Προς το περιεχόμενο

Corsair HX1000i failed!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά, έχω εδώ και 4-5 μέρες φτιάξει ένα σύστημα με rtx 4090 και i9 13900k, μητρική την asus prime z790 και τροφοδοτικό αυτό που αναφέρω στον τίτλο.

σήμερα σε κάποια στιγμή πάω να κάνω ένα restart μέσα από τα windows, το pc έκλεισε με αυτόν τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνει όταν πατάμε για αρκετή ώρα το power button ώστε να το αναγκάσουμε να κλείσει και δεν άνοιξε ποτέ ξανά.

το τροφοδοτικό πέθανε σίγουρα καθώς δεν ανάβει καν το led που έχει παρόλο που δίνει ρεύμα στο rgb της μητρικής, επίσης μάλλον τα τίναξε και η μητρική καθώς με δεύτερο τροφοδοτικό που δοκίμασα δεν ανοίγει με τίποτα, ούτε με βραχυκύκλωμα του power switch, ούτε με clear cmos, ούτε με το power button που έχει πάνω της.

προφανώς τα πράγματα τα στέλνω πίσω καθώς είναι λίγον ημερών και εντός εγγύησης. αυτό που φοβάμαι είναι μην πήρε και τίποτα άλλο μαζί του το τροφοδοτικό πράγμα που δεν μπορώ να ελέγξω άμεσα. 

καμία ιδέα τι παίζει να έγινε, ή κακία στιγμή; ή θα πρέπει να βάλω μεγαλύτερο τροφοδοτικό;

Δημοσ.

είναι της Nvidia και βέβαια τράβηξα ξεχωριστά το κάθε ένα pci ξεχωριστά.

μου έκανε και τρομερή εντύπωση μάλιστα ότι ήθελε 3 ξεχωριστά. 

σε full load, με ταυτόχρονο benchmark σε gpu και cpu με μετρητή στην μπριζα μέτρησα όλο το pc να τραβάει 840-850w, άρα 150w αέρα αλλά τόσα πολλά watt απίθανο να τραβούσε οπουδήποτε πέρα από benchmark.

Δημοσ.

τα 840-850 ήταν με όλα πάνω; δηλάδη οθόνη-ηχεία-κλπ; ή μόνο του τροφοδοτικού

μη το θεωρείς απίθανο να τραβήξει και εκτός benchmark 850w.

i9 έχεις και 4090

να ξέρεις πάντως οτι από τη μέρα που βγήκαν ο 13900 και η 4090 παντού προτείνουν 1200+ τροφοδοτικό και όχι 1000.

τα 150watts αέρας που λες σχεδόν δεν υπάρχουν σε spikes.

• Like 1
Δημοσ.

λογικά θα πάω σε 1200αρι seasonic για ασφάλεια.

μου κάνει τεράστια εντύπωση που σκότωσε και την μητρική  και μακάρι μόνο αυτή και τίποτα άλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, fotisgig είπε

εννοώ ότι συνδέω πολύμπριζο ασφαλείας σε μπριζα ασφαλείας

Δοκίμασε μία να το κουμπώσεις κατευθείαν στη πρίζα να δεις μπας και δουλέψει.

Ή επειδή είδα τα έχεις λύσει έστω το τροφοδοτικό σκέτο μόνο του κατευθείαν στην πρίζα κάνοντας το κόλπο με το συνδετήρα για να πάρει μπρος.

Επεξ/σία από Silverage
  • Like 2
Δημοσ.

Είναι τουλάχιστον ανεδαφικό να περιμένεις απάντηση για το τι φταίει και τι έχει χαλάσει πήγαινε το σε κάποιο service να το εξετάσουν ή συνέχισε να χάνεις χρόνο, δεν σημαίνει οτι φταίει κάτι στο hardware μεχρι και η συναρμολόγηση  όπου έκανες μπορεί να είναι οτι να ναι και να να έκανε ζημιά τέλος πάντων έτσι όπως τα γράφεις άκρη δεν βγαίνει 

Δημοσ.

προφανώς και έχω στείλει πίσω τα πράγματα για αντικατάσταση, συζήτηση να γίνεται για αυτό και άνοιξα το topic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...