Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια και καλες γιορτες με υγεια.

Εχω εναν i5 9600k και προσφατως αγορασα την 6750 xt. Παρατηρησα οτι τρωει πολυ bottleneck εως και 60%(αναλογος τα games φυσικα).

Οποτε μιας που εκανα την αρχη ειπα να παρω εναν επεξεργαστη με μητρικη.

Κατέληξα στον Amd Ryzen 5900x. Το θεμα ειναι οτι ποια μητρικη να παρω; 

Προϋπόθεση να ειναι Full ATX και να μην φευγει πανω απο 125€ (αν γινεται και γυρω στο 100αρικο ακομα καλυτερα)

Ευχαριστω προκαταβολικα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε τι ανάλυση παίζεις;

Η χρήση είναι μόνο παιχνίδια;

Atx σοβαρή μητρική σε αυτά τα λεφτά πλέον δεν παίζει.

Κατέβα σε  6core ή έστω 8core αν είναι να αισθάνεσαι ασφαλής και πάρε ότι μητρική σου αρέσει.

Δεν νομίζω πως υπάρχει παιχνίδι που να έχει ανάγκη 12 cores

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.

Μάλιστα κατάλαβα. Οπότε ρε παιδιά τι θα μου προτείνατε εσείς έναν επεξεργαστή και μία μητρική. Έχω 1080p 240hz. Η χρήση που κάνω είναι κυρίως gaming.

Εγώ θέλω απλά να μην τρώει bottleneck η κάρτα μου λόγου επεξεργαστή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Zergoulini είπε

Μάλιστα κατάλαβα. Οπότε ρε παιδιά τι θα μου προτείνατε εσείς έναν επεξεργαστή και μία μητρική. Έχω 1080p 240hz. Η χρήση που κάνω είναι κυρίως gaming.

Δύο επιλογές:

13600Κ + Β660

5800X3D + Β550

Καλύτερο το πρώτο. Τώρα συγκεκριμένα για μητρική υπάρχουν άπειρες επιλογές. Αν πεις τα λεφτά που διαθέτεις θα βγει ευκολότερα άκρη.

(Υπάρχει πάντα και η vfm λύση του 5600 (σκέτος χωρίς G) + B550 αν θες να δώσεις λίγα αλλά σίγουρα δεν είναι στο επίπεδο των δύο παραπάνω)

Επεξ/σία από kkatzos
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Zergoulini είπε

7600X με b650. Η asrock έχει b650m riptide με καλά specs, προσοχή στα sticker μόνο :P
Πιο οικονομική είναι μόνο η ds3h της gigabyte
Πολύ καλά specs έχει η b650e riptide asrock
Τώρα για μνήμες ανάλογα με τα πόσα σου περισσεύουν, γνώμη μου καλύτερα 7600Χ με τις πιο χάλια μνήμες παρά am4. Ακρίβυνε πολύ η am4 σε μητρικές.

Θα είσαι σε καινούργια πλατφορμα με ddr5 που θα παίρνει και αναβαθμίσεις, τώρα αν έχεις ήδη πολύ καλύ μνήμες (π.χ σε ddr4 3600+ cl16 dual rank κτλ) μπορείς να δεις για τον 5800X3d ή τον 13600Κ και να αφήσεις το am5

Τρίτη επιλογή δεν παίρνεις τίποτα και αρχίζεις να ρισκάρεις και να ασχολείσαι με overclock, ο 9600Κ πρέπει να έχει χώρο να δώσει...

Επεξ/σία από hln3
Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Λοιπον μετα απο σκεψη το budget θα ειναι ταβανι 500€ και για τα 2. Δυστυχως δεν μπορω να διαθεσω κατι παραπανω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κάρτα είναι τέρας για 1080p, μήπως δεν έχεις πραγματική ανάγκη για αναβάθμιση;

Σε ποιά παιχνίδια έχεις μπουκάλι και πόσα fps βγάζεις;

Η πιο budget λύση είναι ryzen 5600 ή 5700x(140/200€ αντίστοιχα) μαζί με κάποια atx b550. Gigabyte θεωρητικά μεγαλύτερα προβλήματα με τις μνήμες, προσοχή καθώς μιλάμε για σχετικά πρόσφατα cpu όπου ενδέχεται να χρειαστεί bios update. Ζητάς να έχει το ανάλογο bios ή πας σε λύση οπώς η gigabyte ή tuv όπου διαθέτιουν usb bios flash, φλασάρισμα δηλαδή μόνο με usb ακόμη και χωρίς συμβατό cpu

Στα ανώτερα όρια του budget κοιτάς ότι σου είπε ο kkatzos, από τη μια 5800x3d το καλύτερο μάλλον gaming cpu (μόνο σε gaming καλύτερο) και ένα πολύ δυνατό τελευταίας γενιάς cpu όπως 13600kf. Φυσικά θα χρειαστείς και μια ανάλογη ψύκτρα, δεν κατάφερα από την υπογραφή σου να δω τι χρησιμοποιείς αυτή τη στιγμή και αν είναι επαρκής.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρώ πως δεν θα δει διαφορά ιδιαίτερη με έναν 5600, ναι οκ είναι 6/12 αντί για 6/6 αλλά και πάλι... λογικά θέλει μέγιστο single thread, για να βλέπει μπουκάλι με τον 9600Κ πρέπει να παίζει κάποιο βαρυ game, οπότε ρεαλιστικά και στο budget που δίνει 7600Χ/b650 ds3h/ ddr5 2 x 8 (και όταν και αν πέσουν οι τιμές βάζεις πιο καλές μνήμες)

Από ψύκτρα αν δεν μπορείς να βρεις brackets για amd μια spartan max σε καλύπτει

Επεξ/σία από hln3
Δημοσ.

Λοιπον εχω την Arctic Liquid Freezer II 420. Επισης ddr4 εχω 32 giga 3600hz 16CL. Οποτε και δεν ενδιαφερομαι να παω σε ddr καθαρα για να γλυτωσω χρηματα.

Μια ερωτηση ακομα. Ο I5 12600K 10 cores γενικα μου βγαινει ποιο φθηνος. Μηπως αξιζει να κοιταγα προς τα εκει;.

Γενικα παιζω βαρια games, και θελω πολλα fps

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Zergoulini είπε

Μια ερωτηση ακομα. Ο I5 12600K 10 cores γενικα μου βγαινει ποιο φθηνος. Μηπως αξιζει να κοιταγα προς τα εκει;.

Για δες και τον 12400F.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Zergoulini είπε

Λοιπον εχω την Arctic Liquid Freezer II 420. Επισης ddr4 εχω 32 giga 3600hz 16CL. Οποτε και δεν ενδιαφερομαι να παω σε ddr καθαρα για να γλυτωσω χρηματα.

όχι, γιατί είναι ελάχιστα μπροστά από 5600. Οπότε για να γλιτώσεις χρήματα, 5600 με b550.
Μετά πας σε 13600Κ

Στην 1η επιλογή είσαι κάτω από 300 ευρώ, στην 2η γύρω στα 500 ευρώ.

Δημοσ.

Ωραια  μαλλον λεω να παω για τον i5-13600KF. Δεν με ενδιαφερει το  overclock. Υπαρχει καποιο μειονεκτημα να παω σε B660M chipset? Τι γνωμη εχετε για αυτο το combo?

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Λοιπον καταρχας σας ευχαριστω ολους. Και κατα δευτερον εχω καταληξει  σε 

i5-13600KF

mobo Asrock Z690 PG Riptide

Ολα μαζι 550€  Τσονταρε λιγο και η γυναικα. Εχουν ερθει τα πραγματα αλλα δυστυχως δεν κανει  το bracket απο την ψυτκρα που εχω (Artic Liquid Cooler ii 420) Περιμενω το bracket απο το e-shop για να τα μονταρω. Οταν με το καλο τα φτιαξω θα ανεβασω φωτο! Καλες γιορτες!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...