Προς το περιεχόμενο

Renault clio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 24/12/2024 στις 11:55 ΠΜ, theo93 είπε

Ιμάντα χρονισμού είχε αλλάξει πριν το πάρω αλλά με αυτά που είδα στο φίλτρο πετρελαίου(έλεγε ότι είχε αλλαχτεί πριν απο 9κ χλμ αλλά ήταν κατάμαυρο) δεν τον εμπιστεύομαι πια.

Γενικά σαν τιμές πως είναι;

φιλτρο πετρελαιου εγω καθε φορα που το αλλαζα ηταν πεντακαθαρο. γιατι; γιατι βαζω μονο σε συγκεκριμενο εταιρικο της Shell στην γειτονια μου. που καθε πεμπτη εχουν το vpower στην τιμη του απλου.

τι εννοω? οτι για να ειναι μαυρο το φιλτρο σημαινει εκει που εβαζε πετρελαιο ο προηγουμενος υπαρχει θεμα.

Θελει ψαξιμο και προσοχη με το τι πετρελαιο βαζεις στο αμαξι.

τιμες για ποιο πραγμα ρωτας?

• Like 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 24/12/2024 στις 11:55 ΠΜ, theo93 είπε

Ιμάντα χρονισμού είχε αλλάξει πριν το πάρω αλλά με αυτά που είδα στο φίλτρο πετρελαίου(έλεγε ότι είχε αλλαχτεί πριν απο 9κ χλμ αλλά ήταν κατάμαυρο) δεν τον εμπιστεύομαι πια.

Γενικά σαν τιμές πως είναι;

Σαν τιμες ανταλλακτικά πανάκριβα αυτά που ανέφερες (μισή τιμή υπολογίζω από αυτά που σου είπε) αλλα εγώ δεν θα σταθώ στις τιμές. Αγοράζεις μεταχειρισμένο για μένα αν έχει ιμάντα , αλλάζεις ιμάντα και αντλία νερού. Το να σου λέει είχε αλλαχτεί τον εμπιστεύεσαι;;

Ψάξε και κανένα άλλο συνεργείο γιατί αυτός γδέρνει αλλά θα μου πεις και ποιος δε γδέρνει.Το σκαλπ μας παίρνουν οι περισσότεροι. Α ιμάντες και σετ χρονισμού αυτή την εποχή είναι χαμηλά. Για το δικό μου που θέλω να αλλάξω και κοίταζα SKF με αντλία νερού 90 ευρώ οταν πριν 2-3 χρόνια που είχα αλλάξει είχαν 160.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, minim3 said:

φιλτρο πετρελαιου εγω καθε φορα που το αλλαζα ηταν πεντακαθαρο. γιατι; γιατι βαζω μονο σε συγκεκριμενο εταιρικο της Shell στην γειτονια μου. που καθε πεμπτη εχουν το vpower στην τιμη του απλου.

τι εννοω? οτι για να ειναι μαυρο το φιλτρο σημαινει εκει που εβαζε πετρελαιο ο προηγουμενος υπαρχει θεμα.

Θελει ψαξιμο και προσοχη με το τι πετρελαιο βαζεις στο αμαξι.

τιμες για ποιο πραγμα ρωτας?

Ναι αυτό μου είπε, επίσης δεν ήταν σίγουρος πότε μπορεί να αλλαχτηκε επίσης...

Τιμές για τα υλικά και σέρβις αν έχεις κάποια εμπειρία.

13 hours ago, papoys1 said:

Σαν τιμες ανταλλακτικά πανάκριβα αυτά που ανέφερες (μισή τιμή υπολογίζω από αυτά που σου είπε) αλλα εγώ δεν θα σταθώ στις τιμές. Αγοράζεις μεταχειρισμένο για μένα αν έχει ιμάντα , αλλάζεις ιμάντα και αντλία νερού. Το να σου λέει είχε αλλαχτεί τον εμπιστεύεσαι;;

Ψάξε και κανένα άλλο συνεργείο γιατί αυτός γδέρνει αλλά θα μου πεις και ποιος δε γδέρνει.Το σκαλπ μας παίρνουν οι περισσότεροι. Α ιμάντες και σετ χρονισμού αυτή την εποχή είναι χαμηλά. Για το δικό μου που θέλω να αλλάξω και κοίταζα SKF με αντλία νερού 90 ευρώ οταν πριν 2-3 χρόνια που είχα αλλάξει είχαν 160.

Τώρα με αυτά που είδα δεν τον εμπιστεύομαι (τον πωλητή σε πρώτη φάση 😂).

Ο ιμάντας φαίνεται κάπου αν έχει γίνει αλλαγή; 

Όσο για τους μάστορες γενικά συμφωνώ απόλυτα!

Εγώ τυχαία τον είχα βρει και γενικά δεν μου είχε φανεί πολύ ακραίος σε τιμές παρόλο που ήξερα πως πληρώνω ένα +10%. Αυτή την φορά με ξάφνιασε πολύ για αυτά που έκανε...

Γενικά υπάρχει κάποια πρόταση για συνεργείο renault Θεσσαλονίκη; 

Επεξ/σία από theo93
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεσσαλονικη δεν εχω ιδεα. Ισως ο @theo93 να ξερει. Εγω το πηγαινω ακομα αντιπροσωπεια.

Επειδη κανα δυο μαστορους που ηξερα (αξιοπιστους) δεν ειχαν ιδεα απο πετρελαιο και ειπα να μην το ρισκαρω. ουτε εγω εχω βρει κοντα στην περιοχη μου καποιον να κατεχει γαλλικα πετρελαιο ακομα. Σιγουρα ισχυει οτι εχουν πεσει οι τιμες στα ανταλλακτικα.

Ο ιμαντας μπορει να τον ανοιξεις και να ειναι τελειος ή να εχει ραγισματα κλπ. Ειναι φαση αυγο kinder εκπληξη. Μεχρι να ανοιξεις δεν ξερεις τι θα βρεις, αν εμπιστευεσαι τον προηγουμενο (εγω ουτε για αστειο). Το θεμα ειναι αν σου κοπει ο ιμαντας η ζημια θα παει 2χιλιαριο τουλαχιστον συν οτι θα τρεχεις για οδικη κλπ. Μπορεις παντα να το καθυστερησεις λιγο. Αλλα αν σκοπευεις να το κρατησεις το αμαξι πολλα χρονια και να το λυωσεις στις διαδρομες, καλυτερα δες το νωρις.

Επεξ/σία από minim3
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, theo93 είπε

Ναι αυτό μου είπε, επίσης δεν ήταν σίγουρος πότε μπορεί να αλλαχτηκε επίσης...

Τιμές για τα υλικά και σέρβις αν έχεις κάποια εμπειρία.

Φιλε προσωπικά από δω αγοράζω ανταλλακτικα είδα ότι έχει παραρτημα και Θεσ/νικη Μοναστηρίου 21.Από τα πιο φτηνα σαιτ ανταλακτικών

Αν δεις για το δικό μου SKF που είναι μία αξιόπιστη μάρκα μαζί με αντλία νερού που αλλάζω πάντα προληπτικά 89 ευρώ. Πληρώνω εργατικά 70-80 ευρώ συν ένα τετράλιτρο αντιψυκτικό  στο συνεργείο και είμαι οκ. Βάλε το δικό σου στο ίδιο σαιτ επελεξε σετ ιμαντα χρονισμού και βρες πόσο κάνει. Πάνω κάτω πιστεύω στα ίδια είσαι.Αυτή την εποχή είναι χαμηλά οι τιμές παλαιότερα είχα δώσει και 160 ευρώ για αγορά.

Τώρα αν πας σε ένα συνεργείο και πεις θέλω σετ ιμαντα με αντλία με 300άρι δεν καθαρίζεις. Στην opel και σε εξειδικευμένο  350 το πλήρωνα μέχρι που άνοιξα τα μάτια μου. Τους κακοφαίνεται λίγο αλλά ρε φίλε ρίχτε και σεις λίγο νερό στο κρασί σας;;Πας για ένα σέρβις και σου βγάζει 300 γιατί ζουν στις εποχές που παίρναμε όλοι 2.500 και 3.000 ευρώ και πληρώναμε χωρίς να ρωτήσουμε ποσο κάνουν τα ανταλλακτικά. Τώρα με ρωτάς πως τα βγάζω πέρα με το  1/3;;

https://onparts.gr/opel/vectra-c-2002-2009/16v-1600cc-100hp/group-imanta/set-xronismoy-2?mid=50

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 26/12/2024 στις 2:14 ΜΜ, papoys1 είπε

Φιλε προσωπικά από δω αγοράζω ανταλλακτικα είδα ότι έχει παραρτημα και Θεσ/νικη Μοναστηρίου 21.Από τα πιο φτηνα σαιτ ανταλακτικών

Αν δεις για το δικό μου SKF που είναι μία αξιόπιστη μάρκα μαζί με αντλία νερού που αλλάζω πάντα προληπτικά 89 ευρώ. Πληρώνω εργατικά 70-80 ευρώ συν ένα τετράλιτρο αντιψυκτικό  στο συνεργείο και είμαι οκ. Βάλε το δικό σου στο ίδιο σαιτ επελεξε σετ ιμαντα χρονισμού και βρες πόσο κάνει. Πάνω κάτω πιστεύω στα ίδια είσαι.Αυτή την εποχή είναι χαμηλά οι τιμές παλαιότερα είχα δώσει και 160 ευρώ για αγορά.

Τώρα αν πας σε ένα συνεργείο και πεις θέλω σετ ιμαντα με αντλία με 300άρι δεν καθαρίζεις. Στην opel και σε εξειδικευμένο  350 το πλήρωνα μέχρι που άνοιξα τα μάτια μου. Τους κακοφαίνεται λίγο αλλά ρε φίλε ρίχτε και σεις λίγο νερό στο κρασί σας;;Πας για ένα σέρβις και σου βγάζει 300 γιατί ζουν στις εποχές που παίρναμε όλοι 2.500 και 3.000 ευρώ και πληρώναμε χωρίς να ρωτήσουμε ποσο κάνουν τα ανταλλακτικά. Τώρα με ρωτάς πως τα βγάζω πέρα με το  1/3;;

https://onparts.gr/opel/vectra-c-2002-2009/16v-1600cc-100hp/group-imanta/set-xronismoy-2?mid=50

Για αμάξι το οποίο έχει λήξει η εγγύηση και είναι >10 ετιας δε υπάρχει λόγος για αντιπροσωπεία.

Βρίσκεις είτε κάποιο συνεργείο που εμπιστεύεσαι ή εξειδικευμένο.

Πλέον αρκετοί εάν ρωτήσεις παίρνουν τηλέφωνο τους προμηθευτές και σου λένε τις τιμές /κόστος στα πράγματα που θες .

Καλό είναι να γίνεται έρευνα αλλά σε περίπτωση λάθους θα το πληρώσεις δίπλα .

Είναι όλα θέμα συμφωνίας , γιατί μπορεί να σε χτυπήσει στην εργασία με δικά σου πράγματα. Ένα περιθώριο κέρδους 20-30% όλοι έχουν καθώς έχουν και άλλα έξοδα τα συνεργεία όπως και κάθε ελεύθερος επαγγελματίας . Απλώς να μη γίνεται κοροϊδία . Επιπλέον πρέπει με τους κωδικούς να είσαι σίγουρος για τα ανταλλακτικά. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...