fotisgig Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 καλησπέρα παιδιά, έχω εδώ και 4-5 μέρες φτιάξει ένα σύστημα με rtx 4090 και i9 13900k, μητρική την asus prime z790 και τροφοδοτικό αυτό που αναφέρω στον τίτλο. σήμερα σε κάποια στιγμή πάω να κάνω ένα restart μέσα από τα windows, το pc έκλεισε με αυτόν τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνει όταν πατάμε για αρκετή ώρα το power button ώστε να το αναγκάσουμε να κλείσει και δεν άνοιξε ποτέ ξανά. το τροφοδοτικό πέθανε σίγουρα καθώς δεν ανάβει καν το led που έχει παρόλο που δίνει ρεύμα στο rgb της μητρικής, επίσης μάλλον τα τίναξε και η μητρική καθώς με δεύτερο τροφοδοτικό που δοκίμασα δεν ανοίγει με τίποτα, ούτε με βραχυκύκλωμα του power switch, ούτε με clear cmos, ούτε με το power button που έχει πάνω της. προφανώς τα πράγματα τα στέλνω πίσω καθώς είναι λίγον ημερών και εντός εγγύησης. αυτό που φοβάμαι είναι μην πήρε και τίποτα άλλο μαζί του το τροφοδοτικό πράγμα που δεν μπορώ να ελέγξω άμεσα. καμία ιδέα τι παίζει να έγινε, ή κακία στιγμή; ή θα πρέπει να βάλω μεγαλύτερο τροφοδοτικό;
greekfragma Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 ανέβασέ μας μια φωτογραφία με τα πράγματα όπως τα έχεις στημένα.
fotisgig Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 το έχω "λύσει" για να τα στείλω πίσω, η επισυναπτόμενη είναι χθεσινή φώτο.
greekfragma Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 ερώτηση....από το ΗΧ1000i τράβηξες από ξεχωριστές γραμμές για την 4090; ο αντάπτορας είναι nvidia oem ή της msi;
fotisgig Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 είναι της Nvidia και βέβαια τράβηξα ξεχωριστά το κάθε ένα pci ξεχωριστά. μου έκανε και τρομερή εντύπωση μάλιστα ότι ήθελε 3 ξεχωριστά. σε full load, με ταυτόχρονο benchmark σε gpu και cpu με μετρητή στην μπριζα μέτρησα όλο το pc να τραβάει 840-850w, άρα 150w αέρα αλλά τόσα πολλά watt απίθανο να τραβούσε οπουδήποτε πέρα από benchmark.
greekfragma Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 τα 840-850 ήταν με όλα πάνω; δηλάδη οθόνη-ηχεία-κλπ; ή μόνο του τροφοδοτικού μη το θεωρείς απίθανο να τραβήξει και εκτός benchmark 850w. i9 έχεις και 4090 να ξέρεις πάντως οτι από τη μέρα που βγήκαν ο 13900 και η 4090 παντού προτείνουν 1200+ τροφοδοτικό και όχι 1000. τα 150watts αέρας που λες σχεδόν δεν υπάρχουν σε spikes. 1
fotisgig Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 λογικά θα πάω σε 1200αρι seasonic για ασφάλεια. μου κάνει τεράστια εντύπωση που σκότωσε και την μητρική και μακάρι μόνο αυτή και τίποτα άλλο.
greekfragma Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 θέλω να πιστεύω οτι δεν έχεις κάτι λιγότερο από 1500άρι επώνυμο UPS
fotisgig Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Ups δεν έχω, εννοείται όμως έχω διπλή μπριζα ασφαλείας
greekfragma Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Just now, fotisgig said: Ups δεν έχω, εννοείται όμως έχω διπλή μπριζα ασφαλείας τι εννοείς διπλή; έχεις εύκαιρη φωτό; 1
fotisgig Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 εννοώ ότι συνδέω πολύμπριζο ασφαλείας σε μπριζα ασφαλείας
Silverage Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, fotisgig είπε εννοώ ότι συνδέω πολύμπριζο ασφαλείας σε μπριζα ασφαλείας Δοκίμασε μία να το κουμπώσεις κατευθείαν στη πρίζα να δεις μπας και δουλέψει. Ή επειδή είδα τα έχεις λύσει έστω το τροφοδοτικό σκέτο μόνο του κατευθείαν στην πρίζα κάνοντας το κόλπο με το συνδετήρα για να πάρει μπρος. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2022 από Silverage 2
fotisgig Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 το έκανα και αυτό δεν δούλεψε τίποτα
itanium Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Είναι τουλάχιστον ανεδαφικό να περιμένεις απάντηση για το τι φταίει και τι έχει χαλάσει πήγαινε το σε κάποιο service να το εξετάσουν ή συνέχισε να χάνεις χρόνο, δεν σημαίνει οτι φταίει κάτι στο hardware μεχρι και η συναρμολόγηση όπου έκανες μπορεί να είναι οτι να ναι και να να έκανε ζημιά τέλος πάντων έτσι όπως τα γράφεις άκρη δεν βγαίνει
fotisgig Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 προφανώς και έχω στείλει πίσω τα πράγματα για αντικατάσταση, συζήτηση να γίνεται για αυτό και άνοιξα το topic
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα