Προς το περιεχόμενο

Νέο PC για Dota 2

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από niko13,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους σας. Αυτόν τον καιρό ψάχνομαι για αγορά νέου υπολογιστή με οθόνη. Tα υπόλοιπα περιφερειακά υπάρχουν. Το μόνο παιχνίδι που παίζω πλέον λόγω έλλειψης χρόνου και πολλών υποχρεώσεων είναι Dota 2. Έχω έναν υπολογιστή κοντά στα 10 χρόνια με AMD FX 8150 και κάρτα Rx550, ο οποίος καλά κρατάει ακόμα για Dota 2. Θα με ενδιέφερε λοιπόν να μη χρειαστώ, όσο γίνεται, αναβάθμιση στο μακρινό μέλλον.

-Διαθέτω γύρω στα 1000-1300 ευρώ (Έχω ήδη τροφοδοτικό Corsair RMx (2021) 650w)

-Για οθόνη σκέφτομαι μια 27" 2κ στα 144Hz (μπανίζω την Xiaomi 2k 144Hz)

Σε κουτί μου άρεσε το 4000d αλλά σκέφτομαι μήπως είναι αρκετά τα χρήματα για τον λόγο που το θέλω(γενικώς RGB τα αποφεύγω!).

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι: να πάω σε 5800x3d(Top Am4) ή σε Am5(που θα έχει δυνατότητες αναβάθμισης αλλά είναι ακριβούτσικο το όλο σύνολο);

Επεξ/σία από c00kieR
  • Like 1
Δημοσ.

Θα δώσω αυτό το pc στον μικρό για κανένα Lol/Fortnite που παίζει, σαν entry gaming. Στο μέλλον θα πάρουμε καινούριο και γι' αυτόν. Επίσης κάνω κάποιες υποχωρήσεις στα γραφικά για να παίξω. Παίζω σε 1080p 75Ηz με σχεδόν όλα τα γραφικά στο Low. Κοντεύω τα 40 οπότε φαντάζομαι θα 'ναι και το τελευταίο μου build, ε ας το χαρώ λιγάκι :)

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, c00kieR είπε

Θα δώσω αυτό το pc στον μικρό για κανένα Lol/Fortnite που παίζει, σαν entry gaming. Στο μέλλον θα πάρουμε καινούριο και γι' αυτόν. Επίσης κάνω κάποιες υποχωρήσεις στα γραφικά για να παίξω. Παίζω σε 1080p 75Ηz με σχεδόν όλα τα γραφικά στο Low. Κοντεύω τα 40 οπότε φαντάζομαι θα 'ναι και το τελευταίο μου build, ε ας το χαρώ λιγάκι :)

Για εμένα ο x3d είναι ακόμα ακριβός και το ΑΜ5 ασύμφορο. Ο απλός 5600 είναι vfm. Μαζί με μια budget b550 και ram 2Χ8 3200/16 είσαι μια χαρά. Για 2k / 144 Hz θα χρειαστείς αρκετά για gpu. Παρακολούθησε τις τιμές σε skroutz, bestprice και κάνε κίνηση σε καμιά προσφορά. Σε amd έχει καλύτερες τιμές. 

• Like 5
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, c00kieR είπε

Έχει δίκιο ο Φωταρας.

Κρίμα να το παρακάνεις τόσο σε specs για ένα pc που θα παίζει dota2 σε 1440p.Να κακομαθεις  τον εαυτό σου δε λέω, αλλά όταν θα έχει και κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα σε επιδοσεις.Μια vfm επιλογή είναι να δεις 

https://www.skroutz.gr/s/35208627/AMD-Ryzen-5-5600-3-5GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-AM4-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html (αν σαν κάτι γνωστούς μου και εσύ θες να ακούς 8πυρηνο ντε κ καλά😁,δες τον 5700x αντί για 5800x3d, απλά μην περιμένεις άλμα επιδόσεων..)

https://www.skroutz.gr/s/23779808/Asus-Prime-B550M-A-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

https://www.bestprice.gr/item/2156030830/gskill-ripjaws-v-16gb-ddr4-3200mhz-c16-black.html

https://www.bestprice.gr/item/2157093594/kingston-kc3000-m2-1tb.html

https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=132713&ref=bestprice.gr&__bpgid=MW5Ud1R1TFNMRzUsMXZvYEViNDJeJSE=.Αυτά πάνε κάπου 700.Τροφοδοτικό έχεις,διαλέγεις και ένα κουτί που σου αρέσει,όπως και καμμία ψυχτρα,έχεις χωρο.Η κάρτα δεν είναι ιδανική για 1440p αλλά αν μιλάμε για παιχνίδια τυπου dota ,θα σε υπερκαλύψει.Αν υπάρχει περίπτωση να παίξεις και πιο AAA games τότε μπορείς να δεις πιο δυνατή gpu rx6700/xt.Να τα σκάσεις για 5800χ3d ,am5 χωρίς καμμία κάρτα γαϊδούρι δεν έχει πολύ νόημα οικονομικα τώρα.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 4
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα μιας και είμαι έτοιμος για την αγορά των εξαρτημάτων. Μιας και δεν βιάζομαι όμως...θεωρείτε πως είναι καλή περίοδος για να προβώ σε αγορά η να περιμένω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για DOTA2 πάρε τον 13600Κ με ενσωματωμένη που το παίζει χαλαρά , στο μέλλον βάζεις μια GPU και πάιζεις όποιο [παιχνίδι θέλεις.

Ο 5600G/5700G είναι και μέτριες cpu και με περιοριστική διασύνδεση σε μελλοντική gpu  και θα σε δεσμεύσουν/περιορίσουν στο μέλλον αν θες να ξεφύγεις από την μετριότητα.

2 ώρες πριν, c00kieR είπε

Επαναφέρω το θέμα μιας και είμαι έτοιμος για την αγορά των εξαρτημάτων. Μιας και δεν βιάζομαι όμως...θεωρείτε πως είναι καλή περίοδος για να προβώ σε αγορά η να περιμένω;

Ο σκέτος 5600 δεν έχει γραφικά και προυποθέτει extra gpu. Στο παρόν ταιμινγκ ο 13600Κ έχει λογικό κόστος και θα σε καλύψει και τώρα και στο μέλλον αν θες να του προσθέσεις μια καλή GPU για να παίξεις ΑΑΑ game.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το γνωρίζω πως δεν έχει γραφικά για αυτό και λέω να πάρω την rx6650xt μιας και θέλω να έχω τη δυνατότητα να παίξω σε 2κ 144hz σε 27". 

Επεξ/σία από c00kieR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, c00kieR είπε

Το γνωρίζω πως δεν έχει γραφικά για αυτό και λέω να πάρω την rx6650xt μιας και θέλω να έχω τη δυνατότητα να παίξω σε 2κ 144hz σε 27". 

Εχουμε 2023 πλέον , ο 5600 είναι πολύ μέτριος. 

https://www.techspot.com/review/2448-amd-ryzen-5600-vs-intel-core-i5-12400f/

είναι ποιο αργός στα παιχνίδια ακόμη και από πρηγούμενης γενιάς φθηνό Ι5 και η πλατφόρμα του δεν επιδέχεται μελλοντικής αναβάθμισης. Τουλάχιστον πάρε τον R5800X3D με φθηνή μητρική 450 να έχεις value και να ξέρεις ότι από πλευράς CPU θα είσαι καλυμμένος για χρόνια. Μην πάρεις και μέτριο CPU και μέτριο GPU και χρειάζεσαι ανβάθμιση και στα 2 σύντομα. Ενα από τα δυο πάρτο καλό να σου κρατήσει.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.

Σε καμία περίπτωση δε χρειάζεσαι επεξεργαστές των 300+ € για να παίξεις dota.

Ακόμη και ο 5700x ενδέχεται να είναι υπερβολικός, ωστόσο σε σημερινές τιμές είναι καλύτερο value.

O 5600 πλέον στα ~165€ μάλλον δεν αξίζει σαν αγορά. Κοιτάς είτε σε 12400f είτε σε 5600x.

Παιχνίδια σα το dota2, ακόμη και για 2k δες χρειάζεται κάτι παραπάνω από rx 6600

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/1/2023 στις 5:57 ΜΜ, nickol-us είπε

Σε καμία περίπτωση δε χρειάζεσαι επεξεργαστές των 300+ € για να παίξεις dota.

Ακόμη και ο 5700x ενδέχεται να είναι υπερβολικός, ωστόσο σε σημερινές τιμές είναι καλύτερο value.

O 5600 πλέον στα ~165€ μάλλον δεν αξίζει σαν αγορά. Κοιτάς είτε σε 12400f είτε σε 5600x.

Παιχνίδια σα το dota2, ακόμη και για 2k δες χρειάζεται κάτι παραπάνω από rx 6600

To πρόβλημα είναι ότι κανένας δεν παίζει αιωνίως το ίδιο παιχνίδι και όπως είπε ο TS δεν αλλάζει pc ευκολα. Αφού έχει το budget να πάρει πολύ καλό cpu και να έχει μέτρια κάρτα που να ξέρει ότι πρέπει να αλλάξει όταν θα ξεκινήσει κάποιο άλλο σύγχρονο παιχνίδι.

Στις 15/12/2022 στις 9:10 ΜΜ, c00kieR είπε

Έχω έναν υπολογιστή κοντά στα 10 χρόνια με AMD FX 8150 και κάρτα Rx550, ο οποίος καλά κρατάει ακόμα για Dota 2. Θα με ενδιέφερε λοιπόν να μη χρειαστώ, όσο γίνεται, αναβάθμιση στο μακρινό μέλλον.

Μακροβιότητα θα έχεις μόνο με τον R5800X3D

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 9/1/2023 στις 10:22 ΠΜ, c00kieR είπε

Πήγαινε σε ΑΜ5 , πάρε έναν 7600 απλό μόλις πέσει στα 250 ευρώ, μια μητρική Β650 και 16GB μνήμες DDR5 5200 CL36 που είναι φτηνές πλέον.  Βαλε και μια RX6400 και είσαι οκ για τώρα αλλά με μεγάλες δυνατότητες για Upgrade μελλοντικά όταν το χρειαστείς.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...