johnnieinlab Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, mikegad είπε Μπορείτε να μου εξηγήσετε σας παρακαλώ τι ακριβώς πληρώνετε αυτή την στιγμή στο Google Maps και σας ξεζουμίζουν; Δεν θυμάμαι να έχω πληρώσει ποτέ κάτι για την χρήση τους. Αν εννοείτε τις διαφημίσεις, δεν είσαστε υποχρεωμένοι να αγοραζσετε κάτι Για τον end user δεν έχει διαφορά. Αν όμως έχεις ένα site στο οποίο θέλεις να έχεις embedded έναν χάρτη με πχ τις τοποθεσίες των καταστημάτων σου ή μια εφαρμογή που να δείχνει πού βρίσκεται ο διανομέας κτλ, τότε πολύ γρήγορα θα ξεπεράσεις το "δωρεάν" όριο (αν υπάρχει πλέον) και θα πρέπει να πληρώσεις κάποιο πακέτο για τη χρήση του google maps api. Το κόστος ανεβαίνει πολύ γρήγορα. Είτε τα σκας ή απλώς οι χρήστες σου θα παίρνουν ένα ωραίο σφάλμα... Πηγές: https://mapsplatform.google.com/pricing/ https://developers.google.com/maps/billing-and-pricing/pricing 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheoAlex50 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Ολα καλά μέχρι εκεί που σου λέει να πας ευθεία να δεις ότι βρίσκεται ποταμός. 😆 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deadsoul Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Sygic για εναλλακτική των gmaps. Όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spectaculator Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Πλάκα έχει που το κατινο-club του ινσόμνια άδραξε την ευκαιρία να κράξει linux κι εναλλακτικές του google maps... Όταν σε λίγο η Google και η MS θα σας κρατούν απ' τα @...@ ελάτε να το ξανασυζητήσουμε... Από τον νεοφιλελευθερισμό στον νεοναζισμό σε λίγο και στον κυβερνοχώρο με τις δικές σας ευλογίες. Γεια σου ρε νεοέλληνα! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grayden Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, spectaculator είπε θα σας κρατούν απ' τα @...@ Άντε να χαθείς, μας k@vloses πάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sarthron Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, spectaculator είπε Πλάκα έχει που το κατινο-club του ινσόμνια άδραξε την ευκαιρία να κράξει linux κι εναλλακτικές του google maps... Όταν σε λίγο η Google και η MS θα σας κρατούν απ' τα @...@ ελάτε να το ξανασυζητήσουμε... Από τον νεοφιλελευθερισμό στον νεοναζισμό σε λίγο και στον κυβερνοχώρο με τις δικές σας ευλογίες. Γεια σου ρε νεοέλληνα! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, deadsoul είπε Sygic για εναλλακτική των gmaps. Όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα. Προσφέρει τα ίδια και δωρεάν; πχ traffic? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gokuthelegend Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, Doubt είπε Δεν κατάλαβα Κάτι here maps που έχω στο κινητό μου πρέπει να έχουν πεθάνει από καιρό κι έχω εγκαταλείψει την προσπάθεια να βρω δωρεάν εναλλακτική των Gmaps. Εγώ τους χρησιμοποιώ πολύ καιρό, χρόνια, τους χάρτες Here. Μια χαρά μου φαίνονται. Η εφαρμογή ενημερώνεται τακτικά. Σημείωση, μήπως έχεις την παλιά εφαρμογή; Έχουν μια νέα που λέγεται Here WeGo. Οι χάρτες δεν ξέρω πόσο συχνά ενημερώνονται αλλά πρέπει να ενημερώνονται 2-3 φορές τον χρόνο, μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έχω δει να ενημερώνονται ποιο γρήγορα και από το Google Maps. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexioannou Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Τακτικη χρήση του Sygic. Ενώ οι Pedal maps της Huawei σε συνεργασία με το GT2 ρολόι,η AR,άλλη φάση!!!!! Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2022 από alexioannou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgiosmag Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, johnnieinlab είπε Για τον end user δεν έχει διαφορά. Αν όμως έχεις ένα site στο οποίο θέλεις να έχεις embedded έναν χάρτη με πχ τις τοποθεσίες των καταστημάτων σου ή μια εφαρμογή που να δείχνει πού βρίσκεται ο διανομέας κτλ, τότε πολύ γρήγορα θα ξεπεράσεις το "δωρεάν" όριο (αν υπάρχει πλέον) και θα πρέπει να πληρώσεις κάποιο πακέτο για τη χρήση του google maps api. Το κόστος ανεβαίνει πολύ γρήγορα. Είτε τα σκας ή απλώς οι χρήστες σου θα παίρνουν ένα ωραίο σφάλμα... Πηγές: https://mapsplatform.google.com/pricing/ https://developers.google.com/maps/billing-and-pricing/pricing Αν όμως δεν έχεις και είσαι απλός χρήστης που είτε κανείς την δουλειά σου (τέλεια) η διασκεδάζεις τέλεια ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnnieinlab Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, georgiosmag είπε Αν όμως δεν έχεις και είσαι απλός χρήστης που είτε κανείς την δουλειά σου (τέλεια) η διασκεδάζεις τέλεια ? Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Απάντησα στο φίλο mikegad που ρωτούσε γιατί κάποιοι διαμαρτύρονται ότι η google "ξεζουμίζει" εξηγώντας ποιο είναι το επιχειρηματικό της μοντέλο. Ήδη ανέφερα ότι το σχόλιό μου δεν αφορά τον απλό χρήστη. Ο απλός χρήστης πιστεύω ότι θα συνεχίσει να έχει δωρεάν τις υπηρεσίες διότι η google κερδίζει εμμέσως από τη χρήση των χαρτών της, είτε έχοντας δεδομένα για τη χρήση τους, είτε πουλώντας διαφημίσεις και κάνοντας συμφωνίες με επιχειρήσεις για την προώθησή τους. Όπως σε κάθε προϊόν είναι προς το συμφέρον μας -ως καταναλωτές- είτε να υπάρχει κάτι πραγματικά ανοιχτό και δωρεάν είτε να υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός ώστε να μην είναι μονοπώλιο, να μην ρυθμίζει ένας μόνος τους κανόνες της αγοράς, να υπάρχει innovation, να γίνονται επενδύσεις κτλ. Η λέξη που έβαλες στην παρένθεση στο σχόλιό σου ότι "κάνεις τη δουλειά σου (τέλεια)" θεωρώ ότι είναι άστοχη. Υπάρχουν και άλλες εφαρμογές με αρκετές επιπλέον δυνατότητες, πολλές από τις οποίες τα google maps αναγκάστηκαν να προσθέσουν. Η ιστορία δείχνει πως το "τέλειο" παίρνει συχνά βελτίωση, ειδάλλως θα ήμασταν ακόμα με τα "τέλεια" μουλάρια και τους "τέλειους" χάρτες Αθηνών-Πειραιώς-Προαστίων που είχαμε κάποτε στο αυτοκίνητο! Μια απορία να μου λύσεις μόνο: Με ποιον τρόπο διασκεδάζεις τέλεια με τα google maps;... 🤔 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 11 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Εγώ τους χρησιμοποιώ πολύ καιρό, χρόνια, τους χάρτες Here. Μια χαρά μου φαίνονται. Η εφαρμογή ενημερώνεται τακτικά. Σημείωση, μήπως έχεις την παλιά εφαρμογή; Έχουν μια νέα που λέγεται Here WeGo. Οι χάρτες δεν ξέρω πόσο συχνά ενημερώνονται αλλά πρέπει να ενημερώνονται 2-3 φορές τον χρόνο, μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έχω δει να ενημερώνονται ποιο γρήγορα και από το Google Maps. Είχα να ανοίξω την εφαρμογή από τότε που άλλαξε, τώρα το διαπίστωσα. Ίσως αξίζει μια 2η ευκαιρία, όντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgiosmag Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, johnnieinlab είπε Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Απάντησα στο φίλο mikegad που ρωτούσε γιατί κάποιοι διαμαρτύρονται ότι η google "ξεζουμίζει" εξηγώντας ποιο είναι το επιχειρηματικό της μοντέλο. Ήδη ανέφερα ότι το σχόλιό μου δεν αφορά τον απλό χρήστη. Ο απλός χρήστης πιστεύω ότι θα συνεχίσει να έχει δωρεάν τις υπηρεσίες διότι η google κερδίζει εμμέσως από τη χρήση των χαρτών της, είτε έχοντας δεδομένα για τη χρήση τους, είτε πουλώντας διαφημίσεις και κάνοντας συμφωνίες με επιχειρήσεις για την προώθησή τους. Όπως σε κάθε προϊόν είναι προς το συμφέρον μας -ως καταναλωτές- είτε να υπάρχει κάτι πραγματικά ανοιχτό και δωρεάν είτε να υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός ώστε να μην είναι μονοπώλιο, να μην ρυθμίζει ένας μόνος τους κανόνες της αγοράς, να υπάρχει innovation, να γίνονται επενδύσεις κτλ. Η λέξη που έβαλες στην παρένθεση στο σχόλιό σου ότι "κάνεις τη δουλειά σου (τέλεια)" θεωρώ ότι είναι άστοχη. Υπάρχουν και άλλες εφαρμογές με αρκετές επιπλέον δυνατότητες, πολλές από τις οποίες τα google maps αναγκάστηκαν να προσθέσουν. Η ιστορία δείχνει πως το "τέλειο" παίρνει συχνά βελτίωση, ειδάλλως θα ήμασταν ακόμα με τα "τέλεια" μουλάρια και τους "τέλειους" χάρτες Αθηνών-Πειραιώς-Προαστίων που είχαμε κάποτε στο αυτοκίνητο! Μια απορία να μου λύσεις μόνο: Με ποιον τρόπο διασκεδάζεις τέλεια με τα google maps;... 🤔 Με καλύψες. Ευχαριστώ. Στο θέμα διασκέδασης πηγαίνοντας σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη σε επίπεδο Street view πιστεύω ότι είναι αρκετά διασκεδαστικό δε συμφωνείς? Πρόσφατα το κάνω με quest 2 και είναι ακόμη ποιο ενδιαφέρον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deadsoul Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Στις 17/12/2022 στις 9:16 ΜΜ, Doubt είπε Προσφέρει τα ίδια και δωρεάν; πχ traffic? Μη τα θέλουμε όλα τσάμπα σε αυτή τη ζωή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
butters Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 23 ώρες πριν, alexioannou είπε Τακτικη χρήση του Sygic. Ενώ οι Pedal maps της Huawei σε συνεργασία με το GT2 ρολόι,η AR,άλλη φάση!!!!! Μην προχωρήσεις είναι παγίδα θα πέσεις στον τοίχο 🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα