elpenor Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Συνήθως όταν καινούργιες οθόνες μαυρίζουν για λίγα δευτερόλεπτα φταίει ότι τα windows έχουν ορίσει λάθος refresh rate μετά το sleep/hibernate. Με αλλαγή και επαναφορά του refresh rate φτιάχνει.
ma3stros Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 59 λεπτά πριν, elpenor είπε Συνήθως όταν καινούργιες οθόνες μαυρίζουν για λίγα δευτερόλεπτα φταίει ότι τα windows έχουν ορίσει λάθος refresh rate μετά το sleep/hibernate. Με αλλαγή και επαναφορά του refresh rate φτιάχνει. Θα το δοκιμασω. Ελποζω να βρω τις ρυθμισεις π πρεπει να αλλαξω. Εκτος αν αλλαξω απο το nvidia panel το refresh rate και το ξαναβαλω στα 144
this.is.elia Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Γιατί τέλος ρε παίδες; Ακόμα ισχύει η προσφορά στα 349€, με online παραγγελία. Τσίμπησα και εγώ μια. (Τουλάχιστον 200€ ακριβότερη στο bestprice και 150€ στο skroutz) Τώρα βασικά κάνω downgrade από 144Ηz IPS panel της LG σε VA - αλλά το ultrawide με βολεύει πολύ περισσότερο οπότε βλέπουμε...
Moderators matrixxx Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, this.is.elia είπε Γιατί τέλος ρε παίδες; Ακόμα ισχύει η προσφορά στα 349€, με online παραγγελία. Τσίμπησα και εγώ μια. (Τουλάχιστον 200€ ακριβότερη στο bestprice και 150€ στο skroutz) Τώρα βασικά κάνω downgrade από 144Ηz IPS panel της LG σε VA - αλλά το ultrawide με βολεύει πολύ περισσότερο οπότε βλέπουμε... Γι αυτο: Στις 2/1/2023 στις 10:07 ΠΜ, cleeverblade είπε τέλος Στις 2/1/2023 στις 2:26 ΜΜ, panos7 είπε Υπάρχει ακόμα για παραλαβή σε καταστηματα. Και ακομα μια εβδομαδα μετα, εξακολουθει να συμβαινει το ιδιο. Προφανως παρελαβες απο καταστημα, κατι που δεν γραφεις στο σχολιο σου. Δεν ειναι διαθεσιμο για αποστολη εδω και 7-8 ημερες.
this.is.elia Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 @matrixxx όχι, σήμερα το πρωί έκανα παραγγελία η οποία έχει δρομολογηθεί για παράδοση αύριο στο σπίτι μου...
this.is.elia Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Στις 5/1/2023 στις 12:22 ΠΜ, ma3stros είπε Και γω δε νμιζω οτι ειναι η οθονη αλλα δεν μπορω να το απολλισω κιολας. Το λαπτοπ εχει κ την gpu αππ τον i7 αλλα και τη 1070. Αυτο αρχικα το προσεξα οταν επαιζα γκειμ κ ηταν σιγουρα με τα γραφικα απο τη 1070. Ομως σημερα μ το εκανε στο σερφαρισμα οπου εκει λογικα θα ηταν ενεργοποιημενη η καρτα του cpu. Δυστυχως δεν εχω τη δυνατοτητα (για πολλους λογους) να τη δοκιμασω σε αλλο πισι. Εντωμεταξυ πριν ειχα μια 27αρα 1440p παλι με DP συνδεση (το ιδιο καλωδιο) απροβληματιστα για χρονια. Μονο π ηταν 60hz. Το προβλημα το κανει τελειως τυχαια. Τη 1η μερα π την δουλεψα κ το ανεφερα μ το εκανε ingame παρα πολλες φορες. Απο κει και περα δεν το ξαναπαρατηρησα εκτος απο σημερα. Το έλυσες το πρόβλημά σου; Σήμερα παρέλαβα και είχα το ίδιο θέμα. Ειδικά στο γνωστό τεστ με τα ουφάκια (απαραίτητο για κάθε οθόνη) δεν τράβαγε με τίποτα μιας και το συγκεκριμένο τεστ κάνει εντελώς saturate το bus του displayport. Τελικά ήταν θέμα καλωδίου, πρέπει να χρησιμοποιήσεις αυτό που είναι στην συσκευασία (ή κάποιο καλής ποιότητας του εμπορίου, έκδοσης DP 1.4 και άνω). Βαριόμουν να το αλλάξω και χρησιμοποίησα το παλιό - και είχε flickering, ήταν προφανές. Και βασικά νομίζω ότι η συγκεκριμένη οθόνη είναι λίγο μουφο165Hz, πρέπει να κάνει motion compensation πάνω από τα 120Ηz ώστε να δείξει τα 144 και τα 165. Με HDMI μάλλον θα ζορίζεται, who cares... Όσο για εντυπώσεις... meh. Καλό panel για VA αλλά με το προηγούμενο IPS του LG Ultragear ουδεμία σχέση. Τέσπα, για productivity είναι τζετ, εμένα θα με βολέψει πολύ.
ma3stros Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 7 ώρες πριν, this.is.elia είπε Το έλυσες το πρόβλημά σου; Σήμερα παρέλαβα και είχα το ίδιο θέμα. Ειδικά στο γνωστό τεστ με τα ουφάκια (απαραίτητο για κάθε οθόνη) δεν τράβαγε με τίποτα μιας και το συγκεκριμένο τεστ κάνει εντελώς saturate το bus του displayport. Τελικά ήταν θέμα καλωδίου, πρέπει να χρησιμοποιήσεις αυτό που είναι στην συσκευασία (ή κάποιο καλής ποιότητας του εμπορίου, έκδοσης DP 1.4 και άνω). Βαριόμουν να το αλλάξω και χρησιμοποίησα το παλιό - και είχε flickering, ήταν προφανές. Και βασικά νομίζω ότι η συγκεκριμένη οθόνη είναι λίγο μουφο165Hz, πρέπει να κάνει motion compensation πάνω από τα 120Ηz ώστε να δείξει τα 144 και τα 165. Με HDMI μάλλον θα ζορίζεται, who cares... Όσο για εντυπώσεις... meh. Καλό panel για VA αλλά με το προηγούμενο IPS του LG Ultragear ουδεμία σχέση. Τέσπα, για productivity είναι τζετ, εμένα θα με βολέψει πολύ. Καλησπερα, οχι δεν το ελυσα.. αλλα κ γω πιστευω οτι ειναι θεμα καλωδιου. προφανως το δικο μ θα ειναι 1,2 ή ακομα και 1,1. Εχω κανει παραγγελια ενα Delock v1,4 & περιμενω να το παραλαβω... Γενικα η οθονη για τα χρηματα της μ φαινεται αρκετα τιμια.. Και εσενα σ κανει σε τυχαιες στιγμες μαυρη οθονη για 1-2Sec και επανερχοταν? Πως και δεν χρησιμοποιησες το καλωδιο π ειναι μαζι με την οθονη? (εγω δεν ειχα την επιλογη λογω του miniDP π βγαζει το λαπτοπ)
this.is.elia Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 @ma3stros απλά κούμπωσα το DP που ήδη είχα πρόχειρο στο γραφείο μου, η οθόνη μαύριζε για 1 sec ανά τυχαία χρονικά διαστήματα. Μόλις έβαλα ένα καινούργιο (νομίζω ήταν σε κάποιο κουτί από μια 3090) έστρωσε κατευθείαν. Δεν δοκίμασα αυτό στην συσκευασία λόγω μικρού μήκους - πάντως σίγουρα τα μαυρίσματα είναι θέμα καλωδίου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα