Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, zoranb είπε

Αλλά το Vendora όταν πουλάς έχει προμήθειες κ κάποια διαδικασία στην ανάληψη χρημάτων απο το Wallet?

Ναι ρε μαν,στο εχουμε εξηγησει και πιο πανω.

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ερώτηση:

Αν ο αγοραστής παραλάβει το πακέτο, έχει 2 μέρες περιθώριο να εγκρίνει την συναλλαγή ή να το επιστρέψει.

Μπορεί να το επιστρέψει αν έχει ανοιχτεί και δεν είναι στην αρχική κατάσταση;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Swimmer21 είπε

Ερώτηση:

Αν ο αγοραστής παραλάβει το πακέτο, έχει 2 μέρες περιθώριο να εγκρίνει την συναλλαγή ή να το επιστρέψει.

Μπορεί να το επιστρέψει αν έχει ανοιχτεί και δεν είναι στην αρχική κατάσταση;

Προφανως και μπορει,ο λογος που δινουν 2,5 μερες ειναι για να γινει ελεγχος καλης λειτουργιας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/1/2025 στις 11:34 ΠΜ, Sherlock_7 είπε

Στο skoop που πούλησα κάτι 250€ τόσα ακριβώς μπήκαν και στον τραπεζικό λογαριασμό μου. Συμφέρει καλύτερα.

Κι εγώ το ίδιο. Τα έξοδα τα χρεώνεται ο αγοραστής μεσα στο ποσό που θα πληρώσει. Απλώς αργείς λίγο να πάρεις τα χρήματα λόγω των διαδικασιών (αποστολή, 2 ημέρες δοκιμής, αναμινη να φανούν τα χρήματα στο λογαριασμό 1,2 εργασιμες... όχι κάτι άλλο.  Όντως τα παίρνεις σίγουρα (περισσότερες λεπτομέρειες στην "every pay" που κι αυτή χρεώνει λίγο τον αγοραστή 8, 10 λεπτά, κάτι τέτοιο).

Επεξ/σία από vas180
Δημοσ.
Στις 9/1/2025 στις 1:08 ΠΜ, lector είπε

Μια ερωτηση, επειδη εχω αγορασει αρκετες φορες αλλα δεν εχω πουλησει ποτε κατι. 

Αν εχω καταλαβει καλα, υπαρχει καποιου ειδους wallet. Εστω οτι πουλαω κατι 20€, ολοκληρωνεται η πωληση, και μπαινουν αυτα τα λεφτα στο wallet. Αν θελω να τα κανω αναληψη, θα χασω καποια προμηθεια. Αντι να κανω αυτο, μπορω να τα αξιοποιησω ακεραια (ή ισως προσθετοντας καποια διαφορα) για να αγορασω κατι αλλο μεσα απο το vendora ή θα φυγει κι εκει προμηθεια;

Υπάρχει η τμηματική ανάληψη σε περίπτωση που θέλεις τη μεταφορά σε τράπεζα και εκεί γλιτώνεις την προμήθεια της τράπεζας όχι του vendora που στα 20 ευρώ είναι περίπου 4 ευρώ με φπα, αρκεί αυτη την τμηματική ανάληψη να την έχεις ενεργοποιήσει πραγμα για το οποίο σε ρωτάνε σαν επιλογή. Εγώ για  παράδειγμα που έχω τράπεζα Πειραιώς στα 15 δε μου κρατάει ποσοστό, όταν πούλησα ενα αντικείμενο στα 60 ευρώ πήρα 3x15 και 11 ευρώ. αν δεν το ειχα κανει αυτό θα ήμουν 9 ευρώ μέσα, δηλαδή 4 ευρώ το vendora και 5 ευρώ η τράπεζα κατάλαβες τώρα.

Αν  αφήσεις το 20ρικο και ψωνίσεις από το vendora παίρνουν προμήθεια από τον άλλον πωλητή. Σου παραθέτω λεπτομερειες παρακάτω. Αν θέλεις να ρωτήσεις και κατι άλλο και το γνωρίζω εδώ είμαι.

Αγορές μέσω Vendora

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το υπόλοιπό σου για να αγοράσεις κάτι μέσω Vendora ή για να προωθήσεις κάποια από τις αγγελίες σου.

• Το υπόλοιπό μου επαρκεί για την πληρωμή αντικειμένου.
    Εάν το υπόλοιπο στο Vendora wallet σου επαρκεί για την αγορά κάποιου αντικειμένου, θα χρησιμοποιηθεί εξ’ολοκλήρου για την πληρωμή.
  • Το υπόλοιπό μου δεν επαρκεί για την πληρωμή αντικειμένου.
    Σε περίπτωση που δεις κάποιο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει αλλά το υπόλοιπό σου δεν επαρκεί, θα αφαιρεθεί αυτόματα από το συνολικό ποσό πληρωμής. Για την πληρωμή του υπολοίπου, θα χρειαστεί να επιλέξεις την κάρτα με την οποία θέλεις να πληρώσεις.
  • Το υπόλοιπό μου επαρκεί για προώθηση αγγελιών.
    Εάν το υπόλοιπο στο Vendora wallet σου επαρκεί για την προώθηση κάποιας αγγελίας, θα μπορείς να το χρησιμοιήσεις ως τρόπο πληρωμής.
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Misa1980 είπε

στα 20 ευρώ είναι περίπου 4 ευρώ με φπα

Ηρεμα κουμπαρε.
Δε βγαινουν τα κουκια.

Προμηθεια vendora 5% επι του ποσου.

Σε αυτο το 5% βαζεις το ΦΠΑ 24%

1.5 ευρω ανα αναληψη ( ειτε κανεις 10 πωλησεις και μια αναληψη ειτε 1 πωληση και μια αναληψη ) 

Για του λογου το αληθες:

Screenshot_6.jpg

Γενικως η συμβουλη μου ειναι να πουλατε οτι εχετε το οποιο θελετε να ξεφορτωθειτε και μετα με τα λεφτα απο το wallet καντε αγορες για πραματα που χρειαζεστε ή που μπορει να βγαλετε γρηγορα κερδος με μετρητα απο αλλο τροπο πωλησης.
Εγω συνηθως πουλαω πραματα που ηρθαν απο bulk sales  ή κονσολες που εχω κανει refurbish,με τα κερδη αγοραζω χαλασμενες κονσολες/περιφερειακα/παιχνιδια/ανταλλακτικα που ολα θα γινουν refurbish , τα πουλαω τοπικα μεσω μαρκετ για πιο καλο και και αμεσο κερδος και ενα μερος το πουλαω παλι vendora για να μπορω να αγορασω παλι ανταλλακτικα.

Αλλη συμβουλη ειναι να μην πουλατε ψευτοπραματα σε χαμηλες τιμες,γιατι θα τραβηξετε λαθος κοσμο.
Σαν επακολουθο,θα εχετε συνεχομενο πρηξιμο στα @@ , παζαρια απο 10 ευρω στα 5,χαμενο χρονο και μεγαλο ρισκο να λαβετε κακη  κριτικη  απο τους πλεμπαιους.

Εκανα το λαθος να βαλω οτι ιμιτασιον χειριστηριο ps4  ειχε μεινει,στα 10 ευρω, απαντησα σε 30 μηνυματα και δεν πουλησα τελικα ουτε ενα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@StamTheMan Γι αυτό είπα περίπου κουμπάρε 🤑 δεν έβγαλα το κομπιουτεράκι. Δεν είναι 9 είναι 7 παρά κάτι ψιλά λίγα ειναι;

Προσωπικά δεν εχω πουλήσει ψευτοπράγματα και συμφωνώ ότι τραβάς τους ανάλογους αγοραστές, γι αυτό μέχρι στιγμής δεν εχω προβλήματα, εχω και το δικό μου τρόπο να καλύπτομαι σε περιπτώσεις κακόβουλων.

Καλές πωλήσεις θα έλεγα έχω κάνει και στο market place του facebook.

Επεξ/σία από Misa1980
  • Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Misa1980 είπε

Γι αυτό είπα περίπου κουμπάρε 🤑 δεν έβγαλα το κομπιουτεράκι. Δεν είναι 9 είναι 7 παρά κάτι ψιλά λίγα ειναι;

Επειδη ομως μιλαμε για ποσοστα,αυτο το περιπου που εβγαλες,στα 200 ευρω ειναι 40 ευρω αντι για 27.

Για αυτο εκατσα και σε διορθωσα,γιατι στον αλλο θα μεινει  ενα ακομα μεγαλυτερο ποσοστο.

Προσωπικά δεν εχω πουλήσει ψευτοπράγματα και συμφωνώ ότι τραβάς τους ανάλογους αγοραστές, γι αυτό μέχρι στιγμής δεν εχω προβλήματα, εχω και το δικό μου τρόπο να καλύπτομαι σε περιπτώσεις κακόβουλων.

Εγω εχω ενα σκασμο απο τετοια και δεν ξερω τι να τα κανω.
Ενα μεγαλο μερος της μετακομισης που εκανα πριν 4 μηνες,ηταν και αυτα.
Τωρα βλεπω οτι θα μπλεξω με την πλεμπα και πραγματικα προτιμω να τα χαρισω.

εχω και το δικό μου τρόπο να καλύπτομαι σε περιπτώσεις κακόβουλων.

Ειμαι εδω απο το 2005,μη βλεπεις τι λεει το προφιλ μου.
Γυρω στις 600 συναλλαγες εδω και πολλες παραπανω στο μαρκετ.
Βεντορα κοντα 200.
Απο τροπους αλλο τιποτα,αλλα:

Αμα ο αλλος ειναι ηλιθιος,δε βγαζεις ακρη.

200 αξιολογησεις λοιπον βεντορα και προχθες ενας μου εβαλε 4/5 επειδη δεν του δουλεψε το battery pack σε χειριστηριο Series.
Τελικα αποδειχθηκε οτι ( φυσικα ) ηταν user error,δεν ειχε βαλει καλα το pack.
Αντε εξηγησε μου εσυ για ποιο λογο εβαλε 4/5 .

Αλλος μας εβαλε 4/5 επειδη "δε βαζει ποτε 5/5 οταν παιρνει μεταχειρισμενο".

Ευτυχως που το βεντορα δεχεται,μετα απο μηνυμα,να αλλαξεις τα αστερια ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ.
Ενα καλο ειναι αυτο δλδ,οτι δε σε αφηνουν να αλλαξεις προς τα κατω ( εκδικητικη αρνητικη ) .

Αυτος με τα μεταχειρισμενα λοιπον δεχθηκε να την αλλαξει,ο αλλος δεν απανταει κανει.
Περιμενω να περασει κανας μηνας  να ξεχαστει, θα αγορασω το πιο φθηνο προιον του και θα του βαλω 1.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Περιμενω να περασει κανας μηνας  να ξεχαστει, θα αγορασω το πιο φθηνο προιον του και θα του βαλω 1.

Να σου πω την αλήθεια καταλαβαίνω την οργή σου όμως δεν είναι λύση αυτό που γράφεις. Θα μπεις σε άσχημα μονοπάτια και θα μπλέξεις. Φιλική συμβουλή.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Misa1980 είπε

Να σου πω την αλήθεια καταλαβαίνω την οργή σου όμως δεν είναι λύση αυτό που γράφεις. Θα μπεις σε άσχημα μονοπάτια και θα μπλέξεις. Φιλική συμβουλή.

Το ξερω μωρε,αλλα ειμαι τετοιος σαν χαρακτηρας, φταιει και η καταγωγη μου μαλλον :P
Θα φτιαξω προφιλ της κοπελας μου,για να μη φαινονται πολλα εσοδα στο ΑΦΜ μου και για να πουλαω απο εκει στους πληβειους.
Απο εκει θα κανω και την αρνητικη σε εκεινον.
Αλλα η  λυση ειναι ψυχοθεραπεια,οχι να το κανουμε και να μη μας καταλαβουν.

• Haha 1
Δημοσ.
35 minutes ago, StamTheMan said:

Τωρα βλεπω οτι θα μπλεξω με την πλεμπα και πραγματικα προτιμω να τα χαρισω.

Τί εννοείς "μπλέξιμο με την πλέμπα", τί ακριβώς θέμα μπορεί να δημιουργήσει;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, zoranb είπε

Τί εννοείς "μπλέξιμο με την πλέμπα", τί ακριβώς θέμα μπορεί να δημιουργήσει;

Εχω κανει κυριολεκτικα χιλιαδες συναλλαγες,ειμαι στο ιντερνετ απο το 2000,ινσομνια απο το 2005, και κανω αγοραπωλησιες σαν δουλεια 15+ χρονια.

Το μπλεξιμο με την πλεμπα αφορα ατομα που ειτε δεν εχουν οικονομικη δυνατοτητα να αγορασουν αυτα που πουλαω,αλλα μου πρηζουν τα @@ με μηνυματα και ηλιθιες ερωτησεις,ειτε εχουν εντελως οριακα τη δυνατοτητα,κανουν ηλιθιες ερωτησεις πριν την αγορα,αγοραζουν και συνεχιζουν να σε ζαλιζουν μετα.Μεσα σε αυτους οι μισοι στο μαρκετ ειναι αθιγγανοι,οι οποιοι δεν αγοραζουν ποτε τιποτα,απλα κανουν πολυ θορυβωδη παζαρια.
Εδω πρεπει να εξηγησω οτι ασχολουμαι με το refurbish ηλεκτρονικων:

Spoiler

,ειμαι πολυ σχολαστικος στις επισκευες μου και γενικα η ποιοτητα μου ειναι σπανια για μεταχειρισμενα.
Θα κανω το κατι παραπανω παντα,ειτε μου φερουν κατι για επισκευη,ειτε ειναι δικη μου πωληση.
Παραδειγμα,προχθες μου εφεραν ενα ΧΒΟΧ μεσα στη μπιχλα,με σπασμενη θυρα HDMI.
Εκατσα και το επλυνα κανονικα,το φυσηξα και καθαρισα με οδοντοβουρτσα και αζαξ τα παντα  στα πλαστικα.
Εφαγα 30 λεπτα για την επισκευη και αλλα 30 να το καθαρισω.
Κοινως,αυτα που πουλαω ειναι ελεγμενα και προσεγμενα,αλλα ο πληβειος θα σου σπασει τα ουμπαλα μετα  για μια γρατζουνια που δεν ειχε προσεξει στις φωτο. 

Δε μπορω λοιπον να ασχολουμαι με τη βλακεια του καθενος.

Η τελευταια περιπετεια που ειχα,ηταν οταν εβαλα 4 ιμιτασιον χειριστηρια για ps4,10 ευρω το καθενα,που ειχαν ξεμεινει.
Αλλος μου ελεγε οτι για χειριστηριο χωρις κουτι ζηταω πολλα,αλλος ηθελε να παρει 2 με 10 ευρω και αλλοι απλα εκαναν παζαρια τα οποια αποδεχομουν και στο τελος δεν πληρωναν.

Ενας λοιπον αγορασε ενα με παζαρι,στα 9 ευρω,μετα αλλαξε γνωμη και ηθελε να ακυρωσει τη συναλλαγη ενω ειχε πληρωσει.
Του ειπα  οκ,αλλα θα πρεπει να περιμενει να παρελθει ο χρονος και να γινει αυτοματα η επιστροφη,γιατι αν απορριψω τη συναλλαγη  θα χρεωθω point στο status του λογαριασμου.
Ο τυπος λυσσαξε,καθε μερα εστελνε 3 μηνυματα για να του επιστρεψω τα 9 ευρω.
Οπως του εξηγησα και εκεινου,δεν υποτιμαω τα 9 ευρω του,αλλα δε θα χρεωθω απορριψη για μια συναλλαγη που καποιος αλλαξε γνωμη και μαλιστα για 9 ευρω.

Μιας και δε θελω να χανω το χρονο μου με τετοιους,μακρια και αγαπημενοι.

EDIT Και ενα φρεσκο πριν λιγα λεπτα,μηπως σε βοηθησει να καταλαβεις τι τραβαμε.

Screenshot_8.jpg

Screenshot_7.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...