18theo12 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να συζητήσω μαζί σας τον προβληματισμό μου σχετικά με την επαγγελματική μου ζωή. Είμαι 25 χρονών και έχω ένα πτυχίο φιλολογίας ενώ τώρα τελειώνω και το μεταπτυχιακό μου πάλι στον κλάδο της εκπαίδευσης, παράλληλα εργάζομαι εδώ και ένα χρόνο ως πωλητής σε μεγάλη εμπορική αλυσίδα. Το πρόβλημά μου είναι πως έχω αρχίσει να κουράζομαι με τις πωλήσεις γιατί βλέπω πως δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη και ο μισθός είναι πενιχρός. Στο αντικείμενό μου δεν μπορώ να βρω κάποια εργασία παρά μόνο ιδιαίτερα τα οποία όμως βλέπω ως συμπληρωματική δουλειά που δεν προσφέρει ούτε ασφάλεια αλλά ούτε και ένσημα. Εδώ και ένα χρόνο μου έχει μπει η ιδέα να κάνω ένα δεύτερο πτυχίο σε εντελώς διαφορετικό κλάδο από αυτόν που σπούδασα, στον τομέα της ψυχολογίας με εξ αποστάσεως εκπαίδευση γιατί παράλληλα πρέπει να συνεχίσω να εργάζομαι (Eυρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου). Αφενός είναι ένας κλάδος που με παρακινεί να ασχοληθώ μαζί του, αφετέρου ίσως με βοηθήσει να βρω πιο εύκολα εργασία στο μέλλον έχοντας δύο πτυχία. Σκέφτηκα βέβαια να συνεχίσω με δεύτερο μεταπτυχιακό, ξανά στον κλάδο μου, ωστόσο δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να παιδευτώ άλλα πόσα χρόνια γιατί πραγματικά πρόκειται για έναν υπερβολικά κορεσμένο κλάδο. Γενικότερα έχω κουραστεί πολύ με επιμορφώσεις, σεμινάρια κλπ, και ώρες ώρες με πιάνει μια απελπισία ότι θα ξεμείνω να κάνω πάντοτε ανειδίκευτες κακοπληρωμένες δουλειές. Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε, οποιαδήποτε συμβουλή είναι δεκτή.
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 21 ώρες πριν, 18theo12 είπε Σκέφτηκα βέβαια να συνεχίσω με δεύτερο μεταπτυχιακό, ξανά στον κλάδο μου, ωστόσο δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να παιδευτώ άλλα πόσα χρόνια γιατί πραγματικά πρόκειται για έναν υπερβολικά κορεσμένο κλάδο. Γενικότερα έχω κουραστεί πολύ με επιμορφώσεις, σεμινάρια κλπ, και ώρες ώρες με πιάνει μια απελπισία ότι θα ξεμείνω να κάνω πάντοτε ανειδίκευτες κακοπληρωμένες δουλειές. Αφου το καταλαβαινεις και μονος σου, οι σπουδες σου ειναι σε εναν υπερβολικα κορεσμενο κλαδο. Σε τι θα σε βοηθησει ακομη ενα πτυχιο κι ακομη ενα μεταπτυχιακο? Αποψη μου ασε τα πτυχια και βρες εναν τομεα που σε ενδιαφερει και δωσε βαση εκει να αποκτησεις επαγγελματικη εμπειρια. Εχεις σκεφτει να κοιταξεις να πας προς HR? Η τουριστικα?
shrimpycat Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Και η ψυχολογία έχει κορεσμό. Θα σκεφτόσουν να έδινες κατατακτήριες σε έναν διαφορετικό κλάδο όπως νοσηλευτική; Ή εργοθεραπεία; 1
yannis27gr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 14/12/2022 στις 12:36 ΠΜ, 18theo12 είπε Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να συζητήσω μαζί σας τον προβληματισμό μου σχετικά με την επαγγελματική μου ζωή. Είμαι 25 χρονών και έχω ένα πτυχίο φιλολογίας ενώ τώρα τελειώνω και το μεταπτυχιακό μου πάλι στον κλάδο της εκπαίδευσης, παράλληλα εργάζομαι εδώ και ένα χρόνο ως πωλητής σε μεγάλη εμπορική αλυσίδα. Το πρόβλημά μου είναι πως έχω αρχίσει να κουράζομαι με τις πωλήσεις γιατί βλέπω πως δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη και ο μισθός είναι πενιχρός. Στο αντικείμενό μου δεν μπορώ να βρω κάποια εργασία παρά μόνο ιδιαίτερα τα οποία όμως βλέπω ως συμπληρωματική δουλειά που δεν προσφέρει ούτε ασφάλεια αλλά ούτε και ένσημα. Εδώ και ένα χρόνο μου έχει μπει η ιδέα να κάνω ένα δεύτερο πτυχίο σε εντελώς διαφορετικό κλάδο από αυτόν που σπούδασα, στον τομέα της ψυχολογίας με εξ αποστάσεως εκπαίδευση γιατί παράλληλα πρέπει να συνεχίσω να εργάζομαι (Eυρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου). Αφενός είναι ένας κλάδος που με παρακινεί να ασχοληθώ μαζί του, αφετέρου ίσως με βοηθήσει να βρω πιο εύκολα εργασία στο μέλλον έχοντας δύο πτυχία. Σκέφτηκα βέβαια να συνεχίσω με δεύτερο μεταπτυχιακό, ξανά στον κλάδο μου, ωστόσο δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να παιδευτώ άλλα πόσα χρόνια γιατί πραγματικά πρόκειται για έναν υπερβολικά κορεσμένο κλάδο. Γενικότερα έχω κουραστεί πολύ με επιμορφώσεις, σεμινάρια κλπ, και ώρες ώρες με πιάνει μια απελπισία ότι θα ξεμείνω να κάνω πάντοτε ανειδίκευτες κακοπληρωμένες δουλειές. Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε, οποιαδήποτε συμβουλή είναι δεκτή. Αν σε ενδιαφέρει να διδάξεις φιλολογία και είσαι καλός σε αυτό, να ξέρεις ότι θες τουλάχιστον μια τριετία για να φτιάξεις δυνατο πελατολόγιο ώστε να βγάζεις ένα σχετικά αξιοπρεπές εισόδημα. Παράλληλα, κοιτάς μήπως βρεις θέση σε κάποιο φροντιστήριο ώστε να έχεις ένσημα και φυσικά κοιτάς ποικιλοτρόπως το επάγγελμα σου, δηλαδή διδασκαλία σε μαθητές γυμνασίου/λυκείου, πανελλήνιες, προετοιμασία για ΑΣΕΠ, παιδιά δημοτικού, κτλ. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη, ειδικά στα παιδιά δημοτικού! Και στα λέει αυτά ένας ψυχολόγος με μεταπτυχιακό, σεμινάρια κι άλλα τέτοια καλούδια που δεν έβγαλε άκρη στον τομέα του, τον παρακίνησαν να ασχοληθεί με την εκπαίδευση κι από εκεί είδε φως (επαγγελματικά). Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2022 από yannis27gr 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα