Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θα ήθελα την γνώμη σας έχω ένα bmw 2 f45 2016 . Το έχω 3 χρόνια μεταχειρισμένο από αντιπροσωπεία . Η μπαταρία δυο φορές ζορίστηκε να πάρει . Αν και πήρε . Έκανα ένα ταξίδι δέκα ώρες πιθανών φόρτισε αρκετά καλά . Της τελευταίες μέρες η θερμοκρασία εδώ είναι στους -5 έως -9 !! Το Αυτοκίνητο μένει κατά την διάρκεια της νύχτας έξω και την ημέρα σε γκαράζ κλειστό. Έχω πάρει μερικές μετρήσεις της μπαταρίας πριν το βάλω μπροστά και βρήκα ότι είναι στα 11.5 βολτ και όταν το βάζω μπροστά πεφτει  στα  9.5 v .  Τώρα η απορία μου είναι να αλλάξω μπαταρία ή να μην αλλάξω; Σε αυτή την θερμοκρασία που το λειτουργώ παίρνει μπροστά δουλεύει αλλά έχω πάντα το φοβό. Επίσης διάβασα στον εγκέφαλο την μπαταρία είναι registered από την αρχή που πάρθηκε το αυτοκίνητο δηλαδή το 2016 !! 

Δημοσ.

Εγώ θα την άλλαζα.Γιατί το πρωινό που θα βιάζεσαι τότε ειναι που θα σε προδώσει.6 χρόνια που κράτησε τα θεωρώ πολύ καλά.

Εκτός αν έχεις τρόπο να την φορτίσεις.Πχ στο γκαράζ που κάθεται την ημέρα.Θα της έδινε λίγη δύναμη.

• Like 1
Δημοσ.

Οι μπαταρίες που έχουν πάνω τα καινούργια αυτοκίνητα είναι πολύ ανώτερης ποιότητας από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο, για αυτό και κρατάνε πολλά περισσότερα χρόνια.

Εγώ πρώτα θα του έκανα μια σωστή (δλδ αργή) φόρτιση με κάποιον "έξυπνο" φορτιστή τύπου lidl επειδή κάποιες φορές αν η μπαταρία αδειάσει τότε το αλτενέιτορ του αυτοκινήτου δεν μπορεί να τη φορτίσει σωστά, και αν συνέχιζε να ζορίζεται θα την άλλαζα.

Δημοσ.

Καλύτερα να επισκεφτείς ένα ηλεκτρολόγο οχημάτων , να μετρήσεις τα αμπερ (cca) καθώς και την απόδοση του κυκλώματος φόρτισης, αν υπάρχει δε και η δυνατότητα να βάλεις ένα φορτιστή μόνο καλό θα κάνει για την μακροζωία της μπαταρίας.
Καλό είναι να έχουμε και πρόχειρο ένα booster για τις περιπτώσεις που η μπαταρία "κλατάρει" χωρίς να μας δώσει σημάδια απο πριν.

• Like 1
Δημοσ.

Διώξ'τη. Και να σου κρατήσει ακόμα 2 μήνες; Περισσότερο δε θα βγάλει. Αξίζει το άγχος αν θα πάρει μπρος το αμάξι για ... 4-5 ευρώ που θα γλιτώσεις; Αν έχει 100€ η μπαταρία και την κρατήσεις 4 χρόνια, είναι ~2€ το μήνα! :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλο ειναι να αλλαχτεί η μπαταρία καθώς οσο μειώνεται η ωφέλιμη χωρητικότητα ( και η εξωτερική θερμοκρασία) της τόσο ζορίζεται ο εκκινητής.  11.5 Βολτ εισαι στο 20-25 % , τελειωμένη. Βάλε μια καλή μάρκα να καθαρίσεις αν και οσο κανεις μικρες αποστάσεις πάντα στα 2-3 θα ζητάει αλλαγή.

Υ.Γ μπράβο στο @Joshua αλτερνειτορ ή εναλλακτήρας λέγεται ΟΧΙ δυναμο!! ΚΑΠΟΙΟΣ το ειπε σωστα γ@@ω το κερατο μου

Screenshot 2022-12-16 at 16.37.42.png

Επεξ/σία από Ribopaido
Δημοσ.

Ευχαριστώ για της απαντήσεις σας !! Έχω booster  μπαταρίας στο αυτοκίνητο πάντα για τους προφανείς λόγους. Απλά με προβληματίζει ότι τα πρωινά ενώ έχει πολύ κρύο παίρνει κατευθείαν !! Στέκομαι ότι δυο φορές ένιωσα ότι ζορίστηκε από τον ήχο !! Παράγγειλα καινούργια 183 € bosch 80ah s5 a11 . Ο λόγος που θα την αλλάξω είναι γιατί μπορώ φέτος μονάχα να την προγραμματίσω δωρεάν από του χρόνου Όποτε και να θέλω να την αλλάξω θα πρέπει να σκάσω επιπλέον 70€ περίπου για να την κάνουν Register στο αυτοκίνητο.   

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Just_travel_everywhere είπε

επιπλέον 70€ περίπου για να την κάνουν Register στο αυτοκίνητο.

Δηλαδή seriously , για να κουμπώσουν μια φύσα και να περάσουν τα στοιχεία στην ecu θέλουν εξτρά 70 ευρώ ; 

Δημοσ.

δεν τους λες να δουν και σε τι επίπεδα μαξάρει η φόρτιση;Γιατί στα καινούργια μοντέλα έχει επίπεδα φόρτισης,πχ έχω δει σε φορουμ για φοκους  να λενε ότι ξεκινά απο το 65% και φτάνει μέχρι το 95%.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, catmaster είπε

Δηλαδή seriously , για να κουμπώσουν μια φύσα και να περάσουν τα στοιχεία στην ecu θέλουν εξτρά 70 ευρώ ; 

Αν πάει σε αντιπροσωπεία λογικό το βλέπω, πως θα βυζάξουν; Τις προάλλες που άλλαξα τη δική μου σε "μπαταριάδικο" δεν έδωσα κάτι περισσότερο από την τιμή που είχε τη μπαταρία. Μου τη δήλωσε, μου 'σβησε τα σφάλματα (που κόπηκε το ρεύμα στο αμάξι), κ.λπ. 😜

Δημοσ.

Εκει που μενεις αν κρίνω τις θερμοκρασίες που λες σε σχέση με τους 20-25 που έχω σημερα εδω, μπαταρία πρεπει να αλλάξεις άμεσα αλλα πρέπει να αγοράσεις και ενα σταρτερ για λόγους ασφαλειας.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Εκει που μενεις αν κρίνω τις θερμοκρασίες που λες σε σχέση με τους 20-25 που έχω σημερα εδω, μπαταρία πρεπει να αλλάξεις άμεσα αλλα πρέπει να αγοράσεις και ενα σταρτερ για λόγους ασφαλειας.

Γερμανία μένω !! ετω  δεν πάει ακριβώς πάντα η χρέωση με την εργασία αλλά με την ώρα που εργάζεται κάποιος στο όχημα σου αυτόματα αυτό σημαίνει άρμεγμα !! Για την αλλαγή θέλω  περίπου 30 ευρώ σε έλληνα !! Εγω δυστηχως δεν μπορώ ν την αλλάξω αν και γνωρίζω δεν μπορώ θέλει μέχρι και τους  Γιαλόκαθαριστήρες να βγάλεις!! Τραγικό απλά . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, catmaster είπε

Σε BMW το είχα δει και σε βίντεο επισκευής αυτοκινήτων, όπου έλεγαν ότι χρειάζεται, όχι γενικά για τα αμάξια αλλά για συγκεκριμένα μοντέλα της BMW τουλάχιστον, λόγω του τρόπου που επικοινωνεί ο ECU με τη μπαταρία και τα υπόλοιπα υποσυστήματα και ανέφερε διάφορα σενάρια όπου η αλλαγή μπαταρίας χωρίς reset μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα...
...δε θυμάμαι τις περιπτώσεις να σου τις πω, αλλά ήταν θεμελιωμένη η χρεία ρεσετ λειτουργικά...

...δεν είναι δλδ απλώς κερατιάτικο της αντιπροσωπείας...δε ξέρω αν μπορεί να προμηθευτεί κανείς συμβατό OBD και να κάνεις αυτή την εργασία μόνος του...

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, definitio είπε

Σε BMW το είχα δει και σε βίντεο επισκευής αυτοκινήτων, όπου έλεγαν ότι χρειάζεται, όχι γενικά για τα αμάξια αλλά για συγκεκριμένα μοντέλα της BMW τουλάχιστον, λόγω του τρόπου που επικοινωνεί ο ECU με τη μπαταρία και τα υπόλοιπα υποσυστήματα και ανέφερε διάφορα σενάρια όπου η αλλαγή μπαταρίας χωρίς reset μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα...
...δε θυμάμαι τις περιπτώσεις να σου τις πω, αλλά ήταν θεμελιωμένη η χρεία ρεσετ λειτουργικά...

...δεν είναι δλδ απλώς κερατιάτικο της αντιπροσωπείας...δε ξέρω αν μπορεί να προμηθευτεί κανείς συμβατό OBD και να κάνεις αυτή την εργασία μόνος του...

Υπάρχει εφαρμογή με obd Carly όπου μπορείς Όχι μόνο να κάνεις αυτή την εργασία στο αυτοκίνητο αλλά και να κάνεις παραμετροποίηση το αυτοκίνητο παραδείγματος χάρη να αλλάξεις τις θερμοκρασίες από τα θερμαινόμενα καθίσματα ανάβουν τα angel eyes ή να μην ανάβουν τα angel eyes να απενεργοποιήσεις μόνιμα το start stop ακόμα και σε Έκο mode κι άλλα πολλά να αλλάζεις στο καντράν στον υπολογιστή του αυτοκινήτου αλλά το πρόβλημα με αυτή την εφαρμογή είναι ότι είναι με συνδρομή 70 € το χρόνο και μάντεψε τέλος του χρόνου λήγει η συνδρομή  μου!! Οπότε αποφάσισα να κάνω και την αλλαγή ούτως ώστε να μην πληρώσω τα έξτρα χρήματα. Κάνοντας μία αναζήτηση βρήκα σε μία γνωστή αλυσίδα στη Γερμανία θέλουν 25 € για την αλλαγή αν πάρεις την μπαταρία από αυτούς οι οποίοι είναι πολύ πιο ακριβές έτσι κι αλλιώς και έξτρα λεφτά για να την φορτίσουμε κενά στην προγραμματίσουν εφόσον θέλεις και μην ξεχάσω έξτρα φόρο για να σου πάρουν την παλιά και να στην ανακυκλώσουν 10 € αυτά τα λίγα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Just_travel_everywhere είπε

Υπάρχει εφαρμογή με obd Carly όπου μπορείς Όχι μόνο να κάνεις αυτή την εργασία στο αυτοκίνητο αλλά και να κάνεις παραμετροποίηση το αυτοκίνητο παραδείγματος χάρη να αλλάξεις τις θερμοκρασίες από τα θερμαινόμενα καθίσματα ανάβουν τα angel eyes ή να μην ανάβουν τα angel eyes να απενεργοποιήσεις μόνιμα το start stop ακόμα και σε Έκο mode κι άλλα πολλά να αλλάζεις στο καντράν στον υπολογιστή του αυτοκινήτου αλλά το πρόβλημα με αυτή την εφαρμογή είναι ότι είναι με συνδρομή 70 € το χρόνο και μάντεψε τέλος του χρόνου λήγει η συνδρομή  μου!! Οπότε αποφάσισα να κάνω και την αλλαγή ούτως ώστε να μην πληρώσω τα έξτρα χρήματα. Κάνοντας μία αναζήτηση βρήκα σε μία γνωστή αλυσίδα στη Γερμανία θέλουν 25 € για την αλλαγή αν πάρεις την μπαταρία από αυτούς οι οποίοι είναι πολύ πιο ακριβές έτσι κι αλλιώς και έξτρα λεφτά για να την φορτίσουμε κενά στην προγραμματίσουν εφόσον θέλεις και μην ξεχάσω έξτρα φόρο για να σου πάρουν την παλιά και να στην ανακυκλώσουν 10 € αυτά τα λίγα

Παύει η λειτουργία του προγράμματος εφόσον λήξει η ετήσια συνδρομή του λογισμικού; Δε νομίζω...εκτός αν έχεις ολοκαίνουριο αμάξι και αναμένεις κρίσιμες διορθώσεις και χρειάζεσαι ενημερωμένες εκδόσεις, δε χρειάζεται να ξαναπληρώσεις.

Κι εγώ αγόρασα το MES για Alfa Romeo, αλλά δεν πρόκειται να πληρώσω ανανέωση συνδρομής για πρόσβαση σε καινούριες εκδόσεις , αφού έστω και με τον περιορισμό της χρήσης σε μια μόνο συσκευή, το λογισμικό παραμένει λειτουργικό χωρίς χρονικό περιορισμό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...