Προς το περιεχόμενο

Epson ColorWorks C4000e

An3as
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από AN3245,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

αγόρασα τον "Epson ColorWorks C4000e" που για όσους γνωρίζουν είναι ένα επαγγελματικός εκτυπωτής εγχρώμων ετικετών.

Δεν είμαι επαγγελματίας γραφίστας απλά το χρειάζομαι για εκτυπώσεις ετικετών σε δικό μου προιόν.

Μέσα στη συσκευασία υπήρχαν κάποια μελανιά, αλλά όταν τα έβαλα στο μηχάνημα παρατήρησα ότι η στάθμη τους ήταν πολύ χαμηλά , στην ουσία ήταν σχεδόν άδεια.
Είχε μέσα επίσης ένα ρολάκι με 20 ετικέτες. Οκ καταλαβαίνω ότι είναι δείγματα, αλλά περίμενα κάτι περισσότερο σε μια αγορά 1500€ !!!

Μπορεί κάποιος που ξέρει να με βοηθήσει τι ετικέτες (εννοώ ποιότητα) πρέπει να χρησιμοποιώ και σε πια περίπτωση; 
αν κατάλαβα καλά υπάρχουν πολλά είδη, ματ χαρτί, γυαλιστερό, φιλμ κτλ αλλά δεν ξερώ σε ποια περίπτωση διαλέγω το ένα ή το άλλο. εξαρτάτε απο το υλικό που θέλω να κολλήσει η ετικέτα; Για χαρτινη σακούλα άλλος τύπος για γυάλινο μπουκάλι άλλος και για πλαστική συσκευασία ποιο; 

Ακριβώς το ίδιο για τα μελάνια; υπάρχουν διαφορετικού τύπου; 

Τέλος , ενώ κατέβασα απο το site της epson τους drivers, δεν έχω βρει κάποιο αξιόλογο δωρεάν πρόγραμμα για ετικέτες έγχρωμες με barcode κτλ. 
ξέρετε να μου προτείνετε κάποιο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον θελήσει να  βοηθήσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα Αντρέα (φαντάζομαι αυτό είναι το όνομα σου)

Θές να μου πείς ότι μιά μέρα απλά σου ήρθε να αγοράσεις ένα

εξειδικευμένο μηχάνημα χωρίς να έχεις ιδέα εάν σου κάνει?

Το κατάστημα που το αγόρασες είναι σχετικό με το αντικείμενο?

Ισως χρειάζεσαι και παρελκόμενα όπως αντυλιχτήρα ή

σύστημα επικόλλησης που θα τα προμηθευτείς (λογικά) από σχετικό

κατάστημα τότε θα σε κατευθύνουν αυτοί.

Καλημέρα σας,

δεν νομίζω ότι έχει πολύ σημασία το πως έφτασα να αγοράσω το συγκεκριμένο εκτυπωτή.
Αν γνωρίζετε και σας βοηθά, να σας δώσω περεταίρω πληροφορίες...

το σύστημα επικόλλησης, ήταν το μόνο που δεν ρωτούσα γιατί δεν με ενδιέφερε. 

γνωρίζει κανείς για τις ετικέτες, το software κτλ;

Καλησπέρα Ανδρέα.

Αυτό που προσπαθώ να σου πώ είναι ότι χρειάζεσαι

βοήθεια από πραγματικά ειδικό που γνωρίζει καλά το αντικείμενο.

Να δεί τα προιόντα σου,τί θέλεις να κάνεις και να σου προτείνει σίγουρες λύσεις.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Λύση

Καλημέρα!

Έχω ασχοληθεί αρκετά με αυτά τα μηχανήματα.

Έχουμε οικογενειακή επιχείρηση με παραδοσιακά γλυκά & κουλουράκια για καφέ. Αγοράσαμε το ίδιο ακριβώς μηχάνημα, τον Νοέμβριο και για την δουλειά που το θέλουμε είναι εξαιρετικό.

Σταματήσαμε να αγοράζουμε τρελές ποσότητες με προτυπωμένα ρολά τα οποία τα παίρναμε με μινιμουμ ποσότητα παραγγελίας 1500ετικέτες!!! Τις  είχαμε στην αποθήκη & τις κοιτάζαμε…. ++μπορούμε να φτιάχνουμε καινούργιες μακέτες για μικροποσότητες οποτε γουστάρουμε.

Από αυτά που ξέρω, θα σου πω:

Τα μελάνια αυτά στα δίνει η Epson για να γεμίσει η διαδρομή του μελανιού από τα beck έως και την κεφαλή. Γι’ αυτό πέφτει η στάθμη τους. Αυτό συμβαίνει μόνο μια φορά. Έτσι έγινε και με εμάς. Γιαυτό & στα δίνει μέσα στο πακέτο, τα πρώτα μελάνια.

Όσον αφορά τις ετικέτες:  Εμείς τις προμηθευόμαστε από εδώ & τις ετικέτες & το μηχάνημα. https://www.blpconnexion.gr/ektypotes-barcode/ektypotes-egkhromon-ektypoton/

BLP CONNEXION λέγεται η εταιρεία & είναι στο Γέρακα.

Μας βοήθησαν , να καταλήξουμε σε υλικό ετικέτας, μας βάλαν κάτω τα κόστη(ετικέτα & κατανάλωση μελανιού)  για να δούμε πόσο θα μας βγαίνει η χιλιάδα. Μας φτιάξανε & δείγματα εκτύπωσης πριν αγοράσουμε για να δούμε το αποτέλεσμα. Είναι πολύ δυνατοί.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μιλήσεις με επαγγελματία για να σε βοηθήσει να καταλήξεις σε ετικέτα.

Εάν θέλεις ας πούμε χαμηλό κοστολόγιο & το προϊόν σου , μπαίνει στο ράφι, μπορείς να διαλέξεις το ματ χαρτί. (όπως έχουμε κάνει εμεις)

Εάν θέλεις την γυαλάδα, θα πας στο γκλος χαρτί.

Έχει πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα & έχει και μια αντοχή στην υγρασία.

Εάν τώρα όμως έχεις προϊόν που μπαίνει σε ψυγείο, κατάψυξη κτλ. πας στην πλαστική. Είναι λίγο πιο ακριβή, αυτή αλλα ξέρεις ότι δεν θα αλλοιωθεί η εκτύπωση.

Υπάρχουν & αλλά υλικά, ειδικά για κρασιά, για μέλια, μεταλλιζέ, διαφανή, χρυσά & ασημένια κτλ.

Εμείς διαλέξαμε μια διάσταση & οι ετικέτες έρχονται έτοιμες προκομένες σε μορφή ρολού.

Να σου πως όμως ότι ο Epson  C4000 κάνει max για 4000 με 5000 ετικέτες το μήνα. Για παραπάνω πας σε άλλη σειρά (C6000, C6500, C7500). Εμείς βολευτήκαμε με τον 4000.

Για τα μελάνια: Τα μελάνια είναι δύο ειδών. MAT & GLOSS. Απαξ & διαλέξεις όμως μελάνι & το βάλεις στον εκτυπωτή, δεν μπορείς να βάλεις άλλο.

Το σχεδιαστικό πρόγραμμα: Εμείς δουλεύουμε το nicelabel free. Μπορείς όμως και να τυπώσεις & απευθείας σε pdf την μακέτα που θες.( φτιάχνεις σε άλλο πρόγραμμα την μακέτα  & μετά το μετατρέπεις σε αρχείο pdf)

Αυτά, ελπίζω να σε βοήθησα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...