Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά σύνδεσης Fiber to the home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
5 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ο οτε για να περασει δικτυο εντος της οικοδομής πρεπει ο ηλεκτρολογος να εχει καταθέσει τα σχέδια στο αντίστοιχο τμημα και να έχουν παρει έγκριση, υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για αυτο οι οποίοι περιγράφονται αναλυτικά και τους γνωρίζουν οι ηλεκτρολόγοι, αν δεν έχει εγκριθεί ή δεν εχει κατατεθεί το σχέδιο και η κατασκευη της πολυκατοικίας ο οτε την αγνοεί 

Αναμονή λοιπον για την κλασική διαδικασία 

Επειδή έγινε απο την αρχή ο Οτε είπε στον ηλεκτρολόγο ότι θέλει δίοδο τουλάχιστον 2χ3 cm , υπάρχουν σχεδία κανονικά τα δώσαμε στον εργολάβο (ο άνθρωπος ήταν πολύ εξυπηρετικός) άλλα τελικά δεν πήρε έγκριση μετά από 400 τηλεφωνά - και από αυτόν και από εμάς - γιατί δεν δέχονται να είναι χωνευτή η εγκατάσταση γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε περίπτωση βλάβης

Όλο το συγκρότημα είχε το ίδιο θέμα , παρόλο πριν μπούνε οι σωλήνες ο ηλεκτρολόγος είχε μιλήσει με ΟΤΕ , και 3ις διαφορετικούς εργολάβους που του έδωσαν να μιλήσει

Η επίσημη απάντηση του ΟΤΕ είναι ότι αν δεν υπάρχει εξωτερικό κανάλι να είναι προσβάσιμο σε όλο το μήκος δεν γίνεται τουλάχιστον στη δεδομένη χρονική περίοδο να δώσουν εκγριση για χωνευτή εγκατάσταση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/12/2022 στις 4:37 ΜΜ, phanispal είπε

Εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι, δε μεταφέρονται οι συνδέσεις και τα συμβόλαια σε άλλη διεύθυνση.

Λογικά θα επωμιστείς πρόστιμο για πρόωρη λύση του υφιστάμενου συμβολαίου και θα πρέπει να αρχίσεις απ' την αρχή τις διαδικασίες για το νέο διαμέρισμα.

- Αυτό που γράφεις μου το είχαν πει 3 τουλάχιστον υπάλληλοι του ΟΤΕ (για σύνδεση FTTH) και μάλιστα ο ένας σε τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρχε καταγραφή της, ενώ ο ένας από τους άλλους δύο ήταν τεχνικός.

- Τελικά πληροφορήθηκα ένα χρόνο μετά, εδώ στο Insomnia, ότι ήταν λάθος πληροφόρηση (ή παραπληροφόρηση) κάτι που αναγκάστηκε εκ των υστέρων να επιβεβαιώσει 4ος διαφορετικός υπάλληλος του ΟΤΕ και ...αφού το έψαξε για αρκετή ώρα.

Επεξ/σία από filipN

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικώς μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και συνεννοήσεις με την cosmote, έγινε αίτηση για νέα σύνδεση FTTH. Αντί για διαχειριστή, το πρόσωπο επικοινωνίας θα είναι ο κατασκευαστής από τώρα που είναι σε τελικό στάδιο οικοδομής. Ευτυχώς και ο κατασκευαστής ήταν συνεννοήσιμος και μου είπε ότι θα δούνε και με τον εργολάβο της cosmote ποιος θα είναι ο καλύτερος τρόπος να περάσει η οπτική ίνα στους κοινόχρηστους χώρους και στα διαμερίσματα. Δυστυχώς αν επέλεγα να μεταφέρω την υφιστάμενη FTTH σύνδεσή μου υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να μείνω μεγάλο διάστημα χωρίς internet, οπότε θα γίνει αυτή η νέα σύνδεση και την παλιά θα την διακόψω τον Φεβρουάριο όταν μετακομίσω με πρόστιμο 70 ευρώ επειδή το συμβόλαιο λήγει τον Σεπτέμβρη. Από ότι μου είπαν από την cosmote μπορεί και να το παρακάμψουμε, είναι κάτι που θα το δούμε.

Επεξ/σία από Insane84
  • Like 1

Αυτό που συμβαίνει είναι άξιο αναφοράς. Σε χρόνο dt από την αίτησή μου, η οποία μάλιστα ήταν τηλεφωνική και ηλεκτρονική για να μην τρέχω σε καταστήματα, μου έστειλαν τον εξοπλισμό για την νέα σύνδεση και το συνεργείο μετά από τηλεφωνική ενημέρωση και σε εμένα, πήγε στην οικοδομή και συμφώνησαν με τον κατασκευαστή για το πως θα περάσουν την οπτική ίνα. Μάλιστα με ξαναπήρε ο υπεύθυνος, για να με ενημερώσει ότι τα συμφώνησαν με τον κατασκευαστή και ότι σε μια εβδομάδα θα είναι όλα έτοιμα  μέχρι τους κατανεμητές. Μου είπε και ότι μπήκε στο διαμέρισμα για να δει πως θα οδευτεί εκ των υστέρων η οπτική ίνα και που θα βάλουν το πριζάκι. Τα καλά λοιπόν πρέπει να λέγονται και όχι μόνο να γκρινιάζουμε. Εκτός και αν με έχουν μπερδέψει με κάποιον διάσημο...

• Like 1

• Moderators
3 ώρες πριν, Insane84 είπε

Αυτό που συμβαίνει είναι άξιο αναφοράς. Σε χρόνο dt από την αίτησή μου, η οποία μάλιστα ήταν τηλεφωνική και ηλεκτρονική για να μην τρέχω σε καταστήματα, μου έστειλαν τον εξοπλισμό για την νέα σύνδεση και το συνεργείο μετά από τηλεφωνική ενημέρωση και σε εμένα, πήγε στην οικοδομή και συμφώνησαν με τον κατασκευαστή για το πως θα περάσουν την οπτική ίνα. Μάλιστα με ξαναπήρε ο υπεύθυνος, για να με ενημερώσει ότι τα συμφώνησαν με τον κατασκευαστή και ότι σε μια εβδομάδα θα είναι όλα έτοιμα  μέχρι τους κατανεμητές. Μου είπε και ότι μπήκε στο διαμέρισμα για να δει πως θα οδευτεί εκ των υστέρων η οπτική ίνα και που θα βάλουν το πριζάκι. Τα καλά λοιπόν πρέπει να λέγονται και όχι μόνο να γκρινιάζουμε. Εκτός και αν με έχουν μπερδέψει με κάποιον διάσημο...

Kαλο θα ήταν να πας να δεις που θέλεις εσύ να μπει το μπριζακι τους , αυτοί για λογούς οικονομίας θα το βάλουν όσο πιο κοντά στην είσοδο βρούνε μπιζα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά, από ότι μου είπε και ο κατασκευαστής, στην ντουλάπα του διαδρόμου μόνο μπορεί να μπει το ρούτερ, γιατί εκεί καταλήγουν όλα τα καλώδια του διαμερίσματος (UTP κτλ), οπότε δεν θα έχουν άλλη επιλογή...

Επεξ/σία από Insane84

• Moderators
2 ώρες πριν, Insane84 είπε

Βασικά, από ότι μου είπε και ο κατασκευαστής, στην ντουλάπα του διαδρόμου μόνο μπορεί να μπει το ρούτερ, γιατί εκεί καταλήγουν όλα τα καλώδια του διαμερίσματος (UTP κτλ), οπότε δεν θα έχουν άλλη επιλογή...

Τον τεχνικό που θα έρθει δεν θα τον νοιάζει να δει που τερματίζουν τα καλώδια utp θα μπει στο σπίτι, αν δει εκεί μπροστά μπριζα εκεί θα πάει και την μπριζα της οπτικής, για αυτό σου λέω φροντησε να τον ενημερώσεις με κάποιο τρόπο ότι θέλεις η μπριζα της οπτικής να μπει στη ντουλάπα που λες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Inuyasha

Δεν υπάρχει περίπτωση να την βάλει αλλού. Του το έχω πει ήδη και θα είμαστε και από πάνω του όταν θα έρθει. Επίσης έτσι όπως θα μπουν οι κατανεμητές από τον φωταγωγο εκεί βολεύει να πάει σαν μικρότερη διαδρομή. 

@SaFiS

Δεν κατάλαβα. Σου αρέσει ή δε σου αρέσει? 🤔

Επεξ/σία από Insane84

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι ήθελα να πω καλό λόγο? Μάλλον εχουμε μπλεχτεί τώρα. Καταρχήν ο εργολάβος είπε ότι δε μπορεί τελικά να περάσει οπτική ίνα από τον φωταγωγο, αλλά μπορεί μόνο να οδηγηθεί μέσω του κλιμακοστασιου. Στη συνέχεια θα περάσει η οπτική ινα μέσα στο διαμέρισμα και θα βάλουν μπριζακι σε θέση κοντά στην εξώπορτα που είναι οι πρίζες. Του είπε ο κατασκευαστής ότι θέλουμε να πάει στη ντουλάπα που καταλήγει το δίκτυο αλλά εκείνος του είπε ότι δε θα χει κάποιο πρόβλημα και ότι θα δίνει στο δίκτυο από την πρίζα δικτύου που βρίσκεται κοντά στην εξώπορτα. Φαντάζομαι ότι λέει αρλούμπες, άρα είμαι έτοιμος για μαχη μέχρι που ο κατασκευαστής μου είπε το άλλο ωραίο. Ότι σε επικοινωνία που είχε με τον ΟΤΕ για τις τηλεφωνικές γραμμές της οικοδομής, του είπανε ότι δε θα περάσουν χαλκό αλλά οπτικη ίνα. Όταν τους είπε ότι έχει κάνει ήδη ραντεβού για οπτική ίνα και τα έχουν συμφωνήσει με εργολάβο της cosmote να περάσει εξωτερικά, του είπαν να τους διώξει και να μην ασχοληθεί μαζί τους. Μέτα απο επικοινωνία με την cosmote μετά από δικό τους τηλεφώνημα ώστε να κλείσουμε ραντεβού για να περάσουνε την οπτική ινα στο κλιμακοστασιο και στο διαμέρισμα, τους είπα όλα αυτά και να μιλήσουν και με τον κατασκευαστή και μου είπαν ότι θα το δούνε. Εδώ και μια εβδομάδα καμία ενημέρωση.... Χάος... 

Επεξ/σία από Insane84

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...