Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Έχω ένα Jeep Cherokee 3.7 unlimited του 2004 στο γκαράζ ακίνητο στο γκαράζ εδώ και 8 χρόνια. Το αμάξι έχει παρακράτηση κυριότητας από τράπεζα.
Ήταν από μέλος της οικογενείας μου το οποίο απεβίωσε και τώρα ήρθε ο καιρός  να ασχοληθεί κάποιος με το ζήτημα.
Θα ήθελα ιδανικά να το πουλήσω χωρίς χαρτιά. Πόσο πιστεύετε μπορεί να πιάσει;
Άλλοι μου λένε να το κρατήσω αλλά δεν νομίζω ποτέ να μπορώ να συντηρώ ένα τέτοιο αμάξι και δεν μου χρειάζεται κιόλας.
Εσείς στην θέση μου τι θα κάνατε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Αβραάμ Λίνκολν είπε

Καλησπέρα σας,

Έχω ένα Jeep Cherokee 3.7 unlimited του 2004 στο γκαράζ ακίνητο στο γκαράζ εδώ και 8 χρόνια. Το αμάξι έχει παρακράτηση κυριότητας από τράπεζα.
Ήταν από μέλος της οικογενείας μου το οποίο απεβίωσε και τώρα ήρθε ο καιρός  να ασχοληθεί κάποιος με το ζήτημα.
Άλλοι μου λένε να το κρατήσω αλλά δεν νομίζω ποτέ να μπορώ να συντηρώ ένα τέτοιο αμάξι και δεν μου χρειάζεται κιόλας.

Το γκαράζ είναι ανοιχτό ή κλειστό; Σε κάθε περιπτωση θα χρειαστεί να δώσεις ένα σημαντικό ποσό της τάξης των χιλιάδων ευρώ για να το φέρεις σε μια αξιοπρεπή κατάσταση ώστε να κινηθεί και με ασφάλεια. Σε 1.5- 2 έτη το αμάξι θα έχει γίνει 20 ετων. Δε νομίζω να αξίζει τον κόπο. Αρχικά έξοδα να το κυκλοφορήσεις πάλι συν κόστος καυσίμων συν τακτική και μη συντήρηση συν τέλη κυκλοφορίας συν την οποία απομείωση της αξίας λόγω παλαιότητας. 

Για πώληση μόνο με χαρτιά νόμιμη. Ψάξε αγγελίες με πωλήσεις jeep ίδιας μάρκας μοντέλου αν υπάρχει, επειδή το δικό σου είναι και παλιό και ασυντηρητο για 8 έτη θα πέσει κατά πολύ περισσότερο η τιμή του από το μέσο μεταχειρισμένο ιδίων δεδομένων που μπορεί να κυκλοφορήσει. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Για ανταλλακτικά αν  το δώσει αντε διο τρεις χιλιαδες και αν βρεθεί κανείς να το παρει.

Εχει γινει γίνει τουλαχιστον δηλωση ακινησιας στην εφορεια ή χρωστας και τελη.

Δημοσ.

@Basilhs23___ Ευχαριστώ για την απάντηση σου τα ίδια σκέφτηκα και εγώ. Το γκαράζ είναι κλειστό ναι.  Έχω βρεί κάποιον που το παίρνει για ανταλλακτικά 1000€.

@NikosKallithea Για ανταλλακτικά θα ψάξω απότι φαίνεται Νίκο. Έχει γίνει δήλωση ακινησίας 

Δημοσ.

Αν το πας για ανταλλακτικα καλύτερα μερικα να τα δωσεις εσυ, πχ φαναρια καθίσματα κλπ, πιο πολλα θα βγάλεις.

Βέβαια θελει δουλειά και τρεχαματα

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω πολλά από αμάξια και πόσο μάλλον από πώληση ανταλλακτικών. Θα χρειαστώ κάποιον να με βοηθήσει απότι μου φαίνεται. Τα τρεχάματα είμαι διατεθημένος να τα κάνω αν βγάλω παραπάνω από ένα χιλιάρικο.

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν κυκλοφορεί ιδιαίτερα στη αγορά για να το σπρώξει μόνος του.

Παρόλα αυτά αν έχει χώρο, γνώση και χρόνο είναι και αυτό μια επιλογη.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Αβραάμ Λίνκολν είπε

Καλησπέρα σας,

Καταρχήν η παρακράτηση κυριότητας αίρεται αυτοδίκαια μετά την παρέλευση 7 ετών από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας, εκτός και αν υπάρχει εκκρεμής δικαστική διαδικασία σχετικά με την κυριότητα του οχήματος.

Τώρα αν οι κληρονόμοι δεν θέλετε να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία για να το πουλήσετε κανονικά με χαρτιά μην περιμένετε και πολλά, κανα χιλιάρικο θα έλεγα, δύσκολα για παραπάνω, εκτός αν το κόψετε ανταλλακτικά και το πουλήσετε κομμάτι κομμάτι.

Εγώ στη θέση σου εννοείται ότι θα έκανα τη διαδικασία κληρονομιάς.

Δημοσ.

εγώ να ρωτήσω κάτι?

αφού έχει παρακράτηση κυριότητας πως θα το δώσεις ανταλλακτικά? έστω και χωρίς χαρτιά?

δεν φοβάσαι για ποινικές συνέπειες?

Δημοσ.

@Joshua21 Θα έκανες την διαδικασία κληρονομιάς ώστε να το πουλήσεις με τα χαρτιά του; Για τι χρήματα μιλάμε;

@valadsk Γιαυτό κάνω την συζήτηση εδώ ώστε να πάρω απόψεις. Δεν θα προβώ σε οποιαδήποτε πώληση αν δεν βρω άνθρωπο εμπιστοσύνης 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Αβραάμ Λίνκολν είπε

@Basilhs23___ Ευχαριστώ για την απάντηση σου τα ίδια σκέφτηκα και εγώ. Το γκαράζ είναι κλειστό ναι.  Έχω βρεί κάποιον που το παίρνει για ανταλλακτικά 1000€.

@NikosKallithea Για ανταλλακτικά θα ψάξω απότι φαίνεται Νίκο. Έχει γίνει δήλωση ακινησίας 

Θα σου έλεγα να σκεφτείς σοβαρα να του το δώσεις για τα 1000 ευρώ και μην το πολύ ψάξεις παραπάνω γιατί δύσκολα θα βρεις καλύτερη προσφορά και ευκαιρία, εγώ δοκίμασα να δώσω για ανταλλακτικά ένα αμάξι πολύ παλιό σάπιο και δεν μπόρεσα να βρω κανέναν, βρέθηκε ένας που με κορόιδεψε και μου έφαγε λεφτά, εγώ ήμουν βέβαια σε φάση να φύγει το αμάξι το συντομότερο γιατί είχε προκαλέσει αλλα ζητήματα. Αν αποφασίσεις να το δώσεις ανοιξε πάλι thread να ακούσεις γνώμες και απόψεις ώστε να προστατευθείς γιατί παίζουν πολλές μπινιες λαμογιες και απατεώνες. Γενικά τα παλιά και πλήρως σε ακινησία η σε "ακινησία" είναι να φεύγουν. Φαντάζομαι πως το αμάξι έχει πληρωμένα τέλη η είναι δηλωμένο με ακινησία στην εφορία. Η διαδικασία να το βγάλεις από το γκαράζ αν είναι υπόγειο με ανήφορο θα είναι δύσκολη. Αυτό με τ την παρακράτηση κυριότητας στις άδειες έχει περάσει νέος νόμος και παύει να ισχύει από ένα χρονικό όριο και μετά, μιλάμε να τα κάνεις όλα νομιμα, παρατυπα αλλάζει το πράμα. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Αβραάμ Λίνκολν είπε

@Joshua21 Θα έκανες την διαδικασία κληρονομιάς ώστε να το πουλήσεις με τα χαρτιά του; Για τι χρήματα μιλάμε;

Δεν ξέρω, ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η κατάσταση του, αλλά σίγουρα πολλά περισσότερα από όσα θα πιάσει χωρίς χαρτιά για ανταλλακτικά.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Αβραάμ Λίνκολν είπε

@Basilhs23___ Μάλλον προς τα εκεί καταλήγω, στα 1000€. Μπορείς να με ενημερώσεις σχετικά με τις λαμογιές που μπορούν να προκύψουν ώστε να γνωρίζω

Πρώτον να ξεκαθαρίσεις αν το αμάξι έχει περάσει στην δική σου κυριότητα η θα παραμείνει η κατάσταση μετέωρη. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...