Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοίτα μπας και σάπισε η ψύκτρα ωρε και δεν πατάει στην cpu καλά και ψήνεται μόλις ανοίγεις το pc

και γι αυτό σβήνει για προστασία  για να μην καεί..

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/12/2022 στις 10:54 ΜΜ, Feor είπε

Ανάβω το pc, ανοίγει για 3 Δευτερολεπτα και σβήνει. Το ίδιο για πολλές φορές.

@Feor Αν και ψάχνεστε για νέο σύστημα, μπορείτε να κάνετε μια τελευταία δοκιμή μήπως έχει πρόβλημα και το bios και θέλει επαναφορά όπως ανέφερε ένα μέλος εδώ:

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 14/12/2022 στις 10:54 ΜΜ, Feor είπε

Το πρόβλημα ειναι:

Ανάβω το pc, ανοίγει για 3 Δευτερόλεπτα και σβήνει. Το ίδιο για πολλές φορές.

Καλησπέρα, τους τελευταίους 5-6 μήνες έχω και εγώ περίπου το ίδιο πρόβλημα με έναν παλιό σταθερό υπολογιστή (σχεδόν 14 χρονών). Σε τυχαίες στιγμές (μπορεί 1-2 φορές στο δίμηνο, δεν είμαι σίγουρος) εκεί που πάω να το ανοίξω σβήνει στα 2-3 δευτερόλεπτα και μετά ανοιγοκλείνει σαν τρελό μέχρι να γυρίσω τον διακόπτη στο off. Επίσης το άλλο που μπορεί να συμβεί (και ακόμα χειρότερο) είναι να σβήσει εκεί που δουλεύω και μετά ξεκινάει πάλι η ίδια ιστορία. Μόνο με CMOS reset επαναφέρεται.

Αρχικά πίστευα ότι έφταιγε το τροφοδοτικό και το άλλαξα, αλλά τζίφος. Μέχρι σήμερα δεν έχω καταλάβει τι φταίει, αν και υποπτεύομαι την μητρική.

Δημοσ.
Στις 14/12/2022 στις 11:09 ΜΜ, duffyduck είπε

ή το πολύμπριζο (σπάνιο αλλά μου έτυχε πολύ πρόσφατα)

Και σταθεροποιητής να πούμε, έχω βάλει έναν κινέζικο και έδειχνε στις οθόνες του 215volt πριν 5 μέρες  με αυτή την τάση αν ήταν αληθινή θα έσβηναν όλα πιστεύω άλλα όταν είχα βάλει πολυμετρο στο πολύριζο με έδειξε 240ν δεν είναι πολύ αυτή η τάση που δίνει;  

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, SciManiac είπε

Μέχρι σήμερα δεν έχω καταλάβει τι φταίει, αν και υποπτεύομαι την μητρική.

Δοκιμάσατε αυτό που ανέφερα πάνω; (αν έχει dual bios ή μητρική)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Δοκιμάσατε αυτό που ανέφερα πάνω; (αν έχει dual bios ή μητρική)

Προς το παρόν δουλεύει κανονικά, αυτό που ανέφερα το παθαίνει σε ανυποψίαστο χρόνο.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει το bios; Θα δοκιμάσω αυτό που αναφέρθηκε καλού κακού.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, SciManiac είπε

Προς το παρόν δουλεύει κανονικά, αυτό που ανέφερα το παθαίνει σε ανυποψίαστο χρόνο.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει το bios; Θα δοκιμάσω αυτό που αναφέρθηκε καλού κακού.

Μεσα στο bios τις τασεις του τροφοδοτικού τις κοίταξες; ειναι φυσιολογικές; 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, panos0100 είπε

Μεσα στο bios τις τασεις του τροφοδοτικού τις κοίταξες; ειναι φυσιολογικές; 

Οχι δεν κοίταξα, δεν τις πείραξα καν βασικά, όλα είναι στα default.

Δημοσ.
Στις 17/12/2022 στις 1:35 ΠΜ, manolis940 είπε

Καιρός του ήτανε ..... Πάμε γι άλλα. Ελπίζω τουλάχιστον να μην τζιγκουνεύτηκες το τροφοδοτικό έτσι ώστε να πας σε ένα νέο καλό σύστημα ;)

δεν ηταν καιρος του ...γιατι σε κανεναν δεν περισσευουν 600 η 700 ευρω για νεο pc ...εγω το δικο μου δεν το εχω αλλαξει αν δεν τα κακαρώσει 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, SciManiac είπε

Οχι δεν κοίταξα, δεν τις πείραξα καν βασικά, όλα είναι στα default.

Οι τασεις οι κεντρικές του τροφοδοτικού τα +12V +3,3V +5V αυτές είναι φυσιολογικές;  οχι οι τασεις του επεξεργαστη και τις ραμ που ειναι για OC

Δημοσ.
19 ώρες πριν, life is music είπε

δεν ηταν καιρος του ...γιατι σε κανεναν δεν περισσευουν 600 η 700 ευρω για νεο pc ...εγω το δικο μου δεν το εχω αλλαξει αν δεν τα κακαρώσει 

Μπορείς πάντα να πληρώσεις μια μεταχειρισμένη μητρική και να μείνεις με ένα intel 2ης Γενιάς. Αν είσαι τυχερός μπορεί κάπου να βρεις και καμιά καινούργια, δυσκολάκι βέβαια γιατί μιλάμε για σχεδόν 20 χρόνια πίσω ! ;)

Ένα αντίστοιχο, ίσως και καλύτερο update σε cpu-mobo-ram που θα το κάνεις με celeron σήμερα, δεν κοστίζει όσο λες.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Μπορείς πάντα να πληρώσεις μια μεταχειρισμένη μητρική και να μείνεις με ένα intel 2ης Γενιάς. Αν είσαι τυχερός μπορεί κάπου να βρεις και καμιά καινούργια, δυσκολάκι βέβαια γιατί μιλάμε για σχεδόν 20 χρόνια πίσω ! ;)

Ένα αντίστοιχο, ίσως και καλύτερο update σε cpu-mobo-ram που θα το κάνεις με celeron σήμερα, δεν κοστίζει όσο λες.

ok

Δημοσ.
Στις 20/12/2022 στις 8:44 ΜΜ, panos0100 είπε

Και σταθεροποιητής να πούμε, έχω βάλει έναν κινέζικο και έδειχνε στις οθόνες του 215volt πριν 5 μέρες  με αυτή την τάση αν ήταν αληθινή θα έσβηναν όλα πιστεύω άλλα όταν είχα βάλει πολυμετρο στο πολύριζο με έδειξε 240ν δεν είναι πολύ αυτή η τάση που δίνει;  

5V κάτω απ' τα 220 και θα σβήσει;;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, manolis940 είπε

χιλιες φορες μεταχειρισμένη με 40 -50 ευρω παρα 400 ευρω για μητρικη επεξεργαστη μνημες 

• Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, life is music είπε

χιλιες φορες μεταχειρισμένη με 40 -50 ευρω παρα 400 ευρω για μητρικη επεξεργαστη μνημες 

Το κάνεις επίτηδες για να κλειδώσει το θέμα για ΣΠΑΜ ; 2 λεπτά δεν μπορείς να αφιερώσεις πριν γράψεις κάτι; Δες από εμένα που τα αφιέρωσα!

G6900 σύμφωνα με το passmark καλύτερος απ' αυτόν που είχε ο TS

image.png.cc2325f4e3e9d80c58427270e45c07c0.png

Αν τα σπάσεις σε διαφορετικά καταστήματα βγαίνουν κάπου στα 30€ φθηνότερα !

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...