Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

δεν υπάρχει VS , ανάλογα το συμφέρον του καθενός στις παρατυπίες που γίνανε

η σπιτονοικοκυρά θα μπορούσε πχ να απαιτήσει νοίκια και να ισχυριστεί ότι ο ενοικιαστής αρνήθηκε να υπογράψει το νέο συμβόλαιο όμως αποδέχτηκε ηλεκτρονικά το νέο

Αυτο λέω κι εγώ (δεν το είπα για vs, απλά ως τροφή για σκέψη). Λογικά ο νόμος θα πρέπει να έχει προβλέψει τέτοιου ειδους καταστάσεις ώστε να μην υπάρχουν ισχυρισμοί ανάλογα με τα συμφέροντα του καθενός. 

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, vins είπε

Αυτο λέω κι εγώ (δεν το είπα για vs, απλά ως τροφή για σκέψη). Λογικά ο νόμος θα πρέπει να έχει προβλέψει τέτοιου ειδους καταστάσεις ώστε να μην υπάρχουν ισχυρισμοί ανάλογα με τα συμφέροντα του καθενός. 

βασικά κακώς υπάρχει ακόμα το έγγραφο συμφωνητικό , έπρεπε να είχε καταργηθεί καιρό πριν , αφού υπάρχουν και ειδικά πεδία με όρους και σημειώσεις ηλεκτρονικά

έτσι δε θα υπάρχουν τα μουπε σουπε τουπε

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Οκ παιδια. Ας προσπαθησει να ισχυριστει οτι ειναι "ΝΕΟ"¨και καλυπτεται απο την 3τια για να μην φυγει. 

Καλα θα παει αυτο. Σιγουρα θα πεισει οτι δεν εχει κλεισει 3 χρονια στο σπιτι. 

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή ραντιέρης. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Σιγουρα θα πεισει οτι δεν εχει κλεισει 3 χρονια στο σπιτι. 

δεν έχει καμία σημασία πόσο καιρό ήτανε , διάβασε και λίγο τα παραπίσω

Μόλις τώρα, vs_skg είπε

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή ραντιέρης. 

εγώ ήξερα "απο την πόλη έρχομαι και όσο θέλεις βρόντα 😁"

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, vins είπε

Αν συνέβαινε το αντίθετο, δλδ εκ παραδρομής είχε μπει ως νέο συμβόλαιο, και ο ενοικιαστής έβρισκε φθηνότερο και έφευγε στο δεύτερο έτος τι θα γινόταν;

Σημασία έχει μόνο το ότι δηλώθηκε ως νέα μίσθωση, και ως νέα μίσθωση έχει ελάχιστη διάρκεια τα 3 έτη, κάτι το οποίο δεσμεύει και τις δύο πλευρές. Το αν έγινε εκ παραδρομής ή συνειδητά δεν κάνει καμία διαφορά.

Αν ο ενοικιαστής έφευγε στο δεύτερο έτος, τότε θεωρητικά ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε να τον κυνηγήσει δικαστικά απαιτώντας τα μισθώματα μέχρι και το τρίτο έτος. Και λέω θεωρητικά γιατί στην πράξη σπανίως γίνεται, οι ιδιοκτήτες κατά κανόνα δεν μπαίνουν σε τέτοια διαδικασία.

Δημοσ.

Για να καταλάβω,αν κάποιος μένει σε ένα σπίτι 10 χρόνια δεν μπορεί να κάνει καινούργιο συμβόλαιο με καινούργιους όρους αν συμφωνηθεί για να είναι κ οι δύο καλημενοι? Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο κόλλημα..Το ότι το έκανε εκ παραδρομής αυτό είναι άλλο θέμα, δεν παύει να είναι αρχική δήλωση.. Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν κάναμε ιδιωτικό συμφωνητικό,αν και στην δήλωση του taxis υπάρχει ημερομηνία πώς κάναμε, επόμενος ο καθένας από την μεριά του ισχυρίζεται ότι θέλει..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

δεν έχει καμία σημασία πόσο καιρό ήτανε , διάβασε και λίγο τα παραπίσω

εγώ ήξερα "απο την πόλη έρχομαι και όσο θέλεις βρόντα 😁"

ε ναι, εδώ όμως έχουμε το κλασικό φαινόμενο της επιλεκτικής τύφλωσης/κώφωσης/αδυναμίας κατανόησης όταν πλήγονται τα συμφέροντα κάποιου, ούτε καν τα δικά του αλλά του συναφιού μάλλον. 

Δημοσ.

Άλλο πράγμα η δήλωση μίσθωσης στο taxisnet και άλλο το συμφωνητικό. Αν συνεχίσεις να συμβουλεύεται διαδικτυακούς "ειδικούς", σε βλέπω σύντομα χωρίς στέγη. 

Δημοσ.

Βασικές αρχές του φόρουμ είναι:

Την πας δικαστικά, που είναι κάτι απλό,γρήγορο και σίγουρα θα κερδίσεις. 

Βάζεις τέρμα την μουσική για σπάσιμο, αν μένει κοντά σου.

Και τελική συμβουλή είναι βάζεις 2-3 άσβερκους να την απειλήσουν ή της πετάς σακούλες με σκατά στην πόρτα της.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

δεν είπε κανένας το αντίθετο....

Όταν γράφετε ότι η δήλωση στο taxis είναι ισοδύναμη του μισθωτηρίου συμφωνητικού ουσιαστικά λέτε το αντίθετο. Πριν δέκα χρόνια που νοίκιασε ο θεματοθετης δεν γινόταν δήλωση της μίσθωσης στο taxis. Προφανώς αν υπάρχει παλαιότερο μισθωτήριο ο TS πρέπει να ψάχνει για σπίτι ΧΘΕΣ

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, lightsout είπε

Όταν γράφετε ότι η δήλωση στο taxis είναι ισοδύναμη του μισθωτηρίου συμφωνητικού ουσιαστικά λέτε το αντίθετο.

ναι , λάθος είναι συμφωνούμε

7 λεπτά πριν, lightsout είπε

Προφανώς αν υπάρχει παλαιότερο μισθωτήριο ο TS πρέπει να ψάχνει για σπίτι ΧΘΕΣ

έχει πει οτι δεν έχει κανένα μισθωτήριο απο τη σπιτονοικοκυρά

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, korakios είπε

ναι , λάθος είναι συμφωνούμε

έχει πει οτι δεν έχει κανένα μισθωτήριο απο τη σπιτονοικοκυρά

Έγραψε ότι δεν υπέγραψαν μισθωτήριο όταν του έκανε την αύξηση το 2022 κι εκείνη έκανε δήλωση στο taxis (με εικονική ημερομηνία έναρξης αν κατάλαβα καλά). Αυτός όμως μένει δέκα χρόνια εκεί μέσα. Μπορεί να υπάρχει υπογεγραμμένη συμφωνία προ του 2022, δεν το διευκρινίζει αυτό ο TS. Θέλω να πω δηλαδή, ότι ενδεχομένως η ιδιοκτήτρια να είναι σε θέση να αποδείξει ότι η μίσθωση είναι παλιά κι ας έχει τικαρει ο,τι ‘ναι στο taxis. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, lightsout είπε

Μπορεί να υπάρχει υπογεγραμμένη συμφωνία προ του 2022, δεν το διευκρινίζει αυτό ο TS.

λέει οτι είχε συμφωνητικό με άτομο που δεν είναι εν ζωή , με τη σπιτονοικοκυρά δεν είχε ποτέ (άλλη παρατυπία) , γενικά είναι μπέρδεμα που μπορεί να εκμεταλλευτεί η κάθε πλευρά , γιαυτο και του είπα να πάει σε δικηγόρο να ρωτήσει

Δημοσ.

Πάντως το σενάριο;

-Πεθαίνει γέρος

-Κληρονομεί σπίτι κόρη

-Κόρη "σκίζει" ενοικιαστή

έχει μια εκτενή στατιστική αξία ή μου φαίνεται;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...