Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή δεν βρίσκουμε άκρη, εάν γνωρίζει κάποιος ας μου πει. 

Στην πολυκατοικία μου έχει πυλωτή όπου στον κανονισμό της πολυκατοικίας έχει 3 θέσεις πάρκινγκ που ανήκουν σε 3 διαμερίσματα και το υπόλοιπο μέρος είναι κενό. 

Ο ένας ιδιοκτήτης έχει βάλει αλυσίδα και έχει κλειδώσει την μια πόρτα της πυλωτής για να βάζει το αυτοκίνητό του (η θέση στα χαρτιά φαίνεται στο βάθος και όλο το άλλο μπροστά είναι κενός χώρος) όπως και ο δεύτερος ιδιοκτήτης απ την άλλη πλευρά, με την διαφορά ότι ο 2ος λείπει χρόνια απλά είναι παραπάνω κομπλεξικός. 

Εγώ σαν συνιδιοκτητης θελω να χρησιμοποιήσω τον κενό χώρο για τον Α, β λόγο. 

Εφόσον γενικά η πυλωτή είναι κοινόχρηστος χώρος, εκτός των θέσεων αυτών που ορίζονται, δεν είναι παράνομο να γίνεται κάτι τέτοιο;; να τον κλειδώνουν δηλαδή; και στον κανονισμό ορίζεται η πυλωτή ως κοινόχρηστη και κοινοκτητη... 

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σωστά. 

σου στερείται η πρόσβαση στο υπόλοιπο κοινόχρηστο κομμάτι. κόβεις τις σιδεριές αλυσίδες λουκέτα και κάνεις κανονικά τη δουλειά σου.

τους ανήκουν οι θέσεις και όχι οι είσοδοι-πόρτες.

• Like 1
Δημοσ.

ΤΙ εννοεις ο χωρος ειναι κενος ,εννοεις ο διαδρομος για να βγαζει το αμαξι του αν εχει παρκαρει?Φυσικα και δεν μπορεις να τον χρησιμοποιεις αν μιλαμε για τον χωρο μπροστα απο την πυλωτη του[δηλαδη αν ειχε αμαξι μεσα στην πυλωτη τον χωρο για να βγαλει το αμαξι του]..

Μόλις τώρα, greekfragma είπε

σωστά. 

σου στερείται η πρόσβαση στο υπόλοιπο κοινόχρηστο κομμάτι. κόβεις τις σιδεριές αλυσίδες λουκέτα και κάνεις κανονικά τη δουλειά σου.

τους ανήκουν οι θέσεις και όχι οι είσοδοι-πόρτες.

Δεν ξερω αν λεει για την εισοδο πορτα οπως ειπες η για τον διαδρομο μπροστα στην πυλωτη,σιγουρα εκει δεν μπορει να τον βαλει..Εχω πυλωτη ,οποτε λειπω δεν μπορει καποιος να το βαλει μεσα ,γιατι αν θελω να μπω δεν γινεται..Τωρα αν δεν εμποδιζει και ειναι εκτος πυλωτης δικης του[δεν εμποδιζει τον διαδρομο να μπει να βγει το αμαξι δηλαδη],μπορεις να το βαλεις κανονικα

Δημοσ.

εγώ αναφέρομαι στο κομμάτι με τις αλυσίδες κλειδαριές που απαγορεύουν τον οποιοδήποτε άλλο από το να χρησιμοποιήσει το κοινόχρηστο τμήμα.

με το να κλειδώνουν στερούν ελεύθερη πρόσβαση.

άρα οι κλειδαριές λουκέτα φεύγουν με συνοπτικές διαδικασίες με κόφτη και σήμερα.

το αν ο dimi1995 αποφασίσει να βάλει το αμάξι του για να κατεβάσει ψώνια, θα πρέπει να έχει αντίστοιχα στο μυαλό του να μην περιορίζει την είσοδο έξοδο και στους ιδιοκτήτες των πάρκινγκ. Άρα να κάποιος θέλει να μπει βγει, θα πρέπει υποχρεωτικά να τους αφήσει χώρο-κίνηση αμέσως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τους επόμενους μήνες θα βγει διάταξη π θα πρέπει να τα δηλώσεις κ στο κτηματολόγιο  κτλ. σαν βοήθημα παράρτημα οριζόντιας ιδιοκτησιας.

στην περίπτωση σου μαλλον θες τσάμπα να πάρεις θέση πάρκινγκ ή ακόμη χειρότερα να το κάνεις αποθηκη ..κάτι π οι αλλοι καλώς ή κακώς πλήρωσαν +φορολογηθηκαν ;) 

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kage είπε

στην περίπτωση σου μαλλον θες τσάμπα να πάρεις θέση πάρκινγκ ή ακόμη χειρότερα να το κάνεις αποθηκη ..κάτι π οι αλλοι καλώς ή κακώς πλήρωσαν φορολογηθηκαν ;) 

ειναι κοινοχρηστος χωρος και αν γουσταρει μπορει καθε μερα να τον χρησιμοποιει για να στεκεται εκει ακινητος και να κοιταει το υπερπεραν.

τα υπολοιπα που γραφεις ειναι αυθαιρετα συμπερασματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στον κανονισμό της πολυκατοικίας οι συγκεκριμένες θέσεις αναφέρονται ως παραρτήματα δισμερισματων, δεν φαίνονται πχ στο Ε9. 

Δεν θέλω να κλείσω τον χώρο, να κάνω αποθήκη, ή να βάζω το αμάξι μου κ να του κλείνω την είσοδο. Το μηχανάκι θέλω να αφήνω στο υπόλοιπο κενό, δεν εμποδίζεται η διέλευσή του. Ή στο κάτω κάτω να περπατήσω στην πυλωτή βρε αδερφέ! (λέμε τώρα 😜). Δεν μπορώ στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας μου;;; 

Γιαυτό ρωτάω για τις αλυσίδες.. 

Επίσης σκεφτείτε ότι η πυλωτή είναι σε σχήμα Π, εχει μια θέση δεξιά, μια αριστερά και μια τσουπ στη μέση 😂

Ανάμεσα στο Π είναι η είσοδος γενικά της πολυκατοικίας μας, με άδεια του '78.

Επεξ/σία από dimi1995
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, dimi1995 είπε

Στον κανονισμό της πολυκατοικίας οι συγκεκριμένες θέσεις αναφέρονται ως παραρτήματα δισμερισματων, δεν φαίνονται πχ στο Ε9. 

Δεν θέλω να κλείσω τον χώρο, να κάνω αποθήκη, ή να βάζω το αμάξι μου κ να του κλείνω την είσοδο. Το μηχανάκι θέλω να αφήνω στο υπόλοιπο κενό, δεν εμποδίζεται η διέλευσή του. Ή στο κάτω κάτω να περπατήσω στην πυλωτή βρε αδερφέ! (λέμε τώρα 😜). Δεν μπορώ στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας μου;;; 

Γιαυτό ρωτάω για τις αλυσίδες.. 

Επίσης σκεφτείτε ότι η πυλωτή είναι σε σχήμα Π, εχει μια θέση δεξιά, μια αριστερά και μια τσουπ στη μέση 😂

Ανάμεσα στο Π είναι η είσοδος γενικά της πολυκατοικίας μας, με άδεια του '78.

Είδες που τελικα ο λογος ηταν οτι θελεις να βαζεις το μηχανακι σου (σε ρωτησα σε προηγουμενη αναρτηση) η απαντηση ειναι ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ Ετσι απλα!

• Like 6
Δημοσ.

Απαγοευεται η καταληψη κοινοχρηστου χωρου. Ισχυει και για αυτον που εχει βαλει την αλυσιδα, και για εσενα που θες να αφηνεις το μηχανακι σου.

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tsaltinho είπε

Απαγοευεται η καταληψη κοινοχρηστου χωρου. Ισχυει και για αυτον που εχει βαλει την αλυσιδα, και για εσενα που θες να αφηνεις το μηχανακι σου.

προφανος η αλυσιδα δεν εμποδιζει την διέλευση  πεζων, αλλα σιγουρα εμποδιζει τα μηχανακια......οποτε καλα εκανε και την εβαλε!

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

προφανος η αλυσιδα δεν εμποδιζει την διέλευση  πεζων, αλλα σιγουρα εμποδιζει τα μηχανακια......οποτε καλα εκανε και την εβαλε!

Συμφωνα με τα λεγομενα του, η αλυσιδα εχει μπει σε χωρο εκτος θεσης parking, αρα καταλαμβανει αυθαιρετα κοινοχρηστο χωρο, αρα παρανομει.

Δεν εχει σημασια αν εμποδιζει τη διελευση ή οχι. Με την ιδια λογική ο καθενας μπορει να παραταει διαφορα πραγματα σε κοινοχρηστους χωρους, οπως ξυλα για τζακι, σκουπιδια, ποδηλατα, κτλ.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, tsaltinho είπε

Συμφωνα με τα λεγομενα του, η αλυσιδα εχει μπει σε χωρο εκτος θεσης parking, αρα καταλαμβανει αυθαιρετα κοινοχρηστο χωρο, αρα παρανομει.

Επίσης πάλι σύμφωνα με τα λεγόμενα του, η αλυσίδα τον ενοχλεί επειδή δεν του επιτρέπει να παρκάρει το μηχανάκι του στην πιλοτή, άρα να παρανομήσει.

• Like 6
Δημοσ.

Άρα το αρχικό ερώτημα είναι, έχω δύο γείτονες που κάνουν κατάχρηση της πυλωτής, μπορώ να κάνω κι εγώ το ίδιο και να βάζω το μηχανάκι μου; 

Αυτή την απάντηση μπορεί να σου τη δώσει μόνο η γενική συνέλευση της πολυκατοικίας. 

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Επίσης πάλι σύμφωνα με τα λεγόμενα του, η αλυσίδα τον ενοχλεί επειδή δεν του επιτρέπει να παρκάρει το μηχανάκι του στην πιλοτή, άρα να παρανομήσει.

Νομιζω πως απαντησα στο παραπανω ερωτημα και επαναλαμβανω πως δεν επιτρεπεται η σταθμευση σε κοινοχρηστο χωρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...