικιες .... Και απο εκει εχω βρει πολυ καλες αποψεις - λυσεις στην προσωπικη μου ζωη.

Δεν κατάλαβα αν απαντάς στην ανάρτησή μου ή σε κάτι άλλο, ωστόσο αν αφορά εμένα αυτό που λες, υπενθυμίζω ότι το ερώτημά μου αφορά προμήθεια ενός θερμοστάτη, δεν έχει σχέση με τεχνικό, ούτε καν με τοποθέτηση. Θέλω να αγοράσω ένα θερμοστάτη. Πρέπει να ρωτήσω τεχνικό; 

Επεξ/σία από galanta
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, galanta είπε

Δεν κατάλαβα αν απαντάς στην ανάρτησή μου ή σε κάτι άλλο, ωστόσο αν αφορά εμένα αυτό που λες, υπενθυμίζω ότι το ερώτημά μου αφορά προμήθεια ενός θερμοστάτη, δεν έχει σχέση με τεχνικό, ούτε καν με τοποθέτηση. Θέλω να αγοράσω ένα θερμοστάτη. Πρέπει να ρωτήσω τεχνικό; 

όχι απλά να ξερεις τι ζητάς από το θερμοστάτη....τι θέλεις να  κάνει πέρα από το on off

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kostasbm είπε

όχι απλά να ξερεις τι ζητάς από το θερμοστάτη....τι θέλεις να  κάνει πέρα από το on off

Το σχόλιό μου αφορούσε άλλο μήνυμα, όχι το δικό σου. 

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, galanta είπε

Ελπίζω σε βοήθεια από τους πιο έμπειρους φίλους. Ψάχνω να προμηθευτώ έναν ψηφιακό θερμοστάτη που θα είναι και smart με wifi κλπ, ο οποίος προορίζεται για να λειτουργήσει σε σπίτι το οποίο θα θερμαίνεται με αντλία θερμότητας η οποία θα τροφοδοτεί σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Βλέπω στο skroutz και σχεδόν ποτέ δεν αναφέρουν ότι το προϊόν μπορεί να λειτουργήσει σε ένα τέτοιο σενάριο. Βέβαια μπορεί και να μην έχει σημασία και να υποστηρίζεται έτσι κι αλλιώς. Στο amazon.de που έχει άπειρα σχετικά προϊόντα από την άλλη, αναφέρονται συνεχώς σε ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση (electrical underfloor heating) που είναι κάτι διαφορετικό και φοβάμαι να κάνω την κίνηση. Υπάρχουν και πολλές επιλογές στα κινέζικα μαγαζιά, χωρίς να βασίζομαι για κάτι συγκεκριμένο (όχι ότι τα άλλα δε θα είναι κινέζικα)

Έχει κάποιος εμπειρία με κάτι συγκεκριμένο σαν αυτό που ψάχνω;

Η εταιρεια απο την οποια θα επιλέξεις αντλία, ΔΕΝ έχει αντίστοιχο θερμοστάτη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kanesaxo είπε

Η εταιρεια απο την οποια θα επιλέξεις αντλία, ΔΕΝ έχει αντίστοιχο θερμοστάτη;

Την αντλία την έχω ήδη προμηθευτεί, δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί γιατί δεν υπάρχει ακόμη ρεύμα.

Δεν έχει ξεπακεταριστεί οπότε δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει κάτι ως παρελκόμενο μέσα, ωστόσο νόμιζα ότι δεν έχει. Θα κοιτάξω μήπως υπάρχει και ασχολούμαι χωρίς λόγο. 

Edit: δεν περιλαμβάνει θερμοστάτη 

image.png.870b94ef4988cb3669b8edb282c2f71b.png

Επεξ/σία από galanta
Δημοσ.
6 ώρες πριν, galanta είπε

Την αντλία την έχω ήδη προμηθευτεί, δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί γιατί δεν υπάρχει ακόμη ρεύμα.

Δεν έχει ξεπακεταριστεί οπότε δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει κάτι ως παρελκόμενο μέσα, ωστόσο νόμιζα ότι δεν έχει. Θα κοιτάξω μήπως υπάρχει και ασχολούμαι χωρίς λόγο. 

Edit: δεν περιλαμβάνει θερμοστάτη 

image.png.870b94ef4988cb3669b8edb282c2f71b.png

Εννοούσα εάν η εταιρία της αντλίας προμηθεύει και θερμοστάτη ειδικά για το προϊόν αυτό...

Καμμία συσκευή θέρμανσης δεν έρχεται πακέτο με θερμοστάτη, εκτός αν είναι κάποιο σετ προσφορά.

Ποια είναι η αντλία;

Πχ ο λέβητας αερίου μου, δουλεύει με Σμαρτ ασύρματο θερμοστάτη της ίδιας εταιρείας, όπου έχει συνδεσμολογία can bus, με δύο καλώδια, είναι πλήρες χειριστήριο του λέβητα...όχι απλά ον οφ.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, kanesaxo είπε

Εννοούσα εάν η εταιρία της αντλίας προμηθεύει και θερμοστάτη ειδικά για το προϊόν αυτό...

Καμμία συσκευή θέρμανσης δεν έρχεται πακέτο με θερμοστάτη, εκτός αν είναι κάποιο σετ προσφορά.

Ποια είναι η αντλία;

Πχ ο λέβητας αερίου μου, δουλεύει με Σμαρτ ασύρματο θερμοστάτη της ίδιας εταιρείας, όπου έχει συνδεσμολογία can bus, με δύο καλώδια, είναι πλήρες χειριστήριο του λέβητα...όχι απλά ον οφ.

Η αντλία είναι αυτή:

https://www.skroutz.gr/s/26356509/Daikin-EDLA11DW1-Αντλία-Θερμότητας-10-6kW-Τριφασική-60-C-Monoblock.html?from=sku_spec_variations

Κατάλαβα τι λες, βρήκα κάποια στιγμή αυτό

https://elektroklima.gr/product/daikin-brc1hhdk-ενσύρματο-τηλεχειριστήριο-θερμοσ/?skr_prm=WyJiZjY2NTU3OC0zNjU2LTRkNjAtOGRhNi0yN2JjNWZiM2Q2OTgiLDE2NzE2MDcyMjc2NjQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

ωστόσο δε φαίνεται να είναι κάτι πέρα από τα βασικά, on off κλπ.

Γνωρίζω ότι η αντλία έχει χειριστήριο και δε με ενδιαφέρει να τη χειριστώ μέσα από το θερμοστάτη, άλλωστε έχει και wifi module. Βρήκα αυτό και μάλλον θα το πάρω γιατί αναφέρει μέσα ότι υποστηρίζει ενδοδαπέδιες νερού, ξεκάθαρα και ρητά. Και σε εμένα φαίνεται παράξενο με βάση τη λογική αλλά μου κάνει εντύπωση ότι κάποιες συσκευές αναφέρεται να λειτουργούν π.χ με φυσικό αέριο και όχι με πετρέλαιο κλπ. Οπότε ήθελα να το γράφει.

https://www.skroutz.gr/s/39232717/Hysen-HY316LD-Ψηφιακός-Θερμοστάτης-Χώρου-Smart-με-Οθόνη-Αφής-και-Wi-Fi.html?from=account_favorites

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην ενδοδαπέδια δεν έχει νόημα αυτό που θες να κάνεις. Είναι τόσο μεγάλη η θερμοχωρητικότητα του πατώματος, που μια μεταβολή στην θερμοκρασία του ζεστού νερού θα κάνεις να την δεις 2 και 3 ημέρες, ανάλογα το μέγεθος του σπιτιού. πχ για 100 τετραγωνικά στο Μοσχάτο, κάνω περίπου 36 ώρες για να δω την πως κάποια αλλαγή μεταβάλει και  την θερμοκρασία του χώρου. 

Γιαυτό και συνήθως ελέγχουμε απλά την θερμοκρασία του νερού που δίνουμε στην ενδοδαπέδια και όχι του χώρου. Εγώ τουλάχιστον την υπολογίζω εμπειρικά. Με τον καιρό έμαθα ότι όταν στέλνω νερό πχ 31 βαθμούς θα έχω σε όλο το σπίτι περίπου 23 βαθμούς. Ανεξάρτητα αν ανοίξω παράθυρα να αεριστεί ο χώρος, ανεξάρτητα αν για 2-3 μέρες κάνει ψοφόκρυο και μετά επανέλθει... όλα αυτά τα "αποροφά" το ήδη ζεστό πάτωμα.  

Οπότε φρόντισε απλά να μπορεις να "φέρεις" το χειριστήριο της Daikin (το οποίο είναι υπερπλήρες) στον χώρο σου. Επίσης υπάρχει και Wifi module της ίδιας εταιρείας αν θες. Δεν χρειάζεσαι τίποτε παραπάνω....

Επίσης, φαντάζομαι το γνωρίζεις, στην ενδοδαπέδια,την αντλία δεν την κλείνεις. Δεν έχει νόημα να το κάνεις. Την λειτουργείς για όλη την σεζόν μέχρι να μην χρειάζεσαι την θέρμανση πια. Το μεγάλο κόστος, είναι μέχρι να καταφέρει να θερμάνει το πάτωμα. Εκεί θα κάψει τα πολλά. Αν την κλείνεις κάθε ΣΚ, ή για 3ήμερα, 4ημερα, οικονομία δεν θα έχεις. Συν την όποια υστέριση μέχρι να αισθανθείς ζέστη....

Επεξ/σία από nkarama
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, nkarama είπε

Στην ενδοδαπέδια δεν έχει νόημα αυτό που θες να κάνεις. Είναι τόσο μεγάλη η θερμοχωρητικότητα του πατώματος, που μια μεταβολή στην θερμοκρασία του ζεστού νερού θα κάνεις να την δεις 2 και 3 ημέρες, ανάλογα το μέγεθος του σπιτιού. πχ για 100 τετραγωνικά στο Μοσχάτο, κάνω περίπου 36 ώρες για να δω την πως κάποια αλλαγή μεταβάλει και  την θερμοκρασία του χώρου. 

Γιαυτό και συνήθως ελέγχουμε απλά την θερμοκρασία του νερού που δίνουμε στην ενδοδαπέδια και όχι του χώρου. Εγώ τουλάχιστον την υπολογίζω εμπειρικά. Με τον καιρό έμαθα ότι όταν στέλνω νερό πχ 31 βαθμούς θα έχω σε όλο το σπίτι περίπου 23 βαθμούς. Ανεξάρτητα αν ανοίξω παράθυρα να αεριστεί ο χώρος, ανεξάρτητα αν για 2-3 μέρες κάνει ψοφόκρυο και μετά επανέλθει... όλα αυτά τα "αποροφά" το ήδη ζεστό πάτωμα.  

Οπότε φρόντισε απλά να μπορεις να "φέρεις" το χειριστήριο της Daikin (το οποίο είναι υπερπλήρες) στον χώρο σου. Επίσης υπάρχει και Wifi module της ίδιας εταιρείας αν θες. Δεν χρειάζεσαι τίποτε παραπάνω....

Επίσης, φαντάζομαι το γνωρίζεις, στην ενδοδαπέδια,την αντλία δεν την κλείνεις. Δεν έχει νόημα να το κάνεις. Την λειτουργείς για όλη την σεζόν μέχρι να μην χρειάζεσαι την θέρμανση πια. Το μεγάλο κόστος, είναι μέχρι να καταφέρει να θερμάνει το πάτωμα. Εκεί θα κάψει τα πολλά. Αν την κλείνεις κάθε ΣΚ, ή για 3ήμερα, 4ημερα, οικονομία δεν θα έχεις. Συν την όποια υστέριση μέχρι να αισθανθείς ζέστη....

Σε ευχαριστώ φίλε για τα πολύ χρήσιμα σχόλια. Ναι έχω υπόψη ότι έχει μεγάλη αδράνεια το σύστημα ενδοδαπέδιας (και ότι δεν την κλείνουμε... για αυτό άλλωστε διαλέξαμε αυτό το σύστημα θέρμανσης), απλώς είχα την εντύπωση ότι χρειάζεται ένας θερμοστάτης, για το σενάριο της ενδεχόμενης γρήγορης πτώσης της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει αισθητή από το θερμοστάτη και θα δώσει σήμα στην αντλία να δουλέψει περισσότερο για να κρατήσει τη θερμοκρασία. Ωστόσο δεν έχω εμπειρία ακόμη οπότε μάλλον δεν τα έχω καλά στο μυαλό μου. Επομένως από όσα μου λες, καταλαβαίνω ότι εσύ δεν έχεις καν θερμοστάτη; 

Ναι έχω μεριμνήσει να έχω το χειριστήριο της αντλίας μέσα στο διαμέρισμα ( η αντλία θα είναι στην ταράτσα) και έχω δει και το wifi module και σκοπεύω να το πάρω.

Ευχαριστώ και πάλι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...