stelios_2809 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Στο εν λόγω laptop , ανοίγοντάς το μια μέρα , είδα ότι είχε οριακή μπαταρία , έτσι έβαλα πάνω τον φορτιστή. Ο υπολογιστής έκλεισε μετά από 2-3 δευτερόλεπτα και από τότε δεν ανοίγει. Οι ενδείξεις στο magsafe είναι πορτοκαλί (ότι φορτίζει) και κάποια στιγμή γίνεται πράσινη (ότι έχει φορτίσει). Ο υπολογιστής δεν λειτουργεί ούτε σε μπρίζα , ούτε σε κατάσταση μπαταρίας. Προσπάθησα μέσω κάποιον βίντεο που είδα για επίλυση αντίστοιχων προβλημάτων αλλά τίποτα. Επειδή πλέον είχε μόνιμα πράσινο λαμπακι , περίμενα 1 μέρα να πέσει η μπαταρία ώστε οριακά να κάνω επαναφορά SMC με shift + control + option + power , αλλά δεν ανοίγει. Όταν πατάω τα κουμπιά και κάνω την επαναφορά αυτή , το πορτοκαλί γυρίζει σε πράσινο για 1-2 δευτερόλεπτα , και ξανά γίνεται πορτοκαλί. Ο φορτιστής μου είναι ταλαιπωρημένος σε 1 σημείο του καλωδίου , αλλά πρακτικά το περισσότερο διάστημα το έχω περάσει έτσι απροβλημάτιστα. Υπάρχει κάποια δοκιμή που μπορώ να κάνω , πριν το δώσω σε κάποια τεχνική υποστήριξη ? Σε περίπτωση που μπορώ να το επαναφέρω ότι καλύτερο, διαφορετικά να έχω μια εικόνα για τι ζημιά μιλάμε. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2022 από stelios_2809
M A T R I X Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 24 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε Καλησπέρα σε όλους, Στο εν λόγω laptop , ανοίγοντάς το μια μέρα , είδα ότι είχε οριακή μπαταρία , έτσι έβαλα πάνω τον φορτιστή. Ο υπολογιστής έκλεισε μετά από 2-3 δευτερόλεπτα και από τότε δεν ανοίγει. Οι ενδείξεις στο magsafe είναι πορτοκαλί (ότι φορτίζει) και κάποια στιγμή γίνεται πράσινη (ότι έχει φορτίσει). Ο υπολογιστής δεν λειτουργεί ούτε σε μπρίζα , ούτε σε κατάσταση μπαταρίας. Προσπάθησα μέσω κάποιον βίντεο που είδα για επίλυση αντίστοιχων προβλημάτων αλλά τίποτα. Επειδή πλέον είχε μόνιμα πράσινο λαμπακι , περίμενα 1 μέρα να πέσει η μπαταρία ώστε οριακά να κάνω επαναφορά SMC με shift + control + option + power , αλλά δεν ανοίγει. Όταν πατάω τα κουμπιά και κάνω την επαναφορά αυτή , το πορτοκαλί γυρίζει σε πράσινο για 1-2 δευτερόλεπτα , και ξανά γίνεται πορτοκαλί. Ο φορτιστής μου είναι ταλαιπωρημένος σε 1 σημείο του καλωδίου , αλλά πρακτικά το περισσότερο διάστημα το έχω περάσει έτσι απροβλημάτιστα. Υπάρχει κάποια δοκιμή που μπορώ να κάνω , πριν το δώσω σε κάποια τεχνική υποστήριξη ? Σε περίπτωση που μπορώ να το επαναφέρω ότι καλύτερο, διαφορετικά να έχω μια εικόνα για τι ζημιά μιλάμε. Για μητρική μου κάνει και όχι για μπαταρία. Αν γνωρίζεις να ανοίξεις το mbp, μπορείς να αφαιρέσεις την μπαταρία με προσοχή και να δοκιμάσεις να κάνεις boot (με το καλώδιο στο mbp) και παράλληλα να δεις αν λειτουργεί το fan. Αν όχι, το πιο πιθανό είναι να έχεις πρόβλημα στη μητρική. Κάτι ακόμα. Έχεις δοκιμάσει να συνδέσεις το λάπτοπ στον φορτιστή, να πατήσεις power και στη συνέχεια να πατήσεις παρατεταμένα cmd+option+r+p για 20''; Αν ναι, ποια είναι η συμπεριφορά του; Αν όχι, δοκίμασε το. Θα πρότεινα να ξεκινήσεις από εδώ και μετά να βάλεις χέρι στο mbp.
mistr4l Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα, Πέρα από αυτά που σου αναφέρει ο φίλος matrix, αυτά τα laptops όταν έχουν πρόβλημα με την μπαταρία είτε δεν ανοίγουν είτε κλείνουν αμέσως. Δοκίμασε τα γιατροσόφια. Προτείνω επίσης να το ανοίξεις (το καπάκι) και απλά να βγάλεις το καλώδιο της τροφοδοσίας της μπαταρίας (χωρίς να την αφαιρέσεις τελείως δλδ, είναι κολλημένη δεν είναι τόσο απλό). Οπότε αφαίρεσε καλώδιο μπαταρίας και άνοιξε το με ρεύμα. Δες τα πρώτα βήματα δηλαδή. Τουλάχιστον να αποκλείσεις το θέμα της μπαταρίας πριν πας σε μητρική.
M A T R I X Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, mistr4l είπε Καλησπέρα, Πέρα από αυτά που σου αναφέρει ο φίλος matrix, αυτά τα laptops όταν έχουν πρόβλημα με την μπαταρία είτε δεν ανοίγουν είτε κλείνουν αμέσως. Δοκίμασε τα γιατροσόφια. Προτείνω επίσης να το ανοίξεις (το καπάκι) και απλά να βγάλεις το καλώδιο της τροφοδοσίας της μπαταρίας (χωρίς να την αφαιρέσεις τελείως δλδ, είναι κολλημένη δεν είναι τόσο απλό). Οπότε αφαίρεσε καλώδιο μπαταρίας και άνοιξε το με ρεύμα. Δες τα πρώτα βήματα δηλαδή. Τουλάχιστον να αποκλείσεις το θέμα της μπαταρίας πριν πας σε μητρική. Έχει δίκιο ο @mistr4l και δεν είναι ξεκάθαρο στην αρχική μου απάντηση. Εννοούσα να αφαιρέσεις τον connector όπως θα δεις και εδώ και όχι όλη την μπαταρία καθώς η αφαίρεση της μπαταρίας δεν είναι κάτι απλό και πρέπει να βγουν αρκετά πραγματάκια. Ξεκίνα από αυτά τα 2 που αναφέρουμε και βλέπουμε. 1
stelios_2809 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, M A T R I X είπε Κάτι ακόμα. Έχεις δοκιμάσει να συνδέσεις το λάπτοπ στον φορτιστή, να πατήσεις power και στη συνέχεια να πατήσεις παρατεταμένα cmd+option+r+p για 20''; Αν ναι, ποια είναι η συμπεριφορά του; Αν όχι, δοκίμασε το. Θα πρότεινα να ξεκινήσεις από εδώ και μετά να βάλεις χέρι στο mbp. το προσπάθησα , δεν κάνει τίποτα. στο μόνο που ανταποκρίνεται είναι shift + control + option + power , στο οποίο απλά στιγμιαία αλλάζει το λαμπάκι της φόρτωσης από πορτοκαλί σε πράσινο. 3 ώρες πριν, M A T R I X είπε Έχει δίκιο ο @mistr4l και δεν είναι ξεκάθαρο στην αρχική μου απάντηση. Εννοούσα να αφαιρέσεις τον connector όπως θα δεις και εδώ και όχι όλη την μπαταρία καθώς η αφαίρεση της μπαταρίας δεν είναι κάτι απλό και πρέπει να βγουν αρκετά πραγματάκια. Ξεκίνα από αυτά τα 2 που αναφέρουμε και βλέπουμε. θα κάνω αυτό τώρα , επανέρχομαι το άνοιξα , νομίζω ότι σωστά αποσύνδεσα τη μπαταρία (φωτό 2) , παρόλα αυτά δεν ανοίγει ούτε τώρα. επίσης με αυτή τη διάταξη το φως στον φορτιστή γίνεται πράσινο , και αμέσως μετά πορτοκαλί , λες και φορτίζει (φωτο 1) κάνω κάτι λάθος ? Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2022 από stelios_2809
mistr4l Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα, Κοίταξε, το παλιό laptop μου έκανε τα ίδια (του 2008) και τελικώς ήταν θέμα μητρικής. Αν καταφέρεις να το ανοίξεις με nvram reset κι ό,τι άλλα αναφέρουν, έχει καλώς. Την στιγμή όμως που έβγαλες την μπαταρία και δεν κάνει boot, τότε το πρόβλημα εντοπίζεται στη μητρική (κάπου στην τροφοδοσία). Ένα συμφορουμίτης εδώ αναλάμβανε τέτοιες δουλειές (δεν τον ξέρω προσωπικά, θυμάμαι απλά πως έγραφε κατά καιρούς). Δεν ξέρω αν βρεις κάποιον να το κοιτάξει. Εικάζω όμως πως είναι πρόβλημα μητρικής και ίσως το κόστος επισκευής είναι απαγορευτικό. Αν πάντως το καταφέρεις και κάνει boot, μην το κλείσεις ποτέ (μόνιμα σε sleep).
stelios_2809 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 ευχαριστώ για το μήνυμά σου. Απλά δεν καταλαβαίνω εφόσον η μπαταρία είναι εκτός (θεωρητικά) , γιατί το καλώδιο ανάβει πράσινο και αμέσως μετά πορτοκαλί , ότι φορτίζει ? μήπως πρέπει να συνεχίσω σε επόμενα βήματα για να αποκόψω τη τροφοδοσία της μπαταρίας ?
mistr4l Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Όχι όχι. Η μπαταρία λειτουργεί κανονικά, την βλέπει το laptop, τη φορτίζει αλλά δεν δίνει σήμα για να ξεκινήσει. Το πρόβλημα δηλαδή - αν ισχύει ό,τι και σ'εμένα παλαιότερα - βρίσκεται σε εκείνη τη "γραμμή" της μητρικής. Στη δική μου περίπτωση δηλαδή, στα αρχικά στάδια ξεκινούσε με nvram reset. Κάποια στιγμή έκανα το λάθος να το κλείσω (shut down) και δεν ξανάνοιξε. Η μπαταρία συνδέεται αποκλειστικά με το καλώδιο που αφαίρεσες. Έχω το ίδιο laptop (mid 2015, 15") κι έχω αλλάξει την μπαταρία δύο φορές. Γνωρίζω την διαδικασία δηλαδή. Επίσης, το έχω δουλέψει και χωρίς μπαταρία (όσο περίμενα να έρθει η καινούρια). Όσο έβλεπε την ελαττωματική δεν ξεκινούσε / έκλεινε. Γι'αυτό προτείναμε να δοκιμάσεις την μπαταρία πρώτα. Ψάξε για διάφορα γιατροσόφια (σε κάποιο κρατάς πατημένα πλήκτρα χωρίς το ρεύμα και το συνδέεις μετά από 10sec, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς τους συνδυασμούς). Αν το καταφέρεις κι ανοίξει, απλά μην το κλείσεις πάλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα