Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα οικονομικές προτάσεις  για νέα σύνθεση η οποία έχει μητρική MSI B450M PRO-VDH Max, AMD, Socket AM4, Micro ATX, 4xDDR4. επεξεργαστή ryzen 7 2700x.

Κουτί γύρω στα 50€ , τροφοδοτικό παρόμοια υπολογίζω ότι χρειάζεται 550w με 600w μνήμες 16gb ένα nvme 500αρι και ψύκτρα. 

Η κάρτα γραφικών θα είναι μια 2060

Δημοσ.

https://www.bestprice.gr/item/2156439296/aerocool-cronus-black.html

λίγο πάνω απο το όριο αλλά δεν έχει κάτι αντίστοιχα σοβαρό μέχρι αυτά τα λεφτά, εκτός αν δεις μεταχειρισμένο ή περιμένεις καμία προσφορά

https://www.bestprice.gr/item/2155718400/cooler-master-mwe-550-bronze-v2.html

υποχρεωτικά bronze σε αυτό το budget, θα έλεγα οτι δεν υπάρχει άλλο άξιο σε λιγότερα χρήματα

https://www.bestprice.gr/item/2156030830/gskill-ripjaws-v-16gb-ddr4-3200mhz-c16-black.html

κλασσικές πλέον και σε καλή τιμή

https://www.bestprice.gr/item/2157132209/western-digital-blue-sn570-m2-500gb.html

κάτι σχετικά οικονομικό και επώνυμο με καλά specs

https://www.bestprice.gr/item/2157213766/cooler-master-hyper-212-argb.html?qid=9XQEUfNKHKi_f05c3&seq=3&qo=hyper+212&from=search

σε αυτλα τα λεφτά παίζει χωρίς αντίπαλο, αν αλλάξεις κουτί πρέπει να υπολογίσεις τα cpu clearance

Φυσικά περιμένεις και αντιπροτάσεις, τα παραπάνω θεωρώ πως είναι οι αγορές που θα έκανα για μένα

• Like 4
Δημοσ.

To κουτί καθαρά σα specs δε φαίνεται κακό, ωστόσο δείχνει αρκετά κλειστό που σημαίνει περιορισμένο airfow/μέτριες θερμοκρασίες και αν διάβασα σωστά έρχεται με 0 ανεμιστήρες

Ο δίσκος δεν είναι οτι καλύτερο καθώς παρέχει σχετικά μικρή εγγύηση (3yrs) και μικρό tbw (320tbw)

Επίσης ο δίσκος είναι gen4, όπου δίνει ταχύτητες gen3, το ζήτημα είναι αν θα δώσει αυτές τις ταχύτητες σε gen3 pcie.

Περίπου στα ίδια λεφτά, με μικρότερα read/writes όμως μεγαλύτερη εγγύηση (5yrs/600tbw)

https://www.skroutz.gr/s/27321241/TeamGroup-MP33-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-TM8FP6001T0C101.html

Δημοσ.
Στις 24/12/2022 στις 6:55 ΜΜ, geodio67 είπε

οχι τον kingston γιατι μεχρι στιγμης εχει 3+ controller και 3+ nand
αρκετα πιθανο να σου κατσει κατσει φολα
και οι 2 δισκοι ειναι dramless βρες καποιον με μνημη αν σε παιρνει

Δημοσ.
Στις 25/12/2022 στις 10:19 ΜΜ, daynight είπε

οχι τον kingston γιατι μεχρι στιγμης εχει 3+ controller και 3+ nand
αρκετα πιθανο να σου κατσει κατσει φολα
και οι 2 δισκοι ειναι dramless βρες καποιον με μνημη αν σε παιρνει

υπάρχει κάποια πρόταση; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τον δισκο τον NV2 επειδη τον πηρα και εγω μπορω να τον προτεινω. Μια χαρα και απο χωρητικοτητα, επιδοσεις και απο τιμη ειναι και υποστηριζει και PCIe 4. 

Επεξ/σία από ReBeLoS
Δημοσ.
8 ώρες πριν, triplex1 είπε

δεν χρειάζεται,  απλά μόνο λόγω μεγαλύτερης ταχύτητας ενδεχομένως να αποδίδει καλύτερα,  ευχαριστώ για τις προτάσεις 

Δημοσ.
Στις 7/1/2023 στις 12:05 ΜΜ, triplex1 είπε

Με μητρικη 450 για πιο λογο χρειαζεσαι pci-e 4 ?

Να κάνω μια ερώτηση μιας και ψάχνω για νέο pc με 5600g πιθανότατα και έχω απορία με το pci-e3 και 4 των M2 ssd. Αν έχω καταλάβει σωστά ο 5600g τουλάχιστον, δεν υποστηρίζει pci-e 4 για ssd. Ή δεν κατάλαβα σωστά και αυτό αφορά την κάρτα γραφικών και μπορώ να βάλω ssd pci-e 4 (crucial p5 500gb σκέφτομαι). Επίσης ο 5600g ποια είναι η μέγιστη ταχύτητα μνήμης ram που μπορεί να συνεργαστεί χωρίς πολλά πολλά; Συγνώμη αν κούρασα αλλά δεν τα ξέρω πολύ καλά όλα αυτά και έχω κάνει ένα κεφάλι καζάνι.🤔🤔🤔

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jimgoodman είπε

Να κάνω μια ερώτηση μιας και ψάχνω για νέο pc με 5600g πιθανότατα και έχω απορία με το pci-e3 και 4 των M2 ssd. Αν έχω καταλάβει σωστά ο 5600g τουλάχιστον, δεν υποστηρίζει pci-e 4 για ssd. Ή δεν κατάλαβα σωστά και αυτό αφορά την κάρτα γραφικών και μπορώ να βάλω ssd pci-e 4 (crucial p5 500gb σκέφτομαι). Επίσης ο 5600g ποια είναι η μέγιστη ταχύτητα μνήμης ram που μπορεί να συνεργαστεί χωρίς πολλά πολλά; Συγνώμη αν κούρασα αλλά δεν τα ξέρω πολύ καλά όλα αυτά και έχω κάνει ένα κεφάλι καζάνι.🤔🤔🤔

O 5600g δεν υποστηρίζει pcie gen4 γενικά, ούτε σε nvme ούτε σε gpu. Αυτό δε σημαίνει οτι μια pcie4 κάρτα δε θα παίξει, απλά σε ορισμένα σενάρια χρήσης υπάρχει η περίπτωση να μπουκώσει το bandwith και να έχεις κάποιο είδος bottleneck.

Η πιο ασφαλής και με τα λιγότερα προβλήματα ταχύτητα μνήμης είναι τα 3200. Από εκεί και πάνω παίζεις κορόνα γράμματα. Θεωρητικά και το 3600 είναι σχετικά εύκολο αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που δυσκολεύει πολλούς και πρέπει να ξέρεις να κάνεις το κάτι παραπάνω από να ενεργοποιήσεις απλά το xmp

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, jimgoodman είπε

Σ'απαντησε  ο Νικολας  , απο κει και περα το θεμα σε οσους θελουν να κανουν pc ή να βρουν ενα ετοιμο , ειναι το ποσα λεφτα εχει η τσεπη σας γι αυτο......γιατι το λεω;  εχω ετοιμο στημενο , μπορεις να το πληρωσεις;

Επεξ/σία από triplex1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Σ'απαντησε  ο Νικολας  , απο κει και περα το θεμα σε οσους θελουν να κανουν pc ή να βρουν ενα ετοιμο , ειναι το ποσα λεφτα εχει η τσεπη σας γι αυτο......γιατι το λεω;  εχω ετοιμο στημενο , μπορεις να το πληρωσεις;

Γύρω στα 500 σκέφτομαι. Οι απαιτήσεις μου είναι gaming 1080p ( call of duty, fortnight, gta, και αν μπορώ sim racing)

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, jimgoodman είπε

Γύρω στα 500 σκέφτομαι. Οι απαιτήσεις μου είναι gaming 1080p ( call of duty, fortnight, gta, και αν μπορώ sim racing)

1080p θα παιξεις με 5600g αν σε κανουν και βολευεσαι με τα γραφικα του  , αν θες καρτα παει αλλου η δουλεια

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...