Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους..Εδώ κ δέκα χρόνια μένω στο ίδιο σπίτι κ είμαι τυπικός στο ενοίκιο.. Αρχές του 2022 κάναμε αύξηση στο ενοίκιο κ η σπιτονοικοκυρά μου έκανε μόνο ηλεκτρονικό μισθωτηριο μέσω taxis (δεν κάναμε καθόλου χειρόγραφο συμφωνικό) για ένα χρόνο το οποίο είναι αρχικό (δεν έκανε τροποποίηση στο παλιό δηλαδή) κ δεν είναι με τικ η επιλογή <Η μίσθωση αποτελεί συνέχεια προηγούμενου> και υπάρχει κ ημερομηνία συμφωνιτικου αρχές του 2022(χωρίς να υπάρχει συμφωνιτικου), λογικά την συμπλήρωσε για τυπικούς λόγους..Κ τώρα αρχές του 2023 μου ζητάει μια τεράστια αύξηση χωρίς διαπραγμάτευση..Μπορώ εγώ να ισχυρηστω την 3ετια καθώς αρχές του 2022 μου έκανε καινούργιο ηλεκτρονικό μισθωτηριο χωρίς να έχω το κλασικό χειρόγραφο?

Επεξ/σία από Nakis_1990
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nakis_1990 είπε

Καλησπέρα σε όλους..Εδώ κ δέκα χρόνια μένω στο ίδιο σπίτι κ είμαι τυπικός στο ενοίκιο.. Αρχές του 2022 κάναμε αύξηση στο ενοίκιο κ η σπιτονοικοκυρά μου έκανε μόνο ηλεκτρονικό μισθωτηριο μέσω taxis (δεν κάναμε καθόλου χειρόγραφο συμφωνικό) το οποίο είναι αρχικό (δεν έκανε τροποποίηση στο παλιό δηλαδή) κ δεν είναι με τικ η επιλογή <Η μίσθωση αποτελεί συνέχεια προηγούμενου> και υπάρχει κ ημερομηνία συμφωνιτικου αρχές του 2022(χωρίς να υπάρχει συμφωνιτικου), λογικά την συμπλήρωσε για τυπικούς λόγους..Κ τώρα αρχές του 2023 μου ζητάει μια τεράστια αύξηση χωρίς διαπραγμάτευση..Μπορώ εγώ να ισχυρηστω την 3ετια καθώς αρχές του 2022 μου έκανε καινούργιο ηλεκτρονικό μισθωτηριο χωρίς να έχω το κλασικό χειρόγραφο?

Εσυ λες να μην εχει στοιχεια οτι ζεις δεκα χρονια στο ιδιο σπιτι?

• Like 2
Δημοσ.

Στοιχεία έχει.. Απλά αυτό που αναφέρω είναι ότι υποβάλαμε καινούργιο ηλεκτρονικό μισθωτηριο κ όχι τροποποιητικο..

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Nakis_1990 είπε

Στοιχεία έχει.. Απλά αυτό που αναφέρω είναι ότι υποβάλαμε καινούργιο ηλεκτρονικό μισθωτηριο κ όχι τροποποιητικο..

καινούριο μισθωτήριο = 3ετία , δεν έχει κάτι άλλο , η μόνη παγίδα είναι να υπογράψεις τροποποίηση όπου και παύει η τριετία και ισχύει ότι αναγράφεται σαν ελάχιστη περίοδος

ρώτα φυσικά δικηγόρο ή και λογιστή

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Nakis_1990 είπε

Καλησπέρα σε όλους..Εδώ κ δέκα χρόνια μένω στο ίδιο σπίτι κ είμαι τυπικός στο ενοίκιο.. Αρχές του 2022 κάναμε αύξηση στο ενοίκιο κ η σπιτονοικοκυρά μου έκανε μόνο ηλεκτρονικό μισθωτηριο μέσω taxis (δεν κάναμε καθόλου χειρόγραφο συμφωνικό) για ένα χρόνο το οποίο είναι αρχικό (δεν έκανε τροποποίηση στο παλιό δηλαδή) κ δεν είναι με τικ η επιλογή <Η μίσθωση αποτελεί συνέχεια προηγούμενου> και υπάρχει κ ημερομηνία συμφωνιτικου αρχές του 2022(χωρίς να υπάρχει συμφωνιτικου), λογικά την συμπλήρωσε για τυπικούς λόγους..Κ τώρα αρχές του 2023 μου ζητάει μια τεράστια αύξηση χωρίς διαπραγμάτευση..Μπορώ εγώ να ισχυρηστω την 3ετια καθώς αρχές του 2022 μου έκανε καινούργιο ηλεκτρονικό μισθωτηριο χωρίς να έχω το κλασικό χειρόγραφο?

Καλησπέρα..

Ναι, εφόσον είναι όπως τα περιγράφεις τότε η μίσθωση θεωρείται νέα και έχει ελάχιστη τριετή διάρκεια. Το ότι δεν υπάρχει χειρόγραφο συμφωνητικό δεν λέει κάτι, η εφορία δέχεται κανονικά και προφορικές συμφωνίες, και η δήλωση στο taxis που αποδεχτήκατε και οι δύο είναι αποδεικτικό της μίσθωσης.

Επίσης έχε υπόψιν ότι μπορεί να σου ζητήσει την νόμιμη αύξηση, η οποία είναι ίση με το 75% του πληθωρισμού. Πριν κανα δίμηνο η νόμιμη αύξηση έβγαινε κάπου 9%, πόσο θα είναι στις αρχές του 2023 που θα λήξει ο συμβατικός χρόνος της μίσθωσης θα το ξέρουμε τον Φλεβάρη.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Καλησπέρα..

Ναι, εφόσον είναι όπως τα περιγράφεις τότε η μίσθωση θεωρείται νέα και έχει ελάχιστη τριετή διάρκεια. Το ότι δεν υπάρχει χειρόγραφο συμφωνητικό δεν λέει κάτι, η εφορία δέχεται κανονικά και προφορικές συμφωνίες, και η δήλωση στο taxis που αποδεχτήκατε και οι δύο είναι αποδεικτικό της μίσθωσης.

Επίσης έχε υπόψιν ότι μπορεί να σου ζητήσει την νόμιμη αύξηση, η οποία είναι ίση με το 75% του πληθωρισμού. Πριν κανα δίμηνο η νόμιμη αύξηση έβγαινε κάπου 9%, πόσο θα είναι στις αρχές του 2023 που θα λήξει ο συμβατικός χρόνος της μίσθωσης θα το ξέρουμε τον Φλεβάρη.

Ναι μια αύξηση 9% είναι ανεκτή..Μου ζητάει 40% κ τα τελευταία τρία χρόνια κάνουμε 10-15% κάθε χρόνο για αυτό τώρα το ψάχνω, εκμεταλλεύονται κ κοιτάνε από όπου αρπάξουν..

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Nakis_1990 είπε

Ναι μια αύξηση 9% είναι ανεκτή..Μου ζητάει 40% κ τα τελευταία τρία χρόνια κάνουμε 10-15% κάθε χρόνο για αυτό τώρα το ψάχνω, εκμεταλλεύονται κ κοιτάνε από όπου αρπάξουν..

Μα και εσύ το ίδιο ακριβώς προσπαθείς να κάνεις, να εκμεταλλευτείς μια λεπτομέρεια στη δήλωση μίσθωσης που κάνει τη μίσθωση να φαίνεται νέα παρόλο που στην πραγματικότητα μετράει ήδη μια δεκαετία.

• Like 1
  • Confused 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μα και εσύ το ίδιο ακριβώς προσπαθείς να κάνεις, να εκμεταλλευτείς μια λεπτομέρεια στη δήλωση μίσθωσης που κάνει τη μίσθωση να φαίνεται νέα παρόλο που στην πραγματικότητα μετράει ήδη μια δεκαετία.

Προφανώς, εφόσον δεν είναι συζητήσιμη ας πάμε τα τυπικά..

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η δήλωση στο taxis δεν έχει καμμία σχέση με ιδιωτικό συμφωνητικό και γίνεται μόνο για φορολογικούς λόγους. Επομένως νομικά ισχύει η σιωπηρή παράταση του αρχικού ιδιωτικού συμφωνητικού (με οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στο ύψος του ενοικίου έχετε συμφωνήσει προφορικά και οι οποίες (παρελθοντικές) εύκολα αποδεικνύονται αν της έχεις καταβάλει μεγαλύτερο ποσό), ακόμη και αν έβαλε τικ στο ότι είναι καινούργιο συμβόλαιο στο taxis, και φυσικά αφού έχει παρέλθει η πρώτη 3ετία μπορεί ακόμη και τώρα να σου ζητήσει όποια αύξηση θέλει ή να σε πετάξει έξω χωρίς λόγο.

Αυτά αν το πας δικαστικά. Στα μεταξύ σας μπορείς να ισχυριστείς ό,τι θες αν είναι άσχετη από νομικά, προφανώς μέχρι να ενημερωθεί και να γίνει σχετική.

Επεξ/σία από cb_papi
  • Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, cb_papi είπε

Η δήλωση στο taxis δεν έχει καμμία σχέση με ιδιωτικό συμφωνητικό. Επομένως νομικά ισχύει η σιωπηρή παράταση του αρχικού (με ό,τι τροποποιήσεις στο ύψος του ενοικίου έχετε συμφωνήσει προφορικά), ακόμη και αν έβαλε τικ στο ότι είναι καινούργιο συμβόλαιο στο taxis και προφανώς αν έχει παρέλθει η 3ετία μπορεί να σου κάνει όποια αύξηση θέλει.

έστω οτι είχε ιδιωτικό συμφωνητικό που έληξε (δεν είχε) και η ιδιοκτήτρια έκανε νέο μισθωτήριο , είναι νέο μισθωτήριο , όχι ανανέωση .

Αν τα είχε μαύρα πιο μπροστά ας πρόσεχε . Τώρα αν έκανε κοτσάνα , μεγάλο λάθος της

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, cb_papi είπε

Η δήλωση στο taxis δεν έχει καμμία σχέση με ιδιωτικό συμφωνητικό και γίνεται μόνο για φορολογικούς λόγους. Επομένως νομικά ισχύει η σιωπηρή παράταση του αρχικού ιδιωτικού συμφωνητικού (με οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στο ύψος του ενοικίου έχετε συμφωνήσει προφορικά και οι οποίες (παρελθοντικές) εύκολα αποδεικνύονται αν της έχεις καταβάλει μεγαλύτερο ποσό), ακόμη και αν έβαλε τικ στο ότι είναι καινούργιο συμβόλαιο στο taxis, και φυσικά αφού έχει παρέλθει η πρώτη 3ετία μπορεί ακόμη και τώρα να σου ζητήσει όποια αύξηση θέλει ή να σε πετάξει έξω χωρίς λόγο.

Αυτά αν το πας δικαστικά. Στα μεταξύ σας μπορείς να ισχυριστείς ό,τι θες αν είναι άσχετη από νομικά, προφανώς μέχρι να ενημερωθεί και να γίνει σχετική.

Πριν δέκα χρόνια που το πρωτονοικιασα κάναμε ιδιωτικό συμφωνητικό.Πριν 6 χρόνια το σπίτι άλλαξα ιδιοκτήτη λόγω θανάτου κ δεν κάναμε ιδιωτικό συμφωνητικό,κάναμε μόνο δήλωση στο taxis..Κ αρχές του 2022 κάναμε πάλι αρχική δήλωση στο taxis όπου και αναφέρεται η ημερομηνία του ιδιωτικού συμφωνητικού αρχές του 2022(το οποίο δεν έγινε ποτέ)..Κάποιο ισχυρίζονται ότι το ιδιωτικό συμφωνητικό μπορεί να είναι κ προφορικό (αλλά άντε βγάλε άκρη). Οπότε τώρα υπάρχει μια αρχική ηλεκτρονική δήλωση μίσθωσης και ένα προφορικό ιδιωτικό συμφωνητικό,και τα δύο αρχές του 2022..

Επεξ/σία από Nakis_1990
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, korakios είπε

έστω οτι είχε ιδιωτικό συμφωνητικό που έληξε (δεν είχε) και η ιδιοκτήτρια έκανε νέο μισθωτήριο , είναι νέο μισθωτήριο , όχι ανανέωση .

Αν τα είχε μαύρα πιο μπροστά ας πρόσεχε . Τώρα αν έκανε κοτσάνα , μεγάλο λάθος της

Το μισθωτήριο δεν λήγει από μόνο του, το default νομικά είναι να γίνεται σιωπηρή παράταση (η οποία θα αποδεικνυόταν και από το ότι συνέχισε να παραμένει ο εκμισθωτής στον χώρο αλλά και από το ότι δέχτηκε αυξήσεις στο παρελθόν) αν δεν υπογραφεί καινούργιο, εκτός αν αναφέρεται κάτι αντίθετο στο αρχικό μισθωτήριο.

Επεξ/σία από cb_papi
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cb_papi είπε

Το μισθωτήριο δεν λήγει από μόνο του, το default είναι να γίνεται σιωπηρή παράταση αν δεν υπογραφεί καινούργιο, εκτός αν αναφέρεται κάτι αντίθετο στο αρχικό μισθωτήριο.

έγινε ηλεκτρονικά ΝΕΟ μισθωτήριο , άσε τα προσύμφωνα και τα χαρτιά που δεν υπάρχουν κιόλας

Είχα μιλήσει και με δικηγόρο και λογιστή παλιότερα γιαυτό το θέμα , ΝΕΟ μισθωτήριο ηλεκτρονικά = τριετία ξανά

Αν κάνανε και οι 2 λάθος , δεν ξέρω , γιαυτό και είπα να ρωτήσει ο ίδιος μιας και αυτόν τον καίει το θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα επιμείνω ότι νομικά η ηλεκτρονική δήλωση μίσθωσης στο taxis δεν έχει κανένα νομικό αποτέλεσμα. Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω (και εγώ ενοικιαστής είμαι, όχι ιδιοκτήτης), αλλά δεν υπάρχει νόμος που να ορίζει το αντίθετο. Η δήλωση στο taxis είναι αποκλειστικά για να φορολογείται σωστά ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Το αν έκανες συμφωνητικό πριν 10 ή 50 χρόνια ή αν το πέταξες στα σκουπίδια ή αν ήταν στραβή η υπογραφή σου όταν το γράφατε δεν θα επηρέαζε κανένα δικαστήριο. Και πάλι μόνο αν έφτανες σε σημείο αντιδικίας που δεν νομίζω, γιατί δεν θα συνέφερε κανέναν από τους 2 σας.

Για το θέμα ότι μεταβιβάστηκε το ακίνητο λόγω θανάτου θα πρέπει να σε ενημερώσει κάποιος πιο σχετικός, ωστόσο αν έχουν περάσει πάνω από 3 χρόνια από τον θάνατο δεν νομίζω να προστατεύεσαι κάπως.

Επεξ/σία από cb_papi
Δημοσ.
Μόλις τώρα, cb_papi είπε

Η δήλωση στο taxis είναι αποκλειστικά για να φορολογείται σωστά ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Λάθος κάνεις, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού φορολογείται με βάση ότι έχει δηλώσει στην δήλωση φορολογίας εισοδήματος, και όχι με βάση τις δηλώσεις μίσθωσης στο taxis. Μόνο σε περίπτωση ελέγχου μπορεί να γίνει διασταύρωση για να διαπιστωθεί αν αυτά που έχει δηλώσει στην φορολογική του δήλωση ταιριάζουν με αυτά στη δήλωση μίσθωσης.

Επίσης το αποδεικτικό δήλωσης μίσθωσης στο taxis χρησιμοποιείται και σε ένα σωρό άλλες περιπτώσεις, όπως πχ για να πάρει ο μισθωτής το ρεύμα ή και το αέριο στο όνομα του, είναι απαραίτητο δικαιολογητικό για να πάρει επίδομα ενοικίου, κτλ κτλ κτλ, και γενικότερα αν έχει γίνει αποδοχή από τον μισθωτή αποτελεί αποδεικτικό της μίσθωσης.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...