Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτοχος mi a3 για 3 πλέον έτη, για ψυχολογικούς κυρίως λόγους αναζητώ την αναβάθμισή του.

Θα έλεγα οτι ιδανικά δε θα ήθελα να ξεπεράσω τα 200€. Κοιτάω σημερινές τιμές και προβληματίζομαι καθώς το mi a3 που είχε αρκετά δυνατά χαρακτηριστικά για την εποχή του, μου κόστισε κάτι λιγότερο από 140€.

Ψάχνω να βρω το καλύτερο δυνατό θα ήθελα να μοιραστώ κάποιους προβληματισμούς που ίσως μπορείτε να μου λύσετε.

Για να είμαι ειλικρινής γλυκοκοιτάω το note 11s.

Μου αρέσουν τα 6gb ram, η οθόνη και ο επεξεργαστής που προσφέρει ως αναβάθμιση.

Οι απορίες μου οι εξής:

Είναι τόσο απαραίτητα τα 6gb μνήμης για casual χρήση; Στα 4gb δε συναντώ κάποιο πρόβλημα, φαντάζομαι και μόνο η αναβάθμιση του επεξεργαστή θα μου προσφέρει αρκετά.

Τα κινητά έχουν standard περίοδο αναβαθμίσεων; Το mi a3 λόγω android one, πήρε 2 γενιές android αναβάθμιση (αν θυμάμαι σωστά) και μου άρεσε και το στοκ android σαν χειρισμό, δεν είμαι τύπος των πολλών εφέ. Παίζει κάτι ανάλογο σήμερα ή όσο θέλει η εταιρία προσφέρει support;

Υπάρχουν κινητά αξιόλογα, έστω με 4gb ραμ όπου θα είναι αισθητή αναβάθμιση από το mi a3 σε οθόνη, κάμερα, ταχύτητα κτλ σε αυτό το budget;

Συγνώμη για το μικρό σεντόνι, προσπάθησα να χωρέσει όλους τους προβληματισμούς μου.

Ευχαριστώ σε όσους μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν και διπλά ευχαριστώ όσους βοηθήσουν

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.

Μετά από το mi A3 πήγα σε realme 9 pro, το έχω τώρα κοντά μήνα και μπορώ να πω ότι είναι ανώτερο σε όλα, ακόμα και η οθόνη αν και ips είναι πολύ πιο καθαρή και ευανάγνωστη, μπαταρία από άλλον πλανήτη με πάει κοντά στις 3 μέρες, λογισμικό πολύ καλύτερο είναι σχεδόν στοκ με πολύ ωραίες προσθήκες που έλειπαν από το στοκ, κάμερα ίσως είναι ένα κλικ χειρότερη το Α3 με gcam έβγαζα φωτογραφίες ναυαρχίδας.

Όπως και να έχει σε xiaomi δε θα πήγαινα σε καμία περίπτωση και σίγουρα θα κοιτούσα πλέον 6 ραμ.   

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, GATE123 είπε

Εάν δεν σε ενδιαφέρει η  δυετή εγγύηση και το service κοίτα και αυτό https://www.bestprice.gr/item/2157715319/oneplus-nord-ce-2-lite-5g-6gb-128gb.html 

Ενδιαφέρουσα πρόταση, πολύ δυνατά χαρακτηριστικά, αρκετά ανώτερο συγκριτικά με το 11s που κοίταζα.

Δεν έχω καμία επαφή με την εταιρία στο παρελθόν και είναι κάτι που με τρομάζει.

Δυστυχώς στα 200€ υπάρχει μόνο σε ένα κατάστημα το οποίο είναι και με 14 μέρες παράδοση, σε όλα τα υπόλοιπα ξεφεύγει στα ~250.

Όπως και να έχει ευχαριστώ, είναι ένα κινητό που παίρνει υποψηφιότητα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nickol-us είπε

Ενδιαφέρουσα πρόταση, πολύ δυνατά χαρακτηριστικά, αρκετά ανώτερο συγκριτικά με το 11s που κοίταζα.

Δεν έχω καμία επαφή με την εταιρία στο παρελθόν και είναι κάτι που με τρομάζει.

Δυστυχώς στα 200€ υπάρχει μόνο σε ένα κατάστημα το οποίο είναι και με 14 μέρες παράδοση, σε όλα τα υπόλοιπα ξεφεύγει στα ~250.

Όπως και να έχει ευχαριστώ, είναι ένα κινητό που παίρνει υποψηφιότητα

Η OnePlus είναι όπως τα Vivo,Oppo κλπ.

Έχει πιο καθαρό λειτουργικό χωρίς διαφημίσεις κλπ.

Κάτι σε στιλ stok Android.

Σίγουρα είναι καλύτερο από το 11s.

Τα xiaomi να τα αποφύγεις διότι έχουν πολλές διαφημίσεις και δύστροπο λειτουργικό.

Το Mi A3 δεν έχει καμία σχέση με το λειτουργικό των περισσότερων xiaomi λόγο του Android One.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι επειδή έχεις μάθει το Mi A3 μην νομίζεις ότι έτσι είναι όλα τα Xiaomi.

Σου έχω και δύο ακόμα εναλλακτικές

https://www.bestprice.gr/item/2157270886/motorola-moto-g60-6gb-128gb-dual.html 

https://www.bestprice.gr/item/2157901544/motorola-moto-g32-6gb-128gb.html

Επεξ/σία από GATE123
  • Like 2
Δημοσ.

Τα έχω δει τα motorola μα δε μου γέμισαν το μάτι

Δε βρήκα αναλυτικά review και δε θέλω σε συσκευή που μου είναι εντελώς άγνωστη.

Δεν έχω ιδέα τι κάνει η Motorola με updates κτλ

Δημοσ.
4 ώρες πριν, nickol-us είπε

Δεν έχω ιδέα τι κάνει η Motorola με updates κτλ

Χάλια, στα φθηνά δίνουν μία αναβάθμιση android και 2 χρόνια security patch. Καλύτερα realme.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, chios είπε

Χάλια, στα φθηνά δίνουν μία αναβάθμιση android και 2 χρόνια security patch. Καλύτερα realme.

Δεν έχω εικόνα από realme, ωστόσο σε αυτό το price range (~200€) δε βλέπω κάτι αξιόλογο, ξεχνάω κάποιο;

Βλέπω ως πολύ καλό value γενικά τα xiaomi, καθαρά σαν specs/τιμή.

Έπεσα πάνω στο note 10 pro, με χαλάει που είναι περσινό, ωστόσο βλέπω τρομερά specs.

Μάλλον θα το πάρω και μέσω εταιρίας, οπότε θα μου βγει πολύ καλά.

Αν δε σκάσει καμία προσφορά για εκεί με βλέπω να είμαι ειλικρινής.

Δημοσ.

Σκέψου το πολύ σοβαρά από στοκ σε miui δε νομίζω ότι είναι καλή επιλογή, και ο 732 πλέον είναι παλιός. Δες τουλάχιστον snapdragon 695 που είναι καινούργιος και με τρομερή διαχείριση μπαταρίας. realme δε θα σου πέσει βαρύ γιατί είναι κοντά σε στοκ, και ήδη έχω πάρει stable android 13, σε xiaomi τα update άσε που αργούν ένα φτιάχνουν δέκα χαλάνε.

• Like 1
Δημοσ.

Μετά το A1 που ήταν καλύτερο του Α3 πήγα σε Poco X3 NFC. Αυτή τη στιγμή το βρίσκεις σε αγγελία κάνα 120αρι. Επειδή ξέρω οτι το κατέχεις το αντικείμενο βρες ένα Χ3 και πέρνα και custom rom. Το κινητό πετάει και τα κάνει όλα. Είμαι με Android 13 rom και είναι απίστευτα γρήγορο και σταθερό. 

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, chios είπε

Σκέψου το πολύ σοβαρά από στοκ σε miui δε νομίζω ότι είναι καλή επιλογή, και ο 732 πλέον είναι παλιός. Δες τουλάχιστον snapdragon 695 που είναι καινούργιος και με τρομερή διαχείριση μπαταρίας. realme δε θα σου πέσει βαρύ γιατί είναι κοντά σε στοκ, και ήδη έχω πάρει stable android 13, σε xiaomi τα update άσε που αργούν ένα φτιάχνουν δέκα χαλάνε.

Μα δε βλέπω κάποιο realme κοντά στα 2008, τουλάχιστον όχι κάποιο με 6gb ram. Είναι κάποιο για το οποίο μιλάς ή απλά προτείνεις να υπερβώ το budget;

5 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Μετά το A1 που ήταν καλύτερο του Α3 πήγα σε Poco X3 NFC. Αυτή τη στιγμή το βρίσκεις σε αγγελία κάνα 120αρι. Επειδή ξέρω οτι το κατέχεις το αντικείμενο βρες ένα Χ3 και πέρνα και custom rom. Το κινητό πετάει και τα κάνει όλα. Είμαι με Android 13 rom και είναι απίστευτα γρήγορο και σταθερό. 

Δεν το κατέχω, από την άποψη οτι το κάνω συχνά αλλά δε θα έχω και πρόβλημα να περάσω custom rom, ωστόσο είναι κάτι που δε θα ήθελα να ασχοληθώ όπως και να πάω σε μεταχειρισμένο.

Τίμια η πρότασή σου σαφώς και σ'ευχαριστώ απλά όχι κατάλληλη για μένα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά έριξα παραγγελία στο note 10 pro ως καλύτερο all rounder (cpu,camera,ram,οθόνη) κοντά στα χρήματα που ζητάω (~205 αυτή τη στιγμή).

Με χρήση του Α39 μου βγήκε μόλις στα 166€ (6GB/128GB/Onyx Gray) και δεν νομίζω οτι υπάρχει αντίπαλος στα χρήματα του.

Το miui πιστεύω θα το φέρω κάπως στα μέτρα μου, έχω κάποια μικρή επαφή με miui λόγω εταιρικού 9a και δε το βρίσκω τόσο τραγικό

Ευχαριστώ άπαντες για τις απαντήσεις και τη συμμετοχή.

Επεξ/σία από nickol-us

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...