gii Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα σας είμαι φοιτητής στο τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής του οπα και ψάχνομαι λίγο στο κλάδο των χρηματοοικονομικών τι μπορώ να κάνω μέσα στα φοιτητικά μου χρόνια ώστε να βγω πιο έτοιμος στην αγορά εργασίας ένας καθηγητής μου είπε για το fintech . Από αυτό που έχω κοιτάξει είναι ένα πάντρεμα χρηματοοικονομικών και προγραμματισμού και μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον και κερδοφόρο καθώς είναι κάτι σύγχρονο . Είναι κάποιος στο κλάδο η γνωρίζει μέσω τρίτου σε ποια μαθήματα πρέπει να δώσω παραπάνω βάση και γενικά τι μπορώ να κάνω μόνος μου ώστε να είμαι πιο έτοιμος για την αγορά εργασίας και επίσης αν το επάγγελμα είναι όντως κερδοφόρο(σε γενικές γραμμές); Ο καθηγητής μου είπε ότι χρειάζονται καλά μαθηματικά στα οποία δεν είμαι τόσο δυνατός πράγμα που με απογοήτευσε . Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων μπορείτε να μου απαντήσετε είτε εδώ είτε σε dm🙂
Moderators Kercyn Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Όποιος θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με προγραμματισμό χωρίς να του αρέσει είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Με τη ζήτηση που υπάρχει, γιατί λες δεν έχουν γίνει όλοι προγραμματιστές; Αν σου φαίνεται ενδιαφέρον ο κλάδος, ξεκίνα να ψάχνεις! Υπάρχουν ένα σωρό sites με courses (δωρεάν και μη), όπως και το YouTube. 1 1
George_pzg21 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Στις 14/12/2022 στις 3:59 ΜΜ, gii είπε Καλησπέρα σας είμαι φοιτητής στο τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής του οπα και ψάχνομαι λίγο στο κλάδο των χρηματοοικονομικών τι μπορώ να κάνω μέσα στα φοιτητικά μου χρόνια ώστε να βγω πιο έτοιμος στην αγορά εργασίας ένας καθηγητής μου είπε για το fintech . Από αυτό που έχω κοιτάξει είναι ένα πάντρεμα χρηματοοικονομικών και προγραμματισμού και μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον και κερδοφόρο καθώς είναι κάτι σύγχρονο . Είναι κάποιος στο κλάδο η γνωρίζει μέσω τρίτου σε ποια μαθήματα πρέπει να δώσω παραπάνω βάση και γενικά τι μπορώ να κάνω μόνος μου ώστε να είμαι πιο έτοιμος για την αγορά εργασίας και επίσης αν το επάγγελμα είναι όντως κερδοφόρο(σε γενικές γραμμές); Ο καθηγητής μου είπε ότι χρειάζονται καλά μαθηματικά στα οποία δεν είμαι τόσο δυνατός πράγμα που με απογοήτευσε . Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων μπορείτε να μου απαντήσετε είτε εδώ είτε σε dm🙂 Μάθε python-R and Matlab...
Μακιαβέλλι Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα. Οι Fintech δεν είναι επάγγελμα, είναι ας πούμε "τύπος" εταιρίας. Το πάντρεμα δεν έχω δει να γίνεται ιδιαίτερα με την μορφή που θεωρούμε ότι "ξέρω οικονομικά, ξέρω προγραμματισμό άρα είμαι one man department για μια fintech εταιρία ". Σε μεγάλες εταιρίες (και οι fintech είναι μεγάλες) η εξειδίκευση στην δουλειά σου είναι πολύ έντονη. Ή θα είσαι στο financial της εταιρίας ή σε κάποια ομάδα που χρησιμοποιεί προγραμματισμό. Τώρα αν είσαι dev αλλά έχεις solid background στα οικονομικά, φυσικά θα βοηθήσει στον τρόπο που σκέφτεσαι αλλά δεν θα είσαι και decision maker ποτέ. 1
gii Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε Καλησπέρα. Οι Fintech δεν είναι επάγγελμα, είναι ας πούμε "τύπος" εταιρίας. Το πάντρεμα δεν έχω δει να γίνεται ιδιαίτερα με την μορφή που θεωρούμε ότι "ξέρω οικονομικά, ξέρω προγραμματισμό άρα είμαι one man department για μια fintech εταιρία ". Σε μεγάλες εταιρίες (και οι fintech είναι μεγάλες) η εξειδίκευση στην δουλειά σου είναι πολύ έντονη. Ή θα είσαι στο financial της εταιρίας ή σε κάποια ομάδα που χρησιμοποιεί προγραμματισμό. Τώρα αν είσαι dev αλλά έχεις solid background στα οικονομικά, φυσικά θα βοηθήσει στον τρόπο που σκέφτεσαι αλλά δεν θα είσαι και decision maker ποτέ. Αυτή που είναι στα χρηματοοικονομικά δεν χρησιμοποιούν προγραμματισμό;
Μακιαβέλλι Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, gii είπε Αυτή που είναι στα χρηματοοικονομικά δεν χρησιμοποιούν προγραμματισμό; Εγώ όσους έχω δει όχι, άντε κάνα απλό query SQL είναι ο προγραμματισμός τους. Μπορεί να συνεργάζεται στενά ένας dev με το financial department, αλλά με τόση μεγάλη εξειδίκευση που απαιτείται χλωμό να ασχολείται και με τα δύο σαν ρόλος. Φυσικά εξαιρούνται όσοι είναι σε r&d, όπως σε όλα τα αντικείμενα αλλά μιλάμε για μια χούφτα εταιρίες που το κάνουν με μια χούφτα ανθρώπους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα