Προς το περιεχόμενο

Honda Vision 110 Vs. Sym Symphony SR 125

insonic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω αν έχει νόημα να κάνουμε συζήτηση για το αν και υπό ποιες συνθήκες το CBS είναι καλύτερο ή όχι του ABS.

Εγώ στέκομαι στο ότι ο φίλος αγοράζει ένα entry-level scooter, άρα μάλλον είναι νέος οδηγός, και στο ότι το ABS είναι υποχρεωτικό νομίζω σε όλα τα νέα μοντέλα από 125cc και πάνω στην ΕΕ. Αυτό κάτι δείχνει.

Επεξ/σία από tasanton
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ για το Sym Symphony SR με το ABS πήγαινα αρχικά αλλά όπου κι αν έχω ρωτήσει μου λένε ότι είναι σε έλλειψη εδώ και σχεδόν ένα χρόνο και παίζει να μην το ξαναφέρουν σαν μοντέλο. Τώρα γιατί το έχουν όλοι στα sites τους και στις αγγελίες τους σαν να το δουλεύουν κανονικά, δεν έχω ιδέα...

Το έχω βρει διαθέσιμο μόνο ως μεταχειρισμένο (φετινό) και σκεφτόμουν αν αξίζει το όλο ρίσκο. Από άλλα μοντέλα της κατηγορίας το μόνο που έχει ABS είναι το Piaggio Liberty 125 στα 2.500 ευρώ περίπου (μονό ABS μπροστά και ταμπούρο πίσω) και μετά το Symphony ST 125 (δικάναλο abs μπρος-πίσω) που λέει κι ο φίλος παραπάνω. Αλλά μ' αυτά και με 'κείνα κοντεύουμε τα 3.000 χιλιάρικα (περίπου 2.800 για να είμαστε πιο ακριβείς). Και λέω +530 ευρώ μόνο για το ABS για ένα κατά τ' άλλα απλό σκούτερ για το καθημερινό πέρα-δώθε στη δουλειά; Που γενικά απ' ό,τι έχω δει σε κριτικές κλπ. αναφέρουν καλή ικανότητα πέδησης για το SR CBS παρά την απουσία του ABS.

2 ώρες πριν, tasanton είπε

Δεν ξέρω αν έχει νόημα να κάνουμε συζήτηση για το αν και υπό ποιες συνθήκες το CBS είναι καλύτερο ή όχι του ABS.

Δεν τίθεται καν ζήτημα όπως ακριβώς το γράφεις , στους ελληνικούς δρόμους το cbs δεν είναι καλύτερο του abs ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ , και όποιος υποστηρίξει το αντίθετο να έρθει να του δώσω το δικό μου μηχανάκι να ρίξει φρένα πανικού μπροστά απο είσοδο βενζινάδικου-πλυντηρίου που μόλις έχει "αμολήσει" τα σαπουνόνερα στο δρόμο.
@insonic μην σκεφτείς καθόλου την επιλογή cbs , καλύτερα να κάνεις υπομονή να έρθει στοκ , η κοιτάς για άλλο μοντέλο η τελευταία λύση μεταχείρο με ότι συνεπάγεται.

• Like 1
  • Thanks 1

12 ώρες πριν, insonic είπε

Κι εγώ για το Sym Symphony SR με το ABS πήγαινα αρχικά αλλά όπου κι αν έχω ρωτήσει μου λένε ότι είναι σε έλλειψη εδώ και σχεδόν ένα χρόνο και παίζει να μην το ξαναφέρουν σαν μοντέλο. Τώρα γιατί το έχουν όλοι στα sites τους και στις αγγελίες τους σαν να το δουλεύουν κανονικά, δεν έχω ιδέα...

Το έχω βρει διαθέσιμο μόνο ως μεταχειρισμένο (φετινό) και σκεφτόμουν αν αξίζει το όλο ρίσκο. Από άλλα μοντέλα της κατηγορίας το μόνο που έχει ABS είναι το Piaggio Liberty 125 στα 2.500 ευρώ περίπου (μονό ABS μπροστά και ταμπούρο πίσω) και μετά το Symphony ST 125 (δικάναλο abs μπρος-πίσω) που λέει κι ο φίλος παραπάνω. Αλλά μ' αυτά και με 'κείνα κοντεύουμε τα 3.000 χιλιάρικα (περίπου 2.800 για να είμαστε πιο ακριβείς). Και λέω +530 ευρώ μόνο για το ABS για ένα κατά τ' άλλα απλό σκούτερ για το καθημερινό πέρα-δώθε στη δουλειά; Που γενικά απ' ό,τι έχω δει σε κριτικές κλπ. αναφέρουν καλή ικανότητα πέδησης για το SR CBS παρά την απουσία του ABS.

Ναι το ABS αξιζει τα +530Ε ΧΑΛΑΡΟΤΑΤΑ. Μια τουμπα να φας εξαιτιας της ελλειψης ABS ,να τα τα 530Ε. Μη το σκεφτεις καν να παρεις κατι χωρις. Δες στη τελικη μεταχειρισμενο με ABS παρα καινουργιο χωρις.

• Like 1
  • Thanks 1

Ευχαριστώ παίδες για τις συμβουλές και τις απόψεις σας. Σίγουρα ως πιο πεπειραμένοι αναβάτες έχετε σημαντική εμπειρία και ακούω αυτό που λέτε. Φέτος θα το φάω το δώρο σε ABS μάλλον :lol:  Με βλέπω να καταλήγω στο ST 125 παρ' όλο που θα το προτιμούσα αερόψυκτο. Όχι τίποτ' άλλο αλλά στην ίδια τιμή έχει το 200άρι ST μαζί με μπαγκαζιέρα (αλλά δεν μου κάνει λόγω διπλώματος :-().

Επί τη ευκαιρία καλές γιορτές σε όλους!

1 ώρα πριν, insonic είπε

Ευχαριστώ παίδες για τις συμβουλές και τις απόψεις σας. Σίγουρα ως πιο πεπειραμένοι αναβάτες έχετε σημαντική εμπειρία και ακούω αυτό που λέτε. Φέτος θα το φάω το δώρο σε ABS μάλλον :lol:  Με βλέπω να καταλήγω στο ST 125 παρ' όλο που θα το προτιμούσα αερόψυκτο. Όχι τίποτ' άλλο αλλά στην ίδια τιμή έχει το 200άρι ST μαζί με μπαγκαζιέρα (αλλά δεν μου κάνει λόγω διπλώματος :-().

Επί τη ευκαιρία καλές γιορτές σε όλους!

Άμα είσαι κάτω από την Λάρισα μην το σκέφτεσαι για αερόψυκτο 

• Thanks 1

Στις 21/12/2022 στις 3:41 ΜΜ, Dantε είπε

Μη παρεις κατι χωρις ABS. Σε καμια περιπτωση.

Επισης το Vision ειναι χονδα μονο στο ονομα. Ειναι κατηγοριας κινεζου κατα τα αλλα.

κινεζος ειναι sym κλπ το vision δεν ειναι κινεζος ειναι κινεζια (noname πραγμα στην πραξη)

11 ώρες πριν, Tasos19s είπε

Άμα είσαι κάτω από την Λάρισα μην το σκέφτεσαι για αερόψυκτο 

Οτι δηλαδη εχουν θεμα θερμοκρασιων ολα τα αεροψυκτα 125αρια που κυκλοφορουν εκει εξω σχεδον 100 χρονια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως το Sym Symphony ST 200 βγάζει πρόβλημα, χαλάει η φλάντζα, οπότε αρχίζει να χάνει λάδια.Το λέει απο το 03:20" και μετά.Νομίζω λέει και για τρίξιμο που οφείλεται στο σινεμπλόκ, πιθανόν παρόμοιο πρόβλημα να έχει και το SR125, ψάξ'το:

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Thanks 1

Να ξαναγράψω τη γνώμη μου:

- Οπωσδήποτε με ABS

- Καλύτερα υγρόψυκτο

- Τα SYM είναι "σκυλιά" αλλά δεν έχουν τα καλούδια της Honda. 8 χρόνια είχα SYM και δεν κατάλαβε τίποτα.

- Αν σε παίρνει και μπορείς, πάρε κανονικό δίπλωμα για να ανέβεις κατηγορία π.χ. στα 200cc. Ίδια σχεδόν τιμή με τα 125cc και περισσότερες επιλογές.

• Like 1
  • Thanks 1

Στις 23/12/2022 στις 10:06 ΠΜ, dtk-386 είπε

Δεν σε βλέπω να καταλήγεις με αυτά που γράφονται εκατέρωθεν εδώ μέσα.😄

Χαχαχα, ισχύει! Φαίνεται ότι όντως δεν υπάρχει μια επιλογή στην οποία να συμφωνούμε ότι είναι κάπως κοινά αποδεκτή αλλά δεν πειράζει. Εξάλλου δύσκολα κάποιος έχει προσωπικές εμπειρίες από όλα τα μοντέλα για να έχει όλη την εικόνα οπότε ο καθένας προσπαθεί να συνδυάσει τη δική του αλήθεια με αυτήν των άλλων. Όντως απέκτησα περισσότερους προβληματισμούς απ' ότι είχα αρχικά, αλλά είναι ωραία η ανταλλαγή απόψεων και η κουβεντούλα.

Στις 23/12/2022 στις 10:56 ΠΜ, tasanton είπε

Να ξαναγράψω τη γνώμη μου:

- Οπωσδήποτε με ABS

- Καλύτερα υγρόψυκτο

- Τα SYM είναι "σκυλιά" αλλά δεν έχουν τα καλούδια της Honda. 8 χρόνια είχα SYM και δεν κατάλαβε τίποτα.

- Αν σε παίρνει και μπορείς, πάρε κανονικό δίπλωμα για να ανέβεις κατηγορία π.χ. στα 200cc. Ίδια σχεδόν τιμή με τα 125cc και περισσότερες επιλογές.

Ευχαριστώ για την ανακεφαλαίωση, βοηθάει. Όσο για το δίπλωμα, μόλις έδωσα τα χρήματα για τα μαθήματα και την επέκταση σε Α1, θεωρώ ότι είναι κρίμα να τα "πετάξω" και να ξαναμπώ στην όλη διαδικασία και να πάει ακόμα παραπίσω η αγορά του σκούτερ. Επίσης, στα 200 cc είναι πιο ακριβή μετά η καθημερινή χρήση λόγω υψηλότερης κατανάλωσης (και ίσως συντήρησης).

Εάν συνυπολογίσω όλες τις απόψεις των φίλων εδώ (για τις οποίες ευχαριστώ θερμά), η ιδανική επιλογή θα ήταν *μάλλον* το Honda SH125i που έχει και δικάναλο ABS και είναι και υγρόψυκτο και Honda και έχει όλα τα καλά. Αλλά το να δώσω 4 χιλιάρικα για ένα πρώτο σκούτερ, που δεν ξέρω στην τελική πώς θα εξελιχθεί και το όλο "πείραμα" με τη μηχανή, δεν μπορώ να το δικαιολογήσω για τη δική μου περίπτωση. Οπότε αναγκαστικά πρέπει να κάνω "εκπτώσεις" και να κοιτάξω περισσότερο τα απολύτως απαραίτητα για κάποιον που απλά θέλει να πηγαινοέρχεται στη δουλειά του.

Πέτυχα κι εγώ τη χειρότερη εποχή να αγοράσω. Βλέπω πού ήταν οι τιμές πριν ένα χρόνο για τα ίδια μοντέλα ακριβώς... δράμα οι αυξήσεις!

21 ώρες πριν, Tasos19s είπε

Να γράψω κι εγώ την δίκη μου 

Παρε vision 

Αν έχεις λίγα λεφτά πάρε το sh mode 

Αυτα 

Έχουμε αλλάξει 15 μηχανές 

Κατι ξέρουμε 

Επίσης, θενκς! Έχω περιέργεια στις 15 μηχανές πόσες ήταν Honda; :lol: Πέρα από την πλάκα πάντως, με είχε ψήσει η πρότασή σου για το SH mode 125 αλλά μετά που πήγε η συζήτηση στο SYMPHONY ST 125 που δίνει τα πάντα-όλα (δικάναλα ABS, τεράστιους χώρους, βολική θέση ρεζερβουάρ)  και κοστίζει και 100+ ευρώ λιγότερα μπήκε κι άλλο δίλημμα.

Έλα και καλή παραμονή σε όλους!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, Tasos19s είπε

Να γράψω κι εγώ την δίκη μου 

Παρε vision 

Αν έχεις λίγα λεφτά πάρε το sh mode 

Αυτα 

Έχουμε αλλάξει 15 μηχανές 

Κατι ξέρουμε 

Θα συμφωνησω απολυτα.Καλα Χριστουγεννα.

Επεξ/σία από arisg90

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...