Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σημερινό θέμα αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, έχω τελειώσει σχολή Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακό αλλά,στην αγορά εργασίας φαίνεται σαν να μην μου τα αναγνωρίζουν και με αντιμετωπίζουν σαν ανειδίκευτο. Το αποτέλεσμα είναι να προσπαθώ να ασχοληθώ με το τομέα που σπούδασα ή με κάποιο άλλο τομέα αλλά δεν με δέχονται. Το επακόλουθο είναι να βρίσκομαι σε μία διαρκή αδράνεια και να αντιμετωπίζω την κριτική ότι φταίω εγώ. Το τελευταίο γίνεται μόνο και μόνο για να με μειώσουν προσπαθώντας να μου επιβάλλουν να ασχοληθώ με την χειρωνακτική εργασία που δεν θέλω με τίποτα. Γενικότερα νιώθω ότι εγώ πρέπει να δουλεύω στην χειρονακτική εργασία ανεξάρτητα των πτυχίων που έχω ενώ, αυτοί που με κατηγορούν μπορούν να κάνουν μεταπτυχιακό και διδακτορικό αλλά εγώ όχι χωρίς το αιτιολογούν. Παράλληλα, προσπαθούν να μου επιβάλλουν την άποψη ότι δουλειά είναι μόνο η χειρωνακτική και ότι αυτό ισχύει μόνο για μένα και ότι τα πτυχία μου είναι μηδενικής αξίας. Καταληκτικά, προσπαθούν να μου επιβάλλουν την άποψη ότι οτιδήποτε και να κάνω είναι αρνητικό χρησιμοποιώντας την φράση τι σχέση έχει αυτό με αποτέλεσμα να έχω εγκαταλείψει οριστικά την προσπάθεια εύρεσης εργασίας.  

Τι έχετε να μου προτείνετε για το πρόβλημα;

4 λεπτά πριν, stchasm είπε

Το σημερινό θέμα αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, έχω τελειώσει σχολή Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακό αλλά,στην αγορά εργασίας φαίνεται σαν να μην μου τα αναγνωρίζουν και με αντιμετωπίζουν σαν ανειδίκευτο. Το αποτέλεσμα είναι να προσπαθώ να ασχοληθώ με το τομέα που σπούδασα ή με κάποιο άλλο τομέα αλλά δεν με δέχονται. Το επακόλουθο είναι να βρίσκομαι σε μία διαρκή αδράνεια και να αντιμετωπίζω την κριτική ότι φταίω εγώ. Το τελευταίο γίνεται μόνο και μόνο για να με μειώσουν προσπαθώντας να μου επιβάλλουν να ασχοληθώ με την χειρωνακτική εργασία που δεν θέλω με τίποτα. Γενικότερα νιώθω ότι εγώ πρέπει να δουλεύω στην χειρονακτική εργασία ανεξάρτητα των πτυχίων που έχω ενώ, αυτοί που με κατηγορούν μπορούν να κάνουν μεταπτυχιακό και διδακτορικό αλλά εγώ όχι χωρίς το αιτιολογούν. Παράλληλα, προσπαθούν να μου επιβάλλουν την άποψη ότι δουλειά είναι μόνο η χειρωνακτική και ότι αυτό ισχύει μόνο για μένα και ότι τα πτυχία μου είναι μηδενικής αξίας. Καταληκτικά, προσπαθούν να μου επιβάλλουν την άποψη ότι οτιδήποτε και να κάνω είναι αρνητικό χρησιμοποιώντας την φράση τι σχέση έχει αυτό με αποτέλεσμα να έχω εγκαταλείψει οριστικά την προσπάθεια εύρεσης εργασίας.  

Επίσης, ο κυριότερος λόγος εγκαταληψης της προσπάθειας εύρεσης εργασίας είναι ο φόβος για συνέχιση της κακής συμπεριφοράς που δέχομαι στην προσπάθεια εύρεσης εργασίας (υποτιμητικές και προσβλητικές συμπεριφορές). Γενικότερα, αισθάνομαι ότι πρέπει να παραδέχομαι αρνητικά πράγματα για μένα χωρίς να ισχύουν μόνο και μόνο επειδή το θέλουν αυτοί ( υποψήφιοι εργοδότες και οικογένεια) και σε αντίθετη περίπτωση θα δεχτώ ακόμα χειρότερη συμπεριφορά.

19 λεπτά πριν, stchasm είπε

Επίσης, ο κυριότερος λόγος εγκαταληψης της προσπάθειας εύρεσης εργασίας είναι ο φόβος για συνέχιση της κακής συμπεριφοράς που δέχομαι στην προσπάθεια εύρεσης εργασίας (υποτιμητικές και προσβλητικές συμπεριφορές). Γενικότερα, αισθάνομαι ότι πρέπει να παραδέχομαι αρνητικά πράγματα για μένα χωρίς να ισχύουν μόνο και μόνο επειδή το θέλουν αυτοί ( υποψήφιοι εργοδότες και οικογένεια) και σε αντίθετη περίπτωση θα δεχτώ ακόμα χειρότερη συμπεριφορά.

Ακόμα, αυτές τις κακές συμπεριφορές τις είχα δεχτεί και στ παρελθόν κατά την περίοδο 2008-2019 και έκανα μεγάλο αγώνα για να το ξεπεράσω και δεν έχω το κουράγιο να αντιμετωπίσω μία επανάληψη αυτών των συμπεριφορών.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Θες να μας πεις μερικα πραγματα παραπανω μπας και καταφερουμε να δωσουμε μια συμβουλη; Π.χ.: Ποσο χρονων εισαι, τι σπουδασες; Αυτοι που σε κρινουν και σου λενε για την χειρονακτικη εργασια ειναι ατομα απο την οικογενεια σου;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Aggeluska είπε

Θες να μας πεις μερικα πραγματα παραπανω μπας και καταφερουμε να δωσουμε μια συμβουλη; Π.χ.: Ποσο χρονων εισαι, τι σπουδασες; Αυτοι που σε κρινουν και σου λενε για την χειρονακτικη εργασια ειναι ατομα απο την οικογενεια σου;

Ναι από την οικογένεια μου. Είμαι 27 χρονών και ολοκληρώνω το μεταπτυχιακό μου στην βιολογία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρεπει να κανεις μικρα βηματα καθε φορα. Τι εννοω. Αν δεν εισαι οικονομικα ανεξαρτητος αρχικα βρισκεις μια οποιαδηποτε δουλεια για να γινεις οικονομικα ανεξαρτητος. Και στην συνεχεια αφου εξασφαλισεις τα βασικα, δηλαδη, αρκετα χρηματα για λογαριασμους, στεγη και τροφη θα πρεπει να προσπαθησεις να βρεις μια δουλεια σε αυτο που σπουδασες και αγαπας. Αν πιστευεις οτι η ελληνικη αγορα δεν εκτιμα τον κοπο σου και τις σπουδες σου μπορεις να προσπαθησεις να πας στο εξωτερικο που εκει σιγουρα ειναι καλυτερα τα πραγματα. Προφανως, ολα αυτα δεν γινονται απο την μια μερα στην αλλη, μπορει να σου παρει χρονια για να το κανεις. Και για μενα πρεπει να το κανεις, οχι για να αποδειξεις κατι στους γύρω σου, αλλα για να δωσεις τον σεβασμο που πρεπει στον εαυτο σου και στον κοπο σου.

Επεξ/σία από Aggeluska
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, stchasm είπε

Ακόμα, αυτές τις κακές συμπεριφορές τις είχα δεχτεί και στ παρελθόν κατά την περίοδο 2008-2019 και έκανα μεγάλο αγώνα για να το ξεπεράσω και δεν έχω το κουράγιο να αντιμετωπίσω μία επανάληψη αυτών των συμπεριφορών.

Όλα καλα φίλε, δεν τρέχει κάτι, πάρε τα επιδωματάκια σου και εσύ και ζήσε όπως όλοι οι υπόλοιποι. Να φανταστώ έχεις μπαμπα και μαμα που σε ταΐζουν και σου δίνουν και στέγη πάνω από το κεφάλι σου. Μην αγνώνεσαι, δουλεύουμε εμείς για σένα. Κάνε τη ζωάρα σου εσύ, δώσε και κανένα euro σε κανέναν ψυχολόγο και θα είσαι κομπλε. 

Spoiler

Πλέον καταλαβαίνεις πολύ ευκολα τα τρολλ τέτοιου τύπου, από το γεγονός ότι δεν λένε τι έχουν σπουδάσει, στο πρώτο, μακροσκελες και βαθυστόχαστο ποστ, το οποίο είναι πάντα του στιλ "πουτ@ν@ κοινωνία, πως κατάντησες έτσι τα παιδία σου" , "δεν προκειται να δουλεύω μόνο για να ζω" , "η αόρατη εξουσία που κρύβεται πίσω απ όλα δεν με θέλει σκλάβο για 600 ευρώ" κλπ κλπ κλπ. 

Spoiler

Επίσης, τρολλάρεις που τρολλάρεις, τουλάχιστον φτιάξε το post σου.

Επεξ/σία από filip123go
Δημοσ.

Εσύ δεν είσαι αυτός που είναι μηχανικός περιβάλλοντος που θα κάνεις 3 μεταπτυχιακά παράλληλα με το διδακτορικό για να γίνεις επίκουρος, αλλά ταυτόχρονα έχεις και τον τρόπο σου οπότε δεν χρειάζεται να δουλεύεις;

• Like 5
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

Εσύ δεν είσαι αυτός που είναι μηχανικός περιβάλλοντος που θα κάνεις 3 μεταπτυχιακά παράλληλα με το διδακτορικό για να γίνεις επίκουρος, αλλά ταυτόχρονα έχεις και τον τρόπο σου οπότε δεν χρειάζεται να δουλεύεις;

Spoiler

Yep. 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, filip123go είπε

Όλα καλα φίλε, δεν τρέχει κάτι, πάρε τα επιδωματάκια σου και εσύ και ζήσε όπως όλοι οι υπόλοιποι. Να φανταστώ έχεις μπαμπα και μαμα που σε ταΐζουν και σου δίνουν και στέγη πάνω από το κεφάλι σου. Μην αγνώνεσαι, δουλεύουμε εμείς για σένα. Κάνε τη ζωάρα σου εσύ, δώσε και κανένα euro σε κανέναν ψυχολόγο και θα είσαι κομπλε. 

Απόκρυψη περιεχομένων

Πλέον καταλαβαίνεις πολύ ευκολα τα τρολλ τέτοιου τύπου, από το γεγονός ότι δεν λένε τι έχουν σπουδάσει, στο πρώτο, μακροσκελες και βαθυστόχαστο ποστ, το οποίο είναι πάντα του στιλ "πουτ@ν@ κοινωνία, πως κατάντησες έτσι τα παιδία σου" , "δεν προκειται να δουλεύω μόνο για να ζω" , "η αόρατη εξουσία που κρύβεται πίσω απ όλα δεν με θέλει σκλάβο για 600 ευρώ" κλπ κλπ κλπ. 

Απόκρυψη περιεχομένων

Επίσης, τρολλάρεις που τρολλάρεις, τουλάχιστον φτιάξε το post σου.

Διάβασε προσεκτικά το κείμενο μου. Αναφέρω ότι την καλή συμπεριφορά την δέχομαι από την οικογένεια μου και γι'αυτό πλέον δεν μιλάμε. Δεν τρολλαρω και δεν παίρνω κανένα επίδομα. Εσύ δηλαδή δεν θεωρείς σημαντικό λόγο τον εργασιακό εκφοβισμό για να μην δουλεύεις. Δηλαδή, τι πρέπει να κάνει κάποιος να ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές;

38 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

Ναι αλλά, ουσιαστικότερο λόγος για να μην δουλεύω είναι οι κακές συμπεριφορές που δεχομουνα από υποψήφιους εργοδότες. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, stchasm είπε

Διάβασε προσεκτικά το κείμενο μου. Αναφέρω ότι την καλή συμπεριφορά την δέχομαι από την οικογένεια μου και γι'αυτό πλέον δεν μιλάμε. Δεν τρολλαρω και δεν παίρνω κανένα επίδομα. Εσύ δηλαδή δεν θεωρείς σημαντικό λόγο τον εργασιακό εκφοβισμό για να μην δουλεύεις. Δηλαδή, τι πρέπει να κάνει κάποιος να ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές;

Να πας να πάρεις επιδόματα. Γιατί δεν παίρνεις; Ούτε αυτό δεν είσαι ικανός να κάνεις;

7 λεπτά πριν, stchasm είπε

Ναι αλλά, ουσιαστικότερο λόγος για να μην δουλεύω είναι οι κακές συμπεριφορές που δεχομουνα από υποψήφιους εργοδότες. 

Ohhhh.... Did the bad employer hurt your feelings????

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, filip123go είπε

Να πας να πάρεις επιδόματα. Γιατί δεν παίρνεις; Ούτε αυτό δεν είσαι ικανός να κάνεις;

Ohhhh....

Είμαι ικανός αλλά δεν το έχω ανάγκη το επίδομα. Δεν καταλαβαίνω γιατί είσαι τόσο επιθετικός και τι σχέση έχουν τα επιδόματα με τον εργασιακό εκφοβισμό.     

Did the bad employer hurt your feelings???? τι εννοείς;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stchasm είπε

Είμαι ικανός αλλά δεν το έχω ανάγκη το επίδομα. Δεν καταλαβαίνω γιατί είσαι τόσο επιθετικός και τι σχέση έχουν τα επιδόματα με τον εργασιακό εκφοβισμό.     

Θα σου πω μόλις μάθεις να κάνεις σωστά παράθεση. 

Δημοσ.

Kαλα, εσυ πηγαινες σφαιρα για 32 μεταπτυχιακα, 5 Phd και θεση ΔΕΠ στο τσεπακι..τωρα σε νοιαζει τι λεει ο κοσμος και οι εργοδοτες?

Ρε φιλε, ειλικρινα, ή τρολλαρεις απειρα εδω μεσα γιατι βαριεσαι τον κωλο σου, ή τα χεις κανει αχταρμα μεσα στο κεφαλι σου και δεν εχεις ιδεα πώς λειτουργει η κοινωνια εν γενει..

• Like 1
Δημοσ.

Στις προηγούμενες αναρτήσεις σου μας είχες αναφέρει με αρκετά αλαζονικό ύφος πως θα γινόσουν επίκουρος και πως θα έκανες τόσα πράγματα. Εσύ δεν θα έκανε διδακτορικό; Τελικά δεν θα έχεις χρηματοδότηση ή δεν θα κάνεις διδακτορικό; Θέλεις απεγνωσμένα κάποιος να συμφωνήσει μαζί σου, αλλά τις περισσότερες φορές εγώ τουλάχιστον βρίσκω παράλογα αυτό που λες. Σε συνδυασμό με το (αν θυμάμαι καλά, που θυμάμαι) με το ότι δεν βρίσκεις κοπέλα, μήπως εσύ είσαι κάπου λάθος σε όλο αυτό;

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, stchasm είπε

Τελικά το πρόβλημα ποιο είναι;Ενήλικος είσαι πάρε τις αποφάσεις μονος σου.

Εκτός αν σου αρέσει να κλαίγεσαι για το πόσο άδικη είναι η κοινωνία κλπ κλπ .

Δημοσ.
8 ώρες πριν, stchasm είπε

1. Πιο συγκεκριμένα, έχω τελειώσει σχολή Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακό αλλά,στην αγορά εργασίας φαίνεται σαν να μην μου τα αναγνωρίζουν και με αντιμετωπίζουν σαν ανειδίκευτο.

2. Το αποτέλεσμα είναι να προσπαθώ να ασχοληθώ με το τομέα που σπούδασα ή με κάποιο άλλο τομέα αλλά δεν με δέχονται

3. Τι έχετε να μου προτείνετε για το πρόβλημα;

4. Ακόμα, αυτές τις κακές συμπεριφορές τις είχα δεχτεί και στ παρελθόν κατά την περίοδο 2008-2019 και έκανα μεγάλο αγώνα για να το ξεπεράσω και δεν έχω το κουράγιο να αντιμετωπίσω μία επανάληψη αυτών των συμπεριφορών.

1 & 2 Ποιοι σε αντιμετωπιζουν ως ανειδικευτο; Εταιριες οι θεσεις εργασιας των οποιων απτονται του αντικειμενου σου ή άσχετες εταιριες που κανεις αιτησεις απλα για να βρεις μια δουλεια; Μπορεις να δωσεις παραδειγματα;

3. Τι ακριβως εχεις να προσφερεις στην αγορα εργασιας και σε τι ειδους εταιριων; Υπαρχουν τετοιες εταιριες στην Ελλαδα;

4. Τι αγωνα εκανες ακριβως; Οταν λες δεν εχεις το κουραγιο, αυτο προκυπτει επειτα απο μακροχρονια καταπονηση ή απλα επειδη δε γουσταρεις να μπεις στο τρυπακι του να δουλευεις ως υπαλληλος; Ποσα ενσημα στον ιδιωτικο τομεα εχεις αν επιτρεπεται;

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...