s_DRake Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Καλημέρα παιδιά, Η μπαταρία στο ηχείο μου Blitzwolf BW WA5 πέθανε και θέλει αντικατάσταση. Ξέρει κάποιος κανέναν που να μπορεί να το αναλάβει ή έστω κάποιον που να μπορεί να μου φτιάξει την μπαταρία και την αντικατάσταση να την κάνω εγώ. Εδω θα βρείτε ένα βίντεο που φαινεται η μπαταρία : Ευχαριστώ πολύ
Giorgos85thess Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Μαλλον απλες κυλινδρικες λιθιου εχει και οχι li-on polymer. Αν πας σε καποιο μαγαζι που πουλαει μπαταριες, συνηθως εχουν και μηχανημα να σου κολλησουν τα λαμακια. Φαινεται να εχει 2 μπαταριες μεγεθους 18650 σε σειρα συνδεμενες απο καθε πλευρα. Αν κανει ολη τη δουλεια καποιο μαγαζι, δεν νομιζω να συμφερει απο να το αγορασεις μεταχειρισμενο... Μονο αν το ανοιξεις εσυ δλδ. 2
omokas Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Όπως λέει ο φίλος απο πάνω, πρέπει να είναι απλές κυλινδρικές 18650 όπου όμως θα χρειαστείς high drain μπαταριες (τύπου ηλεκτρονικού τσιγάρου) γιατί είχα αλλάξει και εγώ σε ηχειακι και λόγο του μπάσου που τραβάει απότομα πολύ ρέυμα χρειάζεται μπαταρίες που μπορούν να το παρέχουν χωρίς να ζοριστούν. Με κανονικές 18650 που έβαλα είχα θέμα με το μπάσο ακουγόταν σαν να "εσπαγε" ο ήχος ενώ με high drain ολα εντάξει. Λαμάκι μπορείς να ενώσεις και με κολλητήρι στη χειρότερη, εάν και δεν προτείνεται, ωστόσο το έχω δοκιμάσει και δεν επαθε τιποτα η μπαταρια και η χωρητικότητα της είναι η ίδια - θέλει να βάλεις flux και να μην κάνεις πολύ ώρα. Αλλίως αν βρείς pcb holder για 18650 και βάλεις καλώδια (πάχος καλωδίου θέλει υπολογισμό σύμφωνα με πόσα Αμπέρ ρεύματος θα περνάνε). Υπάρχει και ένα ενδεχόμενο να μήν σου έχει χαλάσει η μπαταρία, το λέω αυτό διότι συνήθως δεν πέφτει η τάση τοσο πολύ ωστε να χαλάσουν, έχουν μηχανισμούς που την κρατάνε πάντα πάνω απο 2.6V. Ισως θα ήταν καλό να ανοίξεις ο ίδιος το ηχείο να μετρήσεις πρώτα την τάση των στοιχείων. Αν οι μπαταρίες έχουν τάση και μετά απο ώρα στη φόρτιση η τάση ανέβει τότε ειναι εντάξει αυτές και το κύκλωμα φόρτισης. Αν οι μπαταρίες έχουν τάση, αλλά δεν ανεβαίνει μετα απο ώρα φόρτισης τότε έχει θέμα είτε η USB του ηχείου είτε το κύκλωμα φόρτισης. Έχω πετύχει βραχυκύκλωμα στο ολοκληρομένο τσιπ της φόρτισης σε παρόμοιο ηχειάκι. Αλλίως μπορεί να φταίει μέχρι και ο αισθητήρας θερμοκρασίας της (ειναι το κίτρινο καλώδιο -το μεσαίο- στον κονέκτορα που συνδεέται στο pcb του ηχείου, μέτρα ohm (αντίσταση) με ένα πολύμετρο μεταξύ κίτρινου και μαύρου, αν ζεστάνεις με λίγο θερμό αέρα τη μπαταρία θα πρέπει να δεις την τιμή να ανεβαίνει η να κατεβαίνει αναλόγος τι αισθητήρα έχουν βάλει (NTC/PTC) Aν είναι πράγματι 2 σε σειρά η τάση (μεταξύ μάυρου - κόκκινου) πρέπει να είναι απο 5.2V εώς 8.4V οταν είναι φούλ φορτισμένες EDIT: Είδα το σημείο του βίντεο που φαίνεται η μπαταρία - δείχνει να είναι 2 σε σειρά απο κάθε πλευρά αλλά δέν ξέρουμε μεταξύ τους πώς είναι συνδεδεμένες μετά. Αν είναι 2 σε σειρά καθε πλευρά και μετα παράλληλα πρεπει να εχουν τάση 5.2V εώς 8.4V , αλλίως αν ειναι πάλι σε σειρά θα είναι απο 10.4V εώς 16.8V Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2022 από omokas 1
s_DRake Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Βασικά έχω 2 τέτοια ηχεία. Και τα 2 τα παρέλαβα από Bangood σε αυτή την κατάσταση. Την πρώτη φορά και μετά από πολλές ώρες στον φορτιστή φόρτισαν για λίγο και έπαιξαν λίγα λεπτά και μετά πέθαναν. Από τότε όταν τα βάζω για φόρτιση δεν φορτίζουν καθόλου. Ακόμα και συνδεδεμένα όταν τα έχω στο φορτιστή, ανάβουν για λίγα δευτερόλεπτα και με το που τα συνδέω στο bluetooth σβήνουν πάλι. Δεν ξέρω αν φταίει το κύκλωμα φόρτισης ή είναι η μπαταρία και δεν είμαι και ειδικός οπότε δεν θα κάνω κάποια εκτίμηση. Οι μπαταρίες high drain που ανέφερες τι τύπου είναι ? Έχεις καποιο λινκ να μου στείλεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα