Morosana Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Το έχετε κάνει πολύ σύνθετο το θέμα., . TS στη θέση σου θα πήγαινα σε αυτόν που θεωρεις πιο ευκολο να συννενοηθεις τώρα που έρχονται γιορτές να του έλεγα ενα χρόνια πολλά και θα του ζητούσα να βάλω και εγώ το μηχανάκι μου σε σημείο που δεν θα ενοχλεί τους άλλους δυο γιατί φοβάσαι μην στο κλέψουν κτλ. Λογικά θα σου πει ναι όποτε θα πας και στον δεύτερο για χρόνια πολλά και θα του πεις ότι μιλησα και με τον άλλο και είναι οκ να αφήνεις και εσύ το μηχανάκι σου και το πιθανότερο είναι να σου δώσουν και κλειδί για το λουκέτο. Καταστατικά, τελεσίδικες αποφάσεις, ΦΕΚ, ΚΥΑ κτλ σε μια πολυκατοικία που είστε 3 νοματαίοι και έχει 3 διαμερίσματα δεν θα βγάλει πουθενά. Ποτέ κανενας δεν έχασε με λίγη ευγένεια και λογική ειδικά σε περίπτωση που ήδη υπάρχουν 2 κατεργάρηδες και θες να γίνεις ο τρίτος 7
gbouros Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Δύσκολα διαβάζονται οι δικαστικές αποφάσεις αν δεν είσαι δικηγόρος. Για να δούμε τι έγινε: -4656/1999 απόφαση δικαστηρίου -143/2001 απόφαση εφετείου -Προσφυγή στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης του εφετείου κάτι που γίνεται -Νέα απόφαση 650/2004 του εφετείου -Νέα προσφυγή στον Άρειο Πάγο για να αναίρεση της απόφασης του εφετείου κάτι που γίνεται και πάλι. -Ξανά μανά νέα απόφαση 797/2007 του εφετείου -Ξανά μανά νέα προσφυγή στον Άρειο Πάγο για να αναίρεση της απόφασης του εφετείου αλλά αυτή τη φορά ο ΑΠ κρίνει τη συζήτηση απαράδεκτη. -Ξανά ξανά μανά νέα προσφυγή στον Άρειο Πάγο που αυτή τη φορά απορρίπτει την προσφυγή κατά της απόφασης 797/2007 του εφετείου. Άρα ο Άρειος Πάγος δέχεται την απόφαση 797/2007 του εφετείου και μάλλον αυτή είναι που κρίνει τις περιπτώσεις με πυλωτές και χώρους στάθμευσης. @iraklisiras δεν ανεβάζεις και την απόφαση του εφετείου να δούμε τι λέει; (αν την έχεις)
NTC Labs Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, gbouros είπε Δύσκολα διαβάζονται οι δικαστικές αποφάσεις αν δεν είσαι δικηγόρος. Για να δούμε τι έγινε: -4656/1999 απόφαση δικαστηρίου -143/2001 απόφαση εφετείου -Προσφυγή στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης του εφετείου κάτι που γίνεται -Νέα απόφαση 650/2004 του εφετείου -Νέα προσφυγή στον Άρειο Πάγο για να αναίρεση της απόφασης του εφετείου κάτι που γίνεται και πάλι. -Ξανά μανά νέα απόφαση 797/2007 του εφετείου -Ξανά μανά νέα προσφυγή στον Άρειο Πάγο για να αναίρεση της απόφασης του εφετείου αλλά αυτή τη φορά ο ΑΠ κρίνει τη συζήτηση απαράδεκτη. -Ξανά ξανά μανά νέα προσφυγή στον Άρειο Πάγο που αυτή τη φορά απορρίπτει την προσφυγή κατά της απόφασης 797/2007 του εφετείου. Άρα ο Άρειος Πάγος δέχεται την απόφαση 797/2007 του εφετείου και μάλλον αυτή είναι που κρίνει τις περιπτώσεις με πυλωτές και χώρους στάθμευσης. @iraklisiras δεν ανεβάζεις και την απόφαση του εφετείου να δούμε τι λέει; (αν την έχεις) Στην ουσια ο νομος του 2018 περικλειει τις τελεσιδικες αποφασεις του Αρειου Παγου.
kostakiss Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 υπαρχει καποιος εξειδικευμενος δικηγορος γι αυτα τα θεματα ,για να απευθυνθει καποιος
Iraklisiras Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Αγαπητοί φίλοι εγώ αυτό το πρόβλημα το είχα το 2013. Είμαστε 3 όροφοδιαμερισματα. Στην πυλωτή υπάρχουν 2 θεσεις. Όταν το αγόρασα, (τον τρίτο όροφο) έπεσα και εγώ θύμα του πωλητή(μάλλον και της δικηγόρου που είχα τότε η οποια ενδιαφερόταν μόνο για γίνει η αγορά ώστε να πληρωθεί ) ότι το διαμέρισμα που αγοράζω έχει και μια θέση πάρκινγκ. Μετά την αγορά που άρχισα να το ψάχνω για την θέση μου, διαπίστωσα ότι δεν υπάρχουν ιδιοκτησίες στη πυλωτή. Σε ευγενική συνεννόηση με τους υπόλοιπους 2 ιδιοκτήτες μου αρνήθηκαν την πρόσβαση με αιτιολογία το καταστατικό της πολυκατοικίας το οποίο λέει ότι οι οικοπέδουχοι που είχαν δώσει αντιπαροχή το οικόπεδο συμφώνησαν μεταξύ τους ότι παραχωρούν τις 2 θέσεις στους 2 πρώτους ορόφους με συγκεκριμένους ιδιοκτήτες. Ο πρώτος ξαναπουλήθηκε. Μετά την άρνησή τους και χωρίς να μαλώσω απευθύνθηκα σε καλό δικηγόρο(όχι αυτόν της αγοράς του διαμερίσματος) ο οποίος μου έδωσε την απόφαση και μου εξήγησε τι συμβαίνει. Τότε με τα χαρτιά και με αυτά που μου είπε εξήγησα τους άλλους δύο ιδιοκτήτες και τους παρακάλεσα να ρωτήσουν δικηγόρο και αυτοί. Η ιδιοκτήτρια του δεύτερου ορόφου είναι διευθύντρια σε τράπεζα, απευθύνθηκε στο νομικό τμήμα της τράπεζας και μέσα σε 2 μέρες μου είπε ότι όντως ισχύουν αυτά της είπα. Από τότε τα έχουμε βρει απλά και όμορφα. 2 μήνες μέσα το αμάξι, 1 έξω με τη σειρά. (Αν κάποιος δεν καταλαβαίνει τι λένε οι δικηγόροι τότε υπάρχει πρόβλημα, ξεκινάνε τα εξώδικα και τα δικαστήρια, εκτός αν κάποιος είναι νταής οπότε ξεφεύγουν οι καταστάσεις). Με ευγένεια και σωστή ενημέρωση πιστεύω βρίσκεται άκρη. 3 1
bobbyray21 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Jesus Christ guys. Jesus Christ και στους άθεους.
armagedwnn Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 19 ώρες πριν, Iraklisiras είπε Αγαπητοί φίλοι εγώ αυτό το πρόβλημα το είχα το 2013. Είμαστε 3 όροφοδιαμερισματα. Στην πυλωτή υπάρχουν 2 θεσεις. Όταν το αγόρασα, (τον τρίτο όροφο) έπεσα και εγώ θύμα του πωλητή(μάλλον και της δικηγόρου που είχα τότε η οποια ενδιαφερόταν μόνο για γίνει η αγορά ώστε να πληρωθεί ) ότι το διαμέρισμα που αγοράζω έχει και μια θέση πάρκινγκ. Μετά την αγορά που άρχισα να το ψάχνω για την θέση μου, διαπίστωσα ότι δεν υπάρχουν ιδιοκτησίες στη πυλωτή. Σε ευγενική συνεννόηση με τους υπόλοιπους 2 ιδιοκτήτες μου αρνήθηκαν την πρόσβαση με αιτιολογία το καταστατικό της πολυκατοικίας το οποίο λέει ότι οι οικοπέδουχοι που είχαν δώσει αντιπαροχή το οικόπεδο συμφώνησαν μεταξύ τους ότι παραχωρούν τις 2 θέσεις στους 2 πρώτους ορόφους με συγκεκριμένους ιδιοκτήτες. Ο πρώτος ξαναπουλήθηκε. Μετά την άρνησή τους και χωρίς να μαλώσω απευθύνθηκα σε καλό δικηγόρο(όχι αυτόν της αγοράς του διαμερίσματος) ο οποίος μου έδωσε την απόφαση και μου εξήγησε τι συμβαίνει. Τότε με τα χαρτιά και με αυτά που μου είπε εξήγησα τους άλλους δύο ιδιοκτήτες και τους παρακάλεσα να ρωτήσουν δικηγόρο και αυτοί. Η ιδιοκτήτρια του δεύτερου ορόφου είναι διευθύντρια σε τράπεζα, απευθύνθηκε στο νομικό τμήμα της τράπεζας και μέσα σε 2 μέρες μου είπε ότι όντως ισχύουν αυτά της είπα. Από τότε τα έχουμε βρει απλά και όμορφα. 2 μήνες μέσα το αμάξι, 1 έξω με τη σειρά. (Αν κάποιος δεν καταλαβαίνει τι λένε οι δικηγόροι τότε υπάρχει πρόβλημα, ξεκινάνε τα εξώδικα και τα δικαστήρια, εκτός αν κάποιος είναι νταής οπότε ξεφεύγουν οι καταστάσεις). Με ευγένεια και σωστή ενημέρωση πιστεύω βρίσκεται άκρη. Έχεις κουράσει και γράφεις γενικότητες. Λοιπόν αυτό είναι από την σελίδα που εσύ ανέβασες. Τώρα τι ακριβώς γινόταν στην δική σου περίπτωση είναι άλλο θέμα. Αν δεν υπήρχε τίποτα στην δική σου περίπτωση και ήξεραν ότι δικαστικά θα το χάσουν σωστά έπραξες και αυτοί σωστά έκαναν. Σε κάθε περίπτωση αυτοί οι χώροι προς το παρόν δεν μεταβιβάζονται οι πωλούνται σε τρίτους. Αυτό όμως το είχαμε πει εξ'αρχής. Για να στο κάνω πιο απλό σε μια πολυκατοικία που έχει 3 θέσεις για πάρκινγκ και 15 διαμερίσματα τι γίνεται? Εννοώ με συμβόλαια το πάρκινγκ να ακόλουθεί το διαμέρισμα. Δηλαδή σε όλη την Ελλάδα δεν το έχει καταλάβει κανείς? 1
Iraklisiras Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Στις 21/12/2022 στις 10:32 ΠΜ, armagedwnn είπε Έχεις κουράσει και γράφεις γενικότητες. Λοιπόν αυτό είναι από την σελίδα που εσύ ανέβασες. Τώρα τι ακριβώς γινόταν στην δική σου περίπτωση είναι άλλο θέμα. Αν δεν υπήρχε τίποτα στην δική σου περίπτωση και ήξεραν ότι δικαστικά θα το χάσουν σωστά έπραξες και αυτοί σωστά έκαναν. Σε κάθε περίπτωση αυτοί οι χώροι προς το παρόν δεν μεταβιβάζονται οι πωλούνται σε τρίτους. Αυτό όμως το είχαμε πει εξ'αρχής. Για να στο κάνω πιο απλό σε μια πολυκατοικία που έχει 3 θέσεις για πάρκινγκ και 15 διαμερίσματα τι γίνεται? Εννοώ με συμβόλαια το πάρκινγκ να ακόλουθεί το διαμέρισμα. Δηλαδή σε όλη την Ελλάδα δεν το έχει καταλάβει κανείς? https://www.taxheaven.gr/news/43784/oi-oeseis-staomeyshs-sthn-pylwth-sto-ypogeio-ston-akalypto-xwro-ti-isxyei-sto-e9 Ανέβασε μου μια "ΣΎΣΤΑΣΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ή ΕΝΑ ΧΩΡΙΣΤΟ ΣΥΜΒΌΛΑΙΟ" για ΑΝΟΙΧΤΗ θέση στη ΠΥΛΩΤΉ, αυτά είναι περασμένα και στο Ε9 μην το ξεχναμε.. τότε συμφωνούμε είναι ΟΚ! Είναι άπειρο ελάχιστες. Και δεν μιλάμε για αυτές τις περιπτώσεις!! Μιλάμε για τις περιπτώσεις που κάποιος επικαλείται ότι α) ήταν οικοπεδουχος ή ειναι διαχειριστής και β) τον κανονισμό της πολυκατοικίας. ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΆ ΔΕΝ ΓΡΆΦΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ Αν θέλεις πραγματικά να βοηθήσεις την κοινότητα βάλε κάποιο έγγραφο επιτέλους.. σου το ζητώ ειλικρινά, έχω και άλλο διαμέρισμα που έχασα την θέση παρκιν για τον ίδιο λόγο, αναφερόταν μόνο στον κανονισμό και είχαμε πληρώσει και φόρο για αυτή τη θέση. 1
lordvec Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Από ότι είδα πήρε ΦΕΚ ο νόμος για τη ρύθμιση των θέσων στάθμευσης σε πιλοτή (και όχι πυλωτή - από το pilotis, ωραία η εκπομπή του Μπαμπινώτη στο κανάλι της Βουλής). Βλ. άρθρο 46 https://www.e-nomothesia.gr/enemerose-tupos-radiophono-teleorase/n-5005-2022.html Στο δια τάυτα, αν έχουμε θέση (με χιλιοστά) σε πολυκατοικία την οποία δηλώνουμε σε ξεχωριστή γραμμή στο Ε9, πρέπει να προχωρήσουμε στην τροποποίηση που λέει ο νόμος; Αν δεν το κάνουμε θα υπάρχει πρόβλημα σε τυχόν μεταβίβαση ή μπορεί να υπάρξει και άλλο θέμα; Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2022 από lordvec
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα