ExDefecit Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα insomnia, Καταρχάς να πω πως είμαι καινούργιος στο forum οπότε προκαταβολικά συγγνώμη εάν τα προβλήματα τα οποία θα περιγράψω παρακάτω έπρεπε να ποσταριστούν ξεχώριστα ή σε κάποιο άλλο φόρουμ. Προειδοποιώ επίσης πως για να καταλήξω στα προβλήματα θα πρέπει να δώσω λίγο context οπότε το ποστ ίσως βγει λίγο μεγάλο! Λοιπόν αρχικά, χρησιμοποιώ από πάντα ΟΤΕ για τηλεφωνία/ιντερνετ. Για να έχετε πλήρη εικόνα, το σπίτι έχει τρεις ορόφους και η κεντρική πρίζα τηλεφώνου/ίντερνετ βρίσκεται στο ισόγειο. Το πρώτο πρόβλημα εμφανίστηκε πριν λίγο καιρό όταν στο ένα από τα δωμάτια του πάνω πάνω ορόφου ο υπολογιστής ξεκίνησε να αποσυνδέεται για πολύ μικρή διάρκεια αλλά πάρα πολύ συχνά μέσα στη μέρα από το ίντερνετ(π.χ. μια διακοπή να έχει διάρκεια 1-2 δευτερόλεπτα μαξ, δεν καταστούσε αδύνατη την χρήση του υπολογιστή αλλά σίγουρα είναι ενοχλήτικο). Δοκίμασα να συνδέσω ένα λάπτοπ στο ίδιο δωμάτιο και γινόντουσαν οι ίδιες διακοπές πάνω-κάτω. Μίλησα με τον ΟΤΕ και διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσα ένα παλαιότερο μοντέλο ρούτερ (speedport entry 2i) και μου πρότειναν να κάνω δωρεάν αναβάθμιση στο καινούργιο μοντέλο (speedport plus 2). Τονίζω ότι πέρα από αυτό το πρόβλημα δεν είχα κανένα άλλο παράπονο ούτε από τον ΟΤΕ ούτε από το ρουτερ, όλα δούλευαν μιά χαρά. Εδώ είναι που ξεκινάει η κατρακύλα. Κάνω την αναβάθμιση στο νέο ρούτερ, διπλοτριπλοτσεκάρω την συνδεσμολογία και δεν έχω τηλέφωνο/ίντερνετ (ανάβουν μόνο τα πρώτα δύο λαμπάκια power και dsl) . Περνάω ένα ολόκληρο απόγευμα με μια τεχνικό δοκιμάζοντας διαφορετικούς συνδυασμούς θυρών,καλωδίων ethernet, επανεκκινήσεων, δεν διορθώνεται. Κλείνω το τηλέφωνο με την τεχνικό, κάνω μια ράντομ επανεκκίνηση και ανάβουν όλα τα λαμπάκια, θαύμα! δούλευε το ίντερνετ και το τηλέφωνο κανονικά. Στο δωμάτιο που υπήρχε το πρόβλημα όμως δεν άλλαξε κάτι, οι αποσυνδέσεις δυστυχώς συνεχίστηκαν, οπότε και υποψιάζομαι κάποιο πρόβλημα εσωτερικά στο σπίτι, οπότε το πρώτο πρόβλημα είναι αυτό.Αυτό έγινε πριν ένα μήνα περίπου και μέσα σε αυτό το μήνα δεν ξαναεμφανίστηκε άλλο πρόβλημα, μέχρι σήμερα. Αγόρασα καινούργια ασύρματα τηλέφωνα (Panasonic KX-TG6812 Duo for context) τα οποία παραδώθηκαν σπίτι μου σήμερα (στα παλία είχαν χαλάσει οι οθόνες και κάποια κουμπία πατιόντουσαν με το ζόρι). Εδώ θα φανέι χρήσιμο το layout του σπιτιού για μία ακόμη φορά, το γιατί θα φανεί παρακάτω. Την προηγούμενη ασύρματη συσκευή την είχα συνδεδεμένη στον μεσαίο όροφο του σπιτιού που είναι και το σαλόνι.Η συσκευασία στα γερμανικά αλλά δεν έδωσα σημασία, ένα καλώδιο για ρεύμα και ένα για τηλέφωνο, εύκολη και γρήγορη η εγκατάσταση σκέφτηκα, οπότε την άλλαξα με την παλιά. Προσπαθώ να κάνω ένα τηλέφωνο για να δω ότι όλα δουλεύουν καλά, και εκεί οπού ολοκληρώνεται η σειρά των αριθμών που ακούγονται διαφορετικοί τόνοι( μπιπ μπουπ μπιπ κλπ κλπ) κάθε φορά που παίρνουμε τηλέφωνο, κάνει επανεκκίνηση το ρούτερ. Το δοκιμάζω άλλη μια φορά, γίνεται το ίδιο. Αποσυνδέω την νέα συσκευή από το σαλόνι και την κουμπώνω κατευθείαν πάνω στο ρούτερ στο ισόγειο. Κάνω ξανά κλήση δοκιμαστικά, πάλι γίνεται επανεκκίνηση. Σκέφτομαι ότι θέλω να πάρω τηλέφωνο τον οτέ για βοήθεια, οπότε συνδέω την παλιά συσκευή στο σαλόνι που ήξερα ότι δούλευε όπως ήταν πριν, ενώ ταυτόχρονα έχω συνδεδεμένη την καινούργια απευθείας στο ρούτερ. Σκέφτομαι πριν πάρω τηλέφωνο τον οτέ να κάνω μια ακόμη δοκιμή από την νέα συσκευή, οπότε κάνω μια δοκιμαστική κλήση, ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Σκέφτομαι πως ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να φταίει που έχω συνδεδεμένη στο σαλόνι την παλία συσκευή και απλά έτυχε, οπότε αποσυνδέω την παλία και κάνω για μια ακόμα φορά δοκιμαστική κλήση από την καινούργια, και το ρούτερ δυστυχώς κάνει ξανά επανεκκίνηση. Αυτή τη φορά δυστυχώς δεν κάνει πλήρη επανεκκίνηση, αλλά ανάβουν μόνο τα δύο πρώτα λαμπάκια όπως και την μέρα που πήρα το ρούτερ καινούργιο(μόνο τα power,dsl), οπότε και δεν μπορώ να κάνω άλλες δοκιμές με το ασύρματο για να καταλάβω τι φταίει. Τώρα βρίσκομαι με τεχνικό θέμα σε εξέλιξη και περιμένω τον ΟΤΕ να επιλύσει το πρόβλημα μέχρι της 15/12 (λέει), γι'αυτό αποφάσισα να ανοίξω λογαριασμό εδώ μήπως κάποιος από εσάς έχει αντιμετωπίσει κάποιο από τα προβλήματα μου και αν έχει βρει κάποιο τρόπο αντιμετώπισης. Σύντομη tl;dr έκδοση των προβλημάτων: 1)Συνεχείς αποσυνδέσεις από το ίντερνετ σε σύνδεση μέσω καλωδίου μόνο σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού. 2)Νέο ρούτερ το οποίο εμφάνισε πρόβλημα την πρώτη μέρα το οποίο επιδιορθώθηκε μαγικά μόνο του, αλλά δυστυχώς ξαναεμφανίστηκε σήμερα. 3)Μυστήριο νέο ασύρματο τηλέφωνο το οποίο λειτουργεί μονάχα εάν είναι απευθείας συνδεδεμένο στο router ενώ είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένη η παλία ασύρματη συσκευή στο σαλόνι (;;;;;;) Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε συμβουλή ή/και λύση μπορέσετε να μου δώσετε! Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2022 από ExDefecit ορθογραφικά
Aggelos_INSM Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 50 λεπτά πριν, ExDefecit είπε Καλησπέρα insomnia, Καταρχάς να πω πως είμαι καινούργιος στο forum οπότε προκαταβολικά συγγνώμη εάν τα προβλήματα τα οποία θα περιγράψω παρακάτω έπρεπε να ποσταριστούν ξεχώριστα ή σε κάποιο άλλο φόρουμ. Προειδοποιώ επίσης πως για να καταλήξω στα προβλήματα θα πρέπει να δώσω λίγο context οπότε το ποστ ίσως βγει λίγο μεγάλο! Λοιπόν αρχικά, χρησιμοποιώ από πάντα ΟΤΕ για τηλεφωνία/ιντερνετ. Για να έχετε πλήρη εικόνα, το σπίτι έχει τρεις ορόφους και η κεντρική πρίζα τηλεφώνου/ίντερνετ βρίσκεται στο ισόγειο. Το πρώτο πρόβλημα εμφανίστηκε πριν λίγο καιρό όταν στο ένα από τα δωμάτια του πάνω πάνω ορόφου ο υπολογιστής ξεκίνησε να αποσυνδέεται για πολύ μικρή διάρκεια αλλά πάρα πολύ συχνά μέσα στη μέρα από το ίντερνετ(π.χ. μια διακοπή να έχει διάρκεια 1-2 δευτερόλεπτα μαξ, δεν καταστούσε αδύνατη την χρήση του υπολογιστή αλλά σίγουρα είναι ενοχλήτικο). Δοκίμασα να συνδέσω ένα λάπτοπ στο ίδιο δωμάτιο και γινόντουσαν οι ίδιες διακοπές πάνω-κάτω. Μίλησα με τον ΟΤΕ και διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσα ένα παλαιότερο μοντέλο ρούτερ (speedport entry 2i) και μου πρότειναν να κάνω δωρεάν αναβάθμιση στο καινούργιο μοντέλο (speedport plus 2). Τονίζω ότι πέρα από αυτό το πρόβλημα δεν είχα κανένα άλλο παράπονο ούτε από τον ΟΤΕ ούτε από το ρουτερ, όλα δούλευαν μιά χαρά. Εδώ είναι που ξεκινάει η κατρακύλα. Κάνω την αναβάθμιση στο νέο ρούτερ, διπλοτριπλοτσεκάρω την συνδεσμολογία και δεν έχω τηλέφωνο/ίντερνετ (ανάβουν μόνο τα πρώτα δύο λαμπάκια power και dsl) . Περνάω ένα ολόκληρο απόγευμα με μια τεχνικό δοκιμάζοντας διαφορετικούς συνδυασμούς θυρών,καλωδίων ethernet, επανεκκινήσεων, δεν διορθώνεται. Κλείνω το τηλέφωνο με την τεχνικό, κάνω μια ράντομ επανεκκίνηση και ανάβουν όλα τα λαμπάκια, θαύμα! δούλευε το ίντερνετ και το τηλέφωνο κανονικά. Στο δωμάτιο που υπήρχε το πρόβλημα όμως δεν άλλαξε κάτι, οι αποσυνδέσεις δυστυχώς συνεχίστηκαν, οπότε και υποψιάζομαι κάποιο πρόβλημα εσωτερικά στο σπίτι, οπότε το πρώτο πρόβλημα είναι αυτό.Αυτό έγινε πριν ένα μήνα περίπου και μέσα σε αυτό το μήνα δεν ξαναεμφανίστηκε άλλο πρόβλημα, μέχρι σήμερα. Αγόρασα καινούργια ασύρματα τηλέφωνα (Panasonic KX-TG6812 Duo for context) τα οποία παραδώθηκαν σπίτι μου σήμερα (στα παλία είχαν χαλάσει οι οθόνες και κάποια κουμπία πατιόντουσαν με το ζόρι). Εδώ θα φανέι χρήσιμο το layout του σπιτιού για μία ακόμη φορά, το γιατί θα φανεί παρακάτω. Την προηγούμενη ασύρματη συσκευή την είχα συνδεδεμένη στον μεσαίο όροφο του σπιτιού που είναι και το σαλόνι.Η συσκευασία στα γερμανικά αλλά δεν έδωσα σημασία, ένα καλώδιο για ρεύμα και ένα για τηλέφωνο, εύκολη και γρήγορη η εγκατάσταση σκέφτηκα, οπότε την άλλαξα με την παλιά. Προσπαθώ να κάνω ένα τηλέφωνο για να δω ότι όλα δουλεύουν καλά, και εκεί οπού ολοκληρώνεται η σειρά των αριθμών που ακούγονται διαφορετικοί τόνοι( μπιπ μπουπ μπιπ κλπ κλπ) κάθε φορά που παίρνουμε τηλέφωνο, κάνει επανεκκίνηση το ρούτερ. Το δοκιμάζω άλλη μια φορά, γίνεται το ίδιο. Αποσυνδέω την νέα συσκευή από το σαλόνι και την κουμπώνω κατευθείαν πάνω στο ρούτερ στο ισόγειο. Κάνω ξανά κλήση δοκιμαστικά, πάλι γίνεται επανεκκίνηση. Σκέφτομαι ότι θέλω να πάρω τηλέφωνο τον οτέ για βοήθεια, οπότε συνδέω την παλιά συσκευή στο σαλόνι που ήξερα ότι δούλευε όπως ήταν πριν, ενώ ταυτόχρονα έχω συνδεδεμένη την καινούργια απευθείας στο ρούτερ. Σκέφτομαι πριν πάρω τηλέφωνο τον οτέ να κάνω μια ακόμη δοκιμή από την νέα συσκευή, οπότε κάνω μια δοκιμαστική κλήση, ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Σκέφτομαι πως ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να φταίει που έχω συνδεδεμένη στο σαλόνι την παλία συσκευή και απλά έτυχε, οπότε αποσυνδέω την παλία και κάνω για μια ακόμα φορά δοκιμαστική κλήση από την καινούργια, και το ρούτερ δυστυχώς κάνει ξανά επανεκκίνηση. Αυτή τη φορά δυστυχώς δεν κάνει πλήρη επανεκκίνηση, αλλά ανάβουν μόνο τα δύο πρώτα λαμπάκια όπως και την μέρα που πήρα το ρούτερ καινούργιο(μόνο τα power,dsl), οπότε και δεν μπορώ να κάνω άλλες δοκιμές με το ασύρματο για να καταλάβω τι φταίει. Τώρα βρίσκομαι με τεχνικό θέμα σε εξέλιξη και περιμένω τον ΟΤΕ να επιλύσει το πρόβλημα μέχρι της 15/12 (λέει), γι'αυτό αποφάσισα να ανοίξω λογαριασμό εδώ μήπως κάποιος από εσάς έχει αντιμετωπίσει κάποιο από τα προβλήματα μου και αν έχει βρει κάποιο τρόπο αντιμετώπισης. Σύντομη tl;dr έκδοση των προβλημάτων: 1)Συνεχείς αποσυνδέσεις από το ίντερνετ σε σύνδεση μέσω καλωδίου μόνο σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού. 2)Νέο ρούτερ το οποίο εμφάνισε πρόβλημα την πρώτη μέρα το οποίο επιδιορθώθηκε μαγικά μόνο του, αλλά δυστυχώς ξαναεμφανίστηκε σήμερα. 3)Μυστήριο νέο ασύρματο τηλέφωνο το οποίο λειτουργεί μονάχα εάν είναι απευθείας συνδεδεμένο στο router ενώ είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένη η παλία ασύρματη συσκευή στο σαλόνι (;;;;;;) Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε συμβουλή ή/και λύση μπορέσετε να μου δώσετε! Σχετικα με το πρώτο πρόβλημα μου ακούγεται σαν προβλημα με το ethernet καλωδιο. Εχω και εγω παρόμοιο προβλημα , με wifi ειμαι οκ
ExDefecit Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, Aggelos_INSM είπε Σχετικα με το πρώτο πρόβλημα μου ακούγεται σαν προβλημα με το ethernet καλωδιο. Εχω και εγω παρόμοιο προβλημα , με wifi ειμαι οκ Ξέχασα να το αναφέρω αυτό σαν προσπάθεια επίλυσης αλλά δοκίμασα να αλλάξω καλώδιο και πάλι υπήρχε θέμα, αλλά ευχαριστώ για την πρόταση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα