Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 ώρες πριν, LouCi4er είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Οταν λες με τον πρώτο λογαριασμό τι εννοεις?Θα μου έρθει ειδοποίηση από την Τράπεζα?

Κάθε μήνα η τράπεζα θα σου εκδίδει έναν λογαριασμό ο οποίος θα αναγράφει το ποσό που χρωστάς. Ωστόσο, αν προ πληρώσεις την δόση, τοτε ο λογαριασμός θα εκδοθεί μηδενικός (επειδή θα τραβήξει αυτόματα τα 65.16 της 1ης δόσης). 

Επίσης, μπορείς να βάλεις να τραβάει αυτόματα τα χρήματα από τον λογαριασμό σου. 

• Like 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Κάθε μήνα η τράπεζα θα σου εκδίδει έναν λογαριασμό ο οποίος θα αναγράφει το ποσό που χρωστάς. Ωστόσο, αν προ πληρώσεις την δόση, τοτε ο λογαριασμός θα εκδοθεί μηδενικός (επειδή θα τραβήξει αυτόματα τα 65.16 της 1ης δόσης). 

Επίσης, μπορείς να βάλεις να τραβάει αυτόματα τα χρήματα από τον λογαριασμό σου. 

Αυτό ήθελα να κάνω,να βάλω πάγια εντολή ώστε να μην ασχολούμαι καθόλου.Αν εκεί που λέει πληρωμή οφειλης βαλω 65,16,θα εκδοθεί μηδενικός λογαριασμός?Επίσης μέχρι πότε πρέπει να τα βάλω,14/12 έγινε η χρέωση.Λογικα μέχρι 5-10/1/23 είναι οκ?

Σορυ παιδιά που ρωτάω μάλλον πολύ αυτονόητα πραγματα αλλά πρώτη φορά αγοράζω κάτι με δόσεις και δεν έχω ιδέα τι παίζει.Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, LouCi4er είπε

Αυτό ήθελα να κάνω,να βάλω πάγια εντολή ώστε να μην ασχολούμαι καθόλου.Αν εκεί που λέει πληρωμή οφειλης βαλω 65,16,θα εκδοθεί μηδενικός λογαριασμός?Επίσης μέχρι πότε πρέπει να τα βάλω,14/12 έγινε η χρέωση.Λογικα μέχρι 5-10/1/23 είναι οκ?

Σορυ παιδιά που ρωτάω μάλλον πολύ αυτονόητα πραγματα αλλά πρώτη φορά αγοράζω κάτι με δόσεις και δεν έχω ιδέα τι παίζει.Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Είναι αναλόγως ποτέ εκδίδεται ο λογαριασμός. Γενικά έχεις 1 μήνα ~20 μερες από την έκδοση του λογαριασμού, για να μην τοκιστει το ποσό. Οπότε, αν σου έρθει ο λογαριασμός 12/01, πρεπει να πληρώσεις τα 65.16 μέχρι 11/02. 

Αν θες να προ πληρώσεις την 1η δόση, και κάθε επόμενη δόση, τοτε απλά πας στην επιλογή πληρωμή πιστωτικής κάρτας και βάζεις το ποσό. 

Η πάγια εντολή τραβάει αυτόματα το ποσό του λογαριασμού, ασχέτως αν έχεις πολλές δόσεις από πολλά μαγαζιά 

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Thanks 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Είναι αναλόγως ποτέ εκδίδεται ο λογαριασμός. Γενικά έχεις 1 μήνα από την έκδοση του λογαριασμού, για να μην τοκιστει το ποσό. Οπότε, αν σου έρθει ο λογαριασμός 12/01, πρεπει να πληρώσεις τα 65.16 μέχρι 11/02. 

Αν θες να προ πληρώσεις την 1η δόση, και κάθε επόμενη δόση, τοτε απλά πας στην επιλογή πληρωμή πιστωτικής κάρτας και βάζεις το ποσό. 

Η πάγια εντολή τραβάει αυτόματα το ποσό του λογαριασμού, ασχέτως αν έχεις πολλές δόσεις από πολλά μαγαζιά 

Τώρα κατάλαβα τι παίζει.Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την κατατοπιστική απάντηση σου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Γενικά έχεις 1 μήνα από την έκδοση του λογαριασμού, για να μην τοκιστει το ποσό.

Γενικά δεν ξέρω αλλά ειδικά για τη δική μου πιστωτική κάρτα είναι λιγότερο, κάθε 15 του μηνός εκδίδεται ο λογαριασμός και η ημερομηνία εξόφλησης είναι 5 του επόμενου, δλδ αναλόγως το μήνα είναι από 18 έως 21 ημέρες.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Γενικά δεν ξέρω αλλά ειδικά για τη δική μου πιστωτική κάρτα είναι λιγότερο, κάθε 15 του μηνός εκδίδεται ο λογαριασμός και η ημερομηνία εξόφλησης είναι 5 του επόμενου, δλδ αναλόγως το μήνα είναι από 18 έως 21 ημέρες.

Α οντως, δεν το ειχα παρατηρησει (συνηθως προ πληρωνω την δοση, οποτε και δεν εχω ημ εξοφλησης), αλλα ο λογαριασμους του Δεκεμβριου εκδοθηκε 10/12 και ειχα μεχρι 29/12. Αν δεν εμπαινα στο email δεν θα το εβλεπα αυτο, απο εφαρμογη δεν φαινεται κατι οταν την εξοφλεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Α οντως, δεν το ειχα παρατηρησει (συνηθως προ πληρωνω την δοση, οποτε και δεν εχω ημ εξοφλησης), αλλα ο λογαριασμους του Δεκεμβριου εκδοθηκε 10/12 και ειχα μεχρι 29/12. Αν δεν εμπαινα στο email δεν θα το εβλεπα αυτο, απο εφαρμογη δεν φαινεται κατι οταν την εξοφλεις

Στον λογαριασμό πάντα γράφει την ημερομηνία εξόφλησης:

image.png.84825da4251859836d1813a429d32036.png

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Στον λογαριασμό πάντα γράφει την ημερομηνία εξόφλησης:

image.png.84825da4251859836d1813a429d32036.png

Ναι ειπα στην εφαρμογη δεν το εβλεπα, αλλα τελικα και εκει το γραφει σε υπο-μενου "τρεχων λογαριασμος". Δεν ασχοληθηκα και ποτε μιας και οταν εκδιδεται, αν δεν το εχω εξοφλησει ηδη το κανω εκεινη την στιγμη για να μην το ξεχασω...

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

θέλω να κάνω μια πληρωμή με πιστωτική κάρτα με άτοκες δόσεις. Η πιστωτική είναι στην Πειραιώς. Το θέμα μου είναι ότι πληρωμή έχει ημερομηνία λήξης και μέχρι την ημερομηνία λήξης το διαθέσιμο υπόλοιπο της κάρτας θα είναι μικρότερο από το ποσό της πληρωμής (έχω ήδη άτοκες δόσεις που τρέχουν και κάθε μήνα οπότε το διαθέσιμο υπόλοιπό αυξάνεται ανάλογα).

Η ερώτηση μου αφορά στο πως θα χρεωθεί η προμήθεια υπέρβασης του ορίου. Για παράδειγμα, το ποσό της πληρωμής είναι 120€ (και θα γίνει π.χ. σε 12 άτοκες) αλλά έχω 100€ διαθέσιμο υπόλοιπό για αγορές, Η υπέρβαση είναι 20€ άρα η Πειραιώς (αν είδα σωστά) θα χρεώσει 5% επί του ποσού υπέρβασης με ελάχιστο 5€, άρα 20€ × 5% = 1€ < 5€, οπότε 5€ προμήθεια. Η προμήθεια αυτή θα έρθει να πληρωθεί εφάπαξ με την 1η δόση από τις 12 άτοκες; Δηλαδή μόνο τον πρώτο μήνα θα πληρώσω 10€ δόση + 5€ προμήθεια και τους επόμενους 11 μήνες από 10€;

Έστειλα στην τράπεζα για τον αν μπορώ να εξοφλήσω μέρος της συνολικής οφειλής προκαταβολικά ώστε να έχω το διαθέσιμο υπόλοιπο όταν θα κάνω πληρωμή, αλλά δεν πήρα απάντηση έως τώρα.

Επεξ/σία από Tony316
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, gilardino είπε

Καλησπέρα. Πλήρωσε τα 20 με μετρητά και τα υπόλοιπα 100 βαλτα σε δόσεις

Δυστυχώς είναι τα τέλη κυκλοφορίας και πρέπει να εξοφληθούν με μια πληρωμή (αλλιώς θα το έκανα όπως λες).

Επεξ/σία από Tony316
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Tony316 είπε

Έστειλα στην τράπεζα για τον αν μπορώ να εξοφλήσω μέρος της συνολικής οφειλής προκαταβολικά ώστε να έχω το διαθέσιμο υπόλοιπο όταν θα κάνω πληρωμή, αλλά δεν πήρα απάντηση έως τώρα.

Πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό. Βάλε όσα λεφτά θες στην πιστωτική και τράβα πλήρωσε τα τέλη. Τι κάθεσαι και ασχολείσαι με άσχετους υπολογισμούς?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό. Βάλε όσα λεφτά θες στην πιστωτική και τράβα πλήρωσε τα τέλη. Τι κάθεσαι και ασχολείσαι με άσχετους υπολογισμούς?

Απλώς θέλω να βεβαιωθώ ότι κατάλαβα σωστά αν θα είναι όντως 5% ή πολλά περισσότερα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tony316 είπε

Απλώς θέλω να βεβαιωθώ ότι κατάλαβα σωστά αν θα είναι όντως 5% ή πολλά περισσότερα.

Βάλε 20 ευρώ στην κάρτα, το πιστωτικό θα πάει στα 120. Πληρώνεις τα τέλη που είναι 120. Δεν χρεώνεσαι τίποτα.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Βάλε 20 ευρώ στην κάρτα, το πιστωτικό θα πάει στα 120. Πληρώνεις τα τέλη που είναι 120. Δεν χρεώνεσαι τίποτα.

Έχω και τις άτοκες που εξοφλούνται αυτόματα. Δεν θα αλλάξει ο τρέχων λογαριασμός του μήνα; (ξέρω ότι επιμένω στις λεπτομέρειες απλά δεν θέλω να γίνει κανένα μπέρδεμα).

Το 20αρικο να το πληρώσω από τώρα ή μερικές ημέρες πριν γίνει η πληρωμή για να ανέβει το υπόλοιπο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...