Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Nakis_1990 είπε

Είπα ότι δεν υπάρχουν ιδιωτικά συμφωνητικά..Από την τροποποίηση δήλωσης μέχρι αρχική δεν είναι ένα κουτάκι, είναι μια διαδικασία διαφορετική που αποδεχτηκαμε κ οι δύο..Το ότι μπορεί να το αποδείξει ότι μένω χρόνια στο σπίτι εννοείται..Το ερώτημα μου άλλο είναι εξαρχής..Τι ισχύ έχει η ηλεκτρονική δήλωση στο taxis?Το δικαστήριο δικάζει με αποδείξεις γιατί με λόγια κ εγώ μπορώ να ισχυρηστω ότι θέλω..

πολύ το ψειρίζεις , πήγαινε σε ένα δικηγόρο και πες το ιστορικό

• Like 1
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Υπάρχουν 2 επιλογές:

1) Σηκώνεσαι και φεύγεις επίσης 2-3 μήνες μέχρι να μετακομίσεις θα πάρει το υπάρχον ενοίκιο.

2) Το παίζεις πονηρά και προσπαθείς να της πεις ότι με το taxis δεν μπορεί να σου κάνει αύξηση κτλ και θα έχεις πολύ χάλια σχέση μετά από αυτό.

Για εμένα φεύγεις θα μου πεις δεν είναι εύκολο κτλ, (φέτος μετακόμισα δύο φορές). Αλλά εγώ θα της έλεγα κατάμουτρα στη θέση σου. Εγώ δέκα χρόνια είμαι τυπικός στην ώρα μου, χωρίς να σου καταστρέψω το σπίτι. Με αυτά τα λεφτά πάω σε όποιο σπίτι θέλω, εσύ όμως με αυτά που ζητάς δεν βρίσκεις όποιον ενοικιαστή θέλεις.

Αυτά είναι τα οφέλη του ενοίκιου ότι δεν χρειάζεται να κάτσεις να υπομένεις οποιαδήποτε τέτοια κατάσταση.

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, N3M3SiS είπε

Το ζητημα ειναι πραγματικα πολυ απλο. Ο νομος περιελαβε την 3ετια στα "νεα" μισθωτηρια για την προστασια και των 2 μερών. Ειτε στο Taxis αναγράφεται νεα συμβαση ή ανανέωση της παλιας, δεν παιζει και τόσο ρόλο στην φαση που βρισκεσαι.

5 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε

Ένας αντίλογος θα ήταν....θα του πληρώσεις εσύ (ο Χ/Ψ τέλος πάντων) το χαμένο δικαστήριο;

Το ζήτημα είναι ότι για την ώρα είναι αρκετά φθηνότερη η ερώτηση σε έναν δικηγόρο για το αν θεωρείται νέο συμβόλαιο η συγκεκριμένη δήλωση στο taxis. Το αν τικαραν ένα κουτάκι ή όχι, ίσως να παίζει και ρόλο. Αν παίζει, ας πρόσεχε ο ιδιοκτήτης. 

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, korakios είπε

πολύ το ψειρίζεις , πήγαινε σε ένα δικηγόρο και πες το ιστορικό

Αυτό ακριβώς. Εδώ θα ακούσεις 10 διαφορετικές γνώμες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

2) Το παίζεις πονηρά και προσπαθείς να της πεις ότι με το taxis δεν μπορεί να σου κάνει αύξηση κτλ και θα έχεις πολύ χάλια σχέση μετά από αυτό.

έτσι όπως το λες είναι σαν να είσαι σίγουρος οτι χωρίς συμφωνικά με τη σπιτονοικοκυρά και με τη δήλωση νέου μισθωτηρίου στο taxis , πάει να κάνει μαμουνιά

54 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Το ζήτημα είναι ότι για την ώρα είναι αρκετά φθηνότερη η ερώτηση σε έναν δικηγόρο για το αν θεωρείται νέο συμβόλαιο η συγκεκριμένη δήλωση στο taxis. Το αν τικαραν ένα κουτάκι ή όχι, ίσως να παίζει και ρόλο. Αν παίζει, ας πρόσεχε ο ιδιοκτήτης. 

και η μη ύπαρξη συμφωνητικού παίζει σπουδαίο ρόλο , αν υπήρχε θα έπρεπε να ισχυριστεί οτι έγινε προφορική λύση , τώρα πάλι θα πρέπει να ισχυριστεί βέβαια οτι περιμένει μήνες να υπογράψουν το νέο ενώ προφορικά συμφώνησαν μήνες πριν και με τη δήλωση στο taxis να το επιβεβαιώνει (βέβαια και το αντίθετο θα πρέπει να αποδείξει και η σπιτονοικοκυρά)

7 λεπτά πριν, nikopoup είπε

Αυτό ακριβώς. Εδώ θα ακούσεις 10 διαφορετικές γνώμες.

κάτσε , έχει ψωμί ακόμα 😁

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.

Πριν 10 χρονια, εκανες ιδιωτικο συμφωνητικο χειρόγραφο. Πριν 6 χρονια κανατε νεα ηλεκτρονικη σύμβαση λογω αλλαγής ιδιοκτητη, που νεα συμβαση θεωρειται οντως, γιατι πλεον συμβαλεσσαι με αλλο προσωπο. Αρχες του ετους κανατε αλλο ηλεκτρονικο που αναγραφεται εκ παραδρομής ως νεο, αντι για ανανεωση. 

Εχεις δίκιο. Ειναι μόνο ο λόγος σου και ο λόγος της. 

Δεν υπάρχει καμμία αποδειξη οτι μενεις στο σπιτι 10 χρονια και τα τελευταια 6 με τον νεο ιδιοκτήτη. Ούτε καν αυτές που πλήρωνες το ενοίκιο. 

Και υπάρχουν εδώ ανθρωποι που συμφωνούν μαζί σου.

Πρόχωρα, θα δικαιωθείς. 

Δημοσ.

Μπορεί να μπει στον καθενα καποιο flair ενοικιαστής/ιδιοκατοικητής/ραντιέρης για να καταλαβαίνουμε ποιοι τσούζονται τόσο πολύ με το παρόν θέμα; 

πχ ως ενοικιαστής βρίσκω πολύ σωστό το σκεπτικό του OP. Να συνεχίσει να καταβάλει ηλεκτρονικά το ποσό που έχει υπογραφεί στο taxis, να αποστείλει ηλεκτρονικά μήνυμα ότι δεν αναγνωρίζει τη μονομερή αύξηση που προτάθηκε ως νόμιμη, και να μην το συζητήσει παραπάνω. Αυτά για δικαστές που θα κρίνουν αντικείμενικα (sic) με βάση την λογική και όχι τα υπογεγραμμένα, είναι καλά για κανα χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ιστορίες κλπ. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Δεν υπάρχει καμμία αποδειξη οτι

το μόνο αποδεικτικό που υπάρχει είναι όχι έγγραφο μισθωτήριο και νέα δήλωση στο taxis

Πάει βάσει μαρτυριών προφορικά και φυσικά μέχρι να βγει άκρη μπορεί να περάσουν και 3 χρόνια 😛

Δημοσ.

Όχι, ο νόμος θα αναγνωρίσει αντικειμενικά (sic) ότι έκανε λάθος η κυρία σπιτονοικοκυρά και αντί για ανανέωση έκαναν νέα δήλωση.

Οι ίδιοι που το λένε αυτό το αστείο βέβαια, αν ο OP έθετε ερώτημα θέλω να φύγω άμεσα, μπορώ; Θα έλεγαν "ααα όχι, έχετε υπογράψει νέα δήλωση άρα είσαι υπόχρεος για την πλήρη τριετία" 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vs_skg είπε

Οι ίδιοι που το λένε αυτό το αστείο βέβαια, αν ο OP έθετε ερώτημα θέλω να φύγω άμεσα, μπορώ; Θα έλεγαν "ααα όχι, έχετε υπογράψει νέα δήλωση άρα είσαι υπόχρεος για την πλήρη τριετία" 

δεν έχει υπογράψει κάτι πάντως

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Μπορεί να μπει στον καθενα καποιο flair ενοικιαστής/ιδιοκατοικητής/ραντιέρης για να καταλαβαίνουμε ποιοι τσούζονται τόσο πολύ με το παρόν θέμα; 

πχ ως ενοικιαστής βρίσκω πολύ σωστό το σκεπτικό του OP. Να συνεχίσει να καταβάλει ηλεκτρονικά το ποσό που έχει υπογραφεί στο taxis, να αποστείλει ηλεκτρονικά μήνυμα ότι δεν αναγνωρίζει τη μονομερή αύξηση που προτάθηκε ως νόμιμη, και να μην το συζητήσει παραπάνω. Αυτά για δικαστές που θα κρίνουν αντικείμενικα (sic) με βάση την λογική και όχι τα υπογεγραμμένα, είναι καλά για κανα χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ιστορίες κλπ. 

Καταλαβαινει τι ακριβως θελει να κανει ο OP; Βασει αυτου του μισθωτηριου που αναγραφεται ως "νεο" να πατησει οτι τωρα μπηκε στο σπιτι με νεα συμβαση και οχι πριν απο 10 χρονια. 

Ουτε ο τελευταιος τραχανοπλαγιας δε θα το πιστεψει, οχι καποιος δικαστης. 

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Καταλαβαινει τι ακριβως θελει να κανει ο OP; Βασει αυτου του μισθωτηριου που αναγραφεται ως "νεο" να πατησει οτι τωρα μπηκε στο σπιτι με νεα συμβαση και οχι πριν απο 10 χρονια. 

Ουτε ο τελευταιος τραχανοπλαγιας δε θα το πιστεψει, οχι καποιος δικαστης. 

Το μισθωτήριο είναι νέο όχι "νέο". Όπως στο παράδειγμα που ανέφερα, μπορεί να συμφώνησαν να το κάνουν έτσι ώστε να έχουν και τα δύο μέρη την εξασφάλιση της τριετίας: ο OP το σταθερό ενοίκιο και η ιδιοκτήτρια τον συνεπή ενοικιαστή. 

Αυτό που λες εσύ πως προέκυψε; Ότι θα προσπαθήσεις να πει ότι μπήκε τώρα στο σπίτι; Και ότι η ιδιοκτήτρια "κατά λάθος" δήλωσε νέα σύμβαση; Αυτά είναι τραχανοπλαγιές ραντιέρηδων, όταν κάτι υπογράφεται (ηλεκτρονικά ή μη), τηρείται. 

Δημοσ.

Αν συνέβαινε το αντίθετο, δλδ εκ παραδρομής είχε μπει ως νέο συμβόλαιο, και ο ενοικιαστής έβρισκε φθηνότερο και έφευγε στο δεύτερο έτος τι θα γινόταν;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vins είπε

Αν συνέβαινε το αντίθετο, δλδ εκ παραδρομής είχε μπει ως νέο συμβόλαιο, και ο ενοικιαστής έβρισκε φθηνότερο και έφευγε στο δεύτερο έτος τι θα γινόταν;

δεν υπάρχει VS , ανάλογα το συμφέρον του καθενός στις παρατυπίες που γίνανε

η σπιτονοικοκυρά θα μπορούσε πχ να απαιτήσει νοίκια και να ισχυριστεί ότι ο ενοικιαστής αρνήθηκε να υπογράψει το νέο συμβόλαιο όμως αποδέχτηκε ηλεκτρονικά το νέο

44 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

δεν αφορά το πότε είχε μπει απο τη στιγμή που έγινε νέα δήλωση . Μάλιστα έχει κάνει και μλκ η σπιτονοικοκυρά που δε δήλωσε λύση πριν ... (συν οτι εγγράφως δεν έχουν κάνει ποτέ συμβόλαιο μεταξύ τους) ...όλα παίζονται αφού η κατάσταση ήταν "δε βαριέσαι" μέχρι να στραβώσει

Δημοσ.

Οκ παιδια. Ας προσπαθησει να ισχυριστει οτι ειναι "ΝΕΟ"¨και καλυπτεται απο την 3τια για να μην φυγει. 

Καλα θα παει αυτο. Σιγουρα θα πεισει οτι δεν εχει κλεισει 3 χρονια στο σπιτι. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...