Ronnie1985 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Γεια σας όπως λέει και ο τίτλος ποιον τρόπο θεωρείται σωστότερο για μεταφορά αρχείων σε Windows 11 χωρίς αλλαγή-μετατροπη αρχείων. Δοκίμασα τον απλό τρόπο, δηλαδή απλά συνδεσα με καλώδιο το iPhone σε μια θύρα του υπολογιστή, και μου το εμφάνισε αμέσως εκεί που έχει τους δίσκους μου κλπ δίπλα είχε και "το iphone μου" Μπήκα λοιπόν μέσα και είχε έναν φάκελο DCIM. Μέσα υποφακελους με φωτός. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι τους είχε σε .jpeg μορφή. (Δε πήρα χαμπάρι ποτέ και αν έκανε convert) Αυτό πώς έγινε βασικά; Τσεκαρα μέσα στο τηλ μη μου άλλαξε κάτι αλλά οι φωτός εκεί μέσα παρέμειναν όπως ήξερα κ είναι από προεπιλογή δηλαδή σε .heic μορφή Μετά είδα έναν άλλο τρόπο στο youtube (δε τον δοκίμασα) που ανοίγει το app των windows , φωτογραφίες, και από εκεί κάνει import τη συσκευή αφού τηνεχει αναγνωρίσει και έπειτα μεταφερει φωτος. Αλλος τρόπος είναι με το icloud, εμένα προσωπικά δε με βολεύει, και για δικούς μου λόγους μάλιστα το έχω να ΜΗΝ συγχρονίζει φωτός και βίντεο στο icloud μου. Υπαρχει κάποιος άλλος τρόπος τελικά ευκολος που να περναει χωρίς να αλλάζει το φορμάτ τον αρχείων (θεωρώ πως μετά από κάθε converting έστω κ λίγο η αρχική ποιότητα μειώνεται) στα Windows; Και όχι μόνο φωτός απαραίτητα. Ακόμα και μουσική, ηχογραφήσεις οτιδήποτε. Και το αντίθετο επίσης. Από τον υπολογιστή στο iPhone πχ τραγούδια. Ευχαριστώ και σορυ αν έγραψα πολλά!
gz205 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) εφοσον δεν εχεις cloud ειναι αρκετα απλοικο και οπως το περιγραφεις, με καλωδιο και copy / import στα windows. εαν εχεις ProRAW που εχεις κανει edits απο το default editor του ios, σωζεται και μια δευτερη εκδοση με τα edits σε heif ή jpg που ομως στο κανονικο listing στα photos του iphone δεν φαινεται ως ξεχωριστο αρχειο, αλλα υπαρχει. πιθανοτατα γινεται το ιδιο, ακομα και αν το αρχικο δεν ειναι ProRAW αλλα heif, κανει δευτερο αντιγραφο ξανα σε heif ή jpg οταν γινει edit. (διοτι αν εχεις προσεξει παντα σου δινει δυνατοτητα revert changes αλλα δεν ξερω χωρις cloud τι ακριβως κανει μεσα στη συσκευη, με cloud παντα κραταει δυο, original και edited) για δες προσεκτικα και πες μας κατι. με ios 16, βλεπεις φωτογραφια heif στο iphone που δεν εχεις κανει κανενα edit, και αυτη η ιδια και μοναδικη φωτογραφια ειναι jpg μετα το περασμα στα win; Δες και εδω κατω κατω, keep originals! ακουγονται λιγο μπερδεμα τα παραπανω αλλα δεν πιστευω οτι δεν παιρνεις στα win οτι εχεις μεσα στο τηλεφωνο. Ειδικα αν εχεις ProRAW που δεν εχεις κανει edits, σιγουρα θα βρεις DNG αρχεια στα win ιδια ακριβως με αυτα που εχεις μεσα στο iphone. (και edits να εχεις κανει, εκει ειναι το απειραχτο DNG προφανως απλως υπαρχει ΚΑΙ edited αρχειο) Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2022 από gz205
Ronnie1985 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, gz205 είπε εφοσον δεν εχεις cloud ειναι αρκετα απλοικο και οπως το περιγραφεις, με καλωδιο και copy / import στα windows. εαν εχεις ProRAW που εχεις κανει edits απο το default editor του ios, σωζεται και μια δευτερη εκδοση με τα edits σε heif ή jpg που ομως στο κανονικο listing στα photos του iphone δεν φαινεται ως ξεχωριστο αρχειο, αλλα υπαρχει. πιθανοτατα γινεται το ιδιο, ακομα και αν το αρχικο δεν ειναι ProRAW αλλα heif, κανει δευτερο αντιγραφο ξανα σε heif ή jpg οταν γινει edit. (διοτι αν εχεις προσεξει παντα σου δινει δυνατοτητα revert changes αλλα δεν ξερω χωρις cloud τι ακριβως κανει μεσα στη συσκευη, με cloud παντα κραταει δυο, original και edited) για δες προσεκτικα και πες μας κατι. με ios 16, βλεπεις φωτογραφια heif στο iphone που δεν εχεις κανει κανενα edit, και αυτη η ιδια και μοναδικη φωτογραφια ειναι jpg μετα το περασμα στα win; Δες και εδω κατω κατω, keep originals! ακουγονται λιγο μπερδεμα τα παραπανω αλλα δεν πιστευω οτι δεν παιρνεις στα win οτι εχεις μεσα στο τηλεφωνο. Ειδικα αν εχεις ProRAW που δεν εχεις κανει edits, σιγουρα θα βρεις DNG αρχεια στα win ιδια ακριβως με αυτα που εχεις μεσα στο iphone. (και edits να εχεις κανει, εκει ειναι το απειραχτο DNG προφανως απλως υπαρχει ΚΑΙ edited αρχειο) Θα το κοιτάξω γιατί θυμάμαι δίπλα σε κάποιες εικόνες είχε και κάνα δυο αρχεία χωρίς thumbnail και δε πρόσεξα τι κατάληξη είχαν, μήπως είχαν .heif και δε τις αναγνώριζαν τα windows χώρος τους κατάλληλους codecs. Η λύση itunes βολεύει; Αν μιλάμε όχι μόνο από iphone σε windows αλλά και το αντίστροφο. Όπως επίσης και για εντοπισμό άλλων αρχείων πχ μουσικής.
Ribopaido Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Θα προσθαφαιρεις οτι θελεις με το syncios manager
gz205 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 TL;DR > keep originals, το εχω κανει highlight με link και στην παραπανω απαντηση. Ειναι βασικο και απανταει αυτο που ρωτάς. 1
Ronnie1985 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, gz205 είπε TL;DR > keep originals, το εχω κανει highlight με link και στην παραπανω απαντηση. Ειναι βασικο και απανταει αυτο που ρωτάς. Σε ευχαριστώ πολύ το βρήκα! Δύο απορίες τώρα που το θυμήθηκα. 1. Εκτός από τις φωτογραφίες, το iphone έχει και τον φάκελο "αρχεία". Αν μπούμε εκεί έχει το icloud , που σε μένα λέει είναι "κενό" γιατί του εχω απενεργοποιήσει να κάνει συγχρονισμό με φωτός και βίντεο, αλλιώς αν το ενεργοποιησω τότε θα φαίνονται και εκεί μέσα όλες μου οι φωτός και τα βίντεο; 2. Στον φάκελο αρχεία αν πατήσουμε πίσω περιήγηση, εκτός από το icloud που ανέφερα πιο πάνω δείχνει "το iPhone μου" όπου μόλις μπω εκεί μέσα επίσης μου δείχνει ότι είναι κενό. Αυτό που αποσκοπεί σε τι χρειάζεται;
kriosgr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 1. Όχι δεν θα σου βγάζει τις φωτογραφίες εκεί. Στο φάκελο αρχεία θα σου βγάζει τα αρχεία που έχεις δημιουργήσει με το pages, keynotes garageband e.t.c. Θα σου βγάζει και τα αρχεία που έχεις αποθηκεύσει στο iCloud. 2 Εκεί σου εμφανίζει αρχεία όπως τα παραπάνω που είναι αποθηκευμένα στην συσκευή σου (iphone). 1
Ronnie1985 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, kriosgr είπε 1. Όχι δεν θα σου βγάζει τις φωτογραφίες εκεί. Στο φάκελο αρχεία θα σου βγάζει τα αρχεία που έχεις δημιουργήσει με το pages, keynotes garageband e.t.c. Θα σου βγάζει και τα αρχεία που έχεις αποθηκεύσει στο iCloud. 2 Εκεί σου εμφανίζει αρχεία όπως τα παραπάνω που είναι αποθηκευμένα στην συσκευή σου (iphone). Αν κατάλαβα καλά δηλαδή οτιδήποτε άλλο εκτός από φωτογραφίες και βίντεο;
Tasos19s Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Αν κατάλαβα καλά δηλαδή οτιδήποτε άλλο εκτός από φωτογραφίες και βίντεο; Αυτά αποθηκεύονται μέσα στην εφαρμογή Φωτογραφίες Τα υπόλοιπα αρχεία πχ pdf ναι τα διαχειρίζεσαι από την εφαρμογή Αρχεία 1
vagosofron Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Υπάρχει και η λύση του sandisk ixpand στικακίου! Πολύ εύκολο στη χρήση και μεταφορά αρχείων.
Teotsala Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 εγω προτεινω τα κατεβασεις τα itunes ειναι το ασφαλεστερο που εχεις και στις φωτο και στα συνθηματικα εφαρμογων και τραγουσια και φωτγραφιες απλα συνεδεις το κινητο και κανεις αντιγραφο μπαμ μπαμ περιπου 20 λεπτα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα