Προς το περιεχόμενο

Windows 11 lag issues (.HEIC + .HEVC files)

Ronnie1985

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Αναφέρομαι για Windows 11 σε δύο περιπτώσεις μήπως γνωρίζετε τι μπορεί να φταίει. (Δεν έχω δοκιμάσει σε windows 10)

Τα αρχεία τα πέρασα από το icloud στον υπολογιστή.

1. Σε φάκελο που περιέχει φωτος .HEIC όταν πάω με το ποντίκι να μαρκάρω αρκετές φωτός (κρατώντας αριστερό κλικ και σερνοντας τον δείκτη) φαίνεται να λαγκαρει. Το ίδιο συμβαίνει και άμα τις δείχνει ως λίστα, μικρές εικόνες, μεγάλες κλπ κλπ. 

Σε .jpeg φωτογραφίες δεν μου το κάνει.

2. Όταν βάλω να παίζει ένα .HEVC (1920x1080 @ 60fps) βίντεο που έχω τραβήξει απ' το τηλέφωνο, η κίνηση είναι ομαλή, αλλά όταν πατήσω διπλό κλικ για να γίνει fullscreen υπάρχει stuttering. Το κάνει στο καινούριο windows media player και στο app Ταινίες και τηλεόραση των Windows. 

Το δοκίμασα σε VLC και εκεί σε fullscreen παιζει ομαλα.

Μου κάνουν εντύπωση οι περιπτώσεις αυτές γιατί δοκίμασα και τη μια περίπτωση και την άλλη σε ένα παλιό πρόχειρο υπολογιστή που έχω με Windows 10 όμως και αρκετά παλιό hardware (fx 6300, 8GB RAM, GT710) και δεν υπάρχει λαγκαρισμα ου ποντικιού οταν μαρκάρω τις φωτός αυτές ούτε stuttering όταν παίζω το HEVC με το app των windows

Το pc είναι:

Asus prime x470 pro (latest bios)

AMD 5700x

Corsair 32GB (4X8) 3200MHz

EVGA RTX 2070 Super

Samsung m2 nvme 970 evo plus

Οθονη 2560x1080 (21:9) 144hz LG 34GL750

Windows 11 με τελευταία updates όπως και σε όλο το υπολοιπο hardware.

Codecs .HEIC + .HEVC κατεβασμένο από microsoft store.

Στην υπόλοιπη χρήση που κάνω + παιχνίδια, είναι όλα άψογα , και έχει αρχισει και μαρεσει και το νέο αυτό περιβάλλον στα 11.

Αν μπορεί όμως κανείς να βοηθήσει γιατί είμαι ένα βήμα πριν να τα σουτάρω και να βάλω παλι τα windows 10. 

Επεξ/σία από Ronnie1985
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, HateMe είπε

Δοκίμασα τώρα να το κάνω σε φάκελο τον οποίο τον έχω σε HDD με heic files από iPhone 14 pro max, από icloud κλπ κλπ και δεν λαγκάρει καν.

Με τι windows είσαι και τι cpu

4 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Με τι windows είσαι και τι cpu

Για να σχολιάζω δεν θα χω windows 11 ας πούμε; :P 

Δες την υπογραφή μου για pc parts κλπ. 

1 λεπτό πριν, HateMe είπε

Για να σχολιάζω δεν θα χω windows 11 ας πούμε; :P 

Δες την υπογραφή μου για pc parts κλπ. 

Μπαίνω από κινητό και δε μου εμφανίζει υπογραφές αν θες γράψε εδω. 

Μετά από πειραματισμους, διαπίστωσα πως αν η πρώτη φωτό που μαρκάρω είναι .jpeg τότε μετά οσες .HEIC φωτός και να συνεχίζω να μαρκάρω σέρνοντας το ποντίκι είναι απόλυτα smooth η κίνηση του δείκτη.

Τι μπορεί να συμβαίνει , περίεργο..

15 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Μπαίνω από κινητό και δε μου εμφανίζει υπογραφές αν θες γράψε εδω. 

Μετά από πειραματισμους, διαπίστωσα πως αν η πρώτη φωτό που μαρκάρω είναι .jpeg τότε μετά οσες .HEIC φωτός και να συνεχίζω να μαρκάρω σέρνοντας το ποντίκι είναι απόλυτα smooth η κίνηση του δείκτη.

Τι μπορεί να συμβαίνει , περίεργο..

CPUIntel i5 12600KFMoboAorus Z690 Elite DDR4, GPUGIGABYTE AORUS 2060 SUPERRAMG.Skill TridentZ RGB 32GB DDR4-3200MHz, PsuCorsair RM850X , CaseLian Li O11 Air Mini Gaming Midi TowerMonitorDell S2721DFGMouse: Razer Viper UltimateKeyboard: Razer Blackwidow Elite, SSD: Samsung 980 Pro 500GB

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...