Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παω να βγαλω online μια καρτα mastercard στην Πειραιως και μου εχει μια επιλογη για υπερβαση πιστωτικου οριου και εαν συναινω ή οχι.

Αναφορά σε κείμενο

Σε κάθε περίπτωση υπέρβασης του πιστωτικού ορίου που καθορίζεται από την Τράπεζα, ο λογαριασμός του κατόχου επιβαρύνεται με 5% επί του ποσού της υπέρβασης και κατ’ ανώτατο όριο 60 Ευρώ και η ελάχιστη καταβολή περιλαμβάνει επιπλέον το ποσό της υπέρβασης.

Αυτο τι ακριβως ειναι, και ισχυει για ολες τις καρτες, απο οποιαδηποτε τραπεζα; Και πως μπορω να ελεγχω εαν γινεται η υπερβαση του οριου;

Πχ η Visa που εχω στην Πειραιως, δειχνει τα εξης :

image.png.b46d171f2b50b4ca53adc1f42c3afb57.png

Εαν κανω μια αγορα πανω απο 1225 ευρω, εχω υπερβει το οριο; Το οριο καθε ποτε "γινεται reset" ; Αν δλδ εγω πληρωσω τον μηνα τωρα την δοση των 107 ευρω, το διαθεσιμο υπολοιπο θα ειναι + 107 ευρω;

Ειχα διαβασει οτι σε καποιες τραπεζες το διαθεσιμο υπολοιπο μετραει το συνολικο ποσο μιας αγορας, ενω αλλες τραπεζες μετρανε μονο την μηνιαια δοση. Πχ εαν εχεις 1000 ευρω υπολοιπο και κανεις 500 ευρω σε 10 δοσεις, καποια τραπεζα θα σου αφαιρεσει τα 500 ευρω και αλλη μονο τα 50. Γνωριζει κανεις ποια τραπεζα κανει τι;

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Εαν κανω μια αγορα πανω απο 1225 ευρω, εχω υπερβει το οριο;

Ναι πρακτικα απλα δεν ξερω αν σου περασει την αγορα εν τελει.

17 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Το οριο καθε ποτε "γινεται reset" ;

το οριο ειναι ουσιαστικα ενα pool 2.000 που βαζεις και βγαζεις, δεν γινεται reset απο μονο του. ή μαλλον θεωρητικα γινεται reset οταν ας πουμε εχεις ξεπληρωσει ο,τι εχεις αγορασει μεσω αυτης. αλλα δεν λεει κατι αυτο γιατι δεν σε νοιαζει εσενα το reset ουσιαστικα

18 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Αν δλδ εγω πληρωσω τον μηνα τωρα την δοση των 107 ευρω, το διαθεσιμο υπολοιπο θα ειναι + 107 ευρω;

Ναι

Δημοσ.

Η υπέρβαση του πιστωτικού ορίου σου επιτρέπει να χρεώσεις λίγο περισσότερο από το όριό σου στην κάρτα (το πόσο "λίγο", θα το δεις στη σύμβασή σου). Π.χ. αν έχεις όριο 2.000€, να φτάσεις τα 2.100€ (για παράδειγμα). Αλλά η χρέωση αν το κάνεις αυτό είναι αρκετή (έχει ένα ωραίο penalty). :D

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Witcher1st είπε

Τι γινεται εαν επιλεξω οτι δεν συναινω; Απλα δεν θα με αφηνει να κανω την υπερβαση του οριου; 

Ακριβώς. Αυστηρά το πιστωτικό σου όριο, καθόλου παραπάνω.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Ειχα διαβασει οτι σε καποιες τραπεζες το διαθεσιμο υπολοιπο μετραει το συνολικο ποσο μιας αγορας, ενω αλλες τραπεζες μετρανε μονο την μηνιαια δοση. Πχ εαν εχεις 1000 ευρω υπολοιπο και κανεις 500 ευρω σε 10 δοσεις, καποια τραπεζα θα σου αφαιρεσει τα 500 ευρω και αλλη μονο τα 50. Γνωριζει κανεις ποια τραπεζα κανει τι;

Στην Εθνικη αν εχεις 1000 ευρω και αγορασεις κατι με 500 ευρω σε 10 δοσεις σου δεσμευει τα 500 ευρω κατευθειαν και μενεις με 500 για διαθεσιμες αγορες + αυξηση αξιας δοσης που καταβαλλεις καθε μηνα. Στις υπολοιπες δεν ξερω

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, geomrk είπε

Στην Εθνικη αν εχεις 1000 ευρω και αγορασεις κατι με 500 ευρω σε 10 δοσεις σου δεσμευει τα 500 ευρω κατευθειαν και μενεις με 500 για διαθεσιμες αγορες + αυξηση αξιας δοσης που καταβαλλεις καθε μηνα. Στις υπολοιπες δεν ξερω

Στην Πειραιως νομιζω σου δεσμευει μονο τη δοση, το οποιο λογικα ειναι καλυτερο; Θα το τσεκαρω με την επομενη μου αγορα.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Στην Πειραιως νομιζω σου δεσμευει μονο τη δοση, το οποιο λογικα ειναι καλυτερο; Θα το τσεκαρω με την επομενη μου αγορα.

Πειραιώς δεσμεύει όλο το ποσό, και αυξάνεται με την αποπληρωμή κάθε δόσης. 

Κάποιοι είχαν γράψει ότι η alpha έχει ξεχωριστά όρια για αγορά με δόσεις και εφάπαξ 

15 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Επίσης να ξερεις οτι η υπέρβαση πιστωτικου οριου χρεώνετε, ειναι κάποια ευρω και οχι λιγα, δεν θυμαμαι ακριβως πόσα 

Το αναφέρει στα bold. 5% επί του ποσού που έχει υπερβεί το όριο. 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Παω να βγαλω online μια καρτα mastercard στην Πειραιως και μου εχει μια επιλογη για υπερβαση πιστωτικου οριου και εαν συναινω ή οχι.

Αυτο τι ακριβως ειναι, και ισχυει για ολες τις καρτες, απο οποιαδηποτε τραπεζα; Και πως μπορω να ελεγχω εαν γινεται η υπερβαση του οριου;

Πχ η Visa που εχω στην Πειραιως, δειχνει τα εξης :

image.png.b46d171f2b50b4ca53adc1f42c3afb57.png

Εαν κανω μια αγορα πανω απο 1225 ευρω, εχω υπερβει το οριο; Το οριο καθε ποτε "γινεται reset" ; Αν δλδ εγω πληρωσω τον μηνα τωρα την δοση των 107 ευρω, το διαθεσιμο υπολοιπο θα ειναι + 107 ευρω;

Η Eurobank χρεώνει μόνο τη δόση πάντως, έκανα μαζεμένες αγορές με δόσεις τελευταία (με δύο διαφορετικές κάρτες της) και το ξέρω απο πρώτο χέρι. 

Δημοσ.

Καλησπέρα,μια απορία παιδιά.Εχω πιστωτική από την Εθνική και σήμερα έκανα την πρώτη αγορά,μια τηλεόραση από το eshop.391€ η τιμή της,έβαλα 6 δόσεις και μπαίνοντας στο ibank,βλέπω απλά το όριο για αγορές να έχει μειωθεί κατά 391€,δέσμευσε δλδ όλο το ποσο απλά και μου γράφει οφειλή 391€.Η πρώτη δόση πότε θα πληρωθεί?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, LouCi4er είπε

Καλησπέρα,μια απορία παιδιά.Εχω πιστωτική από την Εθνική και σήμερα έκανα την πρώτη αγορά,μια τηλεόραση από το eshop.391€ η τιμή της,έβαλα 6 δόσεις και μπαίνοντας στο ibank,βλέπω απλά το όριο για αγορές να έχει μειωθεί κατά 391€,δέσμευσε δλδ όλο το ποσο απλά και μου γράφει οφειλή 391€.Η πρώτη δόση πότε θα πληρωθεί?

1. Ετσι γίνεται μειωνετε το οριο για ολο το ποσο

2.Η πρωτη δοση θα πληρωθεί με τον πρωτο λογαριασμο

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Οταν λες με τον πρώτο λογαριασμό τι εννοεις?Θα μου έρθει ειδοποίηση από την Τράπεζα?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Οταν λες με τον πρώτο λογαριασμό τι εννοεις?Θα μου έρθει ειδοποίηση από την Τράπεζα?

εεε πως αλλιως δηλαδη, καθε μηνα θα εχεις και ενα λογαριασμο

• Thanks 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, LouCi4er είπε

θα δεις εκει στο ibank στα statements ποτε θα βγει το 1ο μετα απο κανα μηνα,ειναι ενα pdf και σου λεει μεσα μεχρι ποτε πρεπει να γινει η πληρωμη

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...