Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, έχω το σύστημα της υπογραφής, την MSI B450-A PRO και τον Ryzen 2600 και σκέφτομαι να κάνω μια τελευταία αλλαγή επεξεργαστή παραμένοντας με την ίδια μητρική. Έχω καταλήξει στον 5700x που βγαίνει στα 200€. Η ερώτησή μου είναι, θα είμαι εντάξει με τη μητρική; Με το τελευταίο BIOS λέει πως τον υποστηρίζει. Έχω και aftermarket ψύκτρα. Αξίζει μία τέτοια αλλαγή; Βλέπω πως έχουν αρκετή διαφορά στα πάντα. Παίζω και παιχνίδια αλλά κάνω και δουλειές με επεξεργασία βίντεο, εικόνας κτλ.

Δημοσ.

Το αν αξίζει έχει να κάνει καθάρα με το τι θες να κάνεις και πόσα θέλεις να διαθέσεις

Εφόσον κάνεις επεξεργασία video όπου έχει σημαντικό ρόλο ο cpu, φυσικά και θα δεις τεράστια διαφορά στους χρόνους.

H μητρική σου είναι μια χαρά ποιοτικώς και κανονικά δε θα έπρεπε να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με τον 5700x

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά το bios update και την αλλαγή επεξεργαστή, θα χρειαστώ format άραγε;

Επεξ/σία από planetman
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, planetman είπε

Μετά το bios update και την αλλαγή επεξεργαστή, θα χρειαστώ format άραγε;

Εχω τα ίδια windows με ένα bios update και έχοντας δουλέψει 4 διαφορετικούς επεξεργαστές με αυτό το λειτουργικό. 

Κατά 99% δεν θα έχεις θέμα. 

Απλά αφήνεις το bios στις default ρυθμίσεις πριν βάλεις το cpu και έπειτα ενεργοποιείς xmp κτλ. 

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, planetman είπε

Αυτοί πόσο περίπου ανεβαίνουν ρε παιδιά με OC;

Θα σου πρότεινα να μην τον πειραξεις. 

Η 5xxx γενιά δεν γίνεται overclock ανεβάζοντας ρολόγια αλλά ρυθμίζοντας το curve optimizer. 

Δημοσ.

Έχουν διαφορετική φιλοσοφία και μέθοδο OC. Στην ουσία αρχικά ενεργοποιείς το PBO ώστε το CPU να ανεβάζει ταχύτητα όσο μπορεί εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις θερμοκρασίας, τάσης κ.α.. Και στην συνέχεια αν θες μπορείς για κάθε πυρήνα να ορίσεις διαφορετική καμπύλη τάσης - συχνότητας μέσω ενός counter (curve optimizer όπως γράφει και ο φίλος πάνω) που πάει από -30 εώς +30 (όσο μικρότερο τόσο το καλύτερο, σημαίνει ότι με μικρή τάση έχεις μεγάλη συχνότητα - κατεβαίνοντας σε κάποιο core κάποια στιγμή αρχίζει η αστάθεια).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, planetman είπε

Αυτοί πόσο περίπου ανεβαίνουν ρε παιδιά με OC;

Έχω τον 5600Χ. Μετά από αρκετά πειράματα, έμεινα στα 4.3 ghz all core, καθώς το boost δεν είναι πάντα αυτό που θέλω, υποθέτω λόγω motherboard, ενώ μπορώ να έχω λογικό voltage με τα 4.3. Αν η ψύξη σου μπορεί να χειριστεί 150 watt κάτι παρόμοιο μπορείς να κάνεις με τον 5700Χ αλλά αξίζει να δεις πρώτα πως θα δουλέψει το PBO στο δικό σου motherboard, συμβουλή, αν πας για PBO μην βάλεις υψηλό edc γιατί για να σου boostarei στο μαξ τραβάει τα άντερα του και ξεμένεις από thermal headroom.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, βλέπω τώρα τον 5700g ο οποίος είναι στα ίδια χρήματα και έχει και έξτρα τα ενσωματωμένα γραφικά ΑΝ χρειαστούν σαν backup. Επίσης, είναι στα 3,8GHz αντί στα 3,4 που είναι ο 5700Χ; Γιατί να μην προτιμήσω αυτόν; Υστερεί κάπου; έχω καταλάβει κάτι λάθος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία, οπότε πάω στον 5700X. Καμία ένσταση πριν πατήσω το κουμπί παραγγελίας; Θα ήθελα 5900 και 12 πυρήνες αλλά ανεβαίνει αρκετά παραπάνω σε χρήμα. Ο 5800 αξίζει τα έξτρα 40€;

Επεξ/σία από planetman
Δημοσ.
1 ώρα πριν, planetman είπε

Ωραία, οπότε πάω στον 5700X. Καμία ένσταση πριν πατήσω το κουμπί παραγγελίας; Θα ήθελα 5900 και 12 πυρήνες αλλά ανεβαίνει αρκετά παραπάνω σε χρήμα. Ο 5800 αξίζει τα έξτρα 40€;

όχι δεν αξίζει

Είναι λίγα mhz παραπάνω και αυτά σε στοκ καταστάσεις, αφού είσαι πρόθυμος να μπεις bios δεν κερδίζεις κάτι

Προσωπικά θα πρότεινα 5600 αλλά αφού κάνεις και άλλα πράγματα πέρα απο παιχνίδια μπορεί να σου χρειαστούν οι 2 εξτρα πυρήνες

Θα δεις μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον 2600 είτε πάρεις 5600 είτε 5700Χ

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, hln3 είπε

όχι δεν αξίζει

Είναι λίγα mhz παραπάνω και αυτά σε στοκ καταστάσεις, αφού είσαι πρόθυμος να μπεις bios δεν κερδίζεις κάτι

Προσωπικά θα πρότεινα 5600 αλλά αφού κάνεις και άλλα πράγματα πέρα απο παιχνίδια μπορεί να σου χρειαστούν οι 2 εξτρα πυρήνες

Θα δεις μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον 2600 είτε πάρεις 5600 είτε 5700Χ

Αφου κάνει επεξεργασία βίντεο,εικόνας θα τους χρησιμοποιήσει τους 8 πυρηνες. 

Είναι και σε πολυ καλη τιμή ο 5700x.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...