Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μπερδευτει λιγο.

Υπαρχει ενας λογαριασμος, που ειναι 4 συνδικαιουχοι. Αν ενας συνδικαιουχος, κανει επικαιροποιηση και οι αλλοι οχι, ειμαστε ενταξει με το λογαριασμο, ή πρεπει ....και οι 4 να κανουν επικαιροποιηση για τον ιδιο λογαριασμο; Δεν αρκει ο ενας;

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Ακριβώς.

Πάντως και να μη συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο, φαίνεται πως δε σου κάνουν κάτι σε υπάρχοντες λογαριασμούς / κάρτες, ή στο e banking. Ακόμα και αν στο ζητάει στο ebanking να το συμπληρώσεις. Αλλά θα πρέπει να το συμπληρώσεις άμα ανοίξεις καινούργιο λογαριασμό/προσθέσεις και άλλο λογαριασμό στο e banking ή χρησιμοποιήσεις κάποια καινούργια υπηρεσία (δάνειο , επενδυτικά  προϊόντα, θυρίδα κτλ)  ή άμα κάνεις συναλλαγή μέσω καταστήματος. 

Ή επικαιροποίηση από την άλλη, είναι απαραίτητη  και άμα αλλάξει κάποιο στοιχείο πρέπει να γίνεται. 

Επεξ/σία από HeimerSwag
Δημοσ.
10 minutes ago, mindreader said:

Εχω μπερδευτει λιγο.

Υπαρχει ενας λογαριασμος, που ειναι 4 συνδικαιουχοι. Αν ενας συνδικαιουχος, κανει επικαιροποιηση και οι αλλοι οχι, ειμαστε ενταξει με το λογαριασμο, ή πρεπει ....και οι 4 να κανουν επικαιροποιηση για τον ιδιο λογαριασμο; Δεν αρκει ο ενας;

Είπαμε, η επικαιροποίηση αφορά πρόσωπα και όχι λογαριασμούς, η επικαιροποίηση είναι υποχρεωτική ανά κάποια χρόνια για να μπορεί το πρόσωπο να πραγματοποιεί απρόσκοπτα τις συναλλαγές του. Αν μόνο ο ένας είναι επικαιροποιημένος τότε κάποια στιγμή οι υπόλοιποι 3 δεν θα μπορούν να κάνουν καμία συναλλαγή με κανένα τρόπο (ούτε με e-banking, ούτε με κάρτα στο ATM, ούτε στο γκισέ), ο τραπεζικός λογαριασμός δεν θα επηρεαστεί.

• Like 1
  • Thanks 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πω ότι έχω κάνει επικαιροποίηση στοιχείων. Στο mobile banking της εθνικής μου έβγαλε ειδοποίηση ότι εκκρεμεί η συμπλήρωση ερωτηματολογίου του οικονομικού μου προφιλ. Το έχει βγάλει σε κανέναν άλλο; Μπήκα να το συμπληρώσω και εκτός του ότι ρωτάει πολλά, ρωτάει μέχρι και για τα διαθέσιμα κεφάλαια που έχεις όπου έχει πάρει από τα δεδομένα του εκκαθαριστικού (προπέρσινου) ότι έγραφε στο πεδίο του τζίρου και όχι του καθαρού κέρδους. Δεν ξέρω αν πρέπει να το αφήσω έτσι ή να το αλλάξω γιατί το νούμερο του τζίρου προφανώς δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κεφάλαιο διαθέσιμο. Εντωμεταξύ οι συναλλαγές με εθνική είναι ελάχιστες, με μοναδική σχεδόν μια κατάθεση 150Ε το μήνα. Μήπως ζητάει το ερωτηματολόγιο λόγω του ότι ενεργοποίησα το iris? Οι ερωτήσεις πάντως παραπέμπουν σε εφορία και όχι τράπεζα. Θα βγάλω σκριν αν με αφήνει.

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, 1comment είπε

Να πω ότι έχω κάνει επικαιροποίηση στοιχείων. Στο mobile banking της εθνικής μου έβγαλε ειδοποίηση ότι εκκρεμεί η συμπλήρωση ερωτηματολογίου του οικονομικού μου προφιλ. Το έχει βγάλει σε κανέναν άλλο; Μπήκα να το συμπληρώσω και εκτός του ότι ρωτάει πολλά, ρωτάει μέχρι και για τα διαθέσιμα κεφάλαια που έχεις όπου έχει πάρει από τα δεδομένα του εκκαθαριστικού (προπέρσινου) ότι έγραφε στο πεδίο του τζίρου και όχι του καθαρού κέρδους. Δεν ξέρω αν πρέπει να το αφήσω έτσι ή να το αλλάξω γιατί το νούμερο του τζίρου προφανώς δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κεφάλαιο διαθέσιμο. Εντωμεταξύ οι συναλλαγές με εθνική είναι ελάχιστες, με μοναδική σχεδόν μια κατάθεση 150Ε το μήνα. Μήπως ζητάει το ερωτηματολόγιο λόγω του ότι ενεργοποίησα το iris? Οι ερωτήσεις πάντως παραπέμπουν σε εφορία και όχι τράπεζα. Θα βγάλω σκριν αν με αφήνει.

Είναι μια  ιδιοτροπία της Εθνικής... Πειραιώς, Eurobank που έχω δεν μου έχουν ζητήσει ποτέ κάτι περισσότερο απο τα στοιχεία  που αντλούν απο το KYC...  μόνο η Εθνική ζητάει  το ερωτηματολόγιο και δεν είμαστε ούτε είμασταν ποτέ επαγγελματίες ούτε εγώ ούτε η σύζυγός μου.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/804209-ebanking-επικαιροποιηση-στοιχειων-λειτουργει/page/4/#comment-60058242

https://www.insomnia.gr/forums/topic/804209-ebanking-επικαιροποιηση-στοιχειων-λειτουργει/page/4/#comment-60059234

Επεξ/σία από teot
  • Like 1
Δημοσ.

Προς το παρόν  online το ζητάει η εθνική μόνο από όσο ξέρω...αλλά θα αρχίσουν να το κάνουν και οι άλλες. Για παράδειγμα η euro επίσης θέλει οι πελάτες της να συμπληρώσουν αντίστοιχο ερωτηματολόγιο, απλώς δεν το έχουν ενσωματώσει στο e-banking όπως η εθνική. Αν περάσεις από φυσικό καταστημα θα σου ζητήσουν να το συμπληρώσεις.

Οπότε πιστεύω είναι θέμα χρόνου να μπει σε όλες τις τράπεζες "υποχρεωτικά"...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Engimek είπε

Προς το παρόν  online το ζητάει η εθνική μόνο από όσο ξέρω...αλλά θα αρχίσουν να το κάνουν και οι άλλες. Για παράδειγμα η euro επίσης θέλει οι πελάτες της να συμπληρώσουν αντίστοιχο ερωτηματολόγιο, απλώς δεν το έχουν ενσωματώσει στο e-banking όπως η εθνική. Αν περάσεις από φυσικό καταστημα θα σου ζητήσουν να το συμπληρώσεις.

Οπότε πιστεύω είναι θέμα χρόνου να μπει σε όλες τις τράπεζες "υποχρεωτικά"...

Το άκυρο βέβαια της εθνικής είναι ότι ενώ κάνεις online την επικαιροποίηση, στη συνέχεια ζητάει ανέβασμα εκκαθαριστικού χειροκίνητα και μετά βγάζει το ερωτηματολόγιο. Το οποίο ρωτάει απίστευτα πράγματα όπως τι περιουσιακά στοιχεία έχεις σε χρήμα και...πότε τα απέκτησες! Προφανώς αντίστοιχα ερωτήματα θα υπάρχουν μόνο σε εξονυχιστικό έλεγχο της ααδε! Δεν το συμπληρώνω. Έκανα την επικαιροποίηση μέσω gov και πατάω Χ στο ερωτηματολόγιο. Εξάλλου σε κατάστημα αποκλείεται να χρειαστεί να πάω για να σκαλώσει συναλλαγή. Μέσω ebanking το θεωρώ απίθανο ως και παράνομο να σκαλώσει κάτι εφόσον έκανα επικαιροποίηση.

• Like 1
Δημοσ.

@1comment Αυτά τα στοιχεία που ζητάει το ebanking (περσινά έσοδα, τζίρος κλπ) ούτως ή άλλως μέσα απ'την ΑΑΔΕ τα τραβάει. Δηλαδή αν πατήσεις έγκριση να τραβήξει τα στοιχεία, δε χρειάζεται καν να ανεβάσεις εκκαθαριστικό.Και τα υπόλοιπα που ρωτάει για περουσιακά στοιχεία κλπ... και πάλι τα έχεις δηλωμένα στο πόθεν έσχες. Νομίζω ότι τζάμπα σε πιάνει παράνοια. Ο λόγος που ζητάνε οικονομικό προφίλ (πέρα από φακέλωμα) είναι για να μπορούν πιο γρήγορα να σε εξυπηρετήσουν πχ αν θες να βγάλεις πιστωτική κάρτα. Ή τον τζίρο για παράδειγμα τον χρειάζονται για να ξέρουν τι προσφορά να σου κάνουν για προμήθεια POS.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

@1comment Αυτά τα στοιχεία που ζητάει το ebanking (περσινά έσοδα, τζίρος κλπ) ούτως ή άλλως μέσα απ'την ΑΑΔΕ τα τραβάει. Δηλαδή αν πατήσεις έγκριση να τραβήξει τα στοιχεία, δε χρειάζεται καν να ανεβάσεις εκκαθαριστικό.Και τα υπόλοιπα που ρωτάει για περουσιακά στοιχεία κλπ... και πάλι τα έχεις δηλωμένα στο πόθεν έσχες. Νομίζω ότι τζάμπα σε πιάνει παράνοια. Ο λόγος που ζητάνε οικονομικό προφίλ (πέρα από φακέλωμα) είναι για να μπορούν πιο γρήγορα να σε εξυπηρετήσουν πχ αν θες να βγάλεις πιστωτική κάρτα. Ή τον τζίρο για παράδειγμα τον χρειάζονται για να ξέρουν τι προσφορά να σου κάνουν για προμήθεια POS.

Έκανα μέσω gov και πάλι στο "οικονομικό" προφιλ ζητάει να ανεβάσω το εκκαθαριστικό. Στο ερωτηματολόγιο έγραψα κιόλας ότι τράβηξε στα "περιουσιακά στοιχεία" το νούμερο του τζίρου μου και όχι των καθαρών εσόδων, πράγμα που είναι λάθος. Π.χ. εμφανίζει ας πούμε 30 χιλιάδες ως περιουσιακό στοιχείο ενώ το εισόδημα ήταν πολύ χαμηλότερο. Δεν με τρομάζει καθόλου, απλά δεν βλέπω το λόγο που υπάρχει και ρωτάει τόσα.

Δημοσ.
5 hours ago, 1comment said:

Έκανα μέσω gov και πάλι στο "οικονομικό" προφιλ ζητάει να ανεβάσω το εκκαθαριστικό.

Nα το ανέβασα και να μη το θυμάμαι; Ίσως, δε παίρνω και όρκο. Ζητουσε θυμάμαι και έναργη ΑΑΔΕ... είχα επισυνάψει την αρχική έναρξη. Μετά έμαθα όταν πήγα στη τράπεζα και φαινόμουν ακόμα μη επικαιροποιημένος πως ήθελαν την έναργη ΑΑΔΕ μέσα απ'το μητρώο (έχει και τετράγωνο barcode).

5 hours ago, 1comment said:

Στο ερωτηματολόγιο έγραψα κιόλας ότι τράβηξε στα "περιουσιακά στοιχεία" το νούμερο του τζίρου μου και όχι των καθαρών εσόδων, πράγμα που είναι λάθος. Π.χ. εμφανίζει ας πούμε 30 χιλιάδες ως περιουσιακό στοιχείο ενώ το εισόδημα ήταν πολύ χαμηλότερο. Δεν με τρομάζει καθόλου, απλά δεν βλέπω το λόγο που υπάρχει και ρωτάει τόσα.

Eμένα τα έδειχνε κανονικά... ακαθάριστα και καθαρά. Δε ξέρω τι βλακείες έχουν κάνει, θα το έχω υπόψιν στην επόμενη επικαιροποίηση μη γράφει κι εμένα άλλα αντί άλλων.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Στο ΑΤΜ (Eurobank, διατηρω μονο εναν λογαριασμο και αυτος ειναι στην εν λογω τραπεζα) πριν κανω οποιαδηποτε ενεργεια μετα την πληκτρολογηση του ΡΙΝ, μου ζηταει οτι εκκρεμει η συμπληρωση/ολοκληρωση ενος ερωτηματολογιου CIP. (Οταν παταω επιβεβαιωση οτι το ειδα, μπορω να συνεχισω κανονικα τις συναλλαγες, απλα μου το βγαζει καθε φορα που παω στα ΑΤΜ τους) Τι ειναι παλι αυτο ?

Νομιζω (δεν ειμαι 100% σιγουρος) οτι την τελευταια φορα που πηγα να χρησιμοποιησω ΑΤΜ (Παντα της Eurobank) αυτη τη φορα δεν μου το εβγαλε αυτο. Μην το μπερδευετε με το KYC, που ειναι η επικαιροποιηση στοιχειων μεσω Gov

Καμια ιδεα τι ειναι αυτο για οσους το εχουν κανει & τι ερωτησεις εχει περιπου ?

Δημοσ.

Εγω ακομα μετα απο 1 χρονο, ακομα μου δεινχει την παλια διευθυνση. Θα κανω επικαιροποιηση και φετος και εαν δεν αλλαξει θα παω απο την τραπεζα. Θελει να κλεισω ραντεβου; Γιατι τα διαθεσιμα μου τα δειχνει παντα μετα απο 1 - 1.5 μηνα.. Μηπως να παρω τηλεφωνο; Τραπεζα Πειραιως.

Δημοσ.

Ναι πρέπει να κλείσεις rdv. καλυτέρα να πας στο υποκατάστημα που συνήθως χρησιμοποιείς,

4 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Εγω ακομα μετα απο 1 χρονο, ακομα μου δεινχει την παλια διευθυνση. Θα κανω επικαιροποιηση και φετος και εαν δεν αλλαξει θα παω απο την τραπεζα. Θελει να κλεισω ραντεβου; Γιατι τα διαθεσιμα μου τα δειχνει παντα μετα απο 1 - 1.5 μηνα.. Μηπως να παρω τηλεφωνο; Τραπεζα Πειραιως.

Δημοσ.
30 minutes ago, booka said:

Ναι πρέπει να κλείσεις rdv. καλυτέρα να πας στο υποκατάστημα που συνήθως χρησιμοποιείς,

Το τηλεφωνο το σηκωνουν ομως; Δε θελω να μπλεξω με το κεντρικο τηλεφωνο, υπαρχει και χρεωση εκει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Το τηλεφωνο το σηκωνουν ομως; Δε θελω να μπλεξω με το κεντρικο τηλεφωνο, υπαρχει και χρεωση εκει.

Το σηκώνουν αλλά ραντεβού θα σου δώσουν σε ένα μήνα κι αν... 

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...